Έχει πυρετό και κουτσαίνει!

joy1

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η joy1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 176 μηνύματα.
Εχω ενα γατακι 1,5 μηνων εχει πυρετο εδω και δυο μερες και κουτσαινει το πισω ποδαρακι του. Εχθες το πηγα στο κτηνιατρο (ειμαι Ερετρια και υπαρχει μονο μια γιατρος) του εκανε αντυπυρετικη ενεση και οταν του επεσε ο πυρετος το βραδυ αρχισε να τρωει και σταματησε και να κουτσαινει. Το ποδι του δεν ειναι πρησμενο και δεν φαινεται να ποναει πουθενα!Σημερα το πρωι εχει παλι πυρετο και κουτσαινει παλι ενω εχθες το βραδυ χοροπηδαγε! Ηγιατρος μου ειπε να του δωσω depon σιροπι (φυσικα και δεν του εδωσα) και vibramycin, πηρα τον γιατρο μου τηλ. επειδη γυρναω κυριακη και μου ειπε να του τον παω την δευτερα αλλα φοβαμαι πολυ μην δεν αντεξει!Γνωριζετε κατι τετοιο γιατι δεν μπορω να καταλαβω την συνδεση του ποδιου με τον πυρετο!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εχω ενα γατακι 1,5 μηνων εχει πυρετο εδω και δυο μερες και κουτσαινει το πισω ποδαρακι του. Εχθες το πηγα στο κτηνιατρο (ειμαι Ερετρια και υπαρχει μονο μια γιατρος) του εκανε αντυπυρετικη ενεση και οταν του επεσε ο πυρετος το βραδυ αρχισε να τρωει και σταματησε και να κουτσαινει. Το ποδι του δεν ειναι πρησμενο και δεν φαινεται να ποναει πουθενα!Σημερα το πρωι εχει παλι πυρετο και κουτσαινει παλι ενω εχθες το βραδυ χοροπηδαγε! Ηγιατρος μου ειπε να του δωσω depon σιροπι (φυσικα και δεν του εδωσα) και vibramycin, πηρα τον γιατρο μου τηλ. επειδη γυρναω κυριακη και μου ειπε να του τον παω την δευτερα αλλα φοβαμαι πολυ μην δεν αντεξει!Γνωριζετε κατι τετοιο γιατι δεν μπορω να καταλαβω την συνδεση του ποδιου με τον πυρετο!!
Το γατάκι σου βγαίνει εξω ή ειναι μέσα στο σπίτι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι κλεισμενο στη κρεβατοκαμαρα απο τοτε που ηρθαμε, δεν εχει βγει εξω ωστε να το δαγκωσε κατι ή να εφαγε κατι!!

Ειναι κλεισμενο στη κρεβατοκαμαρα απο τοτε που ηρθαμε, δεν εχει βγει εξω ωστε να το δαγκωσε κατι ή να εφαγε κατι!!
Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά ή κάποιο χτύπημα που να δημιουργεί κ πυρετό. Ντεπον σιροπάκι τους δίνω κ εγώ για πυρετό αρκεί βέβαια να ξέρεις τη δοσολογία. Στη γιατρό που το πήγες τι σου είπε πια είναι η αιτία;

Δεν ηξερε. Εκανε μονο την ενεση του επιασε τα ποδια ειδε οτι δεν ειναι πρησμενο και δεν ποναει μου ειπε να του δωσω 1,5ml vibramycin το πρωι και αλλο τοσο το βραδυ και αν δεν πεσει ο πυρετος να του δωσω σιροπι depon, o δικος μου γιατρος ειναι ανενδοτος σε θεματα ιατρικης απο το τηλ. το μονο που μου ειπε ειναι οτι η ενεση δεν εχει σημασια αν δεν ξερουμε γιατι εχει πυρετο και μετα απο πιεση μου ειπε να του δωσω το vibramycin και οχι το depon.Eχθες εφαγε αρκετα αλλα σημερα μονο λιγο ζουμι απο τονο και δεν ξερω τι να κανω και η γιατρος εδω εχει κλεισει για να του κανει αλλη ενεση.

Παρε αμεσα τον αιλουρο 2109854262 τηλεφωνο η τον δασκαλοπουλο 6977694834 η το κτηνιατρικο κεντρο γατας 2108648140 θα εχουν κινητα σε τηλεφωνητη λογικα η και εδω ΚΛΜΣ 210.6000.911 - 6944.384842

Eυχαριστω! Πηρα τηλ. τον αιλουρο και μου ειπαν οτι το depon απαγορευεται στις γατες και η ασπιρινη βεβαια ο ανθρωπος μου ειπε οτι και ο δικος μου οτι δεν μπορει να ξερει χωρις να το δει το γατι αλλα τουλαχιστον μου ειπε οτι τρωει εστω και λιγο ειναι καλο για μεχρι τη δευτερα και τι να κανω αν ανεβει ο πυρετος,τωρα μονο ελπιζω..

Πως ειναι τωρα;

Γυρισαμε αθηνα ομως εχει ακομα 40 πυρετο, το καλο ειναι οτι εχθες το βραδυ εφαγε αρκετα και ηπιε αρκετα αλλα αυριο δουλευω και αναγκαστικα θα το παω στο γιατρο κατα τις 6.

Πως τον καταλαβαίνετε τον πυρετό; :hmm:Και μάλιστα πόσο έχει; Βάζετε θερμόμετρο στον πρωκτό; Αν ναι, πως; κάθεται;

Ναι με θερμομετρο.Mε 40 πυρετο δεν καταλαβαινει και πολλα!

Υπάρχουν θερμόμετρα των 3-6 δευτερολέπτων. Συν τοις άλλοις με την εμπειρία μπορεί κάποιος να καταλάβει τον πυρετό αν ακουμπήσει τα αυτάκια!

Ελπιζω να παει καλυτερα μεχρι αυριο το μικρουλι...

Προφανώς, το αντιπυρετικό έδρασε και ως αναλγητικό, οπότε το γατάκι μη νιώθοντας πόνο χοροπηδούσε. Ορίστε τι γράφει ο αίλουρος για τις πιθανές αιτίες του πυρετού. Η Γάτα έχει σταθερή θερμοκρασία 39°C που ρυθμίζεται από "εσωτερικό βιολογικό θερμοστάτη".
Αν ο "θερμοστάτης" της γάτας πάρει - από κάποια αιτία που προκαλεί πυρετό- την εντολή να αλλάξει ρύθμιση από τους 39°C στους 40,5°C θα προκληθεί στο σώμα της παραγωγή θερμότητας και η θερμοκρασία της θα ανέβει.
Αυτή η άνοδος της θερμοκρασίας είναι ο Πυρετός που συνήθως συνοδεύεται από λήθαργο, ανορεξία και παράξενη συμπεριφορά (η γάτα κρύβεται ή νευριάζει πολύ εύκολα).
Τις περισσότερες φορές, ο πυρετός, είναι χρήσιμος. Είναι αντίδραση του οργανισμού και βοηθάει στην ενίσχυση της φαγοκυττάρωσης, στην απελευθέρωση της ιντερφερόνης και στον μετασχηματισμό των λεμφοκυττάρων.
Όταν είναι πάνω από 41°C χρειάζεται αντιμετώπιση για να μην προκληθούν οργανικές βλάβες.

Αιτίες πυρετού:
BulletRed.gif
Λοιμώδεις, Φλεγμονώδεις, Νεοπλασματικές, και Αυτοάνοσες νόσοι.

BulletRed.gif
Φάρμακα και Δηλητήρια.

BulletRed.gif
"Πυρετός άγνωστης αιτιολογίας" συχνός στην γάτα διάρκειας 1-2 εβδομάδων.
Συμπληρωματική πληροφορία.
Αν ο "θερμοστάτης" της γάτας εξακολουθεί να διατηρεί την φυσιολογική του ρύθμιση (στους 39°C) αλλά -για κάποια αιτία- ανεβεί η θερμοκρασία του σώματος της γάτας τότε μιλάμε για Υπερθερμία.

Φοβομουν για πολυ χειροτερα αλλα ευτυχως η διαγνωση ειναι αιμομπαρτονελα ή κατι τετοιο τελος παντων απο τους ψυλλους που ειχε οταν το ειχα βρει.:)

Φοβομουν για πολυ χειροτερα αλλα ευτυχως η διαγνωση ειναι αιμομπαρτονελα ή κατι τετοιο τελος παντων απο τους ψυλλους που ειχε οταν το ειχα βρει.:)
Τι ακριβώς ειναι αυτό joy λοίμωξη; Πως θεραπεύεται με αντιβίωση

Ουφ,ευτυχως...Αντε περαστικα του και να γινει γρηγορα περδικι!:)

ειναι καποιο μικροβιο που κολλανε απο το τσιμπημα του ψυλλου( μου το εδειξε και στο μικροσκοπιο οχι οτι καταλαβα και πολλα αλλα ειδα κατι μωβ κουκιδες σε κατι κυταρα) του εκανε μια ενεση αντιβιωτικη και θελει για κανα δυο βδομαδες vibramicyn. Εγω φοβομουν για περιτονιτιδα η ειτζ κτλ (γιατι εχει ερθει και σε επαφη με τα δικα μου 1 ημερα) αλλα δεν εχει συμπτωματα τετοια μου ειπε και αυτο που εχει τωρα δεν ειναι κολλητικο απο το ενα γατι στο αλλο παρα μονο με τσιμπημα απο ψυλλο.

Οπότε όλα καλά θα πάνε:up: Περαστικά σας

επισης να σας πω οτι ειμαστε σε κυκλωνα υιωσεων αυτη την περιοδο και η πανευλκοπενια θεριζει ακομη και εμβολιασμενα ζωα...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back