felix
Δραστήριο μέλος
Αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με τα γατιά μου και όποια συμβουλή σας είναι πολύτιμη.
Τα πράγματα έχουν ως εξής.
Είχα 4 γατιά ενήλικα.
Ήρθε στην παρέα ο Μικ πρίν 3 μήνες.
Επίσης φιλοξενώ και τα 2 μικρά που έχω για δώσιμο.(Αυτά που πέθανε η μανούλα τους πρίν 2 μήνες περίπου και τα μάζεψα απο μια αποθήκη)
Όλα στο σύνολο 7 (μέσα στο σπίτι)
Η Χάφ, απο τα ενήλικα είναι 1,1/2 χρονών.
Τον τελευταίο 1 μήνα, η Χάφ, κάνει άγρια επίθεση στον Μίκ (3 μηνών)
Ειδικά μέσα στην νύχτα, ξυπνάμε απο ουρλιαχτά του Μικ και τον βρίσκουμε καταγρατζουνισμένο, δαγκωμένο και να του εχουν φύγει κακά και τσίσα απο την τρομάρα.
Συμβαίνει πια κάθε μέρα και έχω τρομάξει.
Βάζω την Χάφ στον γατοφόρο μετά απο κάθε επίθεση (τιμωρία?)
Δεν ξέρω τι να κάνω
Ο Μικ είναι καταδαγκωμένος σε όλο του το κορμάκι και ο καημένος είναι πολύ χαδιάρης.
Να σας πω οτι η Χαφ είναι να στειρωθεί σε λίγες μέρες.
Όλα τα υπόλοιπα ενήλικα είναι στειρωμένα...
Τι νομίζετε οτι πρέπει να κάνω για να στρώσουν λιγάκι τα πράγματα?
Φυσικά δεν τίθεται θέμα να φύγει καποιο γατί απο εδώ παρα μόνο τα μικρά, τα οποία δεν τα πειράζει η Χαφ...
Σας παρακαλώ εαν έχετε κάποια συμβουλή, πείτε μου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Μήπως μέχρι τότε να τα κρατούσες χωριστά; Είναι εφικτό;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Απλα προσπάθησε μέχει να στειρωθεί να τους έχεις σε ξεχωριστά δωμάτια.
Νομιζω ζηλεύει και νίωθει οτι παραβιαζεται η ζωτικη της περιοχη.
Ισως σε βοηθήσει κι αυτό.
marigo173
Δραστήριο μέλος
Σίγουρα η στείρωση θα βοηθήσει να κατευναστούν τα ένστικτα αλλά η Χαφ νοιώθει ότι καταπατείται ο ζωτικός της χώρος και δεν έχει και άδικο η κακομοίρα. Η δική μου είναι 2,5 στειρωμένη, της έφερα 1 γατάκι και πάνε 2 μήνες κι ακόμη του κάνει χχχ και του δίνει φάπες. Ίσως θα ταν καλύτερα να προσπαθήσεις να δώσεις τον Μικ πρώτο, γιατί και τα δαγκώματα δεν είναι αστεία υπόθεση. Σίγουρα τη νύχτα βάζε τον σε ξεχωριστό δωμάτιο, έστω στο μπάνιο γιατί η Χαφ χρειάζεται περισσότερη προσοχή και αγάπη τώρα..
sofaki_dod
Νεοφερμένο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος

Η Μπεζ τρώει και πηγαίνει τουαλέτα μόνο με τη συνοδεία μου. Αν τύχει και αργήσω, κάνει την ανάγκη της στην ξηρά τροφή...

Είναι δύσκολη κατάσταση. Προσπάθησε να μην μαλώνεις την επιτιθέμενη γάτα, αλλά με γλυκιά φωνή να την καλοπιάσεις...
Με το να την κλείνεις στη γατοφόρο, τα κάνεις χειρότερα...
kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
????????????Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
felix
Δραστήριο μέλος
Η Χάφ, έρχεται αγκαλιά και είναι πολύ τρυφερή ακόμα και αν την έχω ''τιμωρήσει'' με εγκλεισμό..
Προσέχω να μην στερώ απο κανεναν τα χάδια σε επίπεδο ΙΣΗΣ αντιμετώπισης, για να μην νιώσει κανείς παραμελημένος...
Αν ο γατοφόρος την ''θίγει'' τοτε ισως χειροτερεύει τα πράγματα....
(Για την φίλη που έγραψε να δώσω τον Μικ πρώτα, να πω οτι ο Μικ είναι ήδη μελος της οικογένειας ....καταλαβαίνετε....)
Μάλλον ζηλεύει η Χάφ και έχει βαλθεί να τον φάει
Οπότε, πρώτο βήμα είνα η στείρωση..
Δεύτερο βήμα είναι να μένουν ξεχωριστά ωσπου να ηρεμήσει η Χαφ...
Τις περισσότερες φορές, έχω προλάβει να τα χωρίσω, μέσα σε 30 '' τουλάχιστον, οποτε η Χάφ καταλαβαίνει οτι κάνει κάτι κακό, γιατί φεύγει τρέχοντας με το που με ακούει να τρέχω προς το μέρος τους.
Παρ'ολα αυτά, μετά απο λίγο έρχεται και ανεβαίνει πανω μου σαν να μη συνέβη τίποτα.
Απο δευτέρα κανονίζω στείρωση...
felix
Δραστήριο μέλος
Ο γιατρός μου λέει οτι είναι αρκετά περίεργο που την ''πεφτει'' στον Μικ και όχι στα 2 μικρά (τα φιλοξενούμενα)
Ας δούμε τι θα γίνει με την στείρωση....μέχρι τότε σταματάω να έχω αγκαλιά τον Μικ μπροστά της....θα της δώσω άμεση προτεραιότητα στις αγκαλιές...
Ελπίζω να δουλέψει

kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Μηπως επειδη ειδικα σε αυτον δινεις πολυ σημασια και χαδια?(ενταξει ειναι πολυ γλυκος δεν μπορεις να αντισταθεις...Ο γιατρός μου λέει οτι είναι αρκετά περίεργο που την ''πεφτει'' στον Μικ και όχι στα 2 μικρά (τα φιλοξενούμενα)
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marigo173
Δραστήριο μέλος

Ήταν πρωί όταν διάβασα το ποστ και δεν πρόσεξα τι ακριβώς έγραφες. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και η Χαφ να τον συνηθίσει σύντομα!
felix
Δραστήριο μέλος
Μηπως επειδη ειδικα σε αυτον δινεις πολυ σημασια και χαδια?(ενταξει ειναι πολυ γλυκος δεν μπορεις να αντισταθεις...)
ομολογώ οτι τον βλέπω και λιώνω
Στις φωτό είναι ο Μικ που πιπιλάει στόμα και η Τσάφ που πιπιλάει μασχάλη

Συνημμένα
μελινάκι
Πολύ δραστήριο μέλος

αυτες που ειναι στη φωτο ειναι αρσενικες ή θυληκες ή ενα κι ενα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Πολυ πλακα η φωτο. Κι εγω λιγο πολυ τα ιδια θα σου ελεγα με αυτα που ηδη αναφερθηκαν. Ευχομαι με τη στειρωση να βελτιωθει η κατασταση. Βρε θηριο, πως τα καταφερνεις με 7
;;;;;Αξια...... Ενημερωσε μας πως πανε τα πραγματα
felix
Δραστήριο μέλος
Το μικρό είναι ο Μίκ και το μεγάλο είναι η Τσάφ το κοριτσάκι μου.ποπο τετοια συμπεριφορα δεν εχω ξαναδει ποτε απο γατα!αυτες που ειναι στη φωτο ειναι αρσενικες ή θυληκες ή ενα κι ενα;
Όλα τα ενήλικα λατρεύουν τον Μικ...εκτός απο την Χάφ...
Σταμάτησα να ''φιλιεμαι'' με τον μικρό μπροστά της και την παίρνω αγκαλίτσα σε κάθε ευκαιρία μπας και ηρεμήσει....
felix
Δραστήριο μέλος
![]()
![]()
Πολυ πλακα η φωτο. Κι εγω λιγο πολυ τα ιδια θα σου ελεγα με αυτα που ηδη αναφερθηκαν. Ευχομαι με τη στειρωση να βελτιωθει η κατασταση. Βρε θηριο, πως τα καταφερνεις με 7![]()
![]()
;;;;;
Αξια...... Ενημερωσε μας πως πανε τα πραγματα
....και 4 σκυλόνια....1 κούνελο και 1 χελώνα...
καθαρίζω κάθε μέρα..είναι πια συνήθεια.
Όσον αφορά τα χάδια....βοηθάει και ο Βασίλης
Βασικά τα γατόνια μου είναι 5....και θα προσπαθήσω να παραμείνουν 5....αλλιώς είναι λιγάκι βαρύ και για τα ίδια τα ζωα να είναι πολλά μαζεμένα.
Απο Σεπτέμβρη ελπίζω να βρώ το τέλειο σπίτι και για τα 2 μικράκια.
Είναι πάντως μεγάλη ευτυχία βρε παιδιά

myrtos
Δραστήριο μέλος
felix
Δραστήριο μέλος
Να πώ οτι βοήθησες πολύ Ισμήνη.Νομίζω ότι πρέπει να δείξεις όσο περισσότερη προσοχή και χάδια γίνεται στη Χαφ. Μην την μαλώνεις ποτέ (αν το κάνεις) και μην τη βάζεις στη γατοφόρο. Και μην δίνεις σημασία στο μικρό όταν είναι παρούσα.
Απλα προσπάθησε μέχει να στειρωθεί να τους έχεις σε ξεχωριστά δωμάτια.
Νομιζω ζηλεύει και νίωθει οτι παραβιαζεται η ζωτικη της περιοχη.
Ισως σε βοηθήσει κι αυτό.

Εχθές το βράδυ και σήμερα μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καμία επιθεση.
Η ''τιμωρία'' σταμάτησε και έχω την Χαφ μέσα στα χάδια και στις αγκαλιές.
Απο ότι φαίνεται παει καλύτερα και έχει περιοριστεί μόνο στα χχχχχ προς τον Μικ.
Ελπίζω να συνεχίσει έτσι...καλά πάμε!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool