Όταν οι γάτες προτιμούν τις γλάστρες για την ανάγκη τους

Raktia

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κάτια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 1.814 μηνύματα.
Είναι πόσος καιρός που προσπαθώ να δώσω λίγη ζωη στο μπαλκόνι μου.
Φυτευω, ξαναφυτευω αλλα τιποτα δεν κρατάει. Αλλάζω χώμα, βαζω πετρουλες αλλα όταν ψάχνω πάντα βρίσκω σκ@*&*λες.
Και με περισσιο θράσσος βλεπω ότι πλέον ακόμα και μπροστά μου τουρλώνουν το γουνινο κωλαράκι τους και αμολανε στα πολυφροντισμενα και χιλιοκαμμενα λουλουδακια μου, τσισακια και κακακια.
Δεν ξερω τι άλλο να κάνω πια. Να το πάρω απόφαση ότι δεν θα έχω ποτε φυτούλια;;;
Να μην τους βγαζω στο μπαλκόνι ποτέ;
Φταίω εγώ να τους κανω να ξαναδούνε τον ηλιο μόνο από φωτογραφία;;;:mad::mad:
Και ερωτώ, τι κανει τις γλάστρες πιο ελκυστικες απο την μονίμως πεντακάθαρη αμμολεκάνη τους;;;:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν εχω ιδεα...Μπορεις να τις γεμισεις βοτσαλα,να μην εχουν καθολου επαφη με το χωμα.Επισης μπορεις να βαλεις ορθια ξυλακια απο σουβλακια,πιανει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εγώ με τις πετρούλες σώθηκα. Δεν ξέρω τί τα τραβάει, έχω σκεφτεί, η ίδια τους η μυρωδιά, δηλ αφού πήγαν μια φορά, είναι πλέον η τουαλέτα τους...:|

Εχεις δοκιμάσει να τους βγάζεις την αμμολεκάνη στο μπαλκόνι, όσο είναι έξω;
Κι εγώ τα ίδια είχα όταν ο Γκάνταλφ ανακάλυψε τον υπέροχο κόσμο της βεράντας, αλλά όταν ήταν έξω η αμμολεκάνη, πήγαινε εκεί. Αυτή τη στιγμή δεν πηγαίνει καθόλου στη ζαρντινιέρα, μόνο στη λεκάνη και μετά επιστρέφει πάλι στην αγαπημένη του δραστηριότητα: να κυλιέται στα χώματα.

Εχω δοκιμάσει τα παντα!!! Τις πέτρες τις έχουν κυριολεκτικά χεσμένες! Σκαβουν και τις πανε στην άκρη.
Και καλαμακια έχω βαλει και τους βλεπω και μια χαρα βολευονται παλι. Ξαπλωνουν ανάμεσα και δεν μασανε μια. Αλλα και πόσα να βάλω; αν ειναι να βλεπω μια γλάστρα με καλαμακια απο σουβλάκια αντι για φυτα, ε τι να το κανω;;;
Τιποτα λοιπον ε;; Να το παρω απόφαση;;;

Βαλε μεγαλες πετρες βρε,να μη μπορουν να τις κυλησουν.Μεγαλα βοτσαλα,διαλεξε οσα σου αρεσουν απο την παραλια και βαλε στις γλαστρες.

Εχεις δοκιμάσει να τους βγάζεις την αμμολεκάνη στο μπαλκόνι, όσο είναι έξω;
Κι εγώ τα ίδια είχα όταν ο Γκάνταλφ ανακάλυψε τον υπέροχο κόσμο της βεράντας, αλλά όταν ήταν έξω η αμμολεκάνη, πήγαινε εκεί. Αυτή τη στιγμή δεν πηγαίνει καθόλου στη ζαρντινιέρα, μόνο στη λεκάνη και μετά επιστρέφει πάλι στην αγαπημένη τους θέση και κυλιέται στα χώματα.

Την λεκάνη τη έχω μονιμως έξω. Δεν την εχω στο σπίτι μεσα. Εχω όλο τον καιρό ανοιχτή λιγο την πόρτα στο πίσω μπαλκόνι και πηγαίνουν μια χαρα εκει. Αλλά μάλλον προτιμούν μεγαλυτερο χωρο και γουσταρουν βεράντα.

Επισης μπορεις να ριξεις λιγο χυμο λεμονι πανω απο τις πετρες.;)

Βαλε μεγαλες πετρες βρε,να μη μπορουν να τις κυλησουν.Μεγαλα βοτσαλα,διαλεξε οσα σου αρεσουν απο την παραλια και βαλε στις γλαστρες.

Τα έχω κάνει όλα σου λεω. Μικρές, μεγάλες, χρωματιστές και μη πέτρες.
Τιποτα γμτ...

Επισης μπορεις να ριξεις λιγο χυμο λεμονι πανω απο τις πετρες.;)

Λες;;;
Σκεφτηκα μηπως στις πετρες έριχνα λίγο νεφτι που ξερω ότι δεν το συμπαθουν. Αλλα και πάλι... τι να πω;;;

Τα έχω κάνει όλα σου λεω. Μικρές, μεγάλες, χρωματιστές και μη πέτρες.
Τιποτα γμτ...
Και καλα,τις μεγαλες πετρες πως τις μετακινουν;:confused:

Λες;;;
Σκεφτηκα μηπως στις πετρες έριχνα λίγο νεφτι που ξερω ότι δεν το συμπαθουν. Αλλα και πάλι... τι να πω;;;
Οχι!!!
Μπορει να παθουν εγκαυμα και θα σου χαλασουν και τα φυτα.Πιπερι κόκκινο που μυριζει εντονα,λεμονι,πορτοκαλι...Κατι που να τις απωθει χωρις να μπορει να τις κανει κακο.

Και καλα,τις μεγαλες πετρες πως τις μετακινουν;:confused:

Ε καλα μην φανταστεις οτι εβαλα και κοτρονες. Μεγάλες πετρούλες ηταν. Αλλα και παλι αν δεν καταφερνουν να τις βγάλουν, κατουράνε πάνω τους.
Γιασεμι με άρρωμα κατουρο γατας!!! Ξερετε τι ωραιο που ειναι;;;

Τοτε δοκιμασε και το πιπερι και τα εσπεριδοειδη,μπορει να ειναι πολυ εντονη η μυρωδια των ουρων και να τους τραβαει.

Πωπω!!! θα γίνει πικάντικος ο πισινος του Χωσούλη μου.:lol:

Αν τοποθετήσεις στις γλάστρες αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψης; Συνήθως τα αποθαρρύνει να κολλάνε οι πατούσες τους. Ψιλοαντιαισθητικό αλλά μήπως γλιτώσει κανένα φυτό...
:hmm:

Πολύ εξυπνο!!!:up:
Ουτε καν που μου είχε περάσει απο το μυαλό κατι τέτοιο. Θα το δοκιμασω και αυτο, τι έχω να χάσω;;;:/:

Κάτια να σου πώ τι έκανα εγώ..πάρε ψιλό κοτετσόσυρμα κόφτο στο μέγεθος της γλάστρας (διάμετρος)και κάνε του μια τρύπα στη μέση από όπου θα περνάει ο κορμός του γιασεμιού ας πούμε και βάλτο στη γλάστρα.Να σκάψουν δεν θα μπορούν ..τώρα για τσίσα από πάνω αμα έχουν τόσο πείσμα...δεν ξέρω. Μπορείς και να ποτίζεις το λουλούδι άνετα γιατί το σύρμα έχει τρύπες!!:):):)

Προβλημα στις γλαστρες.

Καλησπερα,εχω κατι γατακια και πηγαινουν και κανουν την αναγκη του,συνεχεια μεσα στις γλαστρες,ενω η μανα τους δεν το κανει,υπαρχει καποιος τροπος να τα αποθησω απο εκει.Καποιος που ειπε να ριξω αμωνια στις γλαστρες,αλλα και αυτο δεν παιζει γιατι θα καψει τις γλαστρες.
Εχετε κατι υποψην σας.........

Γλάστρες!

Καλησπερα.το γατακι μου η συμπα (3 μηνων) εχει ενα προβλημα.απο τοτε που της εχουμε εξω την αμμο της και εχει αμεση προσβαση στο μπαλκονι εχει αρχισει και αντι να κανει την αναγκη της στη λεκκανη της παει στις γλαστρες (!) και επειδη εχουμε μεγαλο μπαλκονι ειναι ολο γεματο γλαστρες.αυτο δεν μπορει να συνεχιστει ομως...πρεπει να πηγαινει αποκλειστικα στην αμμο της.καμια ιδεα πως να το καταφερω αυτο? ευχαριστω.:redface::redface::redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back