Έφθασε και στην Ελλάδα η μόδα των ψυχολόγων για τα ζώα

aspasiapef

Διάσημο μέλος

Η aspasiapef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 3.514 μηνύματα.
Μόλις διάβασα ένα άρθρο στο σημερινό φύλλο των ΝΕΩΝ με θέμα τη "νέα μόδα" όπως σχολιάζει ο δημοσιογράφος του ψυχολόγου για ζώα. Το άρθρο είχε τίτλο "Και οι σκύλοι στο «ντιβάνι» " και μου κίνησε την περιέργεια. Νομίζω πως θα το βρείτε ενδιαφέρον. Στο εξωτερικό απ'όσο γνωρίζω υπάρχουν ψυχοθεραπευτες για ζώα χρόνια τώρα, μάλιστα στην Γερμανική τηλεόραση υπάρχει και σχετική εκπομπή. Στο παρελθόν είχα προτείνει στην Yasmin η οποία εκτός από ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια για ανθρώπους έχει αποδειχθεί πολύ καλή και στις συμβουλές για ψυχοθεραπεία στις γατούλες μας να κάνει κάνει κάτι ανάλογο αλλά μάλλον δεν με πήρε στα σοβαρά...:hmm: :hmm: :hmm:

https://www.tanea.gr/print_article.php?e=A&f=18730&m=N18&aa=1

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όμως η ψυχοθεραπεία δεν είναι μόδα κι αν τη δει κανείς έτσι καλύτερα να μην την κάνει. Πάντως όσο αυξάνονται οι ανάγκες για ψυχοθεραπεία τόσο σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.
Προσωπικά θα προτιμούσα να αυξηθούν οι θεραπευτές των ανθρώπων γιατί εκεί είναι η ρίζα του κακού.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ μαζί σου Θανάση ότι η ρίζα του κακού είναι οι άνθρωποι. Προσωπικά ξέρω πάρα πολλούς μου χρίζουν άμεσης ψυχοθεραπείας κι ας μην το παραδέχονται...
Και σίγουρα η ψυχοθεραπεία δεν είναι μόδα. Απλά αναφέρω το σχόλιο του άρθρογράφου. Πάντως αν μάθουμε να "διαβάζουμε" αντιδράσεις και συμπεριφορές των κατοικιδιων μας σίγουρα η συμβίωση θα γινόταν ευκολότερη. :)

Δεν ειναι οτι δεν το πηρα στα σοβαρα, για φιλους ηδη το κανω οπως κι εδω... απλα πιστευω οτι τα προβληματα των ζωων πηγαζουν απο αυτα των ανθρωπων (και σας ετοιμαζω σχετικο αρθρο), οπως και ενα που ειναι υπο εκδοση για το πως να ενταχθουν δυο η πολλες γατες μαζι στο ιδιο σπιτι.
Οσες φορες μου ζητηθηκε συμβουλη επικεντρωθηκα στο τι κανει ο ανθρωπος, και το προβλημα λυθηκε οποτε δεν μπορω να καταλαβω τι κανει ενας ψυχοθεραπευτης σκυλων... με το σκυλο μονο του...!
Το να τον εκπαιδευσει το καταλαβαινω αλλα για μενα ειναι περισοτερο ο ανθρωπος που χρειαζεται βοηθεια με το ζωακι του γιατι οπως φερεται σ αυτο φερεται και στα παιδια του, δηλαδη χωρις ενσυναισθηση.

Θα διαφωνησω ομως με σας θεωρω οτι ειναι πολυ θαραλεο που ερχονται ανθρωποι για θεραπεια γιατι αυτο σημαινει οτι οτι κι αν εγινε, εχουν το θαρρος και το αντιμετωπιζουν και θεραπευονται σε μια μη υγιη κοινωνια...

Το να ειναι ψυχικα ασθενεις κι αντι να το δουν να ξεσπανε στους γυρω τους, η να περνουν θεσεις ισχυος και να υποιφερουμε ολοι απο την ασθενεια τους,αυτο ειναι που μου φαινεται λαθος...

Σχετικα με το αρθρο..
https://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18730&m=N18&aa=1
απ οτι φαινεται συμφωνει κι ο εκπαιδευτης...τωρα τι σοι θετικος εκπαιδευτης -ψυχολογος ειναι και απο τι σχολη βγηκε δεν ξερω...παντως οι σκυλοι εκπαιδευονταικαι μονοι τους( πχ στο να μην επηρεαζονται απο το τι λεει το αφεντικο τους αυτο θα ηταν θεραπευτικο;) ) οι γατες μαλλον αντιδρουν...

Όπως όμως τονίζει ο θετικός εκπαιδευτής - ψυχολόγος σκύλων, κ. Αντώνης Στέφας, δεν είναι λίγες οι φορές που τα ψυχολογικά προβλήματα δεν είναι παρά αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των ίδιων των αφεντικών τους: «Όταν οι ιδιοκτήτες δεν είναι συνεπείς απέναντι στο ζωάκι τους, για παράδειγμα τη μία ημέρα του επιτρέπουν να ανέβει στον καναπέ και την άλλη το μαλώνουν, αυτό μπερδεύεται με συνέπεια να του προκαλείται άγχος. Το στρες, όπως και στην περίπτωση των ανθρώπων, αυξάνει την αδρεναλίνη στο αίμα και επομένως γίνονται πιο ευερέθιστα, υπερκινητικά, ενώ αρκετές φορές εκδηλώνουν και ψυχοσωματικά συμπτώματα (εμετούς, κολίτιδα, ακράτεια)».

Στην ερώτηση πόσες... συνεδρίες χρειάζεται ένα σκύλος με ψυχολογικά προβλήματα ώστε να τα ξεπεράσει, η απάντηση των ειδικών είναι ασαφής: «Εξαρτάται από την περίπτωση και το πρόβλημα. Μπορεί να πάρει λίγες εβδομάδες έως και αρκετούς μήνες ή ακόμη και χρόνια. Και βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συνεργαστούν και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους, καθώς αυτοί είναι επί 24ωρη βάση με το κατοικίδιό τους».
50 ευρώ η συνεδρία Οι συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης των αγχωμένων κατοικιδίων πάντως, μπορούν να προκαλέσουν άγχος και στα αφεντικά τους, αφού κοστίζουν περίπου πενήντα ευρώ η καθεμία. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η ψυχολογία των ζώων είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και καθώς δεν μιλάνε, οι ψυχολόγοι καλούνται να ερμηνεύσουν τη συμπεριφορά τους. Τα παρακολουθούν για παράδειγμα επί ώρες στον φυσικό τους χώρο μαζί με το αφεντικό τους ώστε να ανακαλύψουν τα αίτια που μπλοκάρουν την ψυχολογία τους.

Νομιζω ειναι προφανες οτι τα πενηντα ευρω δινονται για να θεραπευτει ο ιδιοκτητης.. ειναι ισως πολλα για σκυλο αν και υποθετω οτι ολο αυτο γινεται στην αθηνα...οταν λοιπον τα παρακολουθουν επι ωρες μαζι με το αφεντικο τους οπως εκανα εγω με τη γατα των φιλων μου ε ειναι ξεκαθαρο το ποιον απο τους δυο παρακολουθουν...;)

Πάντως, η κατάθλιψη είναι η υπ' αριθμόν ένα ψυχολογική ασθένεια των σκύλων. «Οι λόγοι ωστόσο ποικίλλουν. Ένας από τους συχνότερους είναι για παράδειγμα ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια και κυρίως ενός μωρού. Γι' αυτό στην Αμερική οι έγκυοι αγοράζουν μια κούκλα - μωρό με την οποία εξοικειώνεται το κατοικίδιό τους μέρα με τη μέρα, έτσι ώστε να είναι ψυχολογικά έτοιμο όταν θα έρθει το νεογνό στο σπίτι», εξηγεί η κτηνίατρος κ. Ρία Μπάκα, η οποία κάθεται για δεύτερη φορά στα θρανία με σκοπό να πάρει ειδικότητα στην ψυχολογία των ζώων.
Με ειδικότητες Όπως άλλωστε η ίδια τονίζει, στην Ελλάδα η συγκεκριμένη ειδικότητα βρίσκεται στα σπάργανα, την ώρα που στο εξωτερικό το κάθε κατοικίδιο έχει και τον ψυχολόγο του! «Ακόμη όμως και οι γάτες, οι οποίες είναι αρκετά πιο ανεξάρτητες, παρουσιάζουν συμπτώματα άγχους. Κι αυτό συμβαίνει όταν κάποιος βγάλει τη γάτα από τη ρουτίνα της είτε μετακομίζοντας σε ένα νέο σπίτι, αλλάζοντας τις συνήθειες ως προς το κατοικίδιο, φέρνοντάς τη ξαφνικά σε συχνή επαφή με ξένους ανθρώπους», συμπληρώνει η κ. Μπάκα.

Αν καταλαβα καλα ετοιμαζεται η εν λογω κυρια να εξασκησει την ιδιοτητα του ψυχολογου ζωων στην ελλαδα και οπως λεει "καθησε και στα θρανια" γι αυτο ( ποιου πανεπιστημιου αραγε???) και το ολο αρθρο ειναι εν μερει διαφημιστικο για να μη μας ερθει ξεκαρφωτα οταν θ'αρχισει να το εξασκει.. ειναι το δικο μας μωρο κουκλακι αυτο το αρθρο ας πουμε....;) τωρα αυτα που λεει για τις γατες ειναι προφανη για οποιον ξερει απο γατες μου φαινεται.. Το χειροτερο ειναι αυτο που ακολουθει ομως...

Ηρεμιστικά με συνταγή κτηνιάτρου

«Το πιο συχνό λάθος μας είναι πως δίνουμε στα ζώα ανθρώπινες διαστάσεις. Στην πραγματικότητα όμως, η ψυχολογία τους διαφέρει από τη δική μας. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζονται τη φροντίδα ειδικών σε περίπτωση που υποφέρουν από υπερκινητικότητα, κατάθλιψη, επιθετική συμπεριφορά», λέει στα «ΝΕΑ» η κτηνίατρος κ. Ρία Μπάκα, η οποία παρακολουθεί μαθήματα ψυχολογίας των τετράποδων
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ και ηρεμιστικά με συνταγή κτηνιάτρου παίρνουν τα κατοικίδια, και κυρίως οι σκύλοι, για να ξεπεράσουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα(!!!!). Συνήθως μάλιστα, όπως και στην περίπτωση των ανθρώπων, η φαρμακευτική αγωγή συνοδεύεται από συνεδρίες με τον ψυχολόγο τους(!!!!που δεν ειναι και ψυχολογος....!). «Υπάρχει μεγάλη γκάμα ψυχοτρόπων φαρμάκων για τους σκύλους, καθώς επίσης και ηρεμιστικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρόκειται για αντικαταθλιπτικά τρίτης γενιάς, ενώ αρκετά είναι κοινά με αυτά που καταναλώνουν οι άνθρωποι»(!!!!), τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κτηνίατρος κ. Ανδρέας Σορόκος. Όσο για την τελευταία πατέντα που κυκλοφορεί στην αγορά, είναι οι φερομόνες στην πρίζα. «Οι φερομόνες βρίσκονται σε ειδικό δοχείο, το οποίο ο ιδιοκτήτης του κατοικιδίου βάζει στην πρίζα - όπως τα αποσμητικά χώρου - ώστε να διαχέονται στον αέρα. Το πρότεινα σε έναν πελάτη μου, ο οποίος κάθε φορά που εγκατέλειπε τον σκύλο του για μερικές ώρες ή ημέρες, έβρισκε το σπίτι του σε άθλια κατάσταση όταν γυρνούσε.(το πως χειριστηκε ο εν λογω ιδιοκτητης τον αποχωρισμο με το σκυλο του δεν αναφερεται πουθενα...αν ειχε ο ιδιος ανχος πχ που εφευγε η αν εκανε διαφορα πριν φυγει...) Το πρόβλημά του λύθηκε», συμπληρώνει ο κ. Σορόκος.

Ηρεμιστικα και αλλα χαπια για να λυθουν προβληματα συμπεριφορας ζωων χωρις να εμπλακει ο ιδιοκτητης και χωρις ν ασχοληθει ο ιδιος με το ζωακι του!! σε αυτο ειμαι καθετα αντιθετη εκτος απο περιπτωσεις πολυ επιθετικων ζωων που κι εκει κανεις πρεπει ν αναρωτηθει.. βλεπω να γινεται με τα ζωα οτι και με τους ανθρωπους.. η γενια του ζωοπροζακ..τι εχει η γατουλα σας? γρατσουναει? να ενα ειδικο χαπακι.. αν ειναι δυνατον.. τι θα βρει ο ανθρωπος για να συνεχισει ν αδιαφορει...:mad: !!

Σημειωτεον οι περισσοτεροι που αναφερονται ειναι κτηνιατροι η εκπαιδευτες και οχι ψυχολογοι...προς προβληματισμο δικο σας...

Πάντως αν εξαιρέσουμε τα ψυχοφάρμακα, μπορεί και να μην είναι κακή ιδέα, γιατί έτσι ίσως μπορέσουν οι ψυχοθεραπευτές να πλησιάσουν περισσότερο τους ανθρώπους. Καμουφλαρισμένη ανθρωποψυχοθεραπεία δηλαδή. Βέβαια αυτοί που θα καλέσουν ψυχοθεραπευτή για το ζώο τους έτσι για να είναι in αν πάρουν χαμπάρι την πραγματικότητα ποιος ξέρει πως θα αντιδράσουν…

Πέρα από αυτό πάντως, καλό είναι να μπορούμε να καταλαβαίνουμε την ψυχολογία των ζώων για να μπορούμε να τους συμπεριφερόμαστε σωστά. Επίσης καλό είναι να μπορούν να θεραπευτούν ζώα που έχουν πρόβλημα από κακή συμπεριφορά πρώην αφεντικού τους, αλλά απ ότι κατάλαβα δεν μπορεί να γίνει κάτι σε ζώο που δεν ζει πλέον με άνθρωπο.

Προσωπικά θα μου άρεσε να μπορώ να ηρεμήσω ένα επιθετικό σκυλί που θα συναντούσα στο δρόμο αν και είναι πολλά χρόνια που δεν έχω δει τέτοιο.

Στο δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας είχε τεθεί κάποτε θέμα για μέτρα απέναντι στα αδέσποτα γιατί διαμαρτύρονταν ο κόσμος ότι φοβάται να κυκλοφορήσει, και μάλλον αυτό ήταν η αιτία που έγινε το κυνοκομείο. Αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι στο κυνοκομείο βρίσκουν τροφή, ποιον πείραζαν στην πόλη; Κανέναν δεν πείραζαν. Αρα οι άνθρωποι χρειάζονται ψυχοθεραπεία. που θεωρούν εμπόδιο οτιδήποτε δεν είναι του είδους τους και είναι έξω από κλουβί. Ε μα τι τώρα να πηγαίνεις για ψώνια και να είναι μπροστά σου ένα σκυλί να κάνεις να περάσεις και να σκοντάφτουν οι τσάντες στο σκυλί; Απαράδεκτο πρέπει κάτι να κάνει ο δήμος. Ας τα εξαφανίσει δεν μπορεί να είναι μπροστά στα πόδια μας…

Οσο για τα ζωοψυχοφάρμακα…υπάρχουν ένα σωρό αδέσποτοι κι επικίνδυνοι δίποδοι ας τα δώσουν σ αυτούς. Από κυνηγούς που μεταφέρουν σκυλιά μέσα σε κάσες στο πίσω μέρος του τζιπ τους στριμωγμένα και να εισπνέουν καυσαέριο, από αυτούς που πουλάνε ζώα στα pets shop τους και φέρνουν μέχρι κι από τη ζούγκλα, μέχρι αυτούς που τα κακοποιούν με ποικίλους τρόπους.

με αφορμη το αρχικο ποστ θα προτεινα οσοι απο εσας θελετε να μοιραστουμε τις εμπιριες μας σχετικα με συμεριφορες των ζωων,
ειναι ενα αγαπημενο αντικειμενο προς μελετη, θα βοηθουσε πολλοι να συμμετασχουν οι κτηνιατροι, οι ζωωτεχνες ο ι εθελοντες γενικα οσοι 'δουλευουν" με ζωα και μιλω για εθελοντες γιατι εκεινοι καλλουνται πολλες φορες να διοωρθωσουν προβληματικες συμπεριφορες:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρον θέμα! Αλλα και πολύ γενικό... Από πού να ξεκινήσουμε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όμως η ψυχοθεραπεία δεν είναι μόδα κι αν τη δει κανείς έτσι καλύτερα να μην την κάνει. Πάντως όσο αυξάνονται οι ανάγκες για ψυχοθεραπεία τόσο σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.
Προσωπικά θα προτιμούσα να αυξηθούν οι θεραπευτές των ανθρώπων γιατί εκεί είναι η ρίζα του κακού.

Τα είπες όλα!!!!!!!:up:

Εγώ θα ήθελα να μοιραστώ έν απρόβλημα που έχω με την Candy είναι μία Περσική 3 ετών περίπου, η οποία στους 8 μήνες στειρώθηκε λόγο μάλλον κομπογιανιτισμού του γιατρου τα ράμματα άνοιξαν κ την ξαναπήγα πάλι για ράψημο πέρασε πάρα πολύ άσχημες στιγμές κ εγώ μαζίτης μπου ξενυχτούσα για να ακούω αν αναπνέει ή αν είναι καλά. Έκτοτε η Candy δεν ξαναέφαγε μόνη της θέλει να τρώει από το χέρι μου να της δίνω μία μία κρικέτα στο στόμα με αποτέλεσμα να είναι αδυνατούλα κ να πολύ μίζερη με το φαγητό. Δεν ξέρω τι να κάνω για να αρχίσει πάλι να τρώει φυσιολογικά γιατί δοκίμασα να την αφήσω νηστική κ είναι ικανοί να πεθάνει απο πείνα παρά να φάει μόνη της.

δοκίμασε να την ταιζεις δυο πραγματα το λιγοτερο νοστιμο απο το χερι σου και το πιο νοστιμο που την τρελαινει αφηνε το προκλητικα εκει και μην συνεχιζεις με το χερι εαν το φαει δωσε της το αλλο το λιγοτερο νοχτιμο απο το χερι. Ετσι θα αρχισει σιγα σιγα να τρωει μονη.. θα παρει χρονο. Εξισου θα βοηθουσε ενα γατακι αλλο να τρωει μπροστα της.. Προφανως δεθηκε υπερβολικα μετα απο οσα τραβηξε εχει δημιουργηθει πανω σε ενα οργανικο θεμα μια συναισθηματικη νεοαναγκη (πλαστη νεα αναγκη). Για πες μας περισσοτερα για το πως ειχες χειριστει τοτε το φαγητο της.

Το θεμα με τις ψυχοθεραπευτικες αναγκες του κοσμου εινα οτι ζουμε δσε μι9α κοινωνια που δεν π[ροαγει ουτε εμπιστευεται τον ψυχισμο και τηνουσια ανθρωπων η ζωων ειναι επιφανειακη, υλικη , ματαιη και διαστροφικη. Σε αυτη την συγκεκριμενη κατασταση οπου ο πολύς κοσμος νομιζει οτι ειναι μια χαρα ενω για μενα προσωπικα δεν ειναι καθολου ειναι πολύ τολμηροι αυτοι που αποφασιζουν να αντιμετωπισουν τα προβληματα τους αντι να τα κρυβουν κατω απο τονους μεικ απ, συζητησεις για το νεο συνολο η το νεο γκομενο και γενικα υλικα ασκοπα πραγματα χωρις ουσια. Δεν ειναι καθολου ευκολο το να θεραπευτει κανεις απο ολα αυτα. Γι αυτο τους θεωρω τολμηρους και αξιους σεβασμου. Χωρις να σημαινει οτι δεν υπαρχουν κακοι θεραπευτες, εξαρτημενοι απο αυτους κλπ κλπ. Οσο για τα ψυχικα προβληματα των ζωων προσωπικα θεωρω ως αιτια τους τον ανθρωπο ασυνειδητα η συνειδητα κυριως με μερικες εξαιρεσεις

Μετά την επέμβαση επειδή είχε το καλάρο της Ελισάβετ(έτσι δεν το λένε;) κ δεν μπορούσε να φάει κ επειδή ήταν ταλαιπωρημένη με όλα αυτά την τάιζα εγώ για να μην σκύβει κ πονάει αλλά κ γιατί δεν μπορούσε να τρώει μ' αυτό το λαμπατερ που τις είχε βάλει ο γιατρός. Η αλήθεις είναι ότι μετά την επέμβασει δεν την έχω δει να τρελένεται για κάτι άλλωστε τρώει μονο κροκέτες. Πριν έτρωγε κ ψάρι ή κοτόπουλο τώρα όμως επειδή είναι δύσκολο να τις το ταΐσω δεν τα τρώει ούτε κ αυτά. Όσο για το άλλο γατάκι όταν έρχεται να φάει κ ο αρσενικός (γιατί είναι κ αυτός ζηλιάρης κ θέλει να έρχεται να τρώει κοντά μας) τοτε εκνευρίζεται και φεύγει

Με καθε τροπο σου λεει οτι θελει προσοχη δηλαδη... παιζεις μαζι της? Νομιζω οτι ισως ησουν υπερπροστατευτικη τοτε με το κολαρο και τωρα εχει προσκοληθει πολύ και σε θελει μονο δικια της. Προσπαθησε να τα παιζεις και αυτην μονη και μαζι με διαφορετικους τροπους απο μεχρι τωρα και ιδιως κανε το διαιτολογιο της πιο ευρυ. Ειναι καλα τα δοντια και τα ουλα της? Εισαι σιγουρη???

Ναι ειναι μια χαρά τα δόντια και τα ούλα της άλλωστε τρώει κροκέτες αν δεν ήταν καλά δεν θα μπορούσε να τις μασήσει αλλά κ ο γιατρός που τηνεξέτασε δεν διαπίστωσε τίποτα. Προσοχή έχει πάρα πολύ κ όταν δεν είμαι στο σπίτι υπάρχει καποιος πάντα κοντά της ίχως την παραχάιδεψα κ δεν προσκολήθηκε μονο αυτή σε μένα αλλά κ εγώ σε αυτή. Γιατί όταν την πήρα δεν την άφηνα καθόλου μόνη της γιατί είχα τύψεις για το προηγούμενο γατάκι μου που χάθηκε κ για πολλά άλλα πράγματα... και της έδωσα όση αγάπη μπορούσα δεν ξέρω ίχως αυτό της έκανε κακό ίσως όμως να ήταν κ το σοκ της επέμβασης ή ίσως κ τα δύο μαζί

Αφου ειναι ετσι χρειαζεται να της ξεμαθεις σιγα σιγα αυτο που της εμαθες λιγο λιγο να την κανεις πιο αυτονομη και λιγοτερο εξαρτημενη. Να αντεχεις να την αφηνεις και λιγο νηστικη.. να σου θυμωσει και λιγο οχι ολο να την ικανοποιεις στα καπριτσια της. Αυτες οι τυψεις και η συναισθηματικότητα που δεν εχουν σχεση με την σταθερη αγαπη που σε γεμιζει αυτοπεποιθεση και υγεια, ειναι οτι πιο καταστροφικο υπαρχει στο μεγαλωμα ζωων και παιδιων, δημιουργουν εξαρτησεις και ψευτικη αισθηση αδυναμιας σε οποιον μεγαλωνει ετσι. Οποτε καλυτερα να αρχισεις να συνηθιζεις εσυ πρωτα στην ιδεα μιας πιο ανεξαρτητης γατας και σιγα σιγα θα περασει και σε εκεινη.. δεν θα γινει ομως απο τη μια μερα στην αλλη να ξερεις θελει λιγη δουλιτσα. Το σοκ το θεωρω προσωπικα δευτερευον. Απλα η εμπειρια μου λεει οτι οταν οι ανθρωποι αλλαζουν ιδεες και συμπεριφορα σιαχνουν και τα ζωα. Γι αυτο κα θεωρω λιγο κουφο την ψυχολογια και την ψυχαναλυση ζωου. Αλλο να προσπαθησεια να καταλαβεις τι εχουν και να το διορθωσεις.

Ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σου. Το σίγουρο είναι ότι κανένα ζώο δεν γεννιέται με ψυχολογικά προβλήματα ούτε η κοινωνία τους είναι έτσι δομημένη που να γεννάει τέτοια φαινόμενα σε αντίθεση με την δική μας. Άρα εμείς φταίμε για το στρες που περνάνε τα κατοικίδια μας. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες Άλλωστε εσύ είσαι ο μετρ και τα γνωρίζεις καλύτερα από κάθε δημοσιογράφο;)

ευχομαι να βρεθει λυση! πολυ τρυφερη μεθοδος αυτη που σου προυεινε η ασημινα!!!
εγω θα το απομονωνα στην τουαλετα 3-4 μερες με τροφη νερο και αμμο, ειναι λιγο γκεσταπο τροπος αλλα ειναι θαυματουργος....:/:
ελπιζω να βρεθει ακρη!

ψυχολόγος..... έλεος δε πάμε καλά:|

νομίζω πως όσο αφορά τα ζώα δεν υπάρχει τίποτα που δεν διορθώνετε με χρόνο και αγάπη και δεν εννοώ με το που θα δείτε κάποιο τρομαγμένο ή επιθετικό ζώο να το βουτήξετε αγκαλιά με το ζόρι "Ελμάιρα":P

Δε νομίζω ότι είναι και τόσο κουλό. Καλό είναι να υπάρχουν ειδικοί συμπεριφοράς που να μας συμβουλεύουν πώς να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα, ανάλογα με το είδος του ζώου. Π.χ. άλλη προσέγγιση θέλει ο σκύλος και άλλη η γάτα.
Σκέψου ότι αν δεν υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι, οι μισοί θα προσπαθούσαμε να λύσουμε το πρόβλημα της ούρησης εκτός αμμολεκάνης τρίβοντας τη μύτη του ζώου στις ακαθαρσίες.:/:

εγω θα το απομονωνα στην τουαλετα 3-4 μερες με τροφη νερο και αμμο, ειναι λιγο γκεσταπο τροπος αλλα ειναι θαυματουργος....:/:ελπιζω να βρεθει ακρη!
Α! όχι αυτό δεν μπορώ να το κάνω με τίποτα. Και εγώ το ελπίζω αν και σήμερα να πω την αμαρτία μου την τάισα πάλι:down: Ήρθε κ με κοιτούσε μ αυτά τα μεγάλα πράσινα ματάκια κ δεν άντεξα. Από αύριο όμως no more good guy. Και εγώ το ελπίζω να λυθεί γιατί η αλήθεια είναι ότι μ αυτό τον τρόπ δεν τρέφεται σωστά

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back