Έχει εξάρτηση ή είναι καλομαθημένη;

missmel

Νεοφερμένο μέλος

Ο missmel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
βρε παιδιά έχω ένα γατάκι κατάλευκο θηλυκό, 3 μηνών περίπου που δεν ακούει όμως. Το πήρα από αγγελία πριν από 1,5 μήνα όπου στον τότε ιδιοκτήτη του, μεγάλωνε σε εξοχικό εκτός σπιτιού. Από την αρχή ήταν ιδιαίτερα ατίθασο και δεν καθόταν λεπτό σε ησυχία παρά μόνο όταν κοιμόταν.Το θέμα είναι ότι κοιμάται μόνο στο κρεβάτι μου, κυρίως στο ίδιο μαξιλάρι που είμαι κ εγώ :), δεν τρώει αρκετά αν δεν το ταίσω εγώ λίγο λίγο πιάνοντας το φαγητό με τα δάκτυλα μου, και δεν υπάρχει περίπτωση να το απομονώσω έστω για λίγο σε δωμάτιο του σπιτιού που δεν βρίσκομαι και εγώ μέσα. Ξεσηκώνει την πολυκατοικία στο πόδι από τις φωνές..Αν τρώω πρέπει να φαέι μαζί μου, αν κοιμηθώ και αυτή δεν νυστάζει, δεν θα με αφήσει ούτε εμένα να κοιμηθώ, αν θέλει προσοχή και δεν της δώσω σημασία άμεσα, με τιμωρεί γρατζουνόντας μου τα χέρια, μέχρι και στο κεφάλι μου ορμά με αποτέλεσμα να έχω γλιτώσει τα μάτια μου στο τσακ κάποιες φορες.. Κατά τα άλλα είναι γλυκύτατη αλλά μόνο όταν αυτή θέλει..'Οταν δεν θέλει γίνεται ο εφιάλτης μου..Τι να κάνω???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oταν λες δεν ακούει εννοείς δεν υπακούει ή πραγματικά δεν ακούει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι κουφή πραγματικά..τώρα οτι δεν υπακούει κιόλας..αυτό είναι άλλο θέμα και αυτό ειναι και το κυρίως πρόβλημα :)..πολύ ατίθαση η μικρούλα μου..ελεύθερο πνεύμα..χεχεχε

Tο ότι δεν ακούει σίγουρα της δημιουργεί κάποια ανασφάλεια, ωστόσο δε δικαιολογεί τέτοια εξάρτηση. Εγώ θα πρότεινα να αρχίσεις σιγά σιγά να την 'απογαλακτίζεις', δηλαδή πρώτον σταμάτα να την ταϊζεις εσύ. 3 μηνών είναι ολόκληρο γατάκι, όταν πεινάσει θα φάει. Αλλά σταμάτα το εντελώς...πρέπει να αποσυνδέσει το φαγητό από τα χέρια σου.
Δεύτερον άρχισε σιγά σιγά να την αφήνεις μόνη της, αυξάνοντας σταδιακά το χρόνο (μην το κάνεις σε ώρα κοινής ησυχίας βέβαια:P)...ξεκίνα με 5 λεπτά, την άλλη φορά 10 και πάει λέγοντας.
Τα γρατζουνίσματα πρέπει να της τα κόψεις γιατί φαινεται χαριτωμένο τώρα αλλά όταν ενηλικιωθεί θα σε γεμίζει γρατζουνιές. Οποτε σε γρατζουνάει θα την πηγαίνεις σε άλλο δωμάτιο..μόνη της εννοείται. Κάντο όσες φορές χρειαστεί..σιγά σιγά θα καταλάβει ότι αν το κάνει αυτό, θα υπάρχουν συνέπειες.
Και βέβαια υπάρχει και η λύση να πάρεις ενα ακόμα γατάκι γιατί ο λογος που τα κάνει όλα αυτά είναι ότι την πήρες πολύ μικρή και γι'αυτήν είσαι και μητέρα και αδερφή...όπως θα έπαιζε με τα αδερφάκια της, παίζει μαζί σου.Πρέπει να καταλάβει ότι εσύ ανήκεις σε διαφορετικό είδος:cool:

την σκέφτηκα την λύση να πάρω και άλλο γατάκι, αλλά φοβάμαι ότι δεν έχω αρκετό χώρο εδω που μένω και για τους τρεις που θα είμασταν, μένω σε γκαρσονιέρα βλέπεις.. όσο για να την αφήσω μόνη της το έχω δοκιμάσει πολλές φορές ενώ βρίσκομαι και εγώ σπίτι, έτσι σταδιακά όπως περιγράφεις, αλλά άδικα, δεν ησυχάζει αν δεν την φέρω κοντά μου πάλι..γενικώς όμως μένει μόνη της σπίτι γιατί εγώ λείπω αρκετές ώρες στη δουλειά και ζημίες δεν προκαλεί..πάντα επιστρέφοντας την βρίσκω μέσα στην κουβέρτα μου ή κάτω από το πάπλωμα να κοιμάται του καλού καιρου!! :) και δεν ξυπνάει αν δεν την ξυπνήσω εγώ γιατί όπως είπα δεν ακούει χεχεχεχε.. τις γρατζουνιές πως μπορώ να τις κόψω όμως?.. την νύχτα ειδικά που κοιμάμαι με ξυπνάει πολύ συχνά γρατζουνόντας με για να παίξει...πολλές φορές βέβαια με γλείφει κιόλας στο πρόσωπο, με αδυναμία στα μάτια μου!! χεχεχεχε
Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σου..ελπίζω να βρεθεί κάποιος τρόπος να φτιάξω λιγάκι την συμπεριφορά της γιατί μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει.. είμαι κ καινούρια γατομαμά και ίσως να με εκμεταλεύεται πιο πόλυ απ'όσο θα έπρεπε να της επιτρέπω.. :)

Συμφωνώ με την Ελένη. Πρέπει να μάθει τρόπους τωρα που ειναι μικρούλα γιατι μετά την πάτησες! :)
Καταρχας αστην να τρώει μονη της. Αν πεινάσει θα φάει, ειναι πολύ μεγάλη να την ταϊζεις εσύ.

Για τον υπνο ισως πρέπει να κανεις λιγο υπομονη γιατι τα περισσότερα μικρά γατάκια ξυμνάνε το βράδυ για παιχνίδια. Αυτο με το πρόσωπο ομως πρέπει να της το κόψεις πάση θυσιά...
Αφου δεν ακούει, ρίχνε της καμια σφαλιαρίτσα στον πωπω ή το κεφάλι (μαλακα) ή ζουλα της το κεφαλάκι κάτω όπως θα έκανε η μαμα της.

Μην την λυπάσαι που δεν ακούει και την κακομαθαίνεις! ;)

Ειναι οπως τα μικρά παιδια. Αν ξέρει οτι είναι το αφεντικο θα σε κάνει οτι θέλει. Πρέπει να ήρεμη και σταθερή συμπεριφορά νατης δείξεις οτι δεν μπορεί να περνάει πάντα το δικό της.

Αλλά πάνω απο όλα: Ενα μεγάλο μπράβο που πήρες την απόφαση να υιοθετήσεις ενα γατάκι που δεν ακούει!!:up:

Καλωσήρθατε, εσύ κι η γατούλα σου! :)
Στα όσα σου είπαν πιο πάνω, να προσθέσω τα εξής:
Οι γρατζουνιές είναι λίγο-πολύ στο πρόγραμμα τώρα που είναι μικρούλα και παίζει. Μεγαλώνοντας θα τις μειώσει κατά πολύ, αυτό που σου είπε η drusilia για το πρόσωπο είναι όμως σωστό: καλό θα είναι να καταλάβει ότι εκεί "δεν την παίρνει". Τα δικά μου τα φυσούσα ελαφρά στο πρόσωπο κάθε φορά που έκαναν χοντρή αταξία. Το φύσημα το αντιλαμβάνονται περίπου σαν το κχχχχ της μαμάς τους και συνήθως τα συνετίζει -έστω και προσωρινά.

Γενικά, οι κουφές γατούλες έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες στη συμπεριφορά τους. Ανάλογα με το χαρακτήρα τους, μπορεί να είναι υπερβολικά φοβιτσιάρες ή επιθετικές. Ίσως η προσκόλλησή της σ' εσένα να οφείλεται εν μέρει και σε κάποια ανασφάλεια λόγω του ότι δεν ακούει. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να της κάνεις όλα τα χατίρια, ίσα ίσα, όσο πιο ανεξάρτητη γίνει μεγαλώνοντας τόσο καλύτερα θα είναι για εκείνη.;)
Πάνω απ' όλα χρειάζεται πολλή υπομονή, μεγαλώνοντας όλα στρώνουν!

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές σας..Θα προσπαθήσω να τηρήσω ότι μου προτείνατε και θα ενημερώνω για όποιες εξελίξεις..Αν ωστόσο θυμηθεί κάποιος και κάτι άλλο να προσθέσει..pleeease...να το προσθέσει..χεχεχεχεχ..

Επίσης αφού δεν ακούει όταν θες να το μαλλώσεις για κάτι να το κοιτάζεις σταθερά για λίγο μεσα στα μάτια (αφού φροντίσεις να σε βλέπει).Ετσι καταλαβαίνουν οτί είσαι τσαντισμένη για αυτό που έκαναν.

Η γατούλα σου ειναι γαλανοματα? :hmm:

και ο δικός μου θέλει να είναι συνέχια μαζί μου και όποτε τρώει πόρτα νιαουρίζει δυνατά, εδώ παραλίγω να βουτήξει και μέσα στην μπανιέρα μια φορά αλλά όταν πήρε χαμπάρι ότι έχει νερό μεσά έκανε μεταβολή απτο σάλτο του στον αέρα και την έβγαλε φυσικά απέξω αλλά δίπλα στην μπανιέρα στο πατάκι του μπάνιου:/:

δεν γρατζουνάει και ο απογαλακτισμός έχει φτάσει στο σημειό του να μη κοιμόμαστε μαζί, αλλά μόλις χτυπάει το ξυπνητήρι αρχίζει πάλι τα νιαουρίσματα και να με ακολουθεί παντού σα σκυλάκι:redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όπως είπαν και οι προηγούμενοι πρέπει να έχεις υπομόνή πολλές φορές όταν σε γρατζουνάει να την πιάνεις από τον σβερκο όπως τα κουβαλάει η μαμα τους και να την φυσας στο πρόσωπο για να καταλάβει ότι δεν πρέπει να το κάνει.....επίσης όταν σε γρατζουνάει να την απομακρύνεις από κοντά σου για να καταλάβει ότι αυτό σε ενοχλεί...για το φαγητο ξεκίνα σιγά σιγά να της βάζεις κάτι που της αρέσει στο χέρι σου και μετά άνοιγέ το να πέφτει στο μπολάκι της και κάτσε κοντά της σιγά σιγά απομάκρυνε το χέρι και γέμιζε το μπωλ...που θα πάει θα μάθει και θα καταλάβει πως φαί έχει το μπωλ και όχι το χέρι σου!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back