strayshelp
Δραστήριο μέλος
Εξώφυλλο εφημερίδας:
Αρθρο,σελ.3:
Κατεβάστε το απο δω:
https://www.uploading.com/files/MXVLHLDK/Image00003.jpg.html
Θεωρώ ατυχη τη σύγκριση που προσπάθησε να κάνει ο αρθρογράφος και όπως αναφέρω κ στο mail που του στειλα,πιστεύω ότι
δεν ευνοεί την ανάπτυξη της ζωοφιλικής παιδείας,ούτε την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα των αδέσποτων ζώων.
Αυτό είναι το mail(αν θέλετε στείλτε κ εσείς.):
----- Original Message -----
From: Kleianna Malamatina
To: konidisb@otenet.gr
Sent: Sunday, August 31, 2008 4:42 PM
Subject: Υπόψην κυρίου Δ.Νεζερίτη
Αγαπητέ κύριε Νεζερίτη,
διάβασα στον ''Ανταποκριτή'',το άρθρο σας ''Αίσχος και ντροπή'',σχετικά με την έλλειψη προγράμματος από το Δήμο μας για τους άστεγους ανθρώπους.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετοί άστεγοι στη Γλυφάδα,που μπορεί κανείς να τους δει στα παγκάκια στη στάση Λεωφορείων στην Ποσειδώνος ή στις πλατείες,χειμώνα-καλοκαίρι.
Συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη σας,ότι ο Δήμος οφείλει να φροντίσεις τους συνανθρώπους μας αυτούς,
είναι πράγματι εξοργιστικό να ξοδεύονται χρήματα για φιέστες και γιορτές και να μην δίνουν ένα πιάτο φαϊ στους άστεγους και ακόμη περισσότερο απαράδεκτο εφόσον το χετε θίξει πολλάκις.
Ενα πράγμα αυτονόητο και όμως...κλείνουν τα αυτιά τους(και τα μάτια τους) οι υπεύθυνοι?
Διάβασα και για την δολοφονία του κ.Κώστα και πραγματικά σοκαρίστικα!
Παρόλαυτα,διαφωνώ μαζί σας και κυρίως με τον απαξιωτικό τρόπο που χρησιμοποιείται τη λέξη αδέσποτα,και αναφέρεστε σ αυτά και στην περίθαλψη που έχουν,σαν ναι κάτι απίστευτο,όπως ο ίδιος γράψατε.
Είμαι ζωόφιλη και όπως όλοι οι Δημότες γνωρίζουμε ότι τα αδέσποτα ζώα χρειάζονται την προστασία του Δήμου,περίθαλψη,περισσυλογή για στειρώσεις ώστε να μην αυξάνονται αλλά και για θεραπείες ώστε να μην..κατηγορούνται ως ''πηγές ασθενειών''.Τα αδέσποτα ζώα υποφέρουν όπως και άστεγοι άνθρωποι στους δρόμος,δυστυχώς!
Σαφώς,συμφωνώ απόλυτα μαζί σας όσον αφορά στο ότι είναι ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ η επιλογή ιδιωτικου κυνοκομείου στη Θήβα!Η Ευρωπαϊκή Ενωση γνωρίζω ότι χρηματοδοτεί προγράμματα αδέσποτων και θα μπορούσε ο Δήμος να έχει ήδη δημιουργήσει,όπως άλλωστε είπατε και εσείς ότι είχε δεσμευτεί ο Δήμαρχος,δημοτικό κυνοκομείο,που θα κόστιζε λιγότερα!!!
Αν θυμάστε,είχαμε αντιδράσει έντονα οι ζωόφιλοι της Γλυφάδας,όταν αποφασίστηκε να απομακρύνουν τα ζώα από το χώρο του Golf και να τα μεταφέρουν στη Θήβα.
Θεωρώ ότι,το 2008,να λέμε ντροπή και αίσχος που ένας Δήμος περιθάλπτει αδέσποτα,όταν μόλις 40 από τους 400 Δήμους έχουν πρόγραμμα,παρότι ο νόμος 3170/2003 τους υποχρεώνει να έχουν όλοι,δεν ευνοεί την ανάπτυξη της ζωοφιλικής παιδείας,ούτε την ευαισθητοποίηση του κόσμου στο θέμα των αδέσποτων ζώων.Αν και κατγαλαβαίνω,πώς το χρησιμοποιήσατε,δυστυχώς ορισμένοι συμπολίτες μας δε θα καταλάβουν αυτό,αλλά ότι ''αστα παλιαδεσποτα σους δρόμους και ταϊσε τους ανθρώπους''......?
Επαναλαμβάνω,ότι θεωρώ και εγώ απαράδεκτο να μην υπάρχει μέριμνα για τους άστεγους συμπολίτες μας,όπως οφείλει ο Δήμος,όμως δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συγκρίνεται με το αν έχει το οποιοδήποτε πρόγραμμα ο Δήμος για τα αδέσποτα,που επίσης οφείλει!!!Ας αφήσει λοιπόν τις γιορτές και τις φιέστες καλύτερα....και όχι τα αδέσποτα,να μεριμνήσει για τους ΑΣΤΕΓΟΥΣ και να πραγματοποιήσει την προεκλογική του υπόσχεση για Κυνοκομείο.
Ελπίζω το μήνυμά μου αυτό να μη θεωρηθεί....υβρεολόγιο.Οι φίλοι των αδέσποτων,δεν βρίζουμε...
Συγχαρητήρια για τη συνεχή σας επαγρύπνηση στα προβλήματα του Δήμου μας.
Με εκτίμηση,
Κλειάννα Μαλαματίνα
Δημότης Γλυφάδας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
ντροπή να γράφουν τέτοια πράγματα, πραγματικα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Havana
Διάσημο μέλος
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
εγω διαβασα πλα τον τιτλο..πιστευω πως οι ανθρωποι εχουν επιλογη...
μπραβο!!!αυτο σκεφτηκα μολις ειδα τον τιτλο!!!
στην Αμερικη που ειχα παει,ολοι οι αστεγοι ειχαν και απο εναν σκυλο.Ξερετε γιατι?γιατι το κρατος τους επιδοτουσε αν εχουν ενα ζωο.Επιδη αυτοι εχουν την επιλογη να δουλεψουν ενω τα ζωα δεν εχουν καμια επιλογη.
Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σε πλήρη αντίθεση με τα αδέσποτα που δεν μπορούν από μόνα τους να κάνουν κάτι (εκτώς από τα γλυκά μάτια), οι άστεγοι δεν κάνουν τίποτε για να αλλάξουν την κατάσταση που βρίσκονται.
Πρωτιμούν να βρίσκονται στην πόλη να γυρνούν να ζητάνε λευτά κλπ κλπ αντί να πάνε να βρούν μια δουλειά ασ πούμε σε μια επαρχία. Γνωρίζω πολύ καλά πως ήρθε η εποχή όπου στην επαρχία γίνεται συγκομηδή ελιάς και πιστέψτε με ο αριθμός αλλοδαπών κάθε τέτοιο καιρό αυξάνεται δραματικά στη χώρα.
Γιατί λοιπόν δεν πάνε να δουλέψουν για να βγάλουν ένα ποσό, όσο κι αν είναι αυτό? Γιατί δεν προσπαθούν να αλλάξουν την ζωή τους? Ισως γίνομαι κακιά αλλά πιστεύω ότι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους αλλα δεν το κάνουν (φυσικά ο καθένας για τον λόγο του).
Δεν λέω πως δεν πρέπει να γίνουν προσπάθειες για τους άστεγους, αλοίμονο... αλλά όχι να συγκρίνονται και με τα αδέσποτα.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Εγώ θέλω μια χώρα και πολιτιστικές εκδηλώσεις να έχει και πρόνοια για τα ζώα και πρόνοια για τους ανθρώπους. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τα κονδύλια που διατείθενται για τα ζώα αλλά οι μίζες και οι απάτες που καταλήγουν στα παχιά πορτοφόλια. Για αυτό καλύτερα να βελτιώσουμε την νοοτροπία μας και να αφήσουμε τα ζωάκια να τα φροντίζουν οι άνθρωποι που τα αγαπάνε.

ruko
Διάσημο μέλος
Σύμφωνοι, οι άστεγοι έχουν θεωρητικά τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη ζωή τους, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Εκτός από τα επιμέρους προβλήματα που οδηγούν κάποιον στο να ζει στο δρόμο (που μπορεί να είναι από αλκοολισμός και ναρκωτικά μέχρι οτιδήποτε), απλά σκεφτείτε πόσα πράγματα σου είναι αδύνατον να κάνεις σ' αυτό τον κόσμο, αν δεν έχεις διεύθυνση κατοικίας. Όλα αυτά, μαζί με την τεράστια προκατάληψη που υπάρχει, είναι τρομερός ανασταλτικός παράγοντας για οποίον προσπαθεί να ξεφύγει απ' το δρόμο.Όπως είπα, είναι δυνατόν κάποιος να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια, αλλά το γεγονός ότι οι περισσότεροι αποτυγχάνουν κάτι δείχνει. Εγώ πάντως δεν θα καταδίκαζα κάποιον, επειδή δεν έχει το ψυχικό σθένος να παλέψει με αμέτρητες δυσκολίες.
Τέλος πάντων, για να μείνουμε στο θέμα μας, κακώς μπαίνουμε στο τριπ να συγκρίνουμε άστεγους με αδέσποτα ζώα για να δούμε ποιος "αξίζει" περισσότερο τη βοήθεια της πολιτείας. Για μένα είναι έτερον εκάτερον.

elvenstar
Επιφανές μέλος
strayshelp
Δραστήριο μέλος
Απ τη μια πήγα να του γράψω ''Συγγνώμη,τα ζώα ΔΕΝ μπορούν πχ να δουλέψουν,δεν μπορούν να αγοράσουν έστω κάτι φθηνό για φαγητό κλπ. ενώ οι άστεγοι μπορούν...''
Θεωρώ κ εγώ ότι κάποιοι άστεγοι,''βολεύονται'' με τη κατάστασή τους,αν και τους ΛΥΠΑΜΑΙ πάρα παρα πολύ και οποτε μπορώ τους δίνω χρηματα.Είναι πραγματικά τραγικό να βλεπεις ανθρωπο με τρυπιες καλτσες το χειμώνα να περπατα στο δρόμο...Δε το συζητώ!
Αλλα μερικοί μπορουν και να δουλέψουν!Εχω δει και 40 χρονών ανθρωπο ..
Σίγουρα για να βρεθουν σ αυτη τη θεση τους έχουν συμβει τραγικα στη ζωή τους,αλλά δεν πρέπει να τα παρατανε!!Και μερικοί δυστυχως το κανουν!!!
Επίσης,μεγαλη καραμελα,που μέχρι κ η γιαγιά μου μου το λεγε καμια φορα και με θύμωνε,είναι το ΤΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ/ΑΝΘΡΩΠΟΙ πεινάνε κ εσύ εχεις 4 σκυλιά ή εσυ ταιζεις τα αδεσποτα.
Είναι επιλογή μου,τι να κανω..Να παρω καθε αστεγο που βρίσκω στο σπίτι?Δε γίνεται!
Ενω ενα γατί πχ,και το χωρο εχω ,και 20 ευρω να του παρω λιγο φαϊ και καποια προοπτικη υιοθεσίας.
Το παιδι που πειναει στην Αφρικη ή τον αστεγο,πώς να τον παρω σπίτι?
Πρεπει να σαι ο Ωνασης!
Ειχα προσπαθησει να βοηθησω στη unicef αλλα ηταν πολλά τα χρηματα(καποτε).
Οπως είπε κ η ruko δεν πρεπει καν να συγκρινουμε ποιος πρεπει να παρει βοηθεια,ποιος έχει προτεραιοτητα!!Ηταν πολυ αστοχος ο αρθρογραφος...Κι ας λέει οτι εχει θιξει κ το θεμα των αδεσποτων η εφημερίδα!Αφου το γνωρίζουν τοτε το θεμα ,τι το κοτσαρουν ώς αισχος και ντροπη,και λενε να δωσουν ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ,λεει επειδή είναι μονο 6 στη ΓΛυφαδα,κατι τετοιο....???Πιαστο αυγο κ κουρεφτο...
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
strayshelp
Δραστήριο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
strayshelp
Δραστήριο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
pan8hras
Νεοφερμένο μέλος
μπραβο καλα του τα πες....δοξα το θεο η εοκ στελνει λεφτα για παρα πολλα προγραμματα,τα χρυσα κουταλια ομως εχουν παρει φωτια.
οταν πεσει κανα ψιχουλο θυμουνται για πιο σκοπο ηταν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool