Έλληνες..."φιλόζωοι"!

επρεπε να της απαντησεις -γιατι το δικο σας πραμα ( παιδι )δαγκωνει :mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

επρεπε να της απαντησεις -γιατι το δικο σας πραμα ( παιδι )δαγκωνει :mad:

:lol: ΑΤΑΚΑ !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το καλοκαίρι πήγαμε στο εξοχικό και μετά από πολλή σκέψη πήραμε και το Λεύκιππο μαζί.Το μετανιώσαμε όμως και θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.Το ''εξοχικό'' είναι συγκρότημα απο 4 διαμερίσματα με μεγάλο κοινό κήπο στο μπροστινό μέρος.Ολοι εκει ειμαστε συγγενεις,ειναι η αδερφη κ δύο πρώτα ξαδερφια του ανδρα μου.Το μαρτύριο για το γατάκι ξεκινησε απο τη δευτερη κιολας μερα!Το αφησαμε να κατεβει στον κηπο οπου επαιζαν τα παιδια κ ενω το καημενο καθοταν ησυχο κ παρακολουθουσε το παιχνιδι των παιδιων,ενα κοριτσακι ηθελε ντε κ σωνει να την κυνηγησει.Οταν δεν γινοταν αυτο το χτυπαγε κ οι γονεις της δεν της ελεγαν τιποτα γιατι ηθελαν να εξοικειωθει η μικρη με τα ζωα:hmm:.Αναγκαστηκα μετα τον κραταγαμε πανω...Αλλα κ εκει ειχαμε προβλημα...Πηδαγε στη διπλανη βεραντα κανοντας την...εξαδερφη να ουρλιαζει απο φοβο...ισως κ απο νευρα κ αμεσως να αρπαζει τη σφουγγαριστρα!Ενα πρωι στις 6 την ακουσαμε να ουρλιαζει-ειχε δει στον υπνο της το γατο να μπαινει στο σπιτι της:blink:Φυσικα τιποτα δεν ειπωθηκε ευθεως αλλα τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται.

Όταν βγάζω βόλτα τον σκύλο του αδερφού μου εξαφανίζονται τα γυναικόπαιδα από μπροστά μου....:lol::lol::lol:Το λέω και γελάω αλλά είναι τραγικό γιατί δεν αγριεύει σε κανέναν και παρόλα αυτά μόλις το δούνε και αφού το κρατάω από το λουρί κατεβαίνουν όλοι στον δρόμο και οι μανάδες φωνάζουν στα παιδιά τους:μείνε μακριά από τον σκύλο:blink::blink:Σιγά πια!!!:mad:
Αααα και το άλλο εγώ παιδιά έχω χωρίσει κάποιον που μου είχε σπάσει τα νεύρα με το γατάκι μου και τελικά οι 2 γάτοι μου μπορεί και να είναι τα μοναδικά αρσενικά που με έχουν αντέξει για τόσο καιρό:P....κι εγώ τους το ανταποδίδω:)

Έχετε δει την ταινία "Η χρονιά του σκύλου"; Πρόκειται για μια γυναίκα που αφιερώνει τη ζωή της στα σκυλιά αφού πεθάνει το δικό της και δραστηριοποιείται ακόμα και στη δουλειά της αλλά και στο οικογενειακό της περιβάλλον.

https://www.megamarket.gr/specialedition-p-58597.html?ref=pathfinder
Αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να βάζουμε ταμπέλες. Κύριος στόχος κάθε παθιασμένου και αφοσιωμένου ζωόφιλου είναι να αλλάξει όσο το δυνατόν γίνεται αυτή τη νοοτροπία. Κι αυτό αρχίζοντας από τους δικούς μας ανθρώπους.

Από τότε που η αδερφή μου πήρε τους γάτους μας, ύστερα την ακολούθησα εγώ, η μητέρα μου, η θεία μου και τώρα ο άντρας μου. Αν η αδερφή μου δεν ήταν τόσο ζωόφιλη κανείς από μας δε θα είχε ζωάκι.

Καταλάβετέ το: αποτελούμε παράδειγμα και πρότυπο

Ενα πρωι στις 6 την ακουσαμε να ουρλιαζει-ειχε δει στον υπνο της το γατο να μπαινει στο σπιτι της:blink:

Ε τώρα εγώ φταίω να πω κακία???:redface: :down:

..εαν απ την πρωτη στιγμη δινοταν μια κατευθυνση απ τους παιδιατρους στους "στενομυαλους υποχονδριους" ελληναρες γονεις για την συμβιωση των παιδιων με "ζωακια συντροφιας",δεν θα υπηρχε ουτε η στηλη "χαριζονται" ουτε η στηλη "καταγγελιες"...αλλα δυστηχως...η κατασταση καποιες φορες θυμιζει δεκαετια του '40-'50...τοτε που οι γιαγιαδες πνιγαν τα νεογεννητα ζωακια...παλι καλα που υπαρχουμε και "εμεις"..τουλαχιστον θα περασουμε κατι "υγιες" στα παιδια μας...εστω ενα μικρο κομματακι...και οταν βλεπουμε κατι κακο..η απανθρωπο...θα το διορθωνουμε...ειτε με το καλο..ειτε με το κακο...
Φιλικα...Σπυρος...

..εαν απ την πρωτη στιγμη δινοταν μια κατευθυνση απ τους παιδιατρους στους "στενομυαλους υποχονδριους" ελληναρες γονεις για την συμβιωση των παιδιων με "ζωακια συντροφιας",δεν θα υπηρχε ουτε η στηλη "χαριζονται" ουτε η στηλη "καταγγελιες"...αλλα δυστηχως...η κατασταση καποιες φορες θυμιζει δεκαετια του '40-'50...τοτε που οι γιαγιαδες πνιγαν τα νεογεννητα ζωακια...παλι καλα που υπαρχουμε και "εμεις"..τουλαχιστον θα περασουμε κατι "υγιες" στα παιδια μας...εστω ενα μικρο κομματακι...και οταν βλεπουμε κατι κακο..η απανθρωπο...θα το διορθωνουμε...ειτε με το καλο..ειτε με το κακο...
Φιλικα...Σπυρος...
Πάντως σε γενικές γραμμές γνωρίζω πάρα πολλούς νέους ανθρώπους που έχουν αντιλήψεις του τύπου καλά είναι τα ζώα αλλά είναι ζώα και πρέπει να ζουν έξω και δεν τρέχει και τίποτα αν πεθάνουν κιόλας....:mad:

...μεγαλη αληθεια....δυστηχως...

Γειά σας και απο μένα,

μερικές φορές αισθάνομαι σαν θρησκόληπτος που προσπαθεί να μυήσει πιστούς στη θρησκεία του προσπαθώντας να πείσω ανθρώπους οτι τα κατοικίδια το μόνο που ζητούν είναι την αγάπη μας ,φροντίδα και υπευθυνότητα . Το πρόβλημα παιδιά είναι η ανυπαρξία παιδείας στη χώρα μας , ρωτήστε όλους αυτούς τους φίλους η γνωστούς σας ποιοί είναι οι λόγοι που δεν θέλουν ζώα σπίτι τους? Το 95% θας σας πει λόγους που θα είναι για γέλια όπως π.χ. μεταδιδόμενες αρρωστειες, μικρό σπίτι, ύπαρξη μικρών παιδιών και το πιο κλασσικό το οποίο είναι για τις γάτες μόνο ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ ο φόβος και ο τρόμος...........

Το σίγουρο λοιπόν είναι οτι ολοι αυτοί οι άνθρωποι που βαριούνται να ανοίξουν ενα βιβλίο ( δεν τους κατηγορώ γιατί οντως μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι που βαριούνται π.χ. εχω φίλο που σπούδαζε 7-8 χρόνια και ακόμα και τώρα στον εργασιακό του χωρο σε καθημερινή βάση διαβάζει οπότε είναι λογικό να μην ανοίγει βιβλιο για κανέναν άλλο λόγο) χρειάζονται κάποιον απο ολους εμας για να τους κάνουμε να καταλάβουν οτι ολα αυτά δεν ισχύουν.

Νομίζω οτι ολοι αυτοί οι άνθρωποι δεν πρόκειται να αγαπήσουν ξαφνικά τα ζωα αλλά τουλάχιστον δεν θα τα μισούν για λάθος λόγους.

Ένας φίλος του αδερφού μου (που τώρα είναι 15) όταν ήτανε... 10 περίπου, μπήκε στο σπίτι τησ γιαγιάς μου, και είδε τον γατο της (μας) που καθόταν στο πάτωμα. Τότε, ξεφόνησε ένα " Όχ, γάτα!" και η μητέρα μου του απάντησε: "Ναί, έχεις κάποιο πρόβλημα;". Αυτός είπε όχι, αλλά ήτανε ανίσυχος και έφυγε πολύ γρήγορα. (!!!!)

Ένας φίλος του αδερφού μου (που τώρα είναι 15) όταν ήτανε... 10 περίπου, μπήκε στο σπίτι τησ γιαγιάς μου, και είδε τον γατο της (μας) που καθόταν στο πάτωμα. Τότε, ξεφόνησε ένα " Όχ, γάτα!" και η μητέρα μου του απάντησε: "Ναί, έχεις κάποιο πρόβλημα;". Αυτός είπε όχι, αλλά ήτανε ανίσυχος και έφυγε πολύ γρήγορα. (!!!!)

Αυτός έχασε:)

Τα ζωα χρειαζεται απο πραγματα να καταξιωθούν σαν πρόσωπα

τι θυμιθκα τωρα..καποτε τραωιομουν με ενα τυπο που οταν ειδε τον ιβαν που ειχαμε τοτε γιρισε και μου ειπε πω η γατα δικια σου?λεω οχι μονο ολης της οικογενειας..και μου απανταει ιχχχχ η γατες ειναι γκει αξεσουαρ...εμεινα σαν χανος...αργοτερα εμαθα οτι ο συγκεκριμενος μαθενε στο σκυλο του πως να σκοτωνει γατες..εχουμε να μιλισουμε 8 χρονια...

ναι και φαντασου οτι το ειπε μπροστα στους γονοις μου...δεν μιλισαμε γιατι πραγματικα δεν αξιζε ..μερικες φορες εγω παντος πυστευω οτι τα ζωα ειμαστε εμεις....ειναι περισοτερο ζωα μερικοι απο καθε γατουλα σκυλακι κτλ..

εγω στο γραφειο εχω μια γατα. οι περισσοτεροι πελατες μπαινουν μεσα κ πρωτα πανε στη γατα. η οποια παρεπιπτωντος κομμαται συνεχεια.
ηρθε μια μερα μια πελατισσα με ενα μωρο κ οταν ειδε τον γατο εβγαλε αφρους:mad::mad: φοβοταν μην παθει τιποτα το μωρο. την αγνοησα μου την εσπασε ομως. δεν ξαναηρθε ποτε:down::down:
να σας πω κατι. σκασιλα μου :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back