Όταν η γάτα μας φοβάται το σύντροφό μας

Ria2008

Δραστήριο μέλος

Η Ελευθερία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 419 μηνύματα.
Ο Άσλαν μου φοβάται... τον φίλο μου!

Καλησπέρα forum! Το πρόβλημά μου είναι απλό... Ο Άσλαν μου φοβάται πάρα πολύ τον φίλο μου! Ο ίδιος τον είχε ζουλήξει μερικές φορές πάνω από το κανονικό (από την αγάπη του φυσικά) και ίσως να τον πόνεσε λιγουλάκι. Και από τότε όποτε τον βλέπει γίνεται ένα μπαλάκι και κρύβεται όπου βρει! Αν τον πιάσει βέβαια ο φίλος μου, συχνά κάθεται και χουρχουρίζει και απολαμβάνει τα χάδια του, αλλά τις περισσότερες φορές τον βλέπει και εξαφανίζεται! Μήπως φταίει και το ότι είναι 1,93 ? Τι να κάνω για να μην φοβάται τόσο πολύ ? Έχω πει στον φίλο μου να μην τον ξαναζουλήξει ή να μην κάνει κάτι που δεν του αρέσει ή τον ενοχλεί και να κάνει υπομονή.. :/: Υπάρχει τίποτε άλλο που δεν έχω σκεφτεί ?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ίσως να τον ταΐσει μερικές φορές με την αγαπημένη του λιχουδιά ώστε να τον συνδέσει με κάτι καλό. Και φυσικά να μην το ξαναζουλίξει τόσο πολύ το καημένο:mad:
Θα πάρει λίγο διάστημα για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του Ασλαν, κ θα πρέπει να έχει υπομονή όπως θα έκανε κ με οποιαδήποτε διαταραγμένη σχέση.
Καλή επιτυχία σας εύχομαι :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και μενα ο μικρουλης μου φοβοταν το μπαμπα του που και αυτος ειναι 1,90 και λιγο τραμπουκος στη συμπεριφορα του... :P
Αλλα με υπομονη, τον συνηθισε (οχι τελειως βεβαια, ακομα κρυβεται που και που). Του ζητησα να μην τον τρομαζει με αυτα που ο ιδιος νομιζει για παιχνιδια, να τον ταισει, τον εχω βαλει και του εχει δωσει και χαπια, σιροπια κλπ και οταν καθεται ηρεμος τον χαιδευει. Να μην τον ζαλιζει με χαδια οταν αυτος δε θελει και να παιζει πολυ μαζι του. Του εξηγησα βεβαια και τι σημαινει παιχνιδι για τις γατες.... :P
Αυτα το ολιγα, υπομονη! Τα γατουνια χρειαζονται πολυ χρονο...

Μπορείς επίσης να ζητήσεις απ' το φίλο σου να κάθεται στο πάτωμα ή κάπου χαμηλά, όταν είναι ν' ασχοληθεί μαζί του, για να μη του φαίνεται τόσο δυσθεώρητος.:P Αλλά μου φαίνεται ότι ο Ασλάν έχει ήδη ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό την ταραχή.:)

Ευχαριστώ συντρόφισσες :D Θα προσπαθήσω να τα κάνω όλα αυτά! Και φυσικά να βάλω και τον άλλο να τα τηρεί :P (τραμπούκος είναι ο σωστός χαρακτηρισμός! )
Πάντως δεν αντιδράει πάντα έτσι ο γατούλης... Είναι και αυτός με τα φεγγάρια του :blink:

Άντρες παιδί μου!!Και εμένα έως πρόσφατα η Μπασσέτ, παρόλο που δεν φοβάται ούτε ξένους άντρες που έρχονται στο σπίτι (μάστόρους, πιτσαδόρους, ταχυδρόμο κλπ), τον άντρα μου μόλις αρχίσει άγαρμπα παιχνίδια τον αποφεύγει. Το καταλαβαίνει όμως κι αυτός και μετριάζει τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις του και έχουν γίνει φιλαράκια, όχι κολληταρια, αλλά, φιλαράκια καλά και αγαπημένα.

το ύψος όντως το φοβούνται. μια φορά που είχε ερθει στο σπίτι ένας ψηλος φιλος μου, άρχισε ο Χωσούλης μου την επίθεση, βριζοντας (χχχχχχχχ, ουρλιαχτα κλπ) και μετα προχώρησε και στις χειρονομιες. Εγινε μια τριχωτή μεγάλη μπαλα και έκανε πηδηματακια. Ο φιλος μου όμως δεν τον είχε ακουμπήσει καθόλου. Μπορεί η όψη και μόνο καποιου να τα εξαγριώνει;

το ύψος όντως το φοβούνται. μια φορά που είχε ερθει στο σπίτι ένας ψηλος φιλος μου, άρχισε ο Χωσούλης μου την επίθεση, βριζοντας (χχχχχχχχ, ουρλιαχτα κλπ) και μετα προχώρησε και στις χειρονομιες. Εγινε μια τριχωτή μεγάλη μπαλα και έκανε πηδηματακια. Ο φιλος μου όμως δεν τον είχε ακουμπήσει καθόλου. Μπορεί η όψη και μόνο καποιου να τα εξαγριώνει;

Φαντασου να εβλεπες εσυ καποιον 5 μετρα ψηλο.... :blink::blink::blink:
Και εκτος απο την οψη τα γατια αναγνωριζουν και τις μυρωδιες...
Ειχε κανει μπανιο ο φιλος σου??? :bleh: :bleh: :bleh: :lol: :lol: :lol:

Φαντασου να εβλεπες εσυ καποιον 5 μετρα ψηλο.... :blink::blink::blink:
Και εκτος απο την οψη τα γατια αναγνωριζουν και τις μυρωδιες...
Ειχε κανει μπανιο ο φιλος σου??? :bleh: :bleh: :bleh: :lol: :lol: :lol:

Δεν μπορώ να πω ότι τον έψαξα κιόλας αλλά δεν μου μύρισε τίποτα.
Μου κάνει εντύπωση αυτό για το ύψος γιατί και ο πατέρας μου και ο αδελφός μου είναι σχεδόν 2 μέτρα, οπότε θα έχει συνηθίσει στο ύψος.
Αυτό για τις μυρωδιές πάντως δεν το ήξερα. Ευχαριστώ για την πληροφορία.

Συνήθως τα κοριτσάκια γατάκια τα πάνε καλύτερα με τα αγοράκια και τα αγοράκια γατάκια με τα κοριτσάκια... όπως και να έχει όμως πιστεύω πως οι γάτες εκτός της μυρωδιάς διαισθάνονται και την προδιάθεση του κάθε ανθρώπου οπότε κρατάνε τις πισινές τους όταν δεν είναι και τόσο σίγουρες για κάποιον..

Συνήθως τα κοριτσάκια γατάκια τα πάνε καλύτερα με τα αγοράκια και τα αγοράκια γατάκια με τα κοριτσάκια... όπως και να έχει όμως πιστεύω πως οι γάτες εκτός της μυρωδιάς διαισθάνονται και την προδιάθεση του κάθε ανθρώπου οπότε κρατάνε τις πισινές τους όταν δεν είναι και τόσο σίγουρες για κάποιον..

Καλημερα! Συμφωνω απολυτως!

Καλησπέρα forum! Το πρόβλημά μου είναι απλό... Ο Άσλαν μου φοβάται πάρα πολύ τον φίλο μου! Ο ίδιος τον είχε ζουλήξει μερικές φορές πάνω από το κανονικό (από την αγάπη του φυσικά) και ίσως να τον πόνεσε λιγουλάκι. Και από τότε όποτε τον βλέπει γίνεται ένα μπαλάκι και κρύβεται όπου βρει! Αν τον πιάσει βέβαια ο φίλος μου, συχνά κάθεται και χουρχουρίζει και απολαμβάνει τα χάδια του, αλλά τις περισσότερες φορές τον βλέπει και εξαφανίζεται! Μήπως φταίει και το ότι είναι 1,93 ? Τι να κάνω για να μην φοβάται τόσο πολύ ? Έχω πει στον φίλο μου να μην τον ξαναζουλήξει ή να μην κάνει κάτι που δεν του αρέσει ή τον ενοχλεί και να κάνει υπομονή.. :/: Υπάρχει τίποτε άλλο που δεν έχω σκεφτεί ?

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο το ύψος. Οταν προστεχα την γατουλα μιας φιλης μου ηταν εδω και ο φιλοσ μου που εχει αυτο το υψος. Το τι φτύσιμο εφαγα δεν λεγετε! Με ειχαν και οι δυο γραμενη! Μαλον ειναι αυτο που λενε οι προλαλησαντες, θεμα φίλου...

Καλημέρα σε όλους!!
Είναι η πρώτη φορα που γράφω και που έχω την ανάγκη να μοιραστώ κάποιες ανησυχίες αλλά και την μεγάλη αγάπη που έχω για τις γάτες, με ανθρώπους που μπορούν να με καταλάβουν και να μην με θεωρήσουν υπερβολική!:)
Από μικρή πάντα είχα τουλάχιστον 2 κατοικίδια στο σπίτι, αλλά η μεγάλη μου αδυναμία είναι οι γάτες!
Πρίν απο ένα χρόνο βρήκα στον δρόμο ένα γατάκι ενός μηνός και μαζί με τον φίλο μου αποφασίσαμε να το πάρουμε και να το μεγαλώσουμε. Δυστυχως το έχασα μετά απο 5 μήνες απο εγκεφαλίτιδα, όπως μου είπε ο κτηνίατρος...Βέβαια ακόμα δεν ειμαι σίγουρη πως αυτο ήταν το πρόβλημα γιατί το γατάκι μου ήταν μια χαρά, το μόνο πρόβλημα είναι ότι φοβόταν τόσο πολύ την παρουσία του φίλου μου που όταν τον έβλεπε πάντα κρυβόταν ή όταν το κρατούσε αγκαλιά κοκκάλωνε και βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ τόσο που μετά δεν είχε απαφή ούτε και με εμένα.. Θεωρήσαμε τότε ότι ίσως το επιρρέαζε η φωνή του που είναι πολύ δυνατή και το γεγονος ότι ήθελε να την έχει συνέχεια αγκαλία ακόμα και όταν εκείνη δεν ήθελε (Αγαπάει και εκείνος πολύ τις γάτες και πραγματικα της φερόταν με πολύ αγάπη και δεν την πείραζε καθόλου)
Αφού χάσαμε αυτό το γατάκι μια μέρα μου έφερε στο σπίτι δώρο ένα άλλο θυληκό γατάκι (περσικό) απο pet shop και για να έχει παρέα μετά απο 1 εβδομάδα πήγαμε στο ίδιο μαγαζί και πήραμε και την αδερφή της. Στην αρχή όλα ήταν καλά και τα γατιά ήταν μια χάρα! παίζανε συνέχεια αλλά σιγά σιγά έβλεπα πως αρχίσαν να κρύβονται και να τον φοβούνται ξανά.Έφτασα σε σημείο να μην τον αφήνω ούτε να τις πιάνει αλλά ούτε να μένει μόνος του μαζί τους..(παρανοικό απο πλευράς μου γιατί πραγματικά δεν τους κάνει τίποτα και τα αγαπάει πάρα πολύ και στεναχωριέται γιατί δεν ξέρει τι κάνει λάθος..)
Το χειρότερο συνέβει πριν τρεις μέρες όταν είχα μόνο την μια στο σπίτι. Απο το πρωί το γατί κρυβόταν και δεν έβγαινε να παίξει αλλά ούτε ήρθε να με ξυπνήσει.. Φύγαμε και την αφήσαμε μόνη της μέχρι το απόγευμα και όταν γύρισα είχε κρυφτεί κατω απο το κρεββάτι, φοβισμένη μέχρι θανάτου και το ένα της μάτι έχει γίνει μία πολύ μικρή μαύρη βούλα ενώ το αλλο ήταν κανονικό. Πήρα την κτηνίατρο και μου είπε να την βάλω σε μικρό χώρο και να την παρακολουθώ. Πράγματι την έβαλα στο μπάνιο, το γατί δεν ήθελε να το πάρω αγκαλιά αλλά όταν της μίλαγα γουργούριζε αλλά δεν κουνιόταν απο την θέση της. Μετά απο 3 ώρες εκεί που τις μίλαγα και την χάιδευα μου νιαούρισε, σηκώθηκε απο το κρεβατάκι της και αρχισε να καταλαβαίνει που είναι, να τρώει, να παίζει και να θέλει αγκαλία.
Την άλλη μέρα της πήγα στην κτηνίατρο αλλα όλα έδειχναν φυσιολογικα.. Τις πήρε αίμα και περιμενουμε να βγούν οι εξετάσεις.
Την έχω φέρει τώρα στο σπίτι της μαμάς μου και μένω μαζί της γιατι όταν δεν είμαι εγώ κρύβεται και δείχνει να φοβάτε και να μην θέλει άλλο κόσμο.
Όταν είμαι μόνη μου είναι συνέχεια πάνω μου, μου γουργουρίζει, παίζει είναι γενικά σαν μικρό παιδί αλλά οταν είναι ο φίλος μου εδώ δεν μου μιλάει, κρύβετε και πέφτει σε μεγάλη στεναχώρια..Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω γιατι και αυτος στεναχωριέτε αλλα και εγώ φοβάμαι μην πάθει ότι έπαθε και η πρωτη μου γάτα γιατι δεν θα το αντέξω να την χάσω.. Την αγαπάω πάρα πολύ!!
Ξέρετε μήπως γιατί έχει τέτοια συμπεριφορά? Τι να κάνω?
Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε και αφιερώσατε τον χρόνο σας και περιμενω τα σχόλια σας.
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κοίτα κάποιες φορές τα ζωάκια πέφτουν σε μελαγχολία αν έρχεται δεύτερος άνθρωπος στη ζωή τους. Ομως, άλλο αυτό και άλλο να φοβούνται και να κρύβονται.
Στη δική σου την περίπτωση, τα γατάκια στην αρχή ήταν μια χαρά αλλά προοδευτικά άρχισαν να τον φοβούνται. Το ίδιο έκανε και το πρώτο. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ ύποπτο.
Νομίζω ότι ισχύει ένα από τα εξής.
Η ο φίλος σου είναι πολύ ατζούμπαλος και φωνακλάς (πιθανόν να τα έχει πατήσει κιόλας καταλάθος) και τον έχουν φοβηθεί
Η τα τιμωρεί. Κάποιοι άνθρωποι τιμωρούν τα ζώα τους γιατί έτσι νομίζουν ότι πρέπει να γίνεται.
Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση να μην αγαπάει τα ζώα, αλλά να τα χρησιμοποιεί για να κάνει σχέση με κοπέλες.

Ελπίζω, πραγματικά να είναι το πρώτο.
Τώρα, πώς θα το καταλάβεις; Εγώ στη θέση σου θα έβαζα κρυφή κάμερα ή δημοσιογραφικό κασετοφωνάκι (από αυτό που μπορεί να γράψει πολλές ώρες, και θα κατέγραφα κρυφά για πολλές ώρες. Είναι, όντως δύσκολο να γίνει αλλά η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κάνεις κάτι γιατί από ότι κατάλαβα υπάρχει στο μυαλό σου η υποψία να έφαγε το πρώτο γατάκι καμιά μπούφλα στο κεφάλι.
Σίγουρα δε θα ήθελες να είσαι με κάποιον που δέρνει τα ζώα. Βέβαια, εσύ ξέρεις τον άνθρωπό σου, αλλά αν είναι μια καινούργια σχέση πρέπει να τσεκάρεις την κατάσταση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ανησυχώ με την συμπεριφορά της γάτας μου..

Η αλήθεια είναι πως είμαι σίγουρη πως δεν τα κακομεταχειρίζετε.. Στο πρώτο γατάκι ήμουν όλοι μέρα μαζί.. δεν ήταν στον ίδιο χώρο όταν έπαθε κρίση και το πήγα στο γιατρό..Όμως είμαι σίγουρη πως δεν ξέρει πως να τα χαιδέυει και ήταν πολύ πιεστικός για να τα έχει αγκαλιά με αποτελεσμα να μην θέλουν να τα πιάνει γιατι αισθανόντουσαν οτι δεν μπορούν να φύγουν. Πλέον μετά απο αυτό που έγινε ούτε κοιτάει την μικρή για να μην φοβιθεί.. Πάλι όμως αυτή δεν τον θέλει.. Πραγματικά στεναχωριέμαι όπως και εκείνος γιατι τα αγόρασε με μεγάλη αγάπη!Σκέφτηκα να τον πάρω μαζί στην κτηνίατρο για να δει και εκείνη και να του πει τι κάνει λάθος.. Περιμένω και τις εξετάσεις αίματος για να δω αν η κρίση που έπαθε είναι απο κάποια αρρώστια.
Είμαι σίγουρη πως τον φοβούνται απο την δυνατή φωνή και απο την επιμονή του να τις έχει αγκαλία. Πλέον μετά απο πολλούς τσακωμούς το κατάλαβε αλλα τώρα δεν ξέρω πως να τις κάνω να τον συμπαθήσουν.Οι γάτες είναι η ζωή μου, γενικά λατρέυω τα ζώα, ίσως και εγώ πλέον γίνομαι υστερική και τακτικά τσακωνόμαστε για τον ατσούμπαλο τροπο του.
Δεν τα κακοποιεί (αν και σκεφτηκα την καμερα καποια στιγμη..) αλλά δεν έχει τρόπους με τα ζώα.. Τώρα που το κατάλαβε δυστυχώς δεν ξέρω πως να κάνω την μικρή να είναι στον ίδιο χώρο μαζί του..

Τι να σου πω,
κάντε επίσκεψη στον κτηνίατρο αφού συννενοηθείς με τον κτηνίατρο για να αφιερώσει χρόνο στην περίπτωσή του.
Αν αλλάξει τις συνήθειες του, σιγά σιγά θα τον εμπιστευτούν οι γάτες

Καλησπερα.Απο αυτα που γραφεις,το λιγοτερο που φαινεται ειναι οτι τα πιανει ενω αυτα δεν θελουν.Το λες στο πρωτο σου ποστ.Αυτο ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ,.Στη θεση σου θα του απαγορευα να το κανει.Η γατα με καμια δυνανη δεν θελει αγκαλια με το ζορυ.Εμενα τα δικα μου ελαχιστα καθονται για αγκαλια,ακομα και τωρα.
Να του πεις να μην τα πειραζει.Μονο χαιδεμα και αυτο σιγα σιγα,να τον πλησιασουν πρωτα οι γατες.Πανυτως προς θεου,οχι αγκαλιες με το ζορυ.Αυτο,δεν ειναι αγαπη,αλλα εγωισμος..προσπαθησε να του το εξηγησεις αυτο.Με το ζορυ δεν ειναι σωστο.Τα ζωακια εχουν τη δικια τους προσωπικοτητα και τα δικα τους θελω,οπως και εμεις.:)

ΥΓ.Ευχομαι και ελπιζω να μην ειναι αυτο που λεει η γιουλα,παντως και εμενα θα μου περνουσε απο το μυαλο.Οτι οταν λειπεις δηλαδη...άλλα κανει.

Απάντηση: Φοβάται τον φίλο μου!

Καλησπέρα!!!Όλα όσα έχουν ειπωθεί παραπάνω είναι σωστά.Θα ήθελε να προσθέσω πως δεν είναι ανάγκη να βάλεις και κάμερα...θέλω να πω επειδή αγαπάς πολύ τις γάτες (και μπράβο σου γι'αυτό:))αλλά προσπαθώντας να κάνεις καλά την γατούλα πληγώσεις τον φίλο σου:/:(λέω εγώ τώρα).Βέβαια πιστεύω πως μία επίσκεψη στην κτηνίατρο μαζί με τον φίλο σου θα σου λύσει κάποιες απορίες σου.Πάντως(έχω 2 αδέλφια-αγόρια)τα αγόρια πάντα ήταν υπερβολικά και σίγουρα κάποια πράγματα τα κάνουν αθελά τους...αν και το να πιέζεις τις γάτες για χάδια που δεν θέλει είναι το χειρότερο για μια γάτα!!!Οπότε,πιστεύω πως και μία συζήτηση ιδιαιτέρως με τον φίλο σου(για να μην μπαίνεις στην διαδικασία να σκέφτεσαι πως μήπως κακομεταχειρίζεται τις γατούλες σου και γίνει και καμιά παρεξήγηση μεταξύ σας:/:)θα ήταν το ιδανικότερο!!!!Ελπίζω να βοήθησα:)!!!

Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας και για τον χρόνο σας! Είμαι σίγουρη οτι ποτέ δεν θα τις πείραζε απλά τώρα αρχίζει να μαθαίνει και να καταλαβαίνει πόσο ευαίσθητες και ανεξάρτητες είναι..Με τις γατούλες που έρχονται στην αυλή έχει πολύ καλή σχέση γιατί της φροντίζει χωρίς να τις πιέζει. Σιγά σιγά ελπίζω όλα να πάνε καλά. Σίγουρα όμως μια επίσκεψη στην κτηνίατρο για μαθήματα θα του κάνει καλό :)

Απάντηση: Φοβάται τον φίλο μου!

βρε παιδιά και εμένα η γατούλα μου δεν είναι και πολύ της αγκαλιάς αλλά ο ξάδερφος μου κάθε φορά που την βρίσκει την τρελαίνει στις αγκαλιές! Θεωρώ ότι το περισσότερο που μπορεί να κάνει μία γάτα που δέχεται αυτή την συμπεριφορά είναι να αντιπαθήσει το συγκεκριμένο άτομο, ίσως να το γρατζουνίσει η να του κάνει κχχχχ αλλά σε καμία περίπτωση κάτι από τα παραπάνω!! Η γάτα παρουσιάζει συμπεριφορά κακοποιημένου ζώου το έχουν κακοποιήσει με τρόπο που δεν περιλαμβάνει αγάπη τελικά... Πραγματικά ξέρω ότι αυτό ρίχνει τις υποψίες μου σε ένα άτομο που ούτε καν ξέρω και που από ότι φαίνεται αγαπά τα ζωάκια αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένα γατάκι τρομοκρατείται από ζούληγμα και αγκαλίες. Θα έπρεπε να είχα τρελάνει πολλά ζώα στην παιδική μου ηλικία.

Πάντως σκέφτηκα ότι ίσως το αγόρι σου έχει κάτι που αντιπαθούν οι γάτες. Εντελώς θεωρητικό αυτό που λέω και δεν βοηθάει και πολύ..

(Αυτό το θέμα μου κίνησε άπειρα την περιέργεια...)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back