Όλοι με αποθαρρύνουν... :(

μαρουκο

Νεοφερμένο μέλος

Η μαρουκο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
Γεια σας!Εχω γραψει κι αλλο θέμα για ενα νεογέννητο γατάκι που υιοθέτησα απο τον δρόμο...το πρόβλημα μου είναι ο,τι ο περίγυρος μου με αποθαρρύνει στο να το κρατήσω και να συνεχίσω να προσπαθώ γι'αυτο...το θεωρούν βλακώδες που ξενυχτάω που δεν βγαίνω πλέον για καφέδες και ποτά και επιμένουν πως αν μεγαλώσει θα με αφήσει και δεν θα δείξει ευγνωμοσύνη για τα ξενύχτια και τον κόπο μου.επίσης λένε πως η διαβίωση μαζί της θα είναι ένα βάσανο και ότι θα κολλήσω του κόσμου τις αρρώστιες και δεν θα μπορώ να κάνω παιδιά...ειλικρινά καταβάλω τόσο κόπο γι'αυτό το πλασματάκι και μόνο εσείς τα μέλη αυτης της ιστοσελίδας μπορείτε να με καταλάβετε πόσο πολύ την αγαπάω...:(χρειάζομαι κουράγιο και ενδυνάμωση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μου φαίνονται πολύ γελείο να λένε τέτοια πράγματα την σημερον ημέρα, δυστυχώς πολλοί είναι που τα λένε, και μου φαίνονται ατομα αμόρφωτα, και εννοώ τους λείπει η κοινωνική μόρφωση. αλλά εσύ όσο πιο καλα ενημερωθείς γύρω απο το θέμα, τόσο πιο ευκολα θα τους κλείνεις το στόμα σε όλες τις μπούρδες που σου αραδιάζουν!
σου λένε: αν μεγαλώσει θα σε αφήσει
απάντηση: όταν είναι μέσα στο σπίτι πώς θα φύγει? όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία για στοίρωση θα το κάνω για να μην έχει τάσεις φυγής. επίσης οι γάτες συνδέονται πολύ με το περιβάλλον τους
σου λένε: θα κολλήσεις του κόσμου τις αρρώστιες
απάντηση: θα είναι πλήρως εμβολιασμένο, και δεν υπάρχει πιθανότητα να κολλησω κάτι
σου λένε: δεν θα μπορείς να κάνεις παιδιά
απάντηση: επειδή αναφέρεστε στο τοξόπλασμα, για να κολλήσει μια γάτα και να με κολλήσει εμένα πρέπει να τρώει ωμά κρέατα, και με καποιο τρόπο να πάρω τα κακακια της απο την τουαλέτα και να τα φάω. υπάρχει περισσότερη πιθανότητα να το πάθω απο ένα όχι τόσο καλα πλυμμένο μαρούλι!
κορίτσι μου, μην ακους κανένα..τα πέρασα κι εγώ αυτά, τα είχα και με τους παπουδες μου τα ίδια που είναι απο τριτοκοσμικό χωριο, και με τις απαντήσεις που τους έδινα πλέον δεν μου λένε τίποτα. όταν έχεις τις απαντήσεις(τις σωστές και αληθινές) δεν θα σε νοιάζει ποιος λέει τι! και θα νιώθεις κι εσύ ανώτερος άνθρωπος απο τον καθενα που ακούει κάτι και κάνει τον έξυπνο. τα κατοικίδια σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, ειδικά οι γάτες που δεν μπαίνουν σε καλούπια και πρέπει να έχεις πολλή υπομονή και αγάπη..πίστεψε με καταλαβαίνουν οι γάτες την φροντίδα, και σου την ανταποδίδουν πάντα με τον δικό τους τρόπο.
εύχομαι τα καλύτερα για το μωράκι σου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σίγουρα είναι καλό και χρήσιμο να διαβάσεις και να ενημερωθείς ώστε και να ξέρεις να δίνεις τις σωστές απαντήσεις, αλλά και για να μην ανησυχείς κι εσύ η ίδια.
Παρ' όλα αυτά, έχε υπόψη σου πως ό,τι και να κάνεις, σε οποιοδήποτε θέμα, είτε αυτό έχει να κάνει με τα αδέσποτα ζωάκια, είτε με τις σπουδές σου, είτε με την προσωπική σου ζωή, γνώμονάς σου δεν πρέπει να είναι οι γύρω σου, αλλά ο εαυτός σου, οι δικές σου επιθυμίες. Αν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, τότε και οι διάφορες γνώμες των άλλων θα αποκτήσουν το βάρος που τους αξίζει.

Εχεις επιλέξει ένα πλάσμα που θα το αγαπήσεις όσο λιγους ανθρώπους και αυτό θα σε αγαπήσει οσο και εσυ. Θα το δείχνετε με διαφορετικό τρόπο ο ένας στον άλλο, αλλά οταν μαθεις να ερμηνευεις την συμπεριφορά της γατας, θα καταλάβεις και την υπεροχη της.
Μην αφήσεις κανεναν να στο χαλάσει γιατί αυτό που θα ζησεις, δεν συγκρίνεται. Μην την χασεις αυτη την εμπειρια!!!:)

Συμφωνώ απολύτως με την Κάτια! :up: Τέλεια στα είπε, ακριβώς!! :up: :up: :up:

Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω πόσο άσχετοι είναι μερικοί άνθρωποι. Ειναι πραγματικά τραγικό στις μέρες μας να σου λενε πως θα κολλήσεις και εγώ δεν ξερω τι απο ένα pet.
Η γάτα δεν προκειται να σε αφήσει ποτέ,το μόνο που ζηταει είναι αγάπη....και δίνει....ακόμα περισσότερη, και πίστεψε με την ευγνωμοσύνη δεν θα σταματήσει ποτε να σου την δείχνει.

Συμφωνω με ολους παραπάνω και πιστεύω πως λίγο πολυ ολοι μας εδω εχουμε περασει απο μια τετοια κατασταση...το θεμα γλυκια μου ειναι να μην το βαζεις κατω...μια γατουλα μεσα στο σπιτι σου σε κανει καθε λεπτο πιο χαρουμενο...σε ολα αυτα τα δηθεν αρνητικα που σου λενε οτι υπαρχουν ( τα οποιοα δεν υπαρχουν καν) ενημερώσου και δώσε τις κατάλληλες απαντήσεις. Απο ερευνες εχει δειχθει πως με το χαιδεμα μιας γατας μειωνεται το αγχος μας και οταν παιδια μεγαλωνουν με κατοικιδια γινονται πιο κοινωνικα.(κ.α.π)
Τα ιδια περασα και εγω ,αλλα εμαθα να απανταω και να ακουω εμενα μονο...Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα και οι ανθρωποι που μου ελεγαν αρνητικα σιγα σιγα να αγαπησουν και να θελουν γυρω τους τον γατουλη μου!Μην το βαζεις κατω και στο θεμα ευγνωμοσυνης..πιστεψε με ,μια γατα περισσοτερη ευγνωμοσυνη θα σου δειξει σε συγκριση με καποιους ανθρωπους γυρω σου...

Συμφωνώ και εγώ με όλους τους προλαλίσαντες και να προσθέσω πως την αγάπη και την αφοσίωση που θα βρείς στο γατάκι δεν υπάρχει περίπτωση να την βρείς στον άνθρωπο.

Μην ακούς κανέναν..μόνο την καρδιά σου..όλες μας κάναμε παιδιά κι ας είχαμε γάτες από κούνια..καμιά αρρώστια δεν κολλήσαμε παρά μόνο την αγάπη μας για αυτά τα πλασματάκια.Άμα θα δείς πόσο θα σε αγαπάει που του΄σωσες την ζωή άμα θα μεγαλώσει,αξίζουν όλα τα ξενύχτια και οι αγωνίες μέχρι να σταθεί στα ποδαράκια του και να αρχίσει να σου γουργουρίζει.Η δικιά μου με ακολουθεί "παρά πόδας " όπου και να πάω στον μπακάλη μαζί πάμε..μαζί γυρίζουμε σαν σκυλί...Ψύχωση έχει μαζί μου..Φρόντισέ το να μεγαλώσει και θα δείς...:):):):)

συμφωνω με ολα τα παραπνω....να συνεχισεις να φροντιζεις το νιουρι σου και εφοσον κανει τα εμβολια του δεν εχεισ κανενα φοβο να κολλησεις κατι...δεν καταλαβαινω αυτο τον κοσμο ρε παιδια..τοτε αν φοβουνται οτι θα κολλησεις κατι...να τους πεις οτι δεν θα κανεις ποτε παιδι...εχουν παιδικες αρρωστιες και ψειρες!χαχαχαχαχα
και γιατι να σε αφησει το γατι δλδ????πωπω τραγικες αποψεις..
αλλα παντα το θεμα γινεται σχετικα με τη γατα..αν ειχες σκυλο δεν θα σου λεγανε κατι..ξερω γω??η βλακεια ειναι παγκοσμια!

και εγω συμφωνω !!αν το αζακι ειναι υγειες και με τα εμβολια του δεν θα παθεις τιποτα!Πριν χρονια ολες τις αρρωστιες τις ριχνανε στα ζωα απο την πανουκλα που την προκαλουσαν τα ποντικια ποτε δεν σκεφτηκαν οτι ισως εφταιγαν οι αθλιες συνθηκες υγιεινης!Και τις αποβολες και τη στειρωτητα στη γατα.Αν αγαπας τη γατα σου κρατησε την και μην ακους κανεναν ...Στο τελος θα την συνηθισουν ..και καποιοι θα την αγαπησουν κιολας!

συμφωνω με τα αλλα κοριτσια, κ να σε διαβεβαιωσω κ λογω προσωπικων γνωσεων οτι το μονο που μπορει να κολλησει ανθρωποες απο γατα, ειναι ενα παρασιτο, το τοξοπλασμα. ο κινδυνος αυτος ομως αφορα μονο την περιπτωση να παρεις καινουρια γατα ενω εισαι ηδη εγκυος. ακομη κ ετσι ομως οι πιθανοτητες να νοσησεις ειναι λιγες. σου εγγυωμαι δε, οτι το πλασμστακι που φροντιζεις θα σου δωσει τοσο αγνη κ ανιδιοτελη αγαπη, που οι περισσοτεροι ανθρωποι δν εχουν ιδεα πως να δωσουν..

συμφωνω με τα αλλα κοριτσια, κ να σε διαβεβαιωσω κ λογω προσωπικων γνωσεων οτι το μονο που μπορει να κολλησει ανθρωποες απο γατα, ειναι ενα παρασιτο, το τοξοπλασμα. ο κινδυνος αυτος ομως αφορα μονο την περιπτωση να παρεις καινουρια γατα ενω εισαι ηδη εγκυος. ακομη κ ετσι ομως οι πιθανοτητες να νοσησεις ειναι λιγες. σου εγγυωμαι δε, οτι το πλασμστακι που φροντιζεις θα σου δωσει τοσο αγνη κ ανιδιοτελη αγαπη, που οι περισσοτεροι ανθρωποι δν εχουν ιδεα πως να δωσουν..
Ο κίνδυνος προσβολής από τοξόπλασμα δεν αφορά μόνο την περίπτωση να πάρει κάποια γυναίκα καινούργια γάτα ενώ είναι ήδη έγκυος. Μπορεί να προσβληθεί ανά πάσα στιγμή από αυτό, ΑΛΛΑ:

Για να κολλήσει κάποιος τοξόπλασμα από γάτα, πρέπει να συντρέχουν οι εξής διαολεμένες συμπτώσεις: Πρώτον, να φάει κόπρανα γάτας. Δεύτερον, να φάει κόπρανα γάτας μολυσμένης από τοξόπλασμα. Τρίτον, να φάει κόπρανα γάτας μολυσμένης από τοξόπλασμα κατά την περίοδο που η γάτα αποβάλλει το παράσιτο.
Εάν και πάλι τα καταφέρει και μολυνθεί (και μετά να μας πει έξι νούμερα), συνήθως η τοξοπλασμάτωση εκδηλώνεται με τη μορφή απλής ίωσης ή και εντελώς ασυμπτωματικά. Μια γυναίκα που έχει προσβληθεί έστω και μία φορά στη ζωή της από τοξοπλασμάτωση, έχει πια ανοσία. Άρα, ίσως και να είναι επιθυμητό όσες ενδιαφέρονται να κυοφορήσουν να έχουν περάσει από αυτή τη διαδικασία. Οι έγκυοι καλό θα είναι απλώς να τηρούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής στο καθάρισμα της άμμου.
Και κάτι άλλο. Είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσει κάποιος τοξόπλασμα από την κατανάλωση ωμών κρεάτων και λαχανικών, παρά από τη γάτα (η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, δε γεννιέται με τοξόπλασμα, κι αυτή το κολλάει από ωμά κρέατα και τα συναφή).

Να ρωτησω κατι?οι γατες που σπιτι και δεν βγαινουν εξω πως μπορουν να κολησουν τοξοπλασμα?και δεν ωμο κρεας?

μόνο αν κυνηγίσει απο το μπαλκόνι κανένα πουλι και το δαγκωσει και είναι μολυσμένο...

φυσικα κ δν προσβαλλονται μονο οι εγκυες, αλλα μονο τοτε μας ενδιαφερει η τοξοπλασμωση, διοτι οπως σωστα ανεφερες, ενω η νοσηση ειναι με τη μορφη απλης ιωσης, στην εγκυο γυναικα υπαρχει η πιθανοτητα πρσβολης του κυηματος, κατι που καμια δν επιθυμει. εννοειται επισης οτι η σωστη υγιεινη, το καλο πλυσιμο των λαχανικων κ το καλο ψησιμο κρεατων μηδενιζει τον κινδυνο να κολλησει καποιος. χαρακτηριστικο ειναι οτι η τοξοπλασμωση δν ειναι σπανια σε λαους οπως οι γαλλοι, οπου τα κρεατα συνηθιζεται να τρωγονται ψημενα μετρια.

Εγώ παιδιά που είχα στη ζωή μου πάνω από 10 γάτες και που όταν ήμουν έγκυος ο γάτος μου κοιμόταν πάνω στην κοιλιά μου, ποτέ δεν είχα τοξόπλασμα,ενώ μια ξαδέρφη μου που δεν ήθελε να δει γάτα από μακριά είχε!!!! Μην το ψάχνεις, εμένα μου έλεγαν πως αμα χαιδέψεις γάτα τυφλώνεσαι...:lol::lol::lol:Τέτοια κουταμάρα μόνο στην Ελλάδα βλέπεις.Καθαρή ανόθευτη βλακεία..:lol::lol::lol::lol::lol:

Μη σε νοιαζει απο ζηλια το κανουν που δεν εχουν κι αυτοι εναν παντοτινο συντροφο τρυφερο και αξιολογο ( χεχεχε)

25 εκατομυρια καφεδες και ποτα να πιεις, δεν προκειται να αντικαταστησουν την αγαπη που 8α σου δωσει η γατουλα σου. Ενημερωσου πανω στα θεματα για τα οποια σε πρηζουν, και εγω το ιδιο εκανα, γιατι ηξερα οτι 8α ακουσω βλακειες οταν υιοθετησα τον γατουλη μου. Το 80% αυτων που ακους ειναι αστικοι μυθοι και παραπληροφορηση που μεταδιδεται απο αμορφωτο σε αμορφωτο. Ετσι θα μπορεις να τους λες οταν σου λενε οτι θα μεινεις στειρα να πανε να διαβαζουν κανα βιβλιο να ξεστραβωθουν. Επισης μπορεις να τους στελνεις για καφεδες και ποτα, διαβεβαιωνοντας τους οτι τα ατομα που εχουν γατες ζουν περισσοτερο, αφου το γουργουρητο τους ριχνει την πιεση και εξαφανιζει το στρες (αποδεδειγμενα) ενω ο καφες και το ποτο μααααλλον δεν εχουν τετοιες ιδιοτητες θα ελεγα. Παντως, for what it's worth, να ξερεις οτι οι γατες ειναι πολυ ανεξαρτητα πλασματα, με την εννοια οτι δεν 8α χρειαζεται μια ζωη να κλεινεσαι μεσα για να την ταιζεις, αλλα πιστεψε με, οταν δεις πως ειναι να σε αγαπαει μια γατα, θα ευχεσαι να χρειαζοταν ακομα ταισμα, ωστε να μπορεις να μεινεις μεσα μαζι της με τις ωρες, χωρις να σε λενε περιεργη γεροντοκορη (ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ, ΜΗ ΠΩ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.)

Άννα μου φαίνεται η κακογλωσσιά εχει πιο μεγάλη επιρροή από την αγάπη...το γατούλι μου ενω ήταν υγιέστατο με την θερμοφόρα του το γαλατάκι του τη ζεστούλα του εξέπνευσε σήμερα τα ξημερώματα στα χέρια μου!ο γιατρός είπε χαμηλά επίπεδα γλυκόζης!όμως δεν το βάζω κάτω παρά τον πόνο που νιώθω!σε 20 μέρες μετακομίζω θεσσαλονίκηθα υιοθετήσω ένα άλλο γατάκι...μπορεί να μην τα κατάφερα την πρώτη φορά αλλά την δεύτερη θα τα καταφέρω...σας ευχαριστώ ολους!!!!!!!!!:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back