Όραση στα νεογέννητα

maria p

Νεοφερμένο μέλος

Η maria p αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 68 ετών και μας γράφει από Χαλάνδρι (Αττική). Έχει γράψει 113 μηνύματα.
Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά σε όλες και όλους, τις οικογένειες και τα ζωάκια σας.
Αναφέρω εν συντομία για όσους δεν έτυχε να δουν, πως βρήκαμε στις 5/4 4 γατάκια στα σκουπίδια, από τα οποία το ένα δυστυχώς δεν άντεξε και έμειναν 3 που σας ενημερώνω τώρα, πως ...είναι πολύ καλά,τα είδε την Μ.Τρίτη ο γιατρός τους, υπολόγισε πως την ημέρα που τα βρήκαμε ήταν ήδη τουλάχιστον 2ημερών άρα τουλάχιστον θήλασαν 1-2μέρες και άρα σήμερα κοντεύουν να είναι 20μερών. Έχουν ανοίξει βέβαια τα ματάκια τους κι αυτό που ήθελα να ρωτήσω, είναι βλέπουν κιόλας ή ανοίγουν και αρχίζουν να βλέπουν αργότερα? Γιατί νομίζω πως αυτά δεν βλέπουν, έχουν βλέμμα αόριστο και δεν αντιδρούν στα ερεθίσματα.
Άνοιξα νέο θέμα, δεν ξέρω αν έκανα καλά, αλλά έψαχνα την απάντηση και δεν βρήκα κάτι σχετικό.
Ευχαριστώ και πάλι ευχές
Μαρία

Α κι από βάρος, αγόρι λευκό 400γρ
κορίτσι τιγρέ 380γρ
αγόρι τιγρέ 345 γρ
και για τα κακάκια κλισματάκια δεν γίνεται κάτι άλλο δυστυχώς

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όπως όλα τα μωρά, στην αρχή βλέπουν θολά. Θα φτιάξει.:)
Μπορεί να κάνουν και τσίμπλες, είναι πολύ συχνό στα αδεσποτάκια και στα μωρά γενικότερα. Αν κάνουν και πύον, θέλουν κολλύριο, που θα σας πεί ο Κτηνίατρος το κατάλληλο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ευχαριστώ πολύ Τζούλια μου νάσαι καλά, μου ήρθαν κάποιες ανήσυχες ιδέες αλλά οκ με καθησύχασες.

Κοίτα, ανάλογα με το πόσο θολά είναι...:hmm: Είναι και άσπρο? σαν καταρράκτη πχ? αν είναι 20 ημερών (αν κατάλαβα καλά..) θα έπρεπε να αντιδρούν.. ή έστω να ακολουθούν ένα παιχνιδάκι πχ, με τα μάτια...

Βλέπουν καθόλου, μπορείς να καταλάβεις?

θολά όχι, ούτε γαλακτώδη.
και στα τρία υπάρχει κεντρικά (η κόρη) ένας σκούρος (μαύρος ) κύκλος που δεν μικραίνει ούτε διαστελεται ιδιαίτερα όπως γίνεται στις ενήλικες γάτες, και το γύρω του πλαίσιο (το άσπρο κανονικά ) του ματιού είναι θαλασσογκρί όπως σε όλα τα νεογέννητα.
να σου πω τη αλήθεια επειδή ο τρόπος που χρησιμοποίησα για να διατηρώ την ζεστασιά είναι το πορτατίφ, λέω μπας και τα πήραξε το συνεχές φως.
σ ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου

Μπορείς εύκολα με έναν φακό να δείς αν αντιδρά η κόρη.:)
Ναι, ακόμα δεν υπάρχει χρωματική έντονη διαφορά ίριδας, και κόρης, ίσως γι αυτό σου φαίνεται.

Δεν νομίζω να έκανε κάτι η λάμπα.

Ναι έχεις δίκιο σήμερα σα να τα βλέπω πιο συγκεκριμένα στην ματιά τους.

Λογικά πρέπει να βλέπουν. Εμένα ο μικρούλης που ταϊζω ίδιας ηλικίας βλέπει που είμαι και έρχεται από πίσω μου:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back