Αγάπη πολλή για τη Ντάλια...

ψωρόγατο

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ψωρόγατο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
Πριν περίπου από δυο εβδομάδες έφεραν και άφησαν στο pet shop που ψωνίζω μια γάτα Περσίας κάτασπρη, είναι περίπου ενός χρόνου. Μόλις την είδα την ερωτεύτηκα! Ρώτησα την κοπέλα εκεί ‘τι τρέχει με τη γάτα;’
Και μου είπε τι οι ιδιοκτήτες της δεν μπορούσαν να την έχουν άλλο γιατί άφηνε πολύ τρίχα και δεν την ήθελαν άλλο.
Τους @#*&@#*****, η απάντηση μου.
Και τώρα τι θα την κάνεις; τη ρώτησα.
Ή θα τη πουλήσω 150€ ή θα κρατήσω για να τη ζευγαρώσω.
Λυπήθηκα πολύ για την τύχη της γατούλας που ο μόνο που γνώρισε είναι την απανθρωπιά μας. Η πρώην ιδιοκτήτρια ούτε το όνομα της γάτας δεν της είπε. Την βγάλαμε Ντάλια!
Πήγαινα όταν δεν είχα δουλειά, την έβγαζα από το κλουβί, την χτένιζα και την καθάριζα και λίγα χαδάκια δεν είναι κακό! Κανόνισα με την κοπέλα να την πάω για ένα βράδυ για να κάνει παρέα στη Μαρίκα. Όμως όταν την είδε η Μαρίκα όλο ΧΧΧΧΧΙΙΙΙΙΙΙΙΙ έκανε και την φόβισε την κακομοίρα την Ντάλια και τρύπωσε κάτω από το κρεβάτι και δεν ξαναβγήκε από εκεί. Και περιττό να σας πω πώς έκανε ο πατέρας μου ,η μητέρα μου και το αγόρι μου, κάπως περίπου όπως και η Μαρίκα. Την λυπήθηκε ακόμα περισσότερο. Μόνο το πρωί ήταν τα πράγματα λίγο καλύτερα, τώρα η Μαρίκα αδιαφορούσε για αυτήν. Την επέστρεψα εκείνο το πρωί. Η κοπέλα την επόμενη μέρα θέλησε να κάνει ότι είχα κάνει και εγώ και την άφησε ελεύθερη στο μαγαζί με ανοιχτεί την πόρτα στο μαγαζί, βέβαιά η Ντάλια εξαφανίστηκε! Την ψάχναμε για δυο μέρες και τελικά είπαμε ότι μάλλον έφυγε από το μαγαζί και κάποιος την βρήκε και την πήρε. Την επομένη μου είπε η κοπέλα ότι βρήκε ακαθαρσίες γάτας! Καλό ή κακό αυτό; Τελικά την βρήκαμε πίσω από τον θερμοσίφωνο, την έβαλε σε μεγαλύτερο κλουβί με ένα μεγάλο μαξιλάρι μέσα και έπιασε το κλουβί με σύρμα για να μην του σκάσει. Την παρακάλεσα να μου την δώσει, μου είπε ότι μπορώ να την πάρω αλλά για να την κρατήσω εγώ δεν γίνετε. Μου είπε αν θέλω να την κρατήσω μέχρι να θέλει να ζευγαρώσει και μετά να της τη πάω να την βάλει με γάτο για να την πάρω μετά και να της πάω τα γατάκια όταν θα ήταν έτοιμα, φυσικά θα μου δίνει την τροφή της και την άμμο της. Να σας πω ότι για μια στιγμή το σκέφτηκα σοβαρά για να το κάνω, μετά η στιγμή πέρασε. Τώρα την είχα για σαββατοκύριακο, που τράβηξε ακόμα μια μέρα, η Μαρίκα τα πάει καλύτερα μαζί της όμως τώρα μου φαίνεται όμως ότι η Ντάλια ζηλεύει. Όταν χαϊδεύω την μία, χαϊδεύω εξίσου και την άλλη, οι δικοί μου είναι ανένδοτοι με το να την κρατήσουμε. Αύριο πρέπει να την επιστρέψω αλλά δεν θέλω να την βλέπω μέσα σε ένα κλουβί, δε της αξίζει τέτοια ζωή… Τι θα λέγατε να της αντιπροτείνω να την κρατήσω, να ζευγαρώσει, να της δώσω τα γατάκια αλλά μετά η γάτα να είναι δική μου; Δεν νομίζω να με αφήναν οι δικοί μου να το κάνω αυτό και δεν μπορώ να την κρατάω κλεισμένη συνέχεια μέσα στο δωμάτιο μου και μην ξεχνάμε την Μαρίκα που είναι αλλιώς συνηθισμένη. Ξερώ πια είναι η απάντηση, αλλά λυπάμαι πολύ που δεν είναι αυτή που επιθυμώ για την τύχη της Ντάλιας…. Ίσως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να της κάνω την ζωή της εκεί λίγο πιο ευχάριστη, ίσως μάθει να κάθετε με το λουράκι και να την βγάζει η κοπέλα και λίγο έξω από το κλουβί και ίσως να την παίρνω και εγώ μερικά σαββατοκύριακα ,έτσι απλός για να ξεφεύγει, ίσως κάποια στιγμή να την πάρει κάποιος που θα την αγαπάει πολύ-πολύ-πολύ-πολύ……. όπως της αξίζει!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χμμμ μου ηρθε μια ιδεα λοιπον η γατα καποια στιγμη θα συνηθησει το περιβαλον κ δεν θα χρειαζετε να μενει στο κλοουβι μιας κ χειμωνιαζει η πορτα του μαγαζιου θα ειναι κλειστει οποτε δεν θα την κοπαναει να φευγει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μακάρι! Πάντως μου φάνηκε ότι μου κράτησε μούτρα που την άφησα εκεί…. :( Της είπα (της κοπέλας στο pet shop) ότι δεν μπορώ να την κρατήσω υπό αυτές τις συνθήκες και μου είπε ότι και αυτή συμφωνεί και όποτε θέλω να την παίρνω να τη φιλοξενώ. Δεν μου φαίνεται ότι μπορώ να το κάνω ούτε και αυτό γιατί δένομαι και μετά στενοχωριέμαι που την αφήνω πίσω.

Σιγουρα δένεται κανείς. Κι εγώ 'οποτε έμπαινε ένα ζωάκι σπίτι μου κόστιζε ο χωρισμός. Τα γατάκια μεταξύ τους, εκτός απροοπτου θα βρουν τις ισορροπίες τους. Το θέμα είναι οι δικοί σου και όταν κανείς συμβιώνει με άλλους σε κάποια πράγματα αναγκάζεται να υποχωρεί. Οντως θα ηταν καλύτερα η γατούλα σε ένα σπιτάκι, αλλά αν δεν γίνεται.... Εστω όμως και τα χαδάκια και η παρέα στο μαγαζί, πάλι καλά είναι. Να νιωθει πως την αγαπάνε :)

Όλες μου οι ανησυχίες ξεπεράστηκαν όταν μπαίνοντας στο pet shop σήμερα είδα την Ντάλια να κάθετε φαρδιά-πλατιά πάνω στα 15ντόκιλα τσουβάλια με τις σκυλοτροφές σαν να τα έχει όλα πληρωμένα! :up: Ήταν βέβαια δεμένη με σαμαράκι αλλά καταευχαριστημένη! :up: Ήταν μια πολύ χαρούμενη έκπληξη! Ανησύχησα μάλλον για το τίποτα…:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back