Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εδώ και αρκετό καιρό ταϊζω στον πίσω κήπο μια γάτα και τα 4 γατάκια της που είναι περίπου 6 μηνών.
Το κάνω κρυφά και με φόβο μήπως αντιδράσουν οι γείτονες τριγύρω, γιατί πια τα γατιά με έχουν μάθει και με περιμένουν κάθε μέρα έξω από τη πόρτα του κήπου.
Προφανώς δεν φοβάμαι για μένα, φοβάμαι για εκείνα. Μήπως τσαντιστούν οι γείτονες που έχουν κάνει σπίτι τους το κήπο και κάνουν τίποτα ανεκδιήγητο...
Προχθές ανακάλυψα πως η μαμά είναι πάλι έγκυος...πρέπει να είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη γιατί έχει φουσκώσει πάρα πολύ.
Δεν μπορώ να κάνω τίποτα τώρα, αλλά πρέπει να κάνω κάτι μετά γιατί αν συνεχιστεί αυτό πολύ φοβάμαι πως θα εξαφανιστούν όλα μαζί μια μέρα...
Τα ερωτήματα ειναι τα εξής:
1) Πόσο καιρό μετά απο τη γέννα της θα μπορώ να τη στειρώσω?
2) Πως μπορώ να την μαζέψω για να την πάω στον γιατρό? Ναι μεν καθεται και την χαιδεύω, αλλά δεν είναι ήρεμη. Υπάρχει κάποιο σωματείο/οργάνωση που μπορεί να μεθοδεύσει την διαδικασία αυτή? Τα έξοδα εννοείται θα είναι δικά μου.
3) Μετά τη στείρωση πως θα την αφήσω - χειρουργημένη - στο δρόμο...? Στο σπίτι είναι ρίσκο να την πάρω γιατί ο γιατρός μου είπε πως δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με τα δικά μου. Έχω προβληματιστεί πολύ με αυτό...
4) Μόλις γεννήσει, θα βγάλω φωτό των μωρών μήπως μπορέσει κάποιος να τα υιοθετήσει. Αν δεν βρω ανταπόκριση, τι επιλογές έχω?
Έχει ήδη 4 γατιά, αν κάνει άλλα 4 θα έχουμε 8 (συν τους γονεις τους, 10).
Τρέμω μήπως προκαλέσω άθελα μου τις αντιδράσεις των γύρω και τους κάνουν κακό...

Να στειρώσω τα μικρά είναι αδύνατον, αυτά δεν πιάνονται με τίποτα. Είναι αρκετά άγρια.
Όποια συμβουλή καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ.
υγ: φαντάζομαι πως έχουν ξαναδωθεί παρόμοιες συμβουλές, αλλά είμαι εξαιρετικά πιέσμενη στο χρόνο μου και δεν προλαβα να ψάξω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
2 Με γατοπαγίδα. Ναι, υπάρχουν διάφορα σωματεία και συνεργαζόμενα κτηνιατρεία
3 Θέλει 2-3 μέρες κάπου μέσα. Σε ένα μπάνιο μια αποθηκούλα. Αν τα δικά σου είναι εμβολιασμένα, δεν κινδυνεύουν.
4 Αν δεν έχεις ανταπόκριση τα ταΐζεις και αυτά....
Γνώμη μου... την στειρώνει ΠΡΙΝ γεννήσει. Επίσης τα άλλα μικρά που είναι 6 μηνών τα κοριτσάκια, μπορεί με μεγάλες πιθανότητες να είναι και αυτά γκαστρωμένα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Επικοινώνησε μαζί μου στο 6972315140 ή το vkatif@gmail.com να σου δώσω γατοπαγίδα.
Υπαρχουν κτηνιατρεια που κάνουν καλές τιμές για αδέσποτα και την κρατάνε κιολας μερικές μέρες μέχρι να είναι έτοιμη να γυρίσει στο χώρο της. Οποτε που θα την κρατήσεις μην σε ανησυχει.
αν ειναι 6 μηνών τα μικρά τα πιάνεις και αυτα άμεσα για στείρωση γιατι ειναι μια χαρά σε αναπαραγωγική ηλικία.
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έπιασα την κοιλίτσα της σημερα και σχεδον ενιωσα τα μωρά. Είναι πολύ προχωρημένη κύηση, σε μια-δυο εβδομάδες max τη βλέπω να γεννάει.
Τα δικά μου είναι εμβολιασμένα φυσικά, παρόλα αυτά ο γιατρός μου ειπε πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έρθουν σε επαφή με αδεσποτάκια.
Θα μιλήσω με αίλουρο ξανά, αν μπορεί να την κρατήσει μετά τη στείρωση για λίγες μερες θα είναι super. Δεν εμπιστεύομαι κανέναν άλλον κτηνίατρο σε αυτή τη φάση.
Julia, έχεις όνομα του σωματείου να μου στείλεις please? Τη μανα μπορει να την καταφερω να την πιάσω, τα μικρά της αποκλείεται.
Drusilia, thanks για την προσφορά. Αλλά πραγματικά δεν μπορώ να τη στειρώσω τώρα. Ίσως χρειαστώ βοήθεια με τα μικρά της...Θα σου στείλω mail.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Αλλά βλέπω ότι έχεις ήδη καταλήξει σε Κτηνίατρο.

Έχει γεμίσει ο κόσμος με μικρά γατάκια που ψάχνουν σπίτι, μετά είναι και τα μεγάλα... πιθανόν να μήν δοθούν...
drusilia
Διάσημο μέλος
Επιπλέον, από την στιγμή που ήδη η πρώτη της γέννα είναι άγρια, να ξέρεις ότι και τα μικρά που θα γεννήσει τώρα, αν δεν τα πιάσεις απο μικρά να τα φιλοξενήσεις θα βγουν και αυτά άγρια και προφανώς δεν θα μπορούν να δωθούν.
Εγώ όπως είπα αυτό που θα έκανα θα ήταν έκτρωση στην μαμά και τα υπόλοιπα όλα στείρωση. Απο εκει και πέρα κατά την κρίση σου.
Η προσφορά για την γατοπαγίδα ισχύει.
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υπάρχει το ΣΠΑΖ, η φιλοζωική και η λύση της drusilia.
Αλλά βλέπω ότι έχεις ήδη καταλήξει σε Κτηνίατρο.![]()
Mωρέ αισθάνομαι μεγάλη σιγουριά με τον κο Πάνο.
Έχω γάτες 20 χρόνια, έχω αλλάξει γιατρούς και έχουν δει πολλά τα μάτια μου.
Δεν θέλω να τα πάω αλλού για στείρωση.
Τη βοήθεια τη χρειάζομαι κυρίως στο να μπορέσω να τα πιάσω. Μετά μπορώ και να τα μεταφέρω και να αναλάβω τα έξοδα τους.
Δεν ήξερα πως με μια γατοπαγίδα μπορώ να τα πιάσω όλα. Χρήσιμη πληροφορία αυτή. Ευχαριστώ.
Μου φαίνεται απίστευτα βάρβαρο γαμώτο να τα στειρώσω και να τα ξανα-αφήσω στο δρόμο. Φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω να βρω τη δύναμη να το κάνω και θα καταλήξω με δεκα γάτες μεσα στο διαμέρισμα...
Anyway, θα μιλήσω με τον αιλουρο αμεσα - γιατί έχω και την μαριλού να στειρώσω μια απο αυτες τις ημέρες - μήπως έχουν κάτι να μου προτείνουν για τη φύλαξη τους μετά τη στείρωση.
Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια.
drusilia
Διάσημο μέλος

Μην σσε ανησυχεί το οτι θα ξαναβγούν έξω.
Για ζωάκια που είναι άγρια είναι δύσκολο να προσαρμοστούν σε σπίτι και είναι κάτι που παίρνει πολύ καιρό. Αν ειναι πολυ άγρια ειναι μάλλον αδύνατον να τα ξαμολύσεις, ακομα και σε ένα μπάνιο γιατι μετά δεν θα μπορείς να τα ξαναπιάσεις να τα αφήσεις έξω.
Αν δεν μπορούν να μείνουν στον κτηνίατρο, μπορείς να τα κρατήσεις 1-2 μ΄ρες στην γατοφόρο (τα αρσενικα) και 2-3 τα θηλυκα (εξαρτάται πόσο μεγάλη είναι η τομή).
Όλο αυτο το έχω ζήσει με αυτα που ταίζω εγώ στην πιλοτή μου. Όλα φοβερά άγρια, γιατι η μάνα ειναι άγρια, γεννάει αλλού και μου φέρνει τα μικρά να τα φροντίζω εγώ όταν πάνε 3-4 μηνων.
Πρώτα έπιασα τα 2 μικρά, το ένα μάλιστα το κράτησα 1-2 μέρες στο σπιτι σε γατοφορο, το αλλο εμεινε στο κτηνιατριο. Και τα 2 είναι μια χαρά μετά απο την εμπειρια, με περιμένουν κάθε βράδυ να τα ταίσω, δεν άλλαξε κάτι.
Την μάνα κατάφερα να την πιάσω την προηγούμεν ηεβδομάδα, αφού μου έχει φέρει ήδη τα καινούρια μικρά 3-4 μηνών και πολύ άγρια και αυτά.
Σκέψου οτι αν δεν την στείρωνα τώρα σε 3-4 μήνες θα είχα ακομα 2-3 σίγουρα. Δηλαδή σε 1 χρόνο 9 γάτες, χωρίς να υπολογίζω τι θα γεννούσαν τα παιδιά της.
Ειδικα σε σημεία που η γειτονιά είναι εχθρική είναι πολύ άσχημο να μαζεύονται τόσα ζώα γιατί η φολα ειναι εγγυημένη. Οπότε κάνε ό,τι μπορείς άμεσα.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Απλά αν έχει κάποιος 10 γάτες για στείρωση, υπάρχει λογικά και οικονομικό θέμα στο Σπαζ πχ η στείρωση είναι 40ε.

Όσο για τις τύψης.. σε καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείου. Οταν βλέπω ποσο καταπονείτε οργανισμός απο την εγκυμοσύνη και την γέννα... και άν πάνε όλα καλά... και άν τα μεγαλώσει η μάνα καλά, και ζήσουν όλα.. ή δεν θα παρατήσει κι χρειαστούν μεγάλωμα με μπιμπερό... και τα ΤΟΣΑ που περιμένουν στην λίστα αναμονής..κυριαρχεί σε μένα η Λογική παρά το συναίσθημα.
Καλή δύναμη και καλή τύχη σε σένα και στα γατάκια.
Voula
Διάσημο μέλος
Σχετικά με την γατούλα. συμφωνώ κι εγώ με τα κορίτσια ότι είναι προτιμότερο να την στειρώσεις τώρα. Όσο δύσκολο και να είναι, μην αφήσεις να γεννηθούν κι άλλα γατάκια και να προστεθούν στα χιλιάδες υπάρχοντα.
Καταλαβαίνω ότι σε επηρεάζει το γεγονός της προχωρημέννης εγκυμοσύνης αλλά σκέψου τι μέλλον μπορεί να έχουν τα γατάκια αυτά ?
Αν θέλεις βοήθεια όσον αφορά γιατρό που κάνει στειρώσεις σε αδέσποτα, μπορώ να βοηθήσω. Στείλε μου μνμ για ότι χρειαστείς.
drusilia
Διάσημο μέλος
Οκ δεν υπάρχει θέμα.
Απλά αν έχει κάποιος 10 γάτες για στείρωση, υπάρχει λογικά και οικονομικό θέμα στο Σπαζ πχ η στείρωση είναι 40ε.
Όσο για τις τύψης.. σε καταλαβαίνω μέχρι ενός σημείου. Οταν βλέπω ποσο καταπονείτε οργανισμός απο την εγκυμοσύνη και την γέννα... και άν πάνε όλα καλά... και άν τα μεγαλώσει η μάνα καλά, και ζήσουν όλα.. ή δεν θα παρατήσει κι χρειαστούν μεγάλωμα με μπιμπερό... και τα ΤΟΣΑ που περιμένουν στην λίστα αναμονής..κυριαρχεί σε μένα η Λογική παρά το συναίσθημα.
Καλή δύναμη και καλή τύχη σε σένα και στα γατάκια.
ναι, αυτο δεν το έθιξα καν, το ποσο αβεβαιο είναι το μελλον μιας εγγυμονουσας και τω νμικρων.
Μου επιασαν μια έγγυο για στειρωση στην γειτονια μου πριν 2 εβδομάδες και την ημερα που την έπιασαν γέννησε. Βγήκαν 2 νεκρά, δύο ζωντανά και είχε μείνει και ένα νεκρό στην κοιλιά της.

αν δεν είχε πιαστεί η γατούλα θα πέθαινε μέσα σε 24 ώρες...
Τώρα είναι καλά, και τα μικρά, αλλά σε πολλές περιπτώσεις βγαίνουν με νευρολογικά προβλήματα ή πεθαίνουν πριν κλείσουν τους 2 μήνες.
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το κάνω.
Ναι, λυπάμαι που μπορεί να μην επιβιώσουν, που μπορεί να μην μπορεί να τα ταϊσει, που έχουν χιλιάδες κινδύνους, όλα αυτά κατανοητά. Αλλά το να δώσω εγώ στο τέλος στη ζωή τους (γιατί είναι πλέον σχεδον ολοκληρωμένα γατάκια) δεν θα με κάνει καθόλου καλύτερη, ούτε πιο ευτυχισμένη.
Το ότι δεν τα βλέπω, επειδή ειναι κρυμμένα στην κοιλιά της μάνας τους, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν.
Αλλο, αν ήταν αρχες εγκυμοσύνης, θα το έκανα πιο εύκολα. Τώρα είναι ήδη γατάκια όμως....
Σε αυτή τη φάση θα δω αν μπορώ να πιάσω τουλάχιστον τα μικρά. Έστω με την γατοπαγίδα. Το θέμα μου ειναι πως αυτη η δουλεια μπορει να γίνει μόνο καθε δυο Σαββατα. Οπότε θέλει πολύ οργάνωση.
Θα μιλήσω για όλα και με αίλουρο και θα το οργανώσω άμεσα.
Voula με χάσατε γιατί έχουν συμβεί πολλά και διάφορα και συν όλων αυτων εχω τρελή δουλειά.
Τα γατόνια μου ειναι μια χαρά. Ο Φριξάκος καταπονημένος όπως ήταν, αλλά το παλεύει. Η μαριλού επίσης όπως ήταν. Τρέφεται με λαχανικά, μακαρονια, πατατες τηγανιτές. Μας γλύφει ολημερις (και τον Φρίξο εννοειται, στο σβέρκο) και είναι απίστευτα χαδιάρα.
moukelis
Επιφανές μέλος
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θελουμε φωτο Φριξακου!Μας ελειψε...
Γεια σου Δωράκι

Μια εχω και με τους δυο...δεν έχω προλαβει να βγαλω αλλες, ντροπη μου.

Συνημμένα
moukelis
Επιφανές μέλος
Sof
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ντροπη,αισχος και ονειδος!Πες μας στο θεμα τους τι εχει ο Φριξακος μας και λες οτι ταλαιπωρειται.Αυτη η κοπελια σου,εχει γινει πραγματικα ΟΝΕΙΡΟ!
Αχ ουτε ξερω που ειναι το θεμα μου, εχω ξεσυνηθισει.
Τα γνωστά του προβληματα Δωρα, καλυκοϊος. Ειχε χασει πολυ βαρος απο το καλοκαιρι. Καναμε εξετασεις λευχεμια,aids ktl ηταν καθαρός ευτυχως. Με ειδικη διατροφη αρχισε να παιρνει τα πανω του. Αλλά γενικά φαίνεται πως ειναι ταλαιπωρημενος...

moukelis
Επιφανές μέλος
Εδω ειναι το θεμα σας φριξομαμα,περιμενουμε πιο συχνα νεα σας!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool