maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
:1. Έχω βρεί ένα πολύ ομορφούλικο γατάκι αλλά δεν είναι μερωμένο. Οταν το πλησιάζεις τρέχει και κρύβεται. Επιπλέον δεν ξέρω την ηλικία του αλλά υπάρχει κάποια ηλικια (π.χ 5-6 μηνών) μετά από την οποία το γατάκι δυσκολεύεται να δεκτεί τον άνθρωπο; Το συγκεκτιμένο το έχει μια κυρία σε ένα χωράφι δίπλα από το σπίτι της μαζί με τα αδέρφια και τη μαμά του και τα ταίζει αλλά δεν είναι κανένα τους κοινωνικό. Όλα όταν τα πλησιάσεις στο ένα μέτρο τρέχουν και κρύβονται.
2. Εάν ένα γατάκι είναι όπως περιέγραψα πιο πάνω και μετά από ηλικία 5-6 μηνών το πάρει κάποιος θα μπορέσει να γίνει ένα χαζιάρικο κοινωνικό γατάκι ή θα είναι πάντα λίγο πιο απόμακρο;
3. Φοβάμαι όταν θα πάω να το πάρω ότι δεν θα δεχτεί να μπεί σε γατοφόρο ακριβώς γιατί φοβάται και ότι αν προσπαθήσω να το βάλω ίσως το τρομάξω ακόμη περισσότερο. Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;
4. Πόσες μέρες θα χρειαστεί για να ηρεμίσει το γατακι και να κοινωνικοποιηθεί αφού το πάρω στο σπίτι;
Έχω ήδη διαβάσει κάποια άρθρα για να το περιορίσω τις πρώτες μέρες σε ένα χώρο κλπ. απλά δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να το κάνεις μπάνιο κλπ όταν είναι κάπως άγριο. Ένα μπάνιο θα χρειαστεί όπψσδήποτε γιατί βρίσκεται έξω σε χωράφι με ξερά χόρτα κλπ.
Σήμερα βρήκα ακόμη ένα γατάκι το οποίο είναι πολύ πιο μικρό και πολύ φιλικό. Έτσι είμαι σε δήλιμμα αν θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα με αυτό που δεν είναι άγριο και αν είναι καλύτερα να το πάρω αυτό. Φυσικά μπορώ να πάρω και τα δύο αλλά για αρχή προτιμώ να μην κάνω αυτό το μέγάλο βήμα και να περιοριστώ στο ένα.
Επιπλέον θέλω ένα χαζιάρικο χαζούλικο γατάκι και δεν ξέρω κατά πόσο το άγριο γατάκι που μεγάλωσε χωρίς χάδια και είναι ήδη πιστεύω κάπου στα 5-6 μηνών είναι εύκολο να ημερέψει και να έχω τελικά ένα χαδιάρικο παιχνιδιάρικο γατάκι ή αν θα είναι πάντα σε απόσταση.
Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο ποστ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Ο χαρακτήρας ενός μικρού γατιού δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. Θελω να πω δεν φαίνεται απο μικρο σωνει και καλά. Επίσης σε οποια ηλικία και να πάρεις ένα γατάκι προσαρμόζεται ανάλογα με τον χαρακτήρα τους παντα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Προσωπικα ειχα εμπειρια με αγρια γατακια τα οποια ειχαν φτασει στην ηλικια των 8-10 μηνων και ηταν εντελως αγρια. Σε εβλεπαν και ειτε ετρεχαν να κρυφτουν ειτε εκαναν κχχχχ και γρυλιζαν. Με φαγητο αρχισαν να με πλησιαζουν στο 1 μετρο και μετα επαιρνα κατι μακρια χορτα και τα κουνουσα και πλησιαζαν για να παιξουν. Μετα απο λιγο καιρο και τα 2 εγιναν χαδιαρικα. Τα χαιδευα, ανεβεναν στα ποδια μου και γουργουριζαν, με επαιρναν απο πισω και γενικα ηταν πολυ φιλικα. Ουτε κχχχ εκαναν, ουτε τιποτα. Δεν εμπιστευονταν ομως κανεναν αλλο ανθρωπο. Σιγα σιγα ομως τα εφερα πιο κοντα σε αλλα ατομα και ξεθαρρεψαν. Αν δεν μου τα δηλητηριαζαν πιστευω πως θα ειχαν εξελιχθει σε πολυ τρυφερες γατες. Παντως να ξερεις πως αν σε εμπιστευτει θα γινει το πιο πιστο γατακι του κοσμου.
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχω όμως ακόμη μια απορία.
Αν χρειαστεί να λήψω για μια δυο μέρες από το σπίτι, μπορώ να αφήσω το γατάκι μόνο του με την προυπόθεση ότι έχει αρκετό φαγητό για δύο μέρες;
Βασικά επειδή μερικά σαββατοκυρίακα μετακινούμε σε άλλη πολή αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερα να έχω δύο γατάκια και να τα αφήνω στο διαμέρισμα ή να έχω ένα γατάκι που να μπορώ να το μεταφέρω μαζί μου.
Εσείς τί νομίζεται ότι είναι καλύτερο;
Σας ευχαριστώ
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
το καλύτερο είναι 2 και να τα αφίνεις στο διαμέρισμα..οι γάτες δεν τα πάνε καλά με την αλλαγή περιβάλλοντος..τελικά ποιο/α θα πάρεις?Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και τη βοήθειάς σας.
Έχω όμως ακόμη μια απορία.
Αν χρειαστεί να λήψω για μια δυο μέρες από το σπίτι, μπορώ να αφήσω το γατάκι μόνο του με την προυπόθεση ότι έχει αρκετό φαγητό για δύο μέρες;
Βασικά επειδή μερικά σαββατοκυρίακα μετακινούμε σε άλλη πολή αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερα να έχω δύο γατάκια και να τα αφήνω στο διαμέρισμα ή να έχω ένα γατάκι που να μπορώ να το μεταφέρω μαζί μου.
Εσείς τί νομίζεται ότι είναι καλύτερο;
Σας ευχαριστώ
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απλά από κανένα γατάκι να πάω στα δύο μου φαίνεται λίγο δύσκολο.
Πάλι να το αφήνω μόνο του σπίτι τόσες ώρες το λυπάμαι...
Το άγριο γατάκι είναι ένα κουκλί!!! Πάντα έψαχνα για τέτοιο γατάκι!
Το άλλο όμως είναι πάρα πολύ φιλικό και χαζούλι κ είναι και λίγο μικρότερο κανένα δυο μήνες...
Αυτό που με απασχολεί με το άγριο είναι μήπως δεν δεθεί...
Αλλά απ'ότι μου είπατε πιο πάνω δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αν μένει και μόνο του όμως 8 ώρες που θα είμαι δουλειά... μη μου γίνει αντικοινωνικό φοβάμαι.
ουφ! Δεν μπορώ να αποφασίσω.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι από Λεμεσό αλλά μένω Λευκωσία λόγω δουλειάς.Αρκετά σκ έρχομαι Λεμεσό γι' αυτό είμουν δυστακτική να πάρω γατάκι εώς τώρα...
Το άγριο γατάκι που βρήκα έχει χρώμα άσπρο (ροζοάσπρο θα το έλεγα) σε όλο του το σώμα και είναι πολύ όμορφο! Το άλλο είναι ένα γλυκο παιχνιδιάρικο γατάκι με καφε ανοικτό προς ροζ χρώμα και άσπρο!
Γλυκες είναι και τα δύο...
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
Silenia
Εκκολαπτόμενο μέλος
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
ροζ εννοείς όπως το δικό μου στο αβαντάρ? κρέμ?
ναι αυτό εννοώ...
maria.andreou
Εκκολαπτόμενο μέλος
ροζ εννοείς όπως το δικό μου στο αβαντάρ? κρέμ?
λίγο απίθανο το άγριο γατάκι να είναι 6 μηνων. τα δικά μου είναι 5 μηνών και ήδη 3 κιλά το καθένα. Φαίνονται πιο πολύ σαν γάτες παρά σαν γατάκια. Πάντως, ακόμη και μια ενήλικη γάτα εύκολα μπορεί να συνηθίσει σε διαμέρισμα αρκεί να εμπλουτίσεις το περιβάλλον της καταλληλα. Καλύτερα να πάρεις 2 γατάκια ταυτόχρονα της ίδιας ηλικίας, για να γίνουν φίλοι για μια ζωή. Αν έχεις μόνο ένα γατάκι θα πρεπει να το παιρνεις μαζι σου όταν ταξιδεύεις. Τα δικά μου είναι μαζι 3,5 μήνες τώρα και όταν τα αφήνω ακόμη και για 24 ώρες μόνα, είναι πολύ ήσυχα γιατι έχουν ο ένας την παρεα του άλλου
Σ'ευχαριστώ. δυσκολεύομαι να υπολογίσω τις ηλικιές...
Για δύο γατάκια είμαι λίγο δυστακτική το σκέφτομαι όμως...

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool