alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πριν μερικές μέρες βρήκα ένα γατάκι στο δρόμο, 2-3 μηνών και το πήρα σπίτι γιατί το κακόμοιρο ήταν πολύ ταλαιπωρημένο. Με την εξέταση στον κτηνίατρο διαπιστώθηκε ότι έχει μήκυτες αν και όχι σε προχωρημένο στάδιο ( απλά δεν είχε τρίχες στα αυτιά και του βαζουμε αλλιφη εκει) και επίσης οτι στα μάτια του είχε δυο κηλίδες μάλλον λόγω γρατζουνιάς και του βαλαμε κολλύρια και αλοιφές και τώρα είναι καλύτερα.
Όμως παρατηρήσαμε κάποιες μερες μετά ότι το στομα του μυριζε, τον πήγαμε στο γιατρό ξανά και έχει ουλίτιδα και τώρα θα του δώσουμε αντιβίωση αλλα ο γιατρός μας ανέφερε και την πιθανότητα να έχει aids. Μας ειπε μαλιστα πως αν επιμεινει η ουλιτιδα θα πρεπει να του κανουμε εξετασεις αιματος.
Εγω ξερω οτι το aids μεταδιδεται κυριως κατα τη διαρκεια του ζευγαρωματος λογω των καβγαδων αναμεσα στα αρσενικά ή με τη σεξουαλική επαφή και ότι είναι σπάνιο να μεταδοθεί από τη μάνα στο μωρό μέσω του πλακούντα ή της μητρας. Άρα είναι κάπως περιεργο να έχει aids ετσι δεν ειναι;
Παραλληλα ξερω οτι οι αιματολογικες εξετασεις δειχνουν αν υπαρχουν αντισωματα στο αιμα και διαβασα πως η μανα μεταφερει στο μωρο τα αντισωματα και γι αυτο το τεστ μπορει να βγει ψευδώς θετικό.
Με ανησυχει πολύ το γεγονός γιατί έλεγα να το κρατησω το μικρουλι αλλά έχω και άλλες δύο θηλυκες ( στειρωμενες βεβαια) γατες σπιτι μου και φοβάμαι μήπως κολλησουν.. Έχετε παρόμοια εμπειρία;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kiss bill
Δραστήριο μέλος
Η ουλιτιδα ειναι ενα συμπτωμα, γι αυτο ο γιατρος μπορει να υποψιαζεται aids.
Αν σκεφτεσαι να κρατησεις το αδεσποτακι, το καλυτερο εναι να του κανεις την εξεταση γιατι θα ειναι κριμα
να κολησει τις δυο γατουλες σου.
Η εξεταση ειναι λιγο ακριβη αλλα ειναι η μονη σιγουρη λυση.
Ευχομαι αν την κανεις να βγει αρνητικη και να μεγαλωσει η γατοπαρεα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οι εξετασεις θα ηταν καλυτερα να γινουν οταν το γατακι γινει εξη μηνων. Μεχρι τοτε, ειναι πιθανον, οπως λες και συ, να δειξουν τα αντισωματα της μανας.
Θα μπορουσες να το κρατησεις καπου χωριστα απο τις αλλες δυο γατουλες σου και αν τελικα αποδειχθει θετικο στον ιο, τοτε να το δωσεις για υιοθεσια.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η αρρωστεια μεταδιδεται και απο τη μανα στο μικρό?
Ο γιατρος ειπε να του δωσουμε αντιβιωση και αν δεν περάσει η ουλιτιδα τοτε να του κανουμε εξετασεις. Δηλαδη αν περασει σημαινει οτι δεν εχει aids? με προβληματιζει και το γεγονος πως μαλλον εχει μηκυτες, δεν ειναι και αυτο ενα σημασι πως το ανοσοποιητικο του δεν ειναι καλά?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Οπως σου ειπαν και τα παραπανω παιδια,οντως η ουλιτιδα ειναι ενα συμπτωμα.Ναι,οταν εχει η μανα aids,δεν ειναι απολυτο οτι θα το μεταδωσει στα γατακια της,αλλα ουτε και οτι δεν θα το μεταδωσει.
Και οντως αν δεν παει τουλαχιστον 6 μηνων,οι εξετασεις δεν ειναι ασφαλεις γιατι μπορει να δειξουν τα αντισωματα της μητερας ενω τελικα να μην εχει.Κοιτα κατι.Θα μπορουσες ισως να κανεις εξετασεις και τωρα,με την εννοια οτι αν εβγαιναν αρνητικες,προφανως θα ηταν σιγουρο οτι δεν εχει.Ομως ειναι αρκετα ακριβες,περιπου 60 ευρω,και αν βγουν θετικες θα πρεπει να τις ξανακανεις.

Μηπως υπαρχει καποιος φιλος σου,εμπιστος που θα μπορουσε να φιλοξενησει τοπ γατακι μεχρι να παει 6 μηνων;Δεν βρισκω αλλη λυση,γιατι το aids,μπορει να μεταδωθει και με ενα απλο δαγκωμα,διοτι υπαρχει σε μεγαλές ποσοτητες στο σαλιο.Εκτος αν εχεις καποιο δωματιο που δεν θα μπαινει κανενα αλλο.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Για τοσο μικρο γατακι δεν ξερω να σου πω, δυο απο τα γατια μου ειχαν ουλιτιδα, για ολη τους τη ζωη και δεν ειχαν aids, αλλα δεν τους παρουσιαστηκε σε τοσο μικρη ηλικια.Το πρόβλημα είναι πως αν το κρατήσω μεχρι 6 μηνων αντε μετα να το δωσω... Και ποιος θα το πάρει αν εχει aids?
Η αρρωστεια μεταδιδεται και απο τη μανα στο μικρό?
Ο γιατρος ειπε να του δωσουμε αντιβιωση και αν δεν περάσει η ουλιτιδα τοτε να του κανουμε εξετασεις. Δηλαδη αν περασει σημαινει οτι δεν εχει aids? με προβληματιζει και το γεγονος πως μαλλον εχει μηκυτες, δεν ειναι και αυτο ενα σημασι πως το ανοσοποιητικο του δεν ειναι καλά?
Οσο για τους μυκητες, πολλα αδεσποτα γατακια εχουν, χωρις αυτο να σημαινει πως εχουν και aids. Ειχε και η πρωτη μου γατουλα οταν ηταν μικρη και δεν ηταν ποτε της αδεσποτη, σε σπιτι γεννηθηκε απο μανα δεσποζομενη, το ανακαλυψαμε λιγες βδομαδες μετα που την πηραμε, αλλα καναμε θεραπεια και περασανε.
Πιστευω πως η μονη λυση ειναι αυτη που σου γραφει η Εφη (Πουπουλινα), να του κανεις εξετασεις τωρα κι αν βγουν αρνητικες να ηρεμησεις, θα πρεπει ομως να τις ξανακανεις οταν κλεισει τους εξη μηνες αν βγουν θετικες, γιατι αν βγουν θετικες δεν σημαινει πως εχει σιγουρα aids.
alexianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σας ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας!
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οσο γι' αυτο, τι να σου πω,οπως σου εγραψα στα δικα μου γατια δεν περασε ποτε, καθε τοσο καναμε μια καθαρισμους και μια εξαγωγες, παντα με ολικη ναρκωση. Οπως σου ειπα ομως νωριτερα, τους εμφανιστηκε σε μεγαλυτερη ηλικια.Αν του περάσει η ουλιτιδα με την αντιβιωση ειναι καλο σημάδι? γιατι ο γιατρος ειπε μονο αν δεν του περασει να κανουμε εξετασεις.. Αχ δεν ξερω βρε παιδια, εχω στεναχωρηθει πολύ, τον εχω σε ξεχωριστο δωματιο εννοειται, ανθρωπος να τον φιλοξενησει δεν υπαρχει και δεν νομιζω οτι με παιρνει να του κανω δυο φορες εξετασεις. Οποτε πρεπει να τον κρατησω οπωσδηποτε μεχρι 6 μηνων κ μετα αν εχει, τα πραγματα θα ειναι πολυ δύσκολα...
Σας ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας!
Την εξεταση δε, θα χρειαστει να την κανεις δυο φορες, μονο αν βγει θετικη, γιατι θετικο αποτελεσμα σ' αυτη την ηλικια δεν σημαινει απαραιτητα πως εχει aids. Αν βγει αρνητικη, ξεμπερδεψες, ειναι σιγουρα αρνητικο το αποτελεσμα.
Δεν κανεις μια συζητηση και με τον κτηνιατρο σου να σε συμβουλεψει και κεινος, εμεις η αληθεια ειναι δεν ειμαστε γιατροι, απο την εμπειρια μας μιλαμε και βαση οσων γνωριζουμε, ετσι για να εισαι σιγουρη πως δεν κινδυνευει και η τωρινη σου γατουλα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum