Ώρες ώρες απελπίζομαι...

Δεν ειναι ακριβως καταγγελια..
Υιοθετω και φροντιζω,η τουλαχιστον προσπαθω,τις αδεσποτες γατες στην περιοχη του κεντρου της Θεσσαλονικης.Η ιστορια ξεκινησε πριν απο 10 χρονια οταν βρηκα στην πισω αυλη του εργαστηριου κεραμικων που διατηρω περιπου 20 με 22 γατες και γατακια.Μεχρι τοτε δεν ειχα καμμια επαφη με γατες,μονο με αδεσποτα σκυλια,κλασσικη dog lover..αρχισα να τους ριχνω τυροπιττακια απο τον κοντινο φουρνο και,πριν να το καταλαβω,ειχαν εγκατασταθει στον χωρο μου και στον ωμο μου.Αρχισε μια σχεση παθους σε σημειο να κυκλοφορω με μια σακουλα γατοτροφη ταιζοντας ολες τις αδεσποτες γατες στον δρομο για τη δουλεια μου μεχρι και να τις υιοθετω φερνοντας τες με καλαθι στο εργαστηριο,με κτηνιατρο να τις παρακολουθει.Ηλπιζα να βρω καποιον τοπικο οργανισμο που να υοπστηριζει τροποντινα τετοιου ειδους προσπαθειες αλλα επι ματαιω.Απο οργανισμους οπως η GREENPEACE η η WWF ,στους οποιους συνδραμω τακτικα,δεν υπαρχει η δυνατοτητα να βοηθηθει ενα π.χ. πληγωμενο αδεσποτο,ειτε γατα ειτε σκυλος..Θεωρω οτι θα επρεπε να σχηματιστει καποιος ιδιωτικος φορεας υποστηριξης σε οσους βοηθουν τα αδεσποτα αλλα δεν μπορεσα να βρω κανενα καναλι επικοινωνιας εχοντας να αντιμετωπισω και την ετικετα του "ψωνιου".
Λοιπον,δεν την δεχομαι..Εκτος απο επαγγελματιας,ειμαι μαμα 2 τεκνων και εχω στο σπιτι 2 σκυλια ημιαιμα,ενα ροδεσιανο λιονταροσκυλο 16 ετων που το βρηκα στην περιοχη των Αμπελοκηπων σε ενα γιαπι, και ενα ημιαιμο λαμπραντορ 7 ετων..Δυστυχως στο σπιτι δεν εχω την δυνατοτητα να παρω αλλο σκυλο..ομως μπορω να υιοθετω γατες αντι να τις βλεπω να σκοτωνονται απο αναισθητους οδηγους η να δηλητηριαζονται ομαδικα απο φολες στο Φαληρο Θεσ/νικης οπου και ειναι η κατοικια μου.
ΟΜΑΔΙΚΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ.
Ειλικρινα,εχω κουραστει να παλευω μονη μου η σχεδον μονη μου.

Προσπαθω να μαζεψω απο τους δρομους οσα περισσοτερα μπορω,αλλα εχω δυο εχθρους
1.Την αδιαφορια και τα σχολια
2.ΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ π.χ. ο καλυκοιος που εχει γινει ο εφιαλτης μου..
Το 2006 εχασα 8 γατακια απο καλυκοϊο που τον κολλησε η μαμα τους,παρ'οτι εμβολιασμενη και,οταν επεστρεψε τον μετεδωσε στα γατακια της.Παρ'ολες τις δικες μου προσπαθειες και του κτηνιατρου που τα παρακολουθει,τα εχασα ενα-ενα..Προσφατα καταφεραμε να γλυτωσουμε ενα νεογεννητο που ειχε τον ιο..Αυτην την στιγμη στην αυλη και στον χωρο του εργαστηριου μου ζουν 27 γατακια συν 5 νεογεννητα..
Τελος παντων,για να μην μακρυγορω,οποιος δεν μπορει να κρατησει στο σπιτι του γατα η /και τα μικρα,αντι να τα αφησει στον δρομο,ευχαριστως τα υιοθετω.Και εαν υπαρχει καποιο προγραμμα εθελοντικης υποστηριξης,ενημερωστε με σας παρακαλω!
Ναντια(συγνωμη για την ακαταστασια!)

HPIM1681.jpg
HPIM1693.jpg
HPIM1619.jpg

Εχω ξεκινησει την γατοομάδα και αν παει καλα ισως υπαρξει και κατι για τις γατες.
Τα χαριζεις ομως η τα κρατας? γιατι 27 ζωα ειναι πολλα για να ειναι υιοθετημενα απο ενα ατομο εκτος απο το θεμα της παρανομιας και της απειλης με δικαστικα μεσα που ισως αντιμετωπίσεις τα καταφυγια ζωων δεν ειανι παρα μια προσωρινή λυση το καλο ειναι τα ζωακια να υιοθετουνται απο πολλους ανθρωπους οχι ολα απο εναν και γι αυτα δεν ειναι συχνα καλο , μεταδιδονται ασθενειες, μερικες φορες δεν στειρωνονται και αναπαραγονται κλπκλπ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΝΕΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ

Καλησπέρα σε όλους!

Μόλις χθες εντάχθηκα στην παρέα σας. Επικοινωνώ απο Πρέβεζα. Εχω 11 γατούλες (3 ενήλικες και 8 μικρά) τις οποία υπεραγαπώ. Το θετικό στην περίπτωσή μου είναι πως ζω στην επαρχία και είναι πιο εύκολο να συντηρώ τόσες γάτες χωρίς πολλά σχόλια και προβλήματα. Με αρκετά προσωπικά έξοδα φυσικά... Οι ενήλικες γάτες μου ειναι 2 θυληκές και ενα αρσενικό όλα πρώην αδέσποτα. Τα γατάκια μπήκαν στη ζωή μας μέσα της άνοιξης. Νομίζω πως όλα έχουν ρινοτραχειιτιδα...:( Οι κτηνίατροι στην περιοχή μας δεν ειναι και πολύ εξοικιωμένοι με γατες κατοικίδια (σε θεωρούν γραφικο). Προσπαθώ οσο μπορώ. Ελπίζω ολα να πάνε καλά.

Σκέφτομαι να καταφύγω στην στείρωση των θυληκών τουλάχιστον αλλά φοβάμαι..

Ps Μάρκος είναι ο γατούλης μου του οποίου φωτο θα ανεβάσω σύντομα:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σε όλους!

Μόλις χθες εντάχθηκα στην παρέα σας. Επικοινωνώ απο Πρέβεζα. Εχω 11 γατούλες (3 ενήλικες και 8 μικρά) τις οποία υπεραγαπώ. Το θετικό στην περίπτωσή μου είναι πως ζω στην επαρχία και είναι πιο εύκολο να συντηρώ τόσες γάτες χωρίς πολλά σχόλια και προβλήματα. Με αρκετά προσωπικά έξοδα φυσικά... Οι ενήλικες γάτες μου ειναι 2 θυληκές και ενα αρσενικό όλα πρώην αδέσποτα. Τα γατάκια μπήκαν στη ζωή μας μέσα της άνοιξης. Νομίζω πως όλα έχουν ρινοτραχειιτιδα...:( Οι κτηνίατροι στην περιοχή μας δεν ειναι και πολύ εξοικιωμένοι με γατες κατοικίδια (σε θεωρούν γραφικο). Προσπαθώ οσο μπορώ. Ελπίζω ολα να πάνε καλά.

Σκέφτομαι να καταφύγω στην στείρωση των θυληκών τουλάχιστον αλλά φοβάμαι..

Ps Μάρκος είναι ο γατούλης μου του οποίου φωτο θα ανεβάσω σύντομα:up:

Πρέπει να είσαι άτομο με αντοχές για να φροντίζεις 11 γάτες. Θα σου έλεγα να τολμήσεις τη στείρωση γιατί σε λίγα χρόνια οι γάτες σου θα γίνουν 111... Η επέμβαση είναι μια εγχείριση ρουτίνας για τους κτηνίατρους, οι γάτες γίνονται απολύτως καλά σε δυο μέρες και μετά ζουν ήσυχα την υπόλοιπη ζωή τους;)

Εχεις τόσο δίκιο Fotini.. Αλλα αυτό που είπα για τους γιατρούς τις επαρχείας ισχύει. Δεν έχουν καν επαφή με το θέμα. Τον Μάρκο μου τον βρήκα παρατημένο όταν ζούσα στην Αθήνα. Του έκανα όλα τα εμβόλια του πρώτου του χρόνου εκει, και όταν επέστρεψα στα πάτρεια εδάφη και ζήτησα απο εναν κτηνίατρο να του κάνει το 4ο εμβόλιό του, είχε τόσο πολύ φοβηθεί μήπως τον γρατσουνίσει που σχεδόν επαιξε... βελάκια με την συριγγα. Ασε που μου είπε βλέποντας το βιβλιάριό του "τοσα εχει κάνει, φτάνουν." Που να τους αφήσω να κάνουν και επέμβαση..

Εχεις τόσο δίκιο Fotini.. Αλλα αυτό που είπα για τους γιατρούς τις επαρχείας ισχύει. Δεν έχουν καν επαφή με το θέμα. Τον Μάρκο μου τον βρήκα παρατημένο όταν ζούσα στην Αθήνα. Του έκανα όλα τα εμβόλια του πρώτου του χρόνου εκει, και όταν επέστρεψα στα πάτρεια εδάφη και ζήτησα απο εναν κτηνίατρο να του κάνει το 4ο εμβόλιό του, είχε τόσο πολύ φοβηθεί μήπως τον γρατσουνίσει που σχεδόν επαιξε... βελάκια με την συριγγα. Ασε που μου είπε βλέποντας το βιβλιάριό του "τοσα εχει κάνει, φτάνουν." Που να τους αφήσω να κάνουν και επέμβαση..
Οταν το αποφασίσεις για την στείρωση (που πρεπει οπωσδήποτε να την κάνεις για το καλο τους)φρόντισε να βρεις έναν καλο γιατρο μην πας στο κουτουρου και είναι κανας ασχετος!Υπάρχουν πάρα πολύ άσχετοι σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα!Γι αυτο μεγάλη προσοχη στην επιλογη του γιατρου...Καλή επιτυχία με την μεγάλη γατοοικογενεια σου,είσαι υπεροχος ανθρωπος!!!:)

Ntalia ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αν θεωρήσουμε και την Ξάνθη επαρχειακη πόλη, τότε μάλλον καταλαβαίνεις τους ενδιασμούς μου για τους κτηνιατρους τις περιφέρειας. Δεν είμαι και τόσο υπέροχος άνθρωπος, αυτά μου δίνουν τη δύναμη κάθε μέρα!!:D

Θα ψαξω να σου βρω γιατρο η φιλοζωικη στη περιοχη.. μηπως θα μπορουσες καβαλα? εχω κατι εκει ( ειμαι ασχετη απο γεωγραφια αν σου πεφτει μακρυα μη με παρεξηγησεις) Παντως αν θελεις συμβουλη γιατρου απο μακρυα μπορει να σε εξυπηρετησει προς το παρον ο δικος μας εδω και εντωμεταξυ να σου βρουμε καποιον εκει. Το καλυτερο θα ητα αν υπαρχει σωματειο να συνεργαστεις μαζι τους μηπως κανουν φτηνες στειρωσεις.

Μην σε ανυσηχει διαβασε εδω τα ωφελη στιςρωτησεις εχει και τα τηλεφωνα των γιατρων

Ευχαριστώ τόσο πολύ για το ενδιαφέρον!! Ναι η Καβάλα είναι λίγο μακρυα.. Εγω είμαι κοντά ας πούμε με τα Γιάννενα. Τα 5 γατάκια είναι 4 μηνών ενώ τα 3 είναι 2 μηνών. Έχω ακούσει πως η κατάλληλη ηλικία είναι στους 6 μήνες. Προς το παρόν έχω να αντιμετωπήσω την ρινοτραχειιτιδα... Δυστυχώς πλήρως εμβολιασμένος είναι μόνο ο Μαρκος μου, ενω η μια απο τις θηλυκές είναι αρκετα ηλικιωμένη (έχει χάσει και όλα τις τα δόντια απο την.. καλη ζωη πριν την μαζέψω) και παρολα αυτά γέννησε 3 γατάκια, 2η γέννα μεσα σε 6 μήνες αφού τα πρώτα ειτε δεν τα κατάφεραν είτε τα επνιξε καποιο αρσενικο. Δυστυχώς δεν μας εμπιστεύτηκε να γεννήσει στο σπίτι. Αυτην λοιπον η γάτα συγκεκριμένα είναι τόσο καταβεβλημμένη, που πρέπει οπωσδήποτε να στειρωθει. Θα μείνω σε επαφη.
ευχαριστω και παλι ειλικρινά πολυ!!!

Μαρκο δες εδω
βρηκα αυτο κι εχω ακουσει καλα οχι κακα δες μηπως εχουν γιατρους καλους να στειρωσεις οχι μονο τη γατουλα αλλα και τα αλλα για να ζησουν υγιη και να μη φυγουν και κινδυνεψουν

ΙΩΑΝΝΙΝΑ
KIDIZO
Σαλαμανγκά 2, 45 332, Ιωάννινα
Τηλ: 26510-79828, 6977-090821
e-mail:
vivap@otenet.gr

ΝΑDIAC καλησπέρα και από εδώ!! Και εγώ μένω Φάληρο Θεσσαλονίκης, πριν 2 μήνες μάζεψα ένα μωρό παρατημένο και χτυπημένο και πριν ένα μήνα υιοθέτησα μέσα από εδώ έναν κακομεταχειρισμένο γατούλη. Δυστυχώς ως φοιτήτρια και εργαζόμενη δυστυχώς με 2 δουλειές κιόλας, και είμαι και από μακριά, δεν μπορώ να πάρω άλλα γατάκια, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, στο πατρικό μου βέβαια έχουμε 9, αλλά εδώ έχω πολλές δυσκολιες. Παρολαυτά στο Φάληρο ταιζω όσα μπορώ, θέλω να βοηθήσω και άλλο, απλά πείτε μου πως, θέλω να μπώ στην γατοομάδα Σαλόνικας. Μάλιστα πριν λίγο γύρισα σπίτι, ανοίγω την πόρτα του ασανσέρ και τι να δω ρε παιδιά??? Εναν σκυλο, μεγαλόσωμο αδέσποτο να μου κουνάει αυτιά και ουρά. Δηλαδή πως μπήκε και ανέβηκε στον δεύτερο?? Με μυρίστηκε? Τεσπα, του έβαλα φαγητό και νερό, τον προσέχω, και αύριο να δω τι θα κάνω και με αυτόν... Μάρκο τον έβγαλα κιόλας.!!!!

Μπράβο ρε κοπελιά! Χαρά στο κουράγιο σου! Και πολύ σωστή επιλογή ονόματος! Ξέρω οτι σε εμένα έφερε γούρι!:)

Yasmin είμαι συγκινημένη για το ενδιαφέρον. Κανείς δεν με είχε πάρει στα σοβαρά μέχρι τώρα γιαυτές μου τις ανησυχίες και ολο αυτο μου είναι.. Τι να πω.. Θα κοιτάξω να δω τι μπορώ να βρώ απο τα Γιάννενα. Να είστε καλά.

Ηρθες στο καταλληλο σαιτ...;) παιρνουμε ολα τα γατακια πολύ στα σοβαρα εδω και τις μαμαδες τους. δες τι θα κανεις και ενημερωσε με αν δεν σου κανει το σω,ματειο να βρουμε γιατρο μετα αλα λογικα πρεπει να ειναι καλο και να κανει δουλεια

Παιδια τελικά δεν έιναι Μάρκος... Είναι Μάρκα!!!! Πρέπει α είναι ημίαιμο Ροντβαϊλερ... Και κάποιος πρέπει η να το παράτησε η να το έχασε! Είναι πολυ ήσυχη, φιλική μια γλυκα είναι. Δεν λέει να φύγει απο την πολυκατοικία, ευτυχώς όμως κανείς δεν έχει πρόβλημα, να φανταστείετε σε κάθε όροφο υπαρχουν απο 3 μπολ με νερό και φαι!!! Πάλι καλά... Εγινε μασκοτ της πολυκατοικιας, την αγαπήσανε οι περισσότεροι. Κάνουμε ενέργειες με μία κοπέλα για υιοθεσία... Για να δούμε.. Μου χάλασε και η ψηφιακή :(Αλλιώς θα έβαζα φωτος!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back