Έχουν οι γάτες ...ψυχολογικά προβλήματα;

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Αιτία για αυτό το πόστ στάθηκε η παρατήρηση μιας φίλης που φιλοξενώ ότι ο γάτος μου συμπεριφέρεται περίεργα. Έχει πολύ έντονη δραστηριότητα χωρίς προφανή λόγο, κυνηγάει πράγματα που δεν υπάρχουν και τρέχει αλαφιασμένος χωρίς να τον κυνηγάει κανείς. Μιλάμε για απίστευτη υπερκινητικότητα. Αυτό σχεδόν πάντα τον πιάνει τα βράδια.
Δεδομένου ότι ήταν πάντα έτσι ουδέποτε προβληματίστηκα, ούτε σκέφτηκα να ρωτήσω τον κτηνίατρο. Αλλά μιας και η φίλη μου επέμενε ότι δεν είναι φυσιολογικό πράγμα αυτό (η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δει σε άλλες γάτες), είπα να κάνω ένα θέμα καλού κακού. :redface:

Υπάρχει τέτοια περίπτωση; :hmm: Και αν ναι, τι μέθοδοι θεραπείας ακολουθούνται;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χαχαχχαχαχαα, κι ο δικός μου έτσι κάνει. Σβούρα μέσα στο σπίτι. Επιτάχυνση Ferrari, δεξιά απότομη στροφή, αμέσως αριστερά λόγω εμποδίου, ανάβαση στον καναπέ και κατάληξη στη γωνία. Παρατήρηση των πραγμάτων και ανά μανά.
Το κάνει 2-3 φορές και σταματά.
Ο δικός μου είναι 6 μηνών (άυριο έχουμε γενέθλια) και το κάνει κανά δίμηνο αυτό.
Μάλλον κάποιο λαλά της στιγμής. Ξεδίνει το έρημο που είναι κλεισμένο στο σπίτι. Ετσι νομίζω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η αλήθεια ειναι οτι πολλες γατες (που ειναι μονες συνηθως) στο σπιτι το κανουν καποιες φορες αυτο !! :jumpy: ειναι σαν να τις πιανει μια στιγμιαια κρίση παιχνιδιου - ή - στιγμιαια εκρηξη αδρεναλινης η οποια εχει συσσωρευτεί μέσα τους απο την ολοήμερη ακινησία ... χεχε :P κατι τετοιο ας πουμε..! Πάντως ειναι πολυ αστειο όταν το κανουν...!!! :clapup:

Ναι, πολύ γέλιο έχει.

Και τον δικό μου τον πιάνουν κατι τετοιες κρισαρες!!!Φουντώνει την ουρα,σηκώνεται για λίγο στα 2 πόδια και μόλις ξαναπατήσει πάτωμα τρεχει στο πλάι σαν το καβούρι!!!Και τρέχει πανω κατω!!!Τρελό γελιο με τον Τιγρη!!!

αχαχαχαχαχαχαχαχα!!! και μενα το κανει αυτο με το πλαγιαστο! Vamos apta playa που λενε!χιχιχι :P αλλα το κανει συνήθως οταν παιζουμε κρυφτούλι μεσα στο σπίτι..!

Αχ τι καλα και νομιζα οτι μονο το δικο μου ειναι τρελαμενο!!!Απλα εμενα το κανει σε ασχετες στιγμες!Μπορει απλα να τον κοιταξω ή να ακουσει κατι και αρχιζει το πλαγιο!!!

Δηλαδή να μην ανησυχώ ε; :D

ειναι το κλασικο φαινομενο "η γατα μου παιζει με το φανταστικο της φιλο". Ειδικα εαν ειναι μικρο, ενδεχεται να εχει παραπανω απο 1 φανταστικο φιλο :P

Τι μικρό, 5 χρονών μαντραχαλόγατος είναι :P

Για τα δεδομένα τα δικά μου παντως ειναι τελειως φυσιολογικο και παντα ηταν ετσι.Εκτος απο τον πρωτο καιρο που ηρθε σπιτι και ηταν φοβοσμενος.Κατα τ'αλλα δεν βάζει κ@λο κατω!!!Και ειναι και στειρωμενος!!! :crazy::crazy:

Για τα δεδομένα τα δικά μου παντως ειναι τελειως φυσιολογικο και παντα ηταν ετσι.Εκτος απο τον πρωτο καιρο που ηρθε σπιτι και ηταν φοβοσμενος.Κατα τ'αλλα δεν βάζει κ@λο κατω!!!Και ειναι και στειρωμενος!!! :crazy::crazy:
Κι εμένα είναι στειρωμένος, από μικρός: μόλις ψέκασε πρώτη φορά τον πήγα την επόμενη. Μάλλον γι'αυτό δεν έχει χάσει την ενεργητικότητα του.

Ισχυει αυτο???Οτι αμα τα στειρωσεις μικρα δεν χανουν την ενεργητικοτητα τους???Και μενα μου ειχε πει ο γιατρος οτι μετα την στειρωση ηρεμουν και νομιζα οτι μονο στον δικο μου δεν επιασε!!!

Νομίζω ότι αν τα στειρώσεις μικρά δεν τη χάνουν. Είμαστε εκτός θέματος όμως :)

Ναι όντως!!Συγνωμη!!!:oops:

Χεχεχεχεχε... και το δικό μου γατί το κάνει, έκοψε λίγο τώρα στις ζεστές αλλά τα απογευματάκια τον πιάνει το λαλα και τρέχει μόνο του, εμένα ωστόσο συνήθως μου ζητάει να το κυνηγήσω, έρχεται εκεί που κάθομαι και μου απλώνει ποδαράκι σα να με σκουντάει ή κάνει πρρρρρ και μόλις κάνω μια κινήσει τρέχει...:clapup: Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί κάνει στάσεις στο ονυχοδρόμιο, γενικά πάντως παίζουμε πολύ κυνηγητό και κρυφτό όταν τον πιάσει, και είναι στειρωμένος και μάλιστα 2 μιση χρονών.....

Τελευταία επεξεργασία:
Αιτία για αυτό το πόστ στάθηκε η παρατήρηση μιας φίλης που φιλοξενώ ότι ο γάτος μου συμπεριφέρεται περίεργα. Έχει πολύ έντονη δραστηριότητα χωρίς προφανή λόγο, κυνηγάει πράγματα που δεν υπάρχουν και τρέχει αλαφιασμένος χωρίς να τον κυνηγάει κανείς. Μιλάμε για απίστευτη υπερκινητικότητα. Αυτό σχεδόν πάντα τον πιάνει τα βράδια.
Δεδομένου ότι ήταν πάντα έτσι ουδέποτε προβληματίστηκα, ούτε σκέφτηκα να ρωτήσω τον κτηνίατρο. Αλλά μιας και η φίλη μου επέμενε ότι δεν είναι φυσιολογικό πράγμα αυτό (η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δει σε άλλες γάτες), είπα να κάνω ένα θέμα καλού κακού. :redface:

Υπάρχει τέτοια περίπτωση; :hmm: Και αν ναι, τι μέθοδοι θεραπείας ακολουθούνται;

:whistle::whistle::whistle::whistle:

ο δικος μου το κανει αυτο πολλες φορες την ημερα! Τρεχει λες και τον κυνηγουν φαντασματα! Εχουμε βαλει τραπεζακια και αλλα εμποδια στις ακρες για να τρεχει ελευθερα. Μαλλον παιζουν και το κανουν για να γυμναστουν. Ο δικος μου συνηθως μετα το πρωινο τρεξιμο παει στην αμμο του :whistle:

Δε νομιζω να εχουν ψυχολογικα προβληματα, ετσι ελπιζω δηλαδη :P

Χαχαχχαχαχαα, κι ο δικός μου έτσι κάνει. Σβούρα μέσα στο σπίτι. Επιτάχυνση Ferrari, δεξιά απότομη στροφή, αμέσως αριστερά λόγω εμποδίου, ανάβαση στον καναπέ και κατάληξη στη γωνία. Παρατήρηση των πραγμάτων και ανά μανά.
Το κάνει 2-3 φορές και σταματά.
Ο δικός μου είναι 6 μηνών (άυριο έχουμε γενέθλια) και το κάνει κανά δίμηνο αυτό.
Μάλλον κάποιο λαλά της στιγμής. Ξεδίνει το έρημο που είναι κλεισμένο στο σπίτι. Ετσι νομίζω.

Τι μου θυμιζει....:D
Εδω και 2 μηνες σχεδον καθε βραδυ ακριβως τα ιδια.Στο τσακιρ του κεφι καμια φορα σηκωνομαι στον υπνο μου και εκφενδονιζω κανα παπουτσι προς τα εκει που κανει σαματαδες , αλλα μη φανταστεις συνηθως μετα συνεχιζει ακαθεκτος.
Η "μεγαλη" μου γατα εκανε ακριβως τα ιδια στην ηλικια του αλλα της περασε.
Χωρις να εχω αλλες εμπειριες με οικοσιτες γατες φανταζομαι πως και της φιλης σου ο γατος ειναι μικρουλης και θα του περασει αν και γενικα οι γατες αλαφιαζουν 5-6 το πρωι.
Αυτο με το παπουτσι ειναι τυπου "dont try this at home"

Τι μικρό, 5 χρονών μαντραχαλόγατος είναι :P

Επεσα στη παγιδα και υπεθεσα και εγω πως ειναι μικρουλης.
Τελικα μαλλον εχει ψυχολογικα προβληματα:worry:

δεν νομιζω παντως αν εχουν ..να εχουν απο μονες τους ψυχολογικα προβληματα οι γατες.. Η δικια μου ας πουμε εχει ψυχολογικο με το κλουβι της το παλιο στο οποιο οποτε την βαζω θελει να βγει αμεσως και ο λογος ειναι οτι την ειχα παει 2-3 φορες με αυτο το κλουβι να γνωρισει μια αλλη γατουλα μιας φιλης μου αλλα μονο γνωριμια που δεν ηθελε η δικια μου :/:... απο τοτε λοιπον απεκτησε αυτη τη φοβια και οποτε την βαλω μεσα εκει νευριαζει με ολα γυρω της ακομα και με εμένα! Γιαυτο λοιπον δε νομιζω ο δικος σου γατος να εχει προβλημα και μαλιστα "ψυχολογικο''...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back