Όταν λένε "κουκουλοφόροι" ποιούς εννοούν;

παντως στην καταστροφη της σμυρνης τα εγκληματα και τις σφαγες απο τους τουρκους τα θυμηθηκαν μια χαρα. τα δικα μας λιγο ξεχασαν:hmm::hmm:
λες αυτο να γινεται για να συμφερει την ειρηνη των λαων ή φανταζεσαι οτι οι ελληνες δεν καναν σφαγες και εγκληματα??

δλδ οποιος εχει ιστορια μπορει να κανει εισβολη, οποιος δεν εχει δεν μπορει.
απο οτι ξερω η μικρα ασια ηταν τουρκικη 400 χρονια και κατοικουσαν ελληνες εκει. πριν ανηκε στο βυζαντιο και κατοικουσαν ελληνες εκει.
το βυζαντιο δεν ηταν ελλαδα.
εισβολη η μια, εισβολη κι η αλλη. βοηθησαν ξενες δυναμεις στη μια, βοηθησαν και στην αλλη.
οταν εχουν οικονομικα συμφεροντα οι ξενες δυναμεις καπου, βρισκουν τροπο να κανουν μια εισβολη. η ιστορια επαναλαμβανεται.
αν οι ελληνες δεν χαναν στην μικρα ασια θα ειχαν φτασει μεχρι τα βαθη της τουρκιας που εκει δεν κατοικουν ελληνες.
ξερω πολυ καλα οτι αφησαν την ελλαδα να μπει στην τουρκια μετα καναν τις εγγυητριες δυναμεις για τον κατακερματισμο των εδαφων της οθομανικης αυτοκρατοριας. το ανατολικο ζητημα. τωρα για την απελευθερωση των χαμενων πατριδων ηταν μεγαλη παραμυθα για τους απλους ανθρωπους.
υπαρχει μια περιοχη στο πακισταν που κατοικει μια φυλη που λεγεται καλάς. θεωρουνται κατευθειαν απογονοι του μεγαλου αλεξανδρου, μιλανε μια διαλεκτο που μοιαζει με αρχαια ελληνικα κτλ.
μηπως να κανουμε εισβολη??

Εχω μια απορία βρε Βίκυ..για περιέγραψε το κράτος που θα σου άρεσε να ζείς..τι να έχει και τι να μην έχει..γιατί προσπαθώ να καταλάβω αλλά..δεν δύναμαι..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν μενω σ'αυτα που εμεθα στο σχολειο γιατι το σχολειο σου μαθαινει αυτα που συμφερουν στη ειρηνη των λαων ξεχνοντας εγκληματα και σφαγες!Μαλλον εσυ μενεις σ'αυτα που σου μαθανε στο σχολειο!
Υγ:και δεν αρχισα κανενα στο φαπιδι!Ειμαι πολυ πιο δημοκρατικος απο καποιους που ειναι της αντιθετης ιδεολογιας!Να'σαι σιγουρη γι'αυτο!
Καλά. Άσε με εμένα μ' αυτά που έμαθα "στο σχολείο" και πήγαινε τουλάχιστον εσύ να διαβάσεις κανένα κανονικό εξωσχολικό βιβλίο ιστορίας (απ' αυτά που εγώ τα βλέπω με το τηλεσκόπιο). Φτάνει να μη μπερδεύεις την ιστορία με τις επαγγελίες φαιδρών ατόμων που μιλάνε για Ελλοχίμ, Νεφελίμ και "Καραπιπερίμ-πιπερίμ-πιπερίμ, άσε πια τα πλούτη και τον Ιμπραήμ".
Ιστορία σημαίνει γραπτές/απτές αποδείξεις, ασχέτως της ερμηνείας που διαλέγει να δώσει σ' αυτές ο ιστορικός.
Στον πόλεμο γίνονται αγριότητες από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Είναι τουλάχιστον αφελές να κάνει κανείς διακρίσεις και να λέει "αυτή η ωμότητα είναι καλή" και η άλλη "κακή". Επίσης, δεν καταλαβαίνω. Θα ήθελες, αντί να σου διδάσκει το σχολείο την ειρήνη, να σου διδάσκει πώς να κάνεις πόλεμο και σφαγές;
Think again, πιδούδι μ'.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κορίτσια άσχετο. Συνέλαβαν σήμερα γνωστό αντιεξουσιαστή γνωστό λέει από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου έμπορο ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν στο σπίτι του μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών:hmm:

Κορίτσια άσχετο. Συνέλαβαν σήμερα γνωστό αντιεξουσιαστή γνωστό λέει από τα επεισόδια του Δεκεμβρίου έμπορο ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν στο σπίτι του μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών:hmm:

"Τυχαίο" ήταν ...καλέ..:P:P:P...

Καλά. Άσε με εμένα μ' αυτά που έμαθα "στο σχολείο" και πήγαινε τουλάχιστον εσύ να διαβάσεις κανένα κανονικό εξωσχολικό βιβλίο ιστορίας (απ' αυτά που εγώ τα βλέπω με το τηλεσκόπιο). Φτάνει να μη μπερδεύεις την ιστορία με τις επαγγελίες φαιδρών ατόμων που μιλάνε για Ελλοχίμ, Νεφελίμ και "Καραπιπερίμ-πιπερίμ-πιπερίμ, άσε πια τα πλούτη και τον Ιμπραήμ".
Ιστορία σημαίνει γραπτές/απτές αποδείξεις, ασχέτως της ερμηνείας που διαλέγει να δώσει σ' αυτές ο ιστορικός.
Στον πόλεμο γίνονται αγριότητες από όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Είναι τουλάχιστον αφελές να κάνει κανείς διακρίσεις και να λέει "αυτή η ωμότητα είναι καλή" και η άλλη "κακή". Επίσης, δεν καταλαβαίνω. Θα ήθελες, αντί να σου διδάσκει το σχολείο την ειρήνη, να σου διδάσκει πώς να κάνεις πόλεμο και σφαγές;
Think again, πιδούδι μ'.
Οτι εχω μαθει απο ιστορια το ξερω απο εξωσχολικα βιβλια!Ακομα δε χανω το χρονο μου βλεποντας ελλοχιμ νεφελιμ και τετοια!Αν σε βολευει να βαζεις οσους εχουν τετοιες αποψεις στο ιδιο τσουβαλι με τους νεφελιμ και μ'αυτους καν'το......αν το πιστευεις εισαι πολυ αφελης!Επισης δε θελω να διαβαζω ιστορια και να μου διδασκει την ειρηνη γιατι δεν ειναι αυτη η δουλεια της ιστοριας!Δεν ειμαι πολεμοχαρης ουτε εχθρος της ειρηνης!Οπως λεει ομως και το ρητο"καμια ειρηνη για ενα δικαιο πολεμο"Το'χει παρει τ'αυτι σου?
Thing again κοριτσακι μ'

"Τυχαίο" ήταν ...καλέ..:P:P:P...
Συμφωνω απολυτα!Ειναι ενα εντελως τυχαιο γεγονος(οπως και εκεινο των ληστων με τα μαυρα)η' μια πλεκτανη με σκοπο να πληξει τους αντιεξουσιαστες και κυριως το κοινωνικο τους εργο και προφιλ!:lol:

παντως στην καταστροφη της σμυρνης τα εγκληματα και τις σφαγες απο τους τουρκους τα θυμηθηκαν μια χαρα. τα δικα μας λιγο ξεχασαν:hmm::hmm:
λες αυτο να γινεται για να συμφερει την ειρηνη των λαων ή φανταζεσαι οτι οι ελληνες δεν καναν σφαγες και εγκληματα??

δλδ οποιος εχει ιστορια μπορει να κανει εισβολη, οποιος δεν εχει δεν μπορει.
απο οτι ξερω η μικρα ασια ηταν τουρκικη 400 χρονια και κατοικουσαν ελληνες εκει. πριν ανηκε στο βυζαντιο και κατοικουσαν ελληνες εκει.
το βυζαντιο δεν ηταν ελλαδα.
εισβολη η μια, εισβολη κι η αλλη. βοηθησαν ξενες δυναμεις στη μια, βοηθησαν και στην αλλη.
οταν εχουν οικονομικα συμφεροντα οι ξενες δυναμεις καπου, βρισκουν τροπο να κανουν μια εισβολη. η ιστορια επαναλαμβανεται.
αν οι ελληνες δεν χαναν στην μικρα ασια θα ειχαν φτασει μεχρι τα βαθη της τουρκιας που εκει δεν κατοικουν ελληνες.
ξερω πολυ καλα οτι αφησαν την ελλαδα να μπει στην τουρκια μετα καναν τις εγγυητριες δυναμεις για τον κατακερματισμο των εδαφων της οθομανικης αυτοκρατοριας. το ανατολικο ζητημα. τωρα για την απελευθερωση των χαμενων πατριδων ηταν μεγαλη παραμυθα για τους απλους ανθρωπους.
υπαρχει μια περιοχη στο πακισταν που κατοικει μια φυλη που λεγεται καλάς. θεωρουνται κατευθειαν απογονοι του μεγαλου αλεξανδρου, μιλανε μια διαλεκτο που μοιαζει με αρχαια ελληνικα κτλ.
μηπως να κανουμε εισβολη??

Επειδή όπως ισχυρίζεσαι "ξέρεις πολύ καλά" θα ήταν ενδιαφέρον να μας ενημερώσεις για την βιβλιογραφία που έχεις μελετήσει και έχεις μάθει τα πιο πάνω γεγονότα με τον τρόπο αυτό ..μπας και μάθουμε κι εμείς οι ...ανιστόρητοι..
Φοβάμαι ότι μπλέκεις τα ιστορικά γεγονότα με διάφορες ερμηνείες.Τα ιστορικά γεγονότα είναι μονοδιάστατα.Απο εκεί και πέρα καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει ακόμα και να παραδέχεται ότι τα Σκόπια ανήκουν στην Μακεδονία και ότι οι Ελληνες είναι μειονότητα..Γιατί κι αυτό ακόμη κυκλοφορεί .."στην πιάτσα"

Οτι εχω μαθει απο ιστορια το ξερω απο εξωσχολικα βιβλια!Ακομα δε χανω το χρονο μου βλεποντας ελλοχιμ νεφελιμ και τετοια!Αν σε βολευει να βαζεις οσους εχουν τετοιες αποψεις στο ιδιο τσουβαλι με τους νεφελιμ και μ'αυτους καν'το......αν το πιστευεις εισαι πολυ αφελης!Επισης δε θελω να διαβαζω ιστορια και να μου διδασκει την ειρηνη γιατι δεν ειναι αυτη η δουλεια της ιστοριας!Δεν ειμαι πολεμοχαρης ουτε εχθρος της ειρηνης!Οπως λεει ομως και το ρητο"καμια ειρηνη για ενα δικαιο πολεμο"Το'χει παρει τ'αυτι σου?
Thing again κοριτσακι μ'
Το ότι είσαι αγενής, δεν με παραξενεύει καθόλου. Είναι πολλοί σαν κι εσένα.
Αυτό που με τρομάζει είναι πως δεν καταλαβαίνεις τίποτα.

Το ότι είσαι αγενής, δεν με παραξενεύει καθόλου. Είναι πολλοί σαν κι εσένα.
Αυτό που με τρομάζει είναι πως δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
Διαβασε πρωτα το μνμ που μου εστειλες πριν το δικο μου και μετα μιλα για αγενεια!Για διαβασε το!Το δικο μου ειναι στο ιδιο πνευμα με το δικο σου...γιατι σε πειραξε δηλαδη?Δεν καταλαβα!Το κοριτσακι μ' σε πειραξε?Εσυ πως με αποκαλεσες?Οπως μου συμπεριφερεται και ομως μου μιλαει καποιος ετσι του συμπεριφερομαι και ετσι του μιλαω!Εσυ το αρχισες!

Εσυ το αρχισες!

Ελεος !!!! Κανετε σαν μικρα παιδια!!!!!:down:

Μολις ανοιξει θεμα και ο καθενας εχει διαφορετικες αποψεις τρεχετε ολοι να μαλωσετε μεταξυ σας.

Οκ ο καθενας εχει τη δικη του αποψη για καθε θεμα.Οκ να τα συζητατε μεταξυ σας,δημοκρατια εχουμε.....Αλλα μην αρχιζετε τους τσακωμους:/:,αυτο δεν βγαζει πουθενα νομιζω.Οσοι ξερουν καποια πραγματα παραπανω και ισχυουν οντως καλα ειναι να τους ακουμε και να μην κανουμε τους ξερολες......
Και προς θεου μιλαω γενικα και αοριστα για ΚΑΘΕ θεμα που καταληγει σε καβγαδες με αφορμη αυτο.

Γι'αυτο η Ελλαδα δεν πηγε ποτε μπροστα γιατι παντα ολοι τσακωνονταν μεταξυ τους και ποτε δεν προσπαθησαν να βρουν μια λυση απο κοινου.Αυτο αλλωστε κανουν σημερα και ολοι οι πολιτικοι μας και δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να εχει αντιθετη αποψη ....

Επειδή όπως ισχυρίζεσαι "ξέρεις πολύ καλά" θα ήταν ενδιαφέρον να μας ενημερώσεις για την βιβλιογραφία που έχεις μελετήσει και έχεις μάθει τα πιο πάνω γεγονότα με τον τρόπο αυτό ..μπας και μάθουμε κι εμείς οι ...ανιστόρητοι..

https://www.de.sch.gr/mikrasia/kkemikra.htm

Η μικρασιατική εκστρατεία, παρά τις προσπάθειες της άρχουσας τάξης να παρουσιαστεί σαν προσπάθεια πραγματοποίησης των ονείρων του ελληνικού μεγαλοϊδεατισμού, που άρχιζαν από την απελευθέρωση των αλύτρωτων αδελφών και έφταναν μέχρι το φρούδο όνειρο της ανασύστασης της βυζαντινής αυτοκρατορίας και στη δημιουργία της «Μεγάλης Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών», στην πραγματικότητα ήταν μια υπερπόντια κατακτητική πολεμική επιχείρηση, πριν απ' όλα του αγγλικού, αλλά και του γαλλικού και του ιταλικού ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή και τα πετρέλαιά της. Μια επιχείρηση, που στόχο της είχε την κατάληψη από τους ιμπεριαλιστές στρατηγικών θέσεων ενάντια στη νεαρή τότε σοβιετική Ρωσία και τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα της περιοχής.
Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της μικρασιατικής εκστρατείας, είτε συντελέστηκαν κατά τη διάρκειά της, είτε κατά την τραγική κατάληξή της, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κύριοι παράγοντες, βασικά αίτια της δημιουργίας της ήταν:
α) Η πολιτική που ακολούθησαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στην ανταγωνιστική ανάμεσά τους πάλη για την εξασφάλιση και επέκταση των συμφερόντων τους, στις οθωμανοκρατούμενες περιοχές, που είχαν γι' αυτές ιδιαίτερη στρατηγική και οικονομική σημασία και
β) Η πολιτική της ελληνικής ολιγαρχίας και όλων των τότε κυβερνήσεων, που ήταν πολιτική στηριγμένη στους ξένους ιμπεριαλιστές και επομένως πολιτική υποτέλειας και υποταγής σ' αυτούς και τα κελεύσματά τους.
Οι νικήτριες στον Α΄ Παγκόσμιο Πολέμο δυνάμεις της Αντάντ και κυρίως οι Αγγλοι ιμπεριαλιστές σε μια συγκεκριμένη φάση που έβλεπαν σαφή τον κίνδυνο να χαθεί γι' αυτούς η περιοχή της Εγγύς και Μέσης Ανατολής με τα πλούσια πετρελαιοφόρα κοιτάσματα της Μουσούλης, ανέθεσαν στην Ελλάδα το ρόλο του χωροφύλακα των συμφερόντων τους, υποσχόμενοι την πραγμάτωση των μεγαλοϊδεατικών ονείρων για να την εγκαταλείψουν σε μια άλλη φάση, όταν δηλαδή τα συμφέροντά τους στην περιοχή δε διέτρεχαν πια κανένα κίνδυνο.

θελω να πω οτι εγω δεν ειμαι ιστορικος, αλλα απο αυτα που εχω διαβασει μου δημιουργηθηκε η βεβαιοτητα για τον ρολο των ξενων δυναμεων γενικοτερα. βρηκα κατι στι internet και το παρεθεσα.
το νοημα αυτης της κουβεντας δεν ειναι να παραθεσω πηγες για την εγκυροτητα των λεγωμενων μου, αλλα να δουμε διαφορετικες αποψεις απο αυτα που εχει μαθει ο καθενας μας. να διαφωνησουμε, να συμφωνησουμε, κτλ.
παιδια στο mycat ειμαστε οχι στην ακαδημια αθηνων.
εγω γραφω αυτα που ξερω καλα σαν Βικυ.

θελω να πω οτι εγω δεν ειμαι ιστορικος, αλλα απο αυτα που εχω διαβασει μου δημιουργηθηκε η βεβαιοτητα για τον ρολο των ξενων δυναμεων γενικοτερα. βρηκα κατι στι internet και το παρεθεσα.
το νοημα αυτης της κουβεντας δεν ειναι να παραθεσω πηγες για την εγκυροτητα των λεγωμενων μου, αλλα να δουμε διαφορετικες αποψεις απο αυτα που εχει μαθει ο καθενας μας. να διαφωνησουμε, να συμφωνησουμε, κτλ.
παιδια στο mycat ειμαστε οχι στην ακαδημια αθηνων.
εγω γραφω αυτα που ξερω καλα σαν Βικυ.

Η παράθεση πηγών αγαπητή Βίκυ συμβάλλει θετικά στον διάλογο γιατι δίνει την δυνατότητα στον συνομιλητή σου να διαβάσει κάτι που δεν έτυχε να ξέρει.Με αυτήν την έννοια σου ζήτησα να παραθέσεις την πηγή..και είναι καλό που το έκανες..:)

Τελικά έχω μπερδευτεί! Ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι, αυτοί που σπάνε τις βιτρίνες των τραπεζών επειδή δεν αντέχουν άλλο την εκμετάλλευση, οι μετανάστες που αντιδρούν επειδή μπαίνουν μέσα στο σπίτι τους και τους σπάνε στο ξύλο, οι συνταξιούχοι που δεν αντέχουν άλλο την πείνα, οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους έχουν "φάει" τα λεφτά από τα ταμεία τους και δεν μπορούν να πάρους το "εφ΄άπαξ" ή οι απεργοί των οποίων ο εργοδότης πήρε δάνειο από την τράπεζα για να μην κλείσει, με χαμηλό επιτόκιο, αλλά μάγκωσε τα λεφτά, έκλεισε την επιχείρηση και επένδεισε στη Βουλγαρία, γιατί εκεί ο εργάτης είναι πιο φθηνός και τον συμφέρει. Ειλικρινά έχω μπερδευτεί. Ποιός είναι ο κουκουλοφόρος σήμερα;
Γεια σου και πολυ καλη η απορια σου :rolleyes:.Κουκουλοφορος ειναι αυτος που φερει καλλυμα του πισω και πανω μερους του κεφαλιου.:rolleyes:Εδω μιλαμε για μασκοκουκουλοφορους.:mad:Αυτοι λοιπον καλυπτουν ολη την πραγματικη εικονα τους και παρουσιαζουν με τις πραξεις τους μια πλασματικη.Οσο γαι τους βανδαλισμους και την οποιας μορφης βια ,απ'οπου κιαν προερχονται
ειμαι καθετα αντιθετη.:cool:Ας κουλαρουμε λιγο ,ολοι, και οι μεν και οι δε και εκεινοι και οι αλλοι και εμεις και αυτοι.Ας φιλοσοφησουμε λιγο τη ζωη.Αλλωστε ολα τα προβληματα εχουν λυση,αρκει να παρει κανεις θετικη ενεργεια και καλοπροαιρετη σταση και θα τη βρει.
Ξεφυγα λιγο απο τους κουκουλοφορους.Η κουκουλα κατα κυριο λογο ειναι αξεσουαρ των Ραπερς οι οποιοι με τη μουσικη τους,τα λογια των τραγουδιων τους και το χορο τους κανουν ειρηνικα τη δικη τους διαμαρτυρια σε καθε τι στραβο,κουλο κι αδικημενο.

Αλλωστε με μια γατουλα διπλα σου που καιρος για κακες σκεψεις;

Ίσως να έγραψες τον καλύτερο επίλογο για ένα θέμα που εγώ επέλεξα να φέρω για συζήτηση και τελικά δημιούργησε ένταση και λίγη.....κακή ενέργεια.
Μου αρέσει, αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι που συμμετέχουν, να σταματήσουμε με αυτόν τον επίλογο.:):):):):)

Τιποτα δεν εχει πλακα χωρις ενα μαου διπλα σου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back