Άντρες!!

Ναταλια θες να σου στειλω και το Σειριο για παρανυφακι;Θα ταιριαζει με το τζερτζελο!:lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναταλια θες να σου στειλω και το Σειριο για παρανυφακι;Θα ταιριαζει με το τζερτζελο!:lol:
Ναι, ναι στείλτον!!!:lol::lol: Αν κάποιος δεν κάθεται φρόνημος, θα του αγριεύει και θα τον δαγκώνει!!!:P:P:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αυτό που γίνεται με τους παπάδες και τα μυστήρια είναι απαρέδεκτο!!!:mad::mad:
Έχω πάει σε βάφτηση και μπαίνω μαζί με τον κουμπάρο στον παπά για του δώσουμε χρήματα. Τον ρωτάμε λοιπόν πόσα χρήματα θέλει να του αφήσουμε. Μας απαντά να του δώσουμε ότι θέλουμε, αφού ήταν για την ανακαίνησει του ναού, αλλά όχι κάτω από 200 ευρώ.:mad::mad: Του λέμε λοιπόν ότι αφού μπορούμε να αφήσουμε όσα θέλουμε πως μας βάζει ταρίφα και ότι κανονικά απαγορεύεται από τον νόμο να πληρώνονται τα μυστήρια.:mad::mad: Μας υψώνει τότε την φωνή και μας λέει ότι αν δεν μας αρέσει να πάμε αλλού.:mad::mad: Νευριάσα τόσο πολύ εκείνη την στιγμή, γύρισε το μάτι μου και φυσικά χύμηξα στον παπά. Με αρπάζει ο κουμπάρος για να μην τον χτυπήσω, ήρθαν και άλλοι να μας χωρίσουν και γενικά έγινε ένας μύλος μέσα στο γραφείο.:D:D Το αποτέλεσμα ήταν να μην πληρώσουμε τίποτα.:D:D:D Αλλά είναι κατάσταση αυτή???:happy::happy:
Την άλλη εβδομάδα θα γελάσουμε γιατί θα πάμε να κλείσουμε εκκλησία για τον γάμο μας, να δούμε πόσα λεφτά θα μας ζητήσουν!!!:P:P:P

Χαχαχαχαχαχα!:lol::lol:
Θα πρέπει να ήταν ωραίο σκηνικό!Να ήμουν απο μια πλευρα να έβλεπα....

Αυτό που γίνεται με τους παπάδες και τα μυστήρια είναι απαρέδεκτο!!!:mad::mad: ....
Την άλλη εβδομάδα θα γελάσουμε γιατί θα πάμε να κλείσουμε εκκλησία για τον γάμο μας, να δούμε πόσα λεφτά θα μας ζητήσουν!!!:P:P:P

Nα του πείτε ότι θα τον καταγγείλετε στον Αρχιεπίσκοπο. Πιστεύω θα πιάσει μια χαρά.

[/size][/u]Τι ωραία!Σαν περιπετειούλα....ωραία τα εμπόδια μερικές φορές.Δεν είναι ωραία να είναι όλα στην τρίχα.
[/size]

Αυτό με το δημαρχείο το έγραψα όχι γιατί ήτανε σαν περιπετειούλα, αλλά γιατί δείχνει τη συμπαιγνία Δήμου και εκκλησίας για να ωθήσουν τους ανθρώπους να πηγαίνουν στην εκκλησία για γάμο. Κι αυτό το κάνουν μηχανευόμενοι διάφορους τρόπους για να απαξιώνουν την τελετή του Δημαρχείου και να την παρουσιάζουν άνευ σημασίας.
Έχετε δει στο εξωτερικό τις τελετές σε Δημαρχεία? Είναι καθ'όλα αξιοπρεπείς και με την ανάλογη αισθητική.

Εγω εχω μια αφελη απορια: Οι μη Ορθοδοξοι χριστιανοι,λχ αθεοι δεδηλωμενοι πριν τον πολιτικο γαμο πως παντρευονταν;νταξ ο καθολικος παει στην Καθολικη εκκλησια..ο αθεος που δεν θρησκευει που πηγαινε;στο δημαρχειο μηπως;

Ε λογικά στο δημαρχείο...Που αλλού να πάνε?

Εγω εχω μια αφελη απορια: Οι μη Ορθοδοξοι χριστιανοι,λχ αθεοι δεδηλωμενοι πριν τον πολιτικο γαμο πως παντρευονταν;νταξ ο καθολικος παει στην Καθολικη εκκλησια..ο αθεος που δεν θρησκευει που πηγαινε;στο δημαρχειο μηπως;

αγαπητε μου Γατεχων....να σε ενημερωσω...μιας και βλεπω οτι πολυ σε απασχολουν τα θεματα της θρησκειας...οτι εκτος απο την εννοια "αθεος" που σημαινει δεν πιστευω στην υπαρξη του θεου...υπαρχει και η εννοια "αθρησκος" που σημαινει δεν πιστευω στις θρησκειες ...αλλα δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν πιστευει και στηγν υπαρξη μιας ανωτερης δυναμης...:):)

επισης...καποιοι,δεν εχουν καν την αναγκη να επιβεβαιωθουνε με τελετες....οτι ειναι παντρεμενοι με το ετερον τους ημισυ....το νιωθουν,και το αποδεικνυουν ....στην πραξη...και οχι στους τυπους...:):):)

αγαπητε μου Γατεχων....να σε ενημερωσω...μιας και βλεπω οτι πολυ σε απασχολουν τα θεματα της θρησκειας...οτι εκτος απο την εννοια "αθεος" που σημαινει δεν πιστευω στην υπαρξη του θεου...υπαρχει και η εννοια "αθρησκος" που σημαινει δεν πιστευω στις θρησκειες ...αλλα δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν πιστευει και στηγν υπαρξη μιας ανωτερης δυναμης...:):)

επισης...καποιοι,δεν εχουν καν την αναγκη να επιβεβαιωθουνε με τελετες....οτι ειναι παντρεμενοι με το ετερον τους ημισυ....το νιωθουν,και το αποδεικνυουν ....στην πραξη...και οχι στους τυπους...:):):)

τι να κανουμε ..υπαρχει μια διαφορα αντιληψεων..το καλοσκεφτηκα το ολο θεμα
Επι του παροντος Καλες γιορτες..του χρονου παλι..πρωτα ο Θεος!

τι να κανουμε ..υπαρχει μια διαφορα αντιληψεων..το καλοσκεφτηκα το ολο θεμα
Επι του παροντος Καλες γιορτες..του χρονου παλι..πρωτα ο Θεος!

για μενα.........πρωτα το να εισαι σωστος....και μετα....ολα τα υπολοιπα....εξαλλου ο θεος...με την εννοια που τον εχουν καποιοι...δεν εχει αναγκη...:):)

Nα του πείτε ότι θα τον καταγγείλετε στον Αρχιεπίσκοπο. Πιστεύω θα πιάσει μια χαρά.
Δε ξέρω αν ισχύει μόνο στην επαρχία αλλά όταν εμείς παντρευτήκαμε το καλοκαίρι η απόδειξη που πήραμε είχε την σφραγίδα της αρχιεπισκοπής κ μάλιστα μας το είχανε πει ότι πρέπει να πληρώσουμε τον παππά όταν πήγαμε να βγάλουμε την άδεια γάμου στην ίδια την αρχιεπισκοπή.:blink:Ο θρησκευτικός γάμος στις μέρες μας είναι ένα πάρε δώσε.Ολοι τον εκμεταλεύονται,από το λουλουδά μέχρι τον παππά,ακόμη κ το ζευγάρι που πληρώνει,ένα μεγάλο μέρος το παίρνει πίσω από τα δώρα.Αλλιώς γιατί να κάνει κάποιος που συζεί πια θρησκευτικό γάμο?

Ο γάμος,μια υπογραφή ουσιαστικά,δεν αλλάζει αυτό που νιώθει το ζευγάρι!Απλά καλύπτει κάποια θέματα όπως το παιδί,αν θελήσουν κάποιο δάνειο κλπ...Δεν θα αγαπιούνται περισσότερο επειδή υπέγραψαν ένα χαρτί.

[/u]

Ο γάμος,μια υπογραφή ουσιαστικά,δεν αλλάζει αυτό που νιώθει το ζευγάρι!Απλά καλύπτει κάποια θέματα όπως το παιδί,αν θελήσουν κάποιο δάνειο κλπ...Δεν θα αγαπιούνται περισσότερο επειδή υπέγραψαν ένα χαρτί.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Κρίστυ!!!:D:D:D

θα συμφωνήσω κι εγώ, συμπληρώνοντας ότι ο γάμος δεν προσφέρει κανένα καινούργιο δεδομένο στα συναισθήματα που έχει το ζευγάρι, ο ένας απέναντι στον άλλον, αλλά είναι μια εξωτερίκευση προς τρίτους (την οικογένεια, τον κύκλο του, το κράτος) αυτής της σχέσης αγάπης που ούτως ή άλλως υπήρχε και βιωνόταν μέχρι τότε.
Είναι μια "κοινοποίηση" της επισημοποίησης της σχέσης.
Σίγουρα προκαλεί κάποιο αντίκτυπο στον άντρα και στη γυναίκα, δεδομένου ότι από τη στιγμή του γάμου οι υπόλοιποι τους αντιμετωπίζουν ως "επίσημο" ζευγάρι πλέον, αλλά μέχρι εκεί. Πχ αν πριν το γάμο υπάρχει ανασφάλεια στη σχέση, δεν πρόκειται μετά το γάμο αυτή να εξαφανιστεί! Οι υποδομές και τα χαρακτηριστικά μια σχέση είναι ανεξάρτητα από τέτοιες τυπικές περιβολές, είτε υπάρχουν είτε όχι από πριν :)

συμφωνώ...ο γάμος είναι μόνο χαρτιά, έξοδα και δώρα, δεν ορίζει τίποτα παραπάνω. από την άλλη έχει και την μαγεία του! πάντως ξέρ και ζευγάρια που παντρέυτικαν και μετά απο χρόνια χώρισαν....:hmm:

θα συμφωνήσω κι εγώ, συμπληρώνοντας ότι ο γάμος δεν προσφέρει κανένα καινούργιο δεδομένο στα συναισθήματα που έχει το ζευγάρι, ο ένας απέναντι στον άλλον, αλλά είναι μια εξωτερίκευση προς τρίτους (την οικογένεια, τον κύκλο του, το κράτος) αυτής της σχέσης αγάπης που ούτως ή άλλως υπήρχε και βιωνόταν μέχρι τότε.
Είναι μια "κοινοποίηση" της επισημοποίησης της σχέσης.
Σίγουρα προκαλεί κάποιο αντίκτυπο στον άντρα και στη γυναίκα, δεδομένου ότι από τη στιγμή του γάμου οι υπόλοιποι τους αντιμετωπίζουν ως "επίσημο" ζευγάρι πλέον, αλλά μέχρι εκεί. ..... :)
Συμφωνώ απόλυτα. Το ίδιο είχα γράψει κι εγώ πριν καιρό. Πάντως αν κάποιος ενοχλείται με τα της εκκλησίας υπάρχει πάντα το δημαρχείο αλλά και το λεγόμενο συμβόλαιο συμβίωσης. Η σπουδαιότητα του πράγματος έχει σαφώς να κάνει μόνο με την κοινωνία και τους θεσμούς. Σε μια συμβίωση αργά ή γρήγορα ανακύπτουν διάφορα θέματα που χρειάζονται ρύθμιση, ειδικά αν υπάρχουν παιδιά. Τα υλικά στοιχεία είναι το θέμα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back