Άπειρη γατομαμά SOS!!

Kira

Νεοφερμένο μέλος

Η Kira αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Γεια σας και πάλι!Με την Κίρα μου(το γατάκι που κάποιος άφησε στο σπίτι μου και που αποφάσισα να κρατήσω) περνάμε μια χαρά όλον αυτό τον καιρό.Τώρα είναι 5 μηνών περίπου.Όμως έχω κάποιους προβληματισμόυς που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας γιατι είναι η πρώτη φορά που έχω γατακι και..καταλαβαίνετε..
Καταρχήν μέχρι και λίγες μέρες πριν,μέναμε σε τριόροφο και την είχα συνέχεια μέσα,γιατι φοβόμουν μην πεσει απο το μπαλκόνι!Την έπαιρνα όμως τις ώρες που δόυλευα, στην εξοχή και έτσι ενα 8ωρο κάθε μέρα ήταν ελεύθερη να κάνει ότι θέλει και να εκτονώνει την ενέργειά της.Τώρα όμως που κλέισαμε το μαγαζί για το χειμώνα,μετακομίσαμε κιόλας σε ισόγειο,σε μια ήσυχη γειτονιά χωρίς πολλά αυτοκίνητα και με πολλές γατες και σκυλιά γύρω γύρω,αναρωτιέμαι τι είναι το καλύτερο για αυτήν.Το σπιτι έχει αυλίτσα αρκετά μεγάλη και την αφήνω εκει όταν λειπω(γιατι μονη στο σπίτι..θα το γκρεμίσει,τόσο ζωηρή που είναι!!).Όμως μήπως πρέπει να την αφήνω να κάνει την βόλτα της στη γειτονιά,για να μην είναι μοναχούλα,και φυλακισμένη?Η προοπτική να πάρω άλλη μια γάτα για να έχει παρέα δεν παίζει,για οικονομικους λόγους(εμβόλια κτλ κοστίζουν πολυ εδώ που μένω,και αν έπαιρνα δεν θα την άφηνα χωρίς ότι χρειάζεται για την διασφάλιση της υγείας της).Όσο μπορώ παίζω μαζί της αλλα εχει τόση ενέργεια και όρεξη για παιχνίδια όλη μέρα,που νοιώθω οτι στερείται πολλά ..Κι αν την αφήσω να κάνει τις βόλτες της και χαθεί?Ή κολλήσει τίποτα?Ο γιατρός της μου είπε οτι μέχρι να συμπληρώσει χρόνο και να γίνουν τα απαραίτητα εμβόλια καλό είναι να είναι να την περιορίζω,απο κει και πέρα..στην κρίση μου.Ποιά η γνώμη σας?Και με το θέμα του ζευγαρώματος τί γίνεται?Απο ποια ηλικία μπορεί να ζευγαρώσει?Και τι είναι καλύτερο,να γεννήσει μια φορα και να την στειρώσω μετά(όπως έχω ακούσει απο πολλόυς να λένε),ή να την στειρώσω χωρίς να έχει γεννήσει?Και σε ποιά ηλικία?Πολλές ερωτήσεις το ξέρω,αλλα..Θέλω πάνω απο όλα η Κίρα μου να είναι ευτυχισμένη..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όμως μήπως πρέπει να την αφήνω να κάνει την βόλτα της στη γειτονιά,για να μην είναι μοναχούλα,και φυλακισμένη?
Δε θα το συνιστούσα. Η γάτα έξω κινδυνεύει από αυτοκίνητα (ακόμα κι αν περνάνε λίγα από τη γειτονιά, ένα αρκεί για να κάνει τη ζημιά:/:), από φόλες (και ξέρω από πρώτο χέρι ότι στη Ζάκυνθο αφθονούν) και από επιθετικά σκυλιά.
Απο ποια ηλικία μπορεί να ζευγαρώσει?Και τι είναι καλύτερο,να γεννήσει μια φορα και να την στειρώσω μετά(όπως έχω ακούσει απο πολλόυς να λένε),ή να την στειρώσω χωρίς να έχει γεννήσει?Και σε ποιά ηλικία?
Οι θηλυκές γάτες ωριμάζουν σεξουαλικά γύρω στους 6 με 8 μήνες (κάποιες όμως και νωρίτερα). Δε χρειάζεται να γεννήσει πριν τη στειρώσεις, αυτό είναι μύθος. Αν την αφήσεις να ζευγαρώσει κινδυνεύει είτε να χαθεί (γιατί την περίοδο του οίστρου έχουν έντονες τάσεις φυγής, ακόμα και οι θηλυκές, αν και λιγότερα από τα αρσενικά) είτε να κολλήσει κάποιο μεταδιδόμενο νόσημα όπως η λευχαιμία ή το AIDS της γάτας. Επιπλέον, αν την αφήσεις να γεννήσει, συμβάλλεις στην αύξηση του ήδη τεράστιου προβλήματος των αδέσποτων ζώων, ακόμα κι αν βρεις να δώσεις τα γατάκια, γιατί θα έχεις στερήσει ισάριθμα σπίτια από τα ήδη υπάρχοντα αδέσποτα.
Από τους 6 μήνες και μετά είναι η κατάλληλη ηλικία για να τη στειρώσεις. Αυτό θα έχει μεγάλα οφέλη και για τη σχέση σας και για την υγεία της. Διάβασε επίσης εδώ και εδώ, σχετικά με τη στείρωση.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ κατατοπιστικά αυτά που μου γράφεις και το link που μου έδωσες μου λύσατε πολλές απορίες!Σ'ευχαριστώ,θα τα λάβω σοβαρά υπόψιν μου όλα αυτά.

Καλώς ήρθες, μην ανησυχείς θα τα καταφέρεις μια χαρά.:) Το site του Αίλουρου που σε παραπέμπει η Aretha είναι πολύ κατατοπιστικό και έχει πολλές χρήσιμες συμβουλές.;) Και εγώ είμαι της γνώμης να μην αφήσεις το γατάκι σου να βγει από το σπίτι ποτέ. Είναι ο μόνος τρόπος να του εξασφαλίσεις πολλά και καλά χρόνια ζωής. Αφιέρωνε λίγο χρόνο για παιχνίδια μαζί του για να μη νιώθει και αυτό παραμελημένο και όλα θα πάνε μια χαρά. Οι γάτες λατρεύουν τη σιγουριά του σπιτιού.:happy:

Οι γάτες λατρεύουν τη σιγουριά του σπιτιού.:happy:

Όπως και τις εξερευνήσεις και την περιπέτεια και το να μαθαίνουν καινούργια πράγματα...Όπως τους έρθει, βασικά:confused:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back