Άρνηση αλλαγής τροφής (από ξηρά σε κονσέρβα)

maria737

Νεοφερμένο μέλος

Η maria737 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 61 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Ο γιατρός μας σύστησε να αλλάξουμε τη διατροφή στο γατούλη μας, ο οποίος πάσχει από κυστίτιδα (με προηγούμενο επεισόδιο απόφραξης ουρήθρας) και είναι λίαν επιεικώς... υπέρβαρος. Όμως είναι και κολλημένος με τη γεύση που έχει συνηθίσει κι έτσι επί σχεδόν δύο μέρες τώρα είναι νηστικός. Καμμιά ιδέα να τον πείσουμε? Μπορεί να τον λέω χοντρό αλλά δε θέλω και να βασανίζεται από πείνα, ε!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν κάνει να τρώει αυτή τη τροφή επειδή είναι υπέρβαρος ή επειδή πάσχει από κυστίτιδα:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιστέυω ότι προέχει να μην φράξει, παρά να αδυνατίσει.. ταπεινή μου γνώμη.
Άλλο οι Light τροφές για δίαιτα, και άλλο οι τροφές για το μη φράξιμο.

Μία ελαττωμένη δοσολογία ειδικής τροφής για το μη φράξημο, πιστεύω θα φέρει και ένα αδυνάτσιμα ίσως.

Για να χάσει μια γάτα βάρος είναι λίγο δύσκολο... δεν θέλει μόνο Light, ή λιγότερη τροφή, θέλει και άσκηση...:redface:

ξεκινα σιγα σιγα την αλλαγη. Ανακατεψε ενα μεγαλο μερος ξηρας με ελαχιστη κονσερβα και σε διαστημα 5-7 ημερων ανεβαζε την ποσοτητα της κονσερβας μεχρι να σταματησεις να την ανακατευεις με ξηρα.

Την αλλαγή τη σύστησε για το θέμα του βάρους, ενώ παράλληλα για την αποφυγή σχηματισμού πέτρας μας έδωσε μια ουσία (σε πάστα), τη μεθιοδίνη, η οποία εξουδετερώνει το αλκαλικό περιβάλλον που δημιουργεί κρυστάλλους. Άποψή του, και πολλών άλλων κτηνιάτρων διεθνώς,από ό,τι είδα στο ίντερνετ, είναι ότι η ξηρή τροφή έχει πολλά λιπαρά, εξ΄ού και η παχυσαρκία του γατούλη, παρά το γεγονός ότι του δίνω μειωμένη ποσότητα και τον τρέχουμε με παιχνίδια για άσκηση καθημερινά.

Η ιδέα της σταδιακής προσαρμογής φαίνεται πολύ έξυπνη και θα τη δοκιμάσω πάραυτα. Ευχαριστώ την υπερπόντια φίλη! Θα σας ενημερώσω για την αποτελεσματικότητα γιατί έχουμε και πεισματάρη γατούλη!

Θα περιμένουμε νεότερα:)

τι σπάνιο γατί...Συνήθως όλα ξετρελένονται με την κονσέρβα και δεν θέλουν κροκέτα..Λογικά με την σταδιακή αλλαγή θα τα καταφέρεις..Περαστικούλια και καλή τύχη..:)

Δυστυχώς ο Θεός μου έδωσε ένα παιδί κι ένα γατί με πολύ συγκεκριμένες και αμετακίνητες θέσεις στο τι τους αρέσει και τι όχι στο φαγητό. Τρίτο 24ωρο που δεν πλησιάζει το πιάτο του με την ελαχιστότατη κονσέρβα- ένα κουταλάκι του γλυκού- ανακατεμένη με τις κροκέτες. Μάλλον θα υποκύψω και θα του δώσω αυτό που ξέρει και θέλει, γιατί βασανίζεται από πείνα ο φτωχούλης...

εχω να σου προτεινω κατι που πιανει στον δικο μου. Οταν του δινω αλλη γευση κονσερβα (ψαρι που σιχαινεται κυριως) την μυριζει και φευγει. Αν ομως παρω λιγο με το δαχτυλο μου και το βαλω να το μυρισει αρχιζει δειλα δειλα να το γλειφει. Μετα παιρνω μεγαλυτερη ποσοτητα με κουταλακι και αρχιζει να τρωει. Σιγα σιγα χαμηλωνω το κουταλακι προς το πιατο και οταν το γλειψει ολο τον αφηνω να φαει απο το πιατο.

εχω να σου προτεινω κατι που πιανει στον δικο μου. Οταν του δινω αλλη γευση κονσερβα (ψαρι που σιχαινεται κυριως) την μυριζει και φευγει. Αν ομως παρω λιγο με το δαχτυλο μου και το βαλω να το μυρισει αρχιζει δειλα δειλα να το γλειφει. Μετα παιρνω μεγαλυτερη ποσοτητα με κουταλακι και αρχιζει να τρωει. Σιγα σιγα χαμηλωνω το κουταλακι προς το πιατο και οταν το γλειψει ολο τον αφηνω να φαει απο το πιατο.
Λοιπόν κι αυτό μου φάνηκε πολύ έξυπνο και έσπευσα να το δοκιμάσω. Αποτέλεσμα? Μυρίσαμε και φύγαμε! Του την άλειψα και στο πόδι μήπως αναγκαστεί να τη γλείψει, την τίναξε μεγαλοπρεπέστατα! Πάμε για νηστεία απόψε και το πρωι ξαναδοκιμάζω...

Εγώ θα έλεγα νηστεία μέχρι..... να το φάει... :redface:;)

Εγώ θα έλεγα νηστεία μέχρι..... να το φάει... :redface:;)
Με μεγάλη μου λύπη(!) σας ενημερώνω ότι τελικά του πέρασε και μετά από νηστεία 5 ημερών (σπάραζε η καρδιά μου να τον βλέπω να πεινάει), του ξανα-έδωσα τις κροκετούλες του. Να σκεφτείτε, του βάζαμε το φαγητό στο στόμα και το επόμενο λεπτό το έφτυνε! Θα δοκιμάσω από βδομάδα μαγειρευτό φαγητό μήπως και..

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back