Έλεος... ξεκούνααααααα...

sofia-arhs

Νεοφερμένο μέλος

Η sofia-arhs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καταρχήν καλησπέρα. Να σας πω και εγώ το πρόβλημά μου γιατί θα σκάσω... Έχω έναν γατούλη περσίας, τον Άρη ή τρίχα. Βαριέται απίστευτα μέχρι και να φάει, αν δεν τον πάρεις αγκαλιά να τον ταΐσεις δεν τρώει... Το μόνο που θέλει είναι να κάθεται δίπλα μου και να κουρνιάζει... Σκεφτείτε, έχω ένα καναρίνι πάνω σε ένα σκαμπό και ούτε αυτό δεν του κάνει αίσθηση... Τι να κάνω να του τραβήξω το ενδιαφέρον;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: eleos....3ekounaaaaaaaaaa

1)τα γκρικλις απαγορευονται
2)αν ο γατουλης σου ειναι τοσο πολυ απαθης και δεν τρωει τα αιτια ισως ειναι οργανικα,πρεπει να τον πας στον κτηνιατρο να σου πει τι συμβαινει.
ειναι περσικος?γιατι γενικα ειναι νωθρες γατες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ναι περσικος ειναι.....στον κτηνιατρο τον εχω παει και ειναι υγειεστατος....απλα βαριεται μονο τισ μερεσ που ειμαστε ολη μερα σπιτι μπορω να πω πως καπως κουνιετε.....οσο για τα γκρικλις δν το ηξερα συγγνωμη

Οταν διαλεξες αυτη τη φυλη φανταζομαι οτι δεν περιμενες να εχεις και τον Ταρζαν στο σπιτι,ετσι δεν ειναι;:PΤα περσικα ειναι πολυ νωχελικα ζωα.Προσπαθησε να παιζεις μαζι του περισσοτερο και να του δινεις ερεθισματα για να κινηθει και να παιξει.

Τα περισσότερα αν όχι όλα τα περσικά γατάκια είναι πράγματι πολύ ήσυχα. Γιατί σας κάνει εντύπωση; Όταν αποφασίσατε να πάρετε γατάκι Περσίας δεν ενημερωθήκατε για τα χαρακτηριστικά της φυλής;

Τα περσικά...ειναι σαν να ξερουνε, ρε παιδί μου, ακριβως το πόσο όμορφα είναι. Και συμπεριφερονται με αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Την αράζουν από καναπέ σε καναπέ και μαλιστα με εναν τρόπο σαν να σου λενε..."ε? Κουκλος δεν είμαι? ε? Θαυμασε με!"

Δεν εχουν την όρεξη των κεραμιδόγατων λ.χ. για ταρζανιές και σάλτα όλη μερα. Αλλα δε σημαινει πως περνανε και όλη τους την ημέρα ραχατίζοντας μόνο.
("ραχάτι"! Η τελεια λεξη να περιγράψει περσικου γατιου συμπεριφορά. Αραλίκι δηλαδή).

Τα περσικα ανταποκρίνονται στο παιχνίδι μια χαρά. Εγώ εχω περσικό και κεραμιδόγατο στο σπίτι. Και μια χαρα παιζουνε μαζί. Και κυνηγητό, και τρεχαλες και απ όλα.

Αν καποιος δεν ασχολειται καθόλου με το να παιζει με την περσική του, εκεινη θα ραχατίζει όλη μερα και δε θα κάνει τίποτα. Αν της βρεις ομως ενα παιχνίδι που της αρέσει, θα ανταποκριθει ζωηρά. Δοκιμασε κατι απλο, όπως τα πλαστικά καλαμάκια. Πολλες γατες τρελαινονται για τα πιο απλα αντικειμενα, αδιαφορώντας καμια φορά για τα πιο πολυπλοκα και ακριβα.

Ενα σημαντικότατο κομματι για την καλη ψυχολογία και διάθεση μιας υγειούς περσικής, ειναι η κατάσταση του τριχωματος της. Το τριχωμα της απαιτει καθημερινή φροντίδα. Ο χρόνος που περναμε μαζι της ενω βουρτσίζουμε και φροντιζουμε τη γουνα της ειναι σημαντικός, ποιοτικός και χτιζει μεταξύ μας μια πολυτιμη σχεση.

Η γατα μας, ανεξαρτήτως καταγωγής, ρατσας ή υποβαθρου μας δινει παντα αυτό που της δινουμε και εμεις. Ειναι εσωστρεφής και υποτονική όταν εμεις δεν ασχολουμαστε καθόλου μαζί της. Κοινωνική, ευχαριστη και παιχνιδιάρα όταν της δινουμε σημασία.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back