Άσχετος που έτυχε να γίνει μπαμπάς

Obi Wan Kenobi

Νεοφερμένο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Αμπελόκηποι (Αττική). Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Καλησπέρα στην παρέα. Πριν 2 εβδομάδες περίπου δέχτηκα για δώρο από την κοπέλα μου ένα γατάκι. Δυστυχώς πριν μερικές μέρες χωρίσαμε και πήρα την ηρωική απόφαση να το κρατήσω μονος μου γιατί δεν μπορούσα με τίποτα να το αποχωριστώ (και γιατί δεν ήθελα να τις το δώσω και να με θεωρήσει εκτος των άλλων και ακατάλληλο να φροντίσω ένα γατάκι). Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τίποτα απολύτως για γατες. Είναι "κεραμιδογατα" και είναι θηλυκό 2 μηνών. Σε λίγο καιρό του τελειώνει η τροφή και η άμμος και δεν ξέρω τι να του αγοράσω και πως να το ζητήσω... Επίσης έχω άδεια και θα πρέπει να φύγω για Σέρρες από Αθηνα. Πως θα γίνει η μεταφορά του μικρού? Θα ανεβώ με τρένο. Θα μπορώ να το έχω κοντά μου ή θα μου αρχίσουν τις γκρίνιες οι γύρω μου? Τέλος ποσες μέρες θα μπορεί να κάθεται μονο μου γιατί λόγω δουλειάς μπορεί να λείψω μέχρι και 2 μέρες το πολύ... Αυτά για αρχή. Πιστεύω πως με την βοήθεια σας θα τα καταφέρω καλύτερα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα και καλωσηρθες.
Ριξε μια ματια στην ενοτητα με τα αρθρα,θα σε κατατοπισουν πληρως.Μια καλη τροφη για την ηλικια του ειναι αυτη της Royal Canin,ειναι αρκετα μικρες οι κροκετες και θρεπτικες.Αμμο μπορεις να παρεις απο οπου σε συμφερει καλυτερα,θα σε διευκολυνει ομως μια που να κανει τα ουρα σβωλους,καθως καθαριζεις πιο γρηγορα κι ευκολα.Απο ενα πετ σοπ μπορεις να παρεις κλουβακι μεταφορας,αν ταξιδεψεις με απλη αμαξοστοιχια δεν νομιζω να εχεις καποιο προβλημα,στα IC δεν επιτρεπεται η μεταφορα ζωων.
Να τη χαιρεσαι!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα μπορώ δηλαδή να το έχω και μαζί μου διπλα μου??? Τέλεια τότε. Όσο για τα άρθρα τα διαβάζω τώρα και έχουν πολύ καλές πληροφορίες. Πιστεύω θα με βοηθήσουν αρκετά στα πρώτα μου βήματα. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!!

Νομιζω οτι ναι,θα μπορεις να το εχεις στα ποδια σου,αν θες να εισαι σιγουρος ζητα θεση διπλα στη σκαλιερα για τις αποσκευες.;)
Δεν κανει τιποτα,η κουκλα στο αβαταρ σου ειναι;Βαλε μας καμια μεγαλυτερη φωτο να τη θαυμασουμε!

Καλώς τη δέχτηκες και μπράβο που θα την κρατήσεις :)
Ρίξε μια ματιά σ' αυτό, θα βρεις όλα τα βασικά μαζεμένα. Για τροφές και άμμο, δες τις κριτικές. Δες κι εδώ για θέματα σχετικά με ταξίδια και μεταφορές.

Ναι αυτή είναι η κούκλα μου αλλα πως θα μπορέσω να ανεβάσω και άλλες φωτό για να δείτε??? Επίσης ένας κτηνίατρος μου πρότεινε να του δώσω "Atarax" για να είναι λιγάκι πιο ήρεμο κατά την διάρκεια του ταξιδιού γιατί σε γενικές γραμμές είναι αρκετά δραστήριο... Όχι άγριο. Απλά υπερκινητικό...

Ααα και σε περίπτωση που θέλει να κάνει την ανάγκη του κατά την διάρκεια του ταξιδιού τι γίνεται...? Θα τα κάνει όλα μέσα στο καλαθάκι μεταφοράς και θα πρέπει να το καθαρίζω μετά? Συγγνώμη που τα ρωτάω ένα ένα αλλα μου δημιουργούνται συνεχώς απορίες...

Καλως ορισες, και μπραβο που θα κρατησεις την γατουλα! Να προσθεσω και εγω οτι σε οποιοδηποτε πετ σοπ να πας, υπαρχουν πολλες τροφες και αμμοι να διαλεξεις. Θα συμφωνησω οτι η Royal Canine εχει πολυ καλες τροφες για την ηλικια τη γατουλας σου και μεχρι να στειρωθει περιπου στους 6-7 μηνες. Καλη και οικονομικη αμμος ειναι η biokats η πρασινη, η οποια σβολιαζει και θα την βρεις μονο σε πετ σοπ. Αν δεν την βρεις ωστοσο, μπορεις να βολευτεις και με μια οικονομικη που υπαρχει σε καθε μαρινοπουλο, οπως η φρισκις.
Μονο στην τροφη καλο θα ηταν να μην κανεις συμβιβασμους, ειναι σημαντικο να τρεφεται μια καλη τροφη. Τωρα που ειναι μικρουλα, αν της παρεις το δικιλο της Ρουαγιαλ θα εισαι καλυμμενος για αρκετα μεγαλο διαστημα. Οι γατες ειναι γενικα ανεξαρτητα πλασματα, δυο μερες να μεινει μονη της θα ειναι οκ, εφοσον της αφησεις σε διαφορα σημεια στο σπιτι τροφη για δυο μερες, και μπολικο νερακι. Τωρα που ειναι δυο μηνων ειναι και η περιοδος που πρεπει να εμβολιαστει, αν δεν το εχετε κανει ηδη. Βρες εναν κτηνιατρο, και πηγαινε για τα εμβολια, την εσωτερικη και εξωτερικη αποπαρασιτωση και οταν ερθει εκεινη η ωρα την στειρωση :) Αμα τα βρεις σκουρα και δεν μπορεις να κρατησεις την γατουλα, βαλε μια αγγελια εδω να της βρεις αλλο σπιτακι! Αλλα πιστευω πως θα τα πας μια χαρα, και σου ευχομαι πολλα χουρχουριστα χρονια με την γατουλα σου! :P

Όχι όχι ΟΧΙ. ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΝΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Θα την κρατήσω ο κόσμος να χαλάσει ακόμα και αν με βγάλει εκτος προγράμματος σε ζωή και δουλειά. Έχει γίνει πλέον βασική μου προτεραιότητα... Απλά είμαι αγχωμένος και δεν ξέρω τι να κάνω. Ούτε συζήτηση όμως για να την δώσω. Επίσης άλλη μια απορία που μου ήρθε τώρα... Θα πρέπει να την ταΐζω συγκεκριμένες ώρες ή θα πρέπει να έχω το μπολάκι με την ξηρά τροφή της γεμάτο όλη την ώρα???

Ααα και σε περίπτωση που θέλει να κάνει την ανάγκη του κατά την διάρκεια του ταξιδιού τι γίνεται...? Θα τα κάνει όλα μέσα στο καλαθάκι μεταφοράς και θα πρέπει να το καθαρίζω μετά? Συγγνώμη που τα ρωτάω ένα ένα αλλα μου δημιουργούνται συνεχώς απορίες...

Mπορεις να βαλεις μια πανα απο αυτες που στρωνονται στο κρεβατι (που τετραγωνες, ειναι σαν σεντονακια αποροφητικα πολυ) μεσα στην γατοφορο, και αν λερωθει να βγαλεις μονο την πανα και να μην εχεις πολυ καθαρισμα. Καλο θα ηταν να εχεις και μωρομαντηλα μαζι σου, για την περιπτωση που θα λερωθει. Πριν το ταξιδι, παρε της το μπωλ με το φαι 4-5 ωρες πριν φυγετε απο το σπιτι, και το νερο 1-2 ωρες πιο πριν. Δεν νομιζω να χρειαστει ηρεμιστικο, ειναι και μια σταλια γατι. Το αταραξ απο οτι ξερω ειναι αντισταμινικο για τις αλλεργιες ολοτελα, τι δουλεια εχει στο γατι? Επειδη εχει σαν παρενεργεια την υπνηλια? Διαφωνω, χωρις να ειμαι σιγουρη, ρωτα και καποιον αλλο γιατρο, και τον κτηνιατρο του φορουμ αν θες ( στο θρεντ, Γιατρε μου αρρωστησε)

Σε καλο σου, πριν προλαβω να απαντησω το ενα εχεις βαλει δυο ποστ με ερωτησεις :D :hehe: Τελεια που δεν την δινεις :P Δεν θα το μετανιωσεις, θα δεις τι εστι γατοερωτας :D :clapup: Καπου διαβασα οτι ειναι καλυτερο για το ουροποιητικο τους αν τους χωριζεις την τροφη σε μεριδες για να αναγκαζονται να πινουν πιο πολυ νερο. Αλλα να σου πω, στην αρχη οταν ηταν γατακι ο δικος μου του ειχα το μπωλ του γεματο ολη την ωρα, και ετρωγε αυτος οποτε ηθελε και επινε και ενα σωρο νερο. Μετα που τον στειρωσα του εδινα 4 γευματα και εμοιαζε να πειναει ολη μερα. Τωρα παλι του βαζω την ημερισια ποσοτητα στο μπωλ, και τρωει οποτε θελει, ενω ακομα πινει ενα σωρο νερο. Να της εχεις το μπωλ γεματο συνεχεια, εχουν μεγαλη αναγκη σε ενεργεια σε αυτην την ηλικια. Απλα να της εχεις παντα νερακι διαθεσιμο, και αν θες να της δινεις και γαλατακι παρε απο το σουπερμαρκετ το Δελτα advance με 80% λιγοτερη λακτοζη (γιατι οι γατες εχουν δυσανεξια και θα σου κανει διαροιες) απλα να της το δινεις χλιαρο και οχι κρυο. :) Σου λεω για το γαλατακι γιατι παρατηρησα οσο ηταν μικρος ο Μικοτο, οτι νερο επινε οταν διψουσε, αλλα γαλα επινε ενα σωρο γιατι του αρεσε, και οσο ειναι μικρα τους κανει καλο (ασβεστιο, ενυδατωση)

Και μην αγχωνεσαι καλεεε! Και εμεις τα καταφεραμε, δεν θελει θαυματα! Θελει πολυ αγαπη πανω απο ολα, και βλεπω οτι απο αυτην εχεις μπολικη :clapup:

Καλησπερα κ καλώς τη δέχτηκες την κούκλα σου. για το ταξίδι μην ανησυχείς κ πολύ γιατί σπανίως τα γατάκια κάνουν την αναγκη τους στο ταξίδι λόγω του στρές κυρίως, όμως μπορείς να πάρεις ένα τετράγωνο ταψάκι sanitas να βάλεις λίγο άμμο κ να το βάλεις μεσα στη γατοφόρο σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνει κάτι. Ελπίζω όλα να πάνε καλά κ may the force be with you;)

ένας κτηνίατρος μου πρότεινε να του δώσω "Atarax"
Δεν θα στο συνιστούσα σε καμία περίπτωση. Γενικά τα ηρεμιστικά είναι επικίνδυνα, πολύ περισσότερο στα μικρά γατάκια, αλλά ακόμα κι αν υπήρχε πραγματική, επιτακτική ανάγκη για ηρεμιστικό, υπάρχουν και ειδικά κτηνιατρικά σκευάσματα (ΠΑΝΤΑ με τις οδηγίες κτηνιάτρου που εμπιστεύεσαι).
Αφού όμως λες ότι είναι ήρεμο σχετικά το γατάκι, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις τέτοιο ρίσκο. Έτσι κι αλλιώς, τα περισσότερα ζαβλακώνονται στο ταξίδι και το ρίχνουν στον ύπνο. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να το ηρεμήσεις αν δεις ότι φοβάται είναι να σκεπάσεις τη γατοφόρο με ένα σεντόνι, για να μη βλέπει γύρω-γύρω.
Ααα και σε περίπτωση που θέλει να κάνει την ανάγκη του κατά την διάρκεια του ταξιδιού τι γίνεται...?
Αν είναι πολύωρο το ταξίδι, η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου είναι να πάρεις λίγη άμμο μέσα σε μια πολύ γερή σακούλα (ή σε διπλή, για σιγουριά, για να μην τη σκίσει το γατάκι σκάβοντας). Τυλίγεις προς τα κάτω τη σακούλα έτσι ώστε να σχηματιστεί κάτι σαν αμμολεκάνη που μπορεί να χρησιμοποιήσει το γατάκι και στο τέλος του ταξιδιού κλείνεις τη σακούλα και τα πετάς όλα μαζί, άμμο και τυχόν... "παραγωγή" ;)

καλημερα σου..μπραβο που θα κρατησεις το γατακι..:D...απο τη φωτο..φαινεται μικρουλι ακομα...για την τροφη συνιστω και εγω ρουαγιαλ...ομως μεχρι να στειρωθει,ή μεχρι να φτασει 1 ετους,το νκαλυτερο ειναι να της εχεις συνεχεια το μπωλακι με τροφη,και το νερακι διπλα...γιατι ειναι πανω στην αναπτυξη..οταν στειρωθει...αρχιζεις και την περιοριζεις σιγα-σιγα σε μεριδες..και στα γραμμαρια που θα σου πει ο γιατρος...αν δεν λειψεις πολλες μερες,θα μπορουσες να την αφησεις και σπιτι,με μπωλικη τροφη και νερακι σε ποτιστρα μεγαλη(οχι κιουπακι γιατι μπορει να το ριξει)..και με φρεσκια καθαρη αμμο...εκ πειρας απο τις καλυτερες αμμους ειναι η biocats η πρασινη...κανει σβωλους τα τσισακια,και δεν μυριζει καθολου..και την βρισκεις ΚΑΙ σε κτηνιατρια εκτος απο πετ σοπ..τωρα,αν τελικα την παρεις μαζι σου,εγω πιστευω οτι ειναι πιο βολικο στο κλουβακι της να της βαλεις πανα,,την πετας και τελειωσες..αλλα και με την αμμο μια χαρα θα ειναι..απλα θα βαρυνει περισσοτερο το κλουβακι..εκει που θα πας...εχεις σκεφτει οτι θα πρεπει να εχεις παλι αμμο...και να ειναι ασφαλης οτι δεν θα σου φυγει απο καπου;..να ξερεις οτι οι γατες,οταν αλλαζουν περιβαλλον και πηγαινουν καπου που ΔΕΝ εχουν ξαναπαει...ενα ψιλοσοκ το παθαινουν..σου ευχομαι τρα καλυτερα..:)

ΥΓ...σε καμμια περιπτωση μην δωσεις ηρεμιστικα...ενας ΦΙΛΟΣ μου κτηνιατρος..οταν του ειπα οτι ο γιατρος που ειναι εδω που μενω(ο παλιος μου γιατρος)..ειπε να δωσω ηρεμιστικο στον γατο μου...μου ειπε..."να του πεις να τα παρει ο ιδιος"///χρειαζονται σχόλια;:hmm:

Καλημερα!
Πως τα πατε;Ολα καλα;Μην ανησυχεις,αυτα που σου φαινονται τωρα βουνο μολις περασουν μια δυο εβδομαδες θα σου φαινονται ρουτινα.
Αν δεν το ταϊσεις πριν το ταξιδι δε νομιζω να εχεις προβλημα,για καλο και για κακο βαλε μια πανα μεσα.Εγω εχω ταξιδεψει ακομα και με 40 ημερων μωρακια και δεν ειχα προβλημα με λερωμα.Ηρεμιστικο μην του δωσεις με τιποτα,απλα σκεπασε το οπως ειπε και η Αλικη,και θα κοιμηθει.

Χαιρετώ την παρέα από Σέρρες... Επιτέλους μετά από 9 ώρες ταξίδι έφτασα και εγώ. Όλα καλά πήγανε τελικά και όπως μου τα είχατε πει. Το μικρό στην περισσότερη διαδρομή κοιμόταν και σε γενικές γραμμές καθόταν ήρεμο. Δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και μου δίνει όλο και περισσοτερη διάθεση και επιβεβαίωση που τελικά το κράτησα είναι και η αγάπη που έδειξε ο κόσμος γίαυτό... Κανεις δεν παραπονέθηκε που το είχα μαζί ούτε που το έβγαλα και 2-3 φορες από το καλαθάκι του για να ξεσκάσει λιγάκι.Ισα ισα έκαναν όλοι σαν τρελοί από την χαρά τους και του μιλούσαν, το χάιδευαν κλπ... Κάποια στιγμή επειδή γκρίνιαζε πολύ το τάισα κιόλας και του έδωσα και λίγο νεράκι (δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλα αμέσως μετά ηρέμησε πάλι). Όσο για την ανάγκη του, του έβαλα καμια 10 στρώσεις απαλά μαντιλάκια αλλα το άτιμο στο τελευταίο 10λεπτό του ταξιδιού όχι μονο τα έκανε επάνω του αλλα μου είχε κάνει κιόλας στην άκρη τα μαντιλάκια, που τα είχα στερεώσει κιόλας πολύ καλά, και βρήκε χώρο στην βάση του καλαθιού... Ηρεμιστικό δεν του έδωσα καθόλου τελικά... Πιστεύω στην επιστροφή όλα να είναι πιο άνετα. Ήταν μέχρι να μου φύγει το άγχος της πρώτης φοράς... Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας και ότι απορία έχω θα ρωτάω... (όπως άλλη μια που μου ήρθε τώρα: Πως θα ανεβάσω φωτό με το μικρό για να τις δείτε και εσείς???)

Στο γυρισμο μην την ταϊσεις μερικες ωρες πριν φυγετε,ισως γι'αυτο λερωσε.Φωτογραφιες μπορεις να ανεβασεις πως σου εγραψα στο gallery,επιλεγοντας απλα "ανεβασμα" και ακολουθωντας τις οδηγιες,ή στο photobucket και μας κανεις εδω επικολληση το λινκ.

Κάποια στιγμή επειδή γκρίνιαζε πολύ το τάισα κιόλας και του έδωσα και λίγο νεράκι (δεν ξέρω αν έκανα καλά αλλα αμέσως μετά ηρέμησε πάλι). Όσο για την ανάγκη του, του έβαλα καμια 10 στρώσεις απαλά μαντιλάκια αλλα το άτιμο στο τελευταίο 10λεπτό του ταξιδιού όχι μονο τα έκανε επάνω του αλλα μου είχε κάνει κιόλας στην άκρη τα μαντιλάκια, που τα είχα στερεώσει κιόλας πολύ καλά, και βρήκε χώρο στην βάση του καλαθιού...

Εμ, γι'αυτό τα έκανε, γιατί το τάισες και το πότισες. Θα μου πεις είναι πολύ μικρούλι και δεν κάνει να μείνει τόσες ώρες νηστικό... Καλύτερα έτσι, κρατήθηκε τουλάχιστον και τα έκανε στο τέλος!!!
Εγώ τα πηγαινοφέρνω Ορεστιάδα-Βόλο 2 χρόνια τώρα και δεν μου κάνουν τίποτε τα γλυκούλια μου αλλά τα ταΐζω τελευταία φορά πολύ αργά το βράδυ της παραμονής. Τρώνε δηλ. κατά τις 2 το βράδυ και φεύγουμε 10 το πρωΐ. Το καλοκαίρι πίνουν λίγο νερό στο ταξίδι αλλά το χειμώνα δεν θέλουν αν και τους δίνω.
Άντε να συνηθίσει από τώρα και θα μπορείς να το παίρνεις μαζί σου όπου θέλεις!!!!

Στο γυρισμο μην την ταϊσεις μερικες ωρες πριν φυγετε,ισως γι'αυτο λερωσε.Φωτογραφιες μπορεις να ανεβασεις πως σου εγραψα στο gallery,επιλεγοντας απλα "ανεβασμα" και ακολουθωντας τις οδηγιες,ή στο photobucket και μας κανεις εδω επικολληση το λινκ.

βρε συ..ειναι 9 ωρες ταξιδι...αν δεν το ταισει και μερικες ωρες πριν...θα υποφερει το ερμο..και δεν βρισκω το λογο..και ειν αι και μικρο..καλυτερα να βαλεις πανα...και το νερακι του..σιγουρα θα το θελει..δεν μιλαμε για 2 ωρες...ειναι παρα πολλες οι εννια..:)

Kαλωσηρθες και απο εμας!!!!!Μπραβο και παλι μπραβο που την κρατησες τη μικρη!!!!Εχουν δει πολλα τα ματακια μας με γατια ζευγαριων και χωρισμους..
Να δεις πως θα αλλαξει η ζωη σου προς το καλυτερο με ενα γατι στο σπιτι και,αν τη συνηθισεις απο μικρη σε ταξιδια,θα ειναι πολυ πιο ευκολο να την παιρνεις μαζι σου.
Βαλε και καμια φωτογραφιουλα του μωρου!!!!Δεν μας ειπες πως τη λενε?
Και οπως ειπε και η Ελενα,may the force be with you!!!(κι εσυ φαν ε?)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back