Mici
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όταν ο Όσκαρ ο γάτος αποφασίσει να επισκεφθεί κάποιον από τους ασθενείς του Κέντρου Νοσηλείας και Αποκατάστασης Στιρ, στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Αιλαντ, γιατροί και νοσοκόμες ετοιμάζονται για το μοιραίο: ο Όσκαρ διαισθάνεται πότε κάποιος πρόκειται να πεθάνει.
Στα δύο χρόνια που ζει στη μονάδα ασθενών με άνοια ο Όσκαρ έχει κάνει 25 τέτοιες "επισκέψεις", σύμφωνα με τον Δρ. Ντέιβιντ Ρόζα του Πανεπιστημίου Μπράουν, ο οποίος έγραψε για το "γάτο του θανάτου" στην ιατρική επιθεώρηση New England Journal of Medicine.
"Ο γάτος δεν εμφανίζεται πάντοτε πρώτος στο προσκέφαλο των ετοιμοθάνατων. Όμως καταφέρνει πάντα να κάνει την εμφάνισή του και πάντα τις δύο τελευταίες ώρες, ανέφερε η Τζόαν Τίνο, καθηγήτρια στο ίδιο πανεπιστήμιο, η οποία παρακολουθεί ασθενείς στη συγκεκριμένη μονάδα. "Δεν πιστεύω ότι ο γάτος είναι μέντιουμ. Ίσως να υπάρχει κάποια βιοχημική εξήγηση", πρόσθεσε.
Τα ζώα χρησιμοποιούνται συχνά για να κάνουν συντροφιά στους ηλικιωμένους στα γηροκομεία, όμως το ταλέντο του Όσκαρ είναι ξεχωριστό, αν και όχι αναπάντεχο.
"Οι γάτες κάνουν τέτοια πράγματα", ανέφερε ο Τόμας Γκρέιβς, ειδικός στα αιλουροειδή και επικεφαλής του τμήματος μικρών ζώων στο Κτηνιατρικό Κολέγιο του Πανεπιστημίου του Ιλινόις. Ο Γκρέιβς είπε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι γάτες διαισθάνονται το θάνατο, αλλά δεν το αποκλείει. "Αυτά τα πράγματα είναι δύσκολο να μελετηθούν. Πιστεύω ότι οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να αισθανθούν πράγματα που εμείς δεν τα αντιλαμβανόμαστε", είπε.
Ο Ρόζα είπε ότι μια μέρα ο Όσκαρ πήγε στο δωμάτιο 313 της κλινικής και κουλουριάστηκε στο κρεβάτι μια ασθενούς. Το προσωπικό επικοινώνησε με τους συγγενείς της γυναίκας και ετοιμάστηκε για την αγρύπνια. Όταν ο εγγονός της ρώτησε γιατί ήταν εκεί η γάτα, η μητέρα του απάντησε: "Για να βοηθήσει τη γιαγιά να πάει στον ουρανό". Η ηλικιωμένη ασθενής πέθανε μισή ώρα αργότερα.
ΠΗΓΕΣ:
- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
- ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Οι ιδιαίτερα αναπτυγμένες αισθήσεις τους και ο τρόπος με τον οποίο "διαβάζουν" τα μηνύματα στο περιβάλλον (είτε χημικά, πχ μυρωδιές, είτε φυσικά πχ μικροδονήσεις) νομίζω επαρκούν για να εξηγήσουν τέτοια φαινόμενα που εκ πρώτης όψεως μας μοιάζουν ανεξήγητα. (Αυτό με τους σεισμούς, για παράδειγμα, οφείλεται στο ότι τα σκυλιά είναι ευαίσθητα στις μεταβολές των μαγνητικών πεδίων που προηγούνται του σεισμού).
χριστινα
Διάσημο μέλος
Ισως να ειναι πιο ευαισθητο σε μεταβολες, ποιος ξερειΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Mplimpliki
Νεοφερμένο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
παντως ο blanco ειναι τοσο χαζουλης που δεν θα επαιρνε τα χαμπαρια του για το οτιδηποτε! τουλαχιστον 4 φορες καθε μερα ξεχναει οτι τα ποδια του ειναι δικα του και τα δαγκωνει τοσο δυνατα που κλαιει!![]()
Συμπέρασμα: υπάρχουν γάτες σαν τον Όσκαρ και γάτες σαν τον Blanco...
Πάντως και τα δικά μου το μόνο που διαισθάνονται είναι η ώρα του φαγητού.

marfot75
Δραστήριο μέλος
παντως ο blanco ειναι τοσο χαζουλης που δεν θα επαιρνε τα χαμπαρια του για το οτιδηποτε! τουλαχιστον 4 φορες καθε μερα ξεχναει οτι τα ποδια του ειναι δικα του και τα δαγκωνει τοσο δυνατα που κλαιει!![]()

χριστινα
Διάσημο μέλος
Και τα δικα μου καμια σχεση με τον οσκαρ.....
Και Yasmin εχεις δικιο, αστα.....

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Ο Μισκα μου μια φορα ''εβλεπε'' κατι διπλα μου και τα χρειαστηκα για τα καλα! Και ο Σαββας μια φορα την νυχτα ''εβλεπε'' κατι στο σαλωνι!
Εμένα το κάνει πολύ συχνά...αλλά έχει πλάκα γιατί δεν έχει τρομαγμένο ύφος απλά απορημένο όποτε δεν με ανησυχεί...Καμοιά φορά τον ρωτάω κιόλας "ποιός είναι εκεί?"
όχι πως θα μου απαντήσει αλλά να χαμε να λέγαμε

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εμένα καμια φόρα "βλέπουν κάτι" στο σκοτάδι. Ανακάλυψα όμως ότι βλέπουν ο ένας τον άλλο.Εννοείται ότι στο σκοτάδι εγώ δεν βλέπω που είναι και οι 2 και στην αρχή χεζόμουν. Μετά έμαθα...Ο Μισκα μου μια φορα ''εβλεπε'' κατι διπλα μου και τα χρειαστηκα για τα καλα! Και ο Σαββας μια φορα την νυχτα ''εβλεπε'' κατι στο σαλωνι!

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος
Αν σου πει "ο συγχωρεμένος ο παππούς" να σε δω τι θα κάνεις....Εμένα το κάνει πολύ συχνά...αλλά έχει πλάκα γιατί δεν έχει τρομαγμένο ύφος απλά απορημένο όποτε δεν με ανησυχεί...Καμοιά φορά τον ρωτάω κιόλας "ποιός είναι εκεί?"όχι πως θα μου απαντήσει αλλά να χαμε να λέγαμε
![]()
![]()
![]()

mimikaki
Διάσημο μέλος
Αν σου πει "ο συγχωρεμένος ο παππούς" να σε δω τι θα κάνεις....![]()
![]()
![]()
καλά αν είναι ο παπούς δεν πειράζει, κάνας άσχετος να μην είναι!!

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Λες εφ'όσων οι γάτες έχουν 6η αίσθηση να στείλω χαιρετίσματα σε κανα-δυό μέσω Χιόνη?

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν σου πει "ο συγχωρεμένος ο παππούς" να σε δω τι θα κάνεις....![]()
![]()
![]()
Ρε Ασπασία ...έλεος!! θα πνιγώ...

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Είδατε? Μια μέρα έλειψα και επανήλθα δρυμήτερη....![]()
![]()
![]()
Ρε Ασπασία ...έλεος!! θα πνιγώ...![]()
![]()

aretha
Περιβόητο μέλος
Κάνα-δυό φορές πάντως που εντόπισα κι εγώ τον αόρατο "στόχο" ήταν σκιά ή αντανάκλαση φωτός στον τοίχο απ'το παράθυρο
Ομολογώ πάντως, ότι την πρώτη φορά που το έκανε (ήτανε και μαύρη νύχτα, μάλλον κάτι άκουσε, πετάχτηκε από το κρεββάτι και κοκκάλωσε μπροστά απ'την πόρτα του δωματίου κοιτάζοντας έντρομη προς το διάδρομο) τα 'δα όλα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool