Έχουν οι γατούλες μας "θεραπευτικές" ιδιότητες;

anna 21

Δραστήριο μέλος

Η anna 21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 644 μηνύματα.
Τον τελευταιο μηνα το αριστερο γονατο μου εχει καποια βλαβη (μικρορηξη μηνισκου) λογω καταπονησης στο χορο. ειμαι λοιπον τις περισσοτερες ωρες στο κρεβατι. ο γατουλης μου δεν περιμενα να συγκινηθει ιδιαιτερα :P ειχα δλδ την εντυπωση οτι δε θα αλλαξει κατι στη συμπεριφορα του. με εκπληξη διαπιστωσα απ τις πρωτες μερες οτι ο γατουλης μου ερχοταν συνεχεια διπλα μου και πιεζε με τα πατουσακια του το αριστερο μου γονατο σαν να μου κανει μασαζ. πιεζει απαλα μονο εκεινο το σημειο και γενικα δεν κανει πατουσακια πανω μου οποτε ηταν πολυ περιεργο αυτο που εκανε. μετα οποτε ειμαι ξαπλωμενη ερχεται και καθεται ακριβως πανω στο αριστερο μου γοντατο παλι και γουργουριζει! πραγμα που το βρισκω πολυ ανακουφιστικο (καπου ειχα διαβασει οτι εκτος απο ευχαριστηση οι γατες γουργουριζουν και οταν πονανε για να ενισχυσουν τη διαδικασια της επουλωσης).

κατα καιρους εχω διαβασει διαφορα αρθρα στο διαδικτυο ή στις εφημεριδες ακομη στα οποια γατουλες "βοηθησαν" τους ιδιοκτητες τους οταν αυτοι αντιμετωπιζαν καποιο προβλημα υγειας. αραγε το κανουν συνειδητα? από ενστικτο? απλα γιατι μας αγαπουν και μας ανταποδιδουν τη φροντιδα που τους δινουμε? αν ισχυει αυτο ποσο μεγαλο λαθος κανουν οσοι λενε οτι οι γατες δεν δενονται με τους ιδιοκτητες τους!

αυτη ειναι η ιστορια για εναν γατουλη που την ιδια μερα που τον υιοθετησαν απο καταφυγιο ξυπνησε την ιδιοκτητρια και το γιο της για να τους ειδοποιησει οτι η γυναικα παθαινε κριση (ειχε διαβητη)!
https://www.catster.com/the-scoop/cat-steals-womans-heart-and-saves-her-life (ειναι πραγματικη ιστορια την ειχα διαβασει οταν συνεβαινε σε εγκυρα sites και σε εφημεριδα)

και αυτη ειναι μια αλλη ιστορια παρομοια που βρηκα τωρα.
https://asweetlife.org/feature/cat-saves-woman-with-diabetes/
διορθωση: ειναι μια ιστορια για εναν γατο που καταλαβαινε ποτε η ιδιοκτητρια του ηταν εγκυος ακομη και οταν η εγκυμοσυνη της ειχε επιπλοκες. και μετα αναφερεται στην προηγ ιστορια που παρεθεσα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
κι εγώ σαν γατούλης-θεραπευτής, όταν η αδερφή μου ήταν στεναχωρημένη πήγα και της έκανα τον κλόουν και μετά την αγκάλιασα :)

Mαυρουλοτρελόγατος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μπραβο μαυρουλη! το λεγα εγω οτι οι μαυροι γατουληδες ειναι τα καλυτερα παιδια ;)
αλλους γατους-θεραπευτες εχουμε στην παρεα?

Καλησπέρα, εγώ διαπίστωσα ότι είχα κρυφό φλεβίτη (δηλ. δεν ήταν εμφανής στο πόδι μου ούτε και πονούσα) γιατί συνέχεια οι γάτες μου μου μύριζαν ένα ορισμένο σημείο κάτω από το γόνατο μπροστά στο πόδι. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά κάθε φορά το κάνανε δηλ. όπως τριβόντουσαν στα πόδια μου κάποια στιγμή εστιάζανε σε ένα σημείο και κάθονταν εκεί και το μυρίζανε, και μου κίνησε την περιέργεια. Σταματούσανε τα χάδια και επικεντρώνονταν σε ένα συγκεκριμένο σημείο που το μυρίζανε. ΄Ετσι πήγα για εξετάσεις και το βρήκα ότι είχα φλεβίτιδα κρυφή.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back