julia
Διακεκριμένο μέλος

Είμαστε η μοναδική χώρα στo πολιτισμένο ημισφαίριο ,
όπου γλείφουμε με εξευτελιστική δουλοπρέπεια τον ταξιτζή για να κάνει το αυτονόητο.
Το αυτονόητο είναι να σταματήσεις το άδειο Ταξί να ανοίξεις την πόρτα
να καθίσεις αναπαυτικά στο κάθισμα και να πεις στον ταξιτζή : Παγκράτι π.χ.
και ο ταξιτζής να σου πει μάλιστα και να ξεκινήσει....................
Δυστυχώς όλοι σας ξέρετε ότι δεν γίνεται έτσι........
Αλλά στις περισσότερε περιπτώσεις ....έτσι
Ο ταξιτζής έρχεται άδειος.........
Ελαττώνει ταχύτητα με ανοιγμένο παράθυρο.....
Εσείς σκύβετε με εμφανές δουλοπρεπές ύφος
και μια χρειά παράκλησης ψελλίζοντας διστακτικά : Παγκράτι........
Ο ταξιτζής γκαζώνει και σεις στην χειρότερη περίπτωση του ρίχνεται μία μούντζα
καθώς απομακρύνεται ψάχνοντας για τον επόμενο πελάτη , που θα έχει την τύχη
να έχει προορισμό σύμφωνα με τις προτιμήσεις του Ταξιτζή.......
Υπάρχει Βέβαια και ποιο αποτελεσματικός τρόπος............
Σταματήσατε ένα ταξί στον δρόμο και ο
οδηγός του αρνήθηκε να σας
επιβιβάσει όταν άκουσε τον προορισμό σας;
Κρατήστε τον αριθμό κυκλοφορίας του , καλέστε στον τετραψήφιο αριθμό 1019 και προχωρήστε
στην καταγγελία σας , επωνύμως , κατά προτίμηση.
Χθες , ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών κ. Κ. Χατζηγάκης εγκαινίασε την υπηρεσία «Τηλεφωνικό Κέντρο Παραπόνων για Ταξί» η οποία λειτουργεί πιλοτικά από σήμερα και για τρεις μήνες. Στη συνέχεια θα επεκταθεί η θεματολογία και οι προσφερόμενες μέσω της γραμμής , υπηρεσίες.
Τους τρεις μήνες της πιλοτικής λειτουργίας του το κέντρο θα εξυπηρετεί το κοινό από 8.00 π.μ - 10.00 μ.μ. τις εργάσιμες ημέρες και από 8.30 π.μ - 8.00 μ.μ. κάθε Σάββατο , ενώ η χρέωση αντιστοιχεί σε απλή τηλεφωνική κλήση.
Το 1019 θα είναι στη διάθεση των κατοίκων Αθηνών , Πειραιώς , Δυτ. και Αν. Αττικής , Θεσσαλονίκης , Αχαΐας , Ηρακλείου και Ρόδου , ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της υπηρεσίας
σταδιακά σε όλη την Ελλάδα.
Η λειτουργία της γραμμής περιλαμβάνει:
- Ενημέρωση για πιάτσες , τιμολόγια , ειδικές χρεώσεις , αλλά και τις
υποχρεώσεις των αυτοκινητιστών.
- Καταγγελίες σχετικά με προβλήματα λειτουργίας ή παράνομες χρεώσεις.
Η επιβολή κυρώσεων αφορά μόνο στις επώνυμες καταγγελίες και μετά τη
διασταύρωση των στοιχείων του καταγγέλλοντος.
- Οι καταγγελίες θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά δύο φορές τη μέρα στις υπηρεσίες των Νομαρχιών.
- Για ζητήματα όπως ληστείες και κλοπές οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και των Νομαρχιών θα ενημερώνονται άμεσα.
- Οι πολίτες θα ενημερώνονται τηλεφωνικά για την έκβαση των καταγγελιών τους.
Το κόστος του πιλοτικού προγράμματος ανέρχεται σε 44.000 ευρώ , ενώ πληροφορίες θα παρέχονται και στα αγγλικά.
Παράλληλα , ο κ. Χατζηγάκης ανακοίνωσε την εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής στα ταξί. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα παρέχει τη δυνατότητα , προς το τέλος του 2009 , κλήσης ταξί και ειδοποίηση του επιβάτη μέσω sms ή e-mail , πληρωμή μέσω πιστωτικών καρτών , εντοπισμό
θέσης του οχήματος μέσω ηλεκτρονικών χαρτών , εύρεση απολεσθέντων.
https://www.eset.com
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Κρατήστε τον αριθμό κυκλοφορίας του , καλέστε στον τετραψήφιο αριθμό 1019 και προχωρήστε
στην καταγγελία σας , επωνύμως , κατά προτίμηση.
Η επιβολή κυρώσεων αφορά μόνο στις επώνυμες καταγγελίες και μετά τη
διασταύρωση των στοιχείων του καταγγέλλοντος.
Και πως αποδικνύεις ότι λες αλήθεια; Αν δε αυτός βάλει και 2 ομοϊδεάτες του ταρίφες να τον καλύψουν ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο, την έβαψες μετά γιατί θα φας και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Και το κλασσικό παραδίδω και σχολάω ή έχω πάρει κλήση για αλλού και είπα να σας εξυπηρετήσω που το πας;

Άσε που πρέπει να είσαι με ένα μπλοκάκι στο χέρι.
Σε ακραία περίπτωση, που με έβγαλε και εκτός δρόμου και με απειλούσε ταρίφας, όταν τον είπα μεταξύ των άλλων και φαλλοκράτη μετά από "σεξουαλική παρενόχληση" ας πούμε ( δεν μπορώ να αναλύσω, αλλά ήταν κάτι τέτοιο), κατέγραψα με το κινητό τα πάντα και πήγα στην νομαρχία όπου τους παρέδωσα και cd με τα όσα έγιναν και μου είπαν ότι θα του πάρουν το δίπλωμα για 6 μήνες. Είναι το ανώτατο όριο αλλά θα περάσουν από πειθαρχικό μετά από 2-3 χρόνια γιατί εκκρεμούν από το 2004 ακόμη. Οπότε τι να το κάνω. Μπορεί να έχει αλλάξει και επάγγελμα εώς τότε κιόλας. Και μπορεί να φάω και μήνυση γιατί κατέγραψα χωρίς την άδειά του, κάτι που απαγορεύεται νομικώς δυστυχώς.
Οπότε μπορεί να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένος...
και ας έχεις όλα τα δίκια μαζί σου.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marzep
Δραστήριο μέλος
Ποσα δικια να σας δωσω?Κ
Οπότε μπορεί να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένος...και ας έχεις όλα τα δίκια μαζί σου.
Αμ το πιο ωραιο?Παιρνεις τηλ. για ραδιοταξι μια μερα νωριτερα,δηλωνεις οτι θα εχεις και γατοφορο μαζι σου λενε Ο.Κ και την τελευταια στιγμη ο ,@π&δης ελληναρας δεν ερχεται μην του βρωμισεις το αυτοκινητο
η ακομα καλυτερα σου λεει 7 στις 10 να βαλεις το ζωντανο στο πορτ μπαγκαζ

!Εχω πει,οτι αφου δε θα βρω το δικιο μου νομικα,θα ριξω καμια κουτουλια,για να με θυμουνται χρονια
!Αυτααα και σημερα με τους φιλους μας τους ταριφουληδεεεες!(ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι υπαρχουν και λαμπρες εξαιρεσεις ,τους οποιους ευγνωμωνω,γιατι αλλοιως θα φασκελωνα ο,τι κιτρινο εχει ροδες
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Και πως αποδικνύεις ότι λες αλήθεια;
Μάλλον δεν μπορείς, αλλά αν υπάρξουν καταγγελίες από πολλά άτομα, ίσως γίνει κάτι.
Δεν είναι ανάγκη να φτάσει σε δίκη, φαντάζομαι ότι πολλές φορές τα παράπονα θα λύνονται μέσω της εταιρίας στην οποία δουλεύει ο ταξιτζής.Αλλά και να μην υπάρξουν κυρώσεις, και μόνο το ότι θα υπάρχει κάποιος στοιχειώδης έλεγχος μπορεί να κάνει πολλούς να συμμαζευτούν.

Το αυτονόητο είναι να σταματήσεις το άδειο Ταξί να ανοίξεις την πόρτα
να καθίσεις αναπαυτικά στο κάθισμα και να πεις στον ταξιτζή : Παγκράτι π.χ.
Αυτό κάνω, ποτέ δεν φωνάζω τον προορισμό μου απ' έξω. Αν δω τον ταξιτζή να κατεβάζει μόνο το παράθυρο, τον αφήνω να φύγει. Ίσως αν δουν ότι χάνουν πελάτες, να σταματήσουν αυτό το αίσχος.
Κατά τ' άλλα δεν έχω παράπονα, σχεδόν πάντα πετυχαίνω πολύ καλούς, ακόμα και φιλόζωους ταξιτζήδες. Μια φορά που ανέβηκα με τη γατοφόρο, με ρωτάει ο ταξιτζής "γατούλης είναι εκεί μέσα;" και μετά "Εγώ στο σπίτι μου στο χωριό κοιμάμαι αγκαλιά με δώδεκα γάτες!"

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Μια φορά που ανέβηκα με τη γατοφόρο, με ρωτάει ο ταξιτζής "γατούλης είναι εκεί μέσα;" και μετά "Εγώ στο σπίτι μου στο χωριό κοιμάμαι αγκαλιά με δώδεκα γάτες!"![]()

Χαίρομαι πολύ που ακόμη και στην τάξη των ταξιτζιδων "υπάρχουν εξαιρέσεις"!

Δυστχυώς εδώ στην Θεσσαλονίκη,σε ώρες αιχμής στην αγορά, για να βρώ ταξί για να γυρίσω σε Δυτική Συνοικία πρέπει να σταματήσω γύρω στα δέκα ταξί για να με πάρει ένα, τα υπόλοιπα μόλις σχολάσαν και πάνε να παραδώσουν.
Πάντος η προσπαθεια είναι πραγματικά αξιέπαινη,άν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι άπο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, με την μοιρολατρεία τίποτα δεν βγαίνει.

ria23
Διάσημο μέλος
οχι οτι θα βοηθηθουμε ιδιαιτερα αλλα τουλαχιστον θα μπορουμε να κανουμε κατι...αυτοι στα κτελ ειδικα ειναι κολαση..αν θες ταξι δεν ξερω και γω τι προυποθεσεις πρεπει να εχεις..

ruko
Διάσημο μέλος
αυτοι στα κτελ ειδικα ειναι κολαση..αν θες ταξι δεν ξερω και γω τι προυποθεσεις πρεπει να εχεις..![]()
Τίποτα ιδιαίτερο, αρκεί να είσαι πειθήνιος και να υπακούς αδιαμαρτύρητα στις εντολές των ταξιτζήδων. Χάρη δε σου κάνουν που σε παίρνουν;

Πάντως έχεις δίκιο, ειδικά σε ΚΤΕΛ, τρένα κ.λπ. τα πράγματα είναι τραγικά.
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Αν είμαστε και εμείς του "ωχ αδελφέ" που να τρέχω και που να με τρέχουνε... ναι, δεν θα
πάμε μπροστά αλλά πίσω. Θα μοιάσουμε και εμείς με τους παππούδες μας....
Έχω νευριάσει πολύ.. δεν ξέρω, μεγάλωσα, βλέπω καταλαβαίνω... δεν ξέρω. Θα ΜΙΛΑΩ, είναι δικαιωμά μου και θα το ασκώ. Τέλος η OMERTA. Και στα ταξί, και στα κοινά, και παντού.
Πλέον υπάρχουν τα όπλα, συμβατικά ή μη... ο κόσμος έχει γίνει πολύ μικρός, και έχουν γίνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα, φτάνει να καταλάβουμε πόση δύναμη έχει ο καθένας μας.
Δεν θυμάστε για πότε, πόσοι κατεβήκαμε στου δρόμους για τον εμπρησμό στην Πάρνηθα?? Και χωρίς τηλεόραση, χωρίς τίποτα.. με sms και net.....(ενα απλό παράδειγμα)

moukelis
Επιφανές μέλος
Κατι μου λεει οτι θα γινω πολυ πολυ κακια...

julia
Διακεκριμένο μέλος

Πλάκα πλάκα.. έτσι θέλει.

Εχτές για πότε μαζέψανε τον έξυπνο με το βασανισμό του γατιού?????

konstans
Περιβόητο μέλος

Κι εγώ ακολουθώ την τακτική της Ruko, ανοίγω πόρτα και μπαίνω.Όσον αφορά τα κτελ, περιμένω στην ουρά για να μπω μόνη μου(και όχι με άλλους 3 μέχρι να γεμίσει το ταξί
).Είναι πάντως μια πικραμένη ιστορία οι ταξιτζήδες......Όλοι μας έχουμε κι από μια στραβή να πούμε

ruko
Διάσημο μέλος
στον αριθμό που μας έδωσε η Τζούλια. Για όσους ενδιαφέρονται, να αναφέρω ότι η τηλεφωνική καταγγελία πρέπει να συνοδεύεται από φαξ με τα στοιχεία του καταγγέλοντος και περιγραφή του περιστατικού.Αν υπάρξουν εξελίξεις, θα σας ενημερώσω.

Giannis-Vivi
Δραστήριο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Σήμερα έκανα την πρώτη μου καταγγελίαστον αριθμό που μας έδωσε η Τζούλια. Για όσους ενδιαφέρονται, να αναφέρω ότι η τηλεφωνική καταγγελία πρέπει να συνοδεύεται από φαξ με τα στοιχεία του καταγγέλοντος και περιγραφή του περιστατικού.
Αν υπάρξουν εξελίξεις, θα σας ενημερώσω.![]()
Άντε καλή μας αρχή!!!

Δεν θα μας πείς ανατριχιαστικές λεπτομέρειες? Έτσι θα μας αφήσεις?

ruko
Διάσημο μέλος

Δεν έγινε κάτι ιδιαίτερα ανατριχιαστικό. Απλώς η οδηγός έκανε τεράστια παράκαμψη και με πήγε μέσω Λαμίας εκεί που ήθελα. Αλλά θυμόμουν γι' αυτή την υπηρεσία κι έτσι είπα να κάνω την πρώτη μου καταγγελία ever!
Τώρα που πήρα το κολλάει θα καταγγέλλω συνέχεια!
Πάντως, η κυρία στο 1019 ήταν πολύ ευγενική και με πήρε τηλέφωνο να μου πει πως είχα παραλείψει να υπογράψω το φαξ. Εντυπωσιάστηκα (μάλλον δεν έχουν πολλή δουλειά).

julia
Διακεκριμένο μέλος

marzep
Δραστήριο μέλος
) να βαλει τα μικρα κανονικα μεσα.Ε,ξερετε γιατι τσατιστηκα?Γιατι το ζωον δεν του πηρα το νουμερο......Αει στο καλο βραδιατικαΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
zoo
Πολύ δραστήριο μέλος
Τελειο εχω να καταγγειλω ταξιτζηδες που καπνιζουν ενω απαγορευεται και δε το σβηνουν ακομη και με κλειστα παραθυρα...
Απλά κάνε το άλλο.
Αν καπνίζουν ενώ το σταματάς, μην μπαίνεις και όταν πάνε να το ανάψουν, ζήτα να μην το κάνουν, ακόμα και με τηνν πρόφαση της εγκυμοσύνης ή για λόγους υγείας.Συνήθως δεν υπάρχει πρόβλημα.
Υ.Γ. Μου έχει πει γνωστός μου, οτι αν την ώρα που πάει να μπει, δει ότι καπνίζουν, τους λέει το χαρακτηριστικό: Α! καπνίζεις; Πέθανε μόνος σου!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool