Αγέλη σκύλων

pipis1

Νεοφερμένο μέλος

Η pipis1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Το σκέφτηκα πολύ προτού ανοίξω το θέμα, το σκεφτόμουν από καιρό, αλλά πραγματικά δε μπορώ άλλο.
Μια αγέλη σκυλιών κάθε βράδυ, στο κέντρο της Θεσ/νίκης, στο πέρασμά της σκορπά το θάνατο σε γάτες. Έχει τουλάχιστον 2-3 χρόνια αυτή η ιστορία, έχουν σκοτώσει στην κυριολεξία εκατοντάδες γάτες και αυτό γίνεται κάθε βράδυ.
Έχουμε πια αγανακτήσει, με τόσους που μιλάω που φροντίζουμε όλοι μας αδέσποτες γάτες, και όχι μόνο. Μια κυρία που έβγαλε βόλτα το σκυλάκι της βράδυ, προσπαθώντας να σώσει ένα γατάκι από την αγέλη, όρμηξαν κάποια από αυτά και στο σκυλάκι της και ένας κύριος που καθόταν μέσα στο ΙΧ του, περιμένοντας κάποιον είδε τη σκηνή και άνοιξε την πόρτα και μπήκε μέσα η κυρία και το σκυλάκι της και δεν έγινε κάτι χειρότερο.
Η αγέλη αυτή κινείται από τα περιστατικά που ξέρω, πάνω από την Εγνατία μέχρι την Ολυμπιάδος στο ύψος της Αγίας Σοφίας και εκατέρωθεν.
Είναι μία αγέλη 15-20 σκυλιών, χθες που τα είδε μία γειτόνισσα από το μπαλκόνι της την ώρα που ξέσκιζαν και πάλι ένα γατάκι ήταν 18 σκυλιά , τους έριξε νερό αλλά φυσικά δεν κατάφερε τίποτα.
Κάνουμε τόσο αγώνα, στειρώνουμε, ταΐζουμε, φροντίζουμε τα αδέσποτα γατούλια, και κάποια σκυλιά δολοφόνοι κάθε βράδυ σκορπίζουν το θάνατο. Πόσα κατασπαραγμένα έχουμε βρει, την άλλη φορά είχα βρει ένα πισινό και λίγο πιο πέρα ένα μπροστινό ποδαράκι από ένα μικρό γατάκι. Έπαθα σοκ. Μόνο αυτά είχαν απομείνει από τη μανία τους από το κακόμοιρο γατάκι.
Το δέχομαι, να σκοτώσει ένα ζώο κάποιο άλλο για να τραφεί και να επιβιώσει, έτσι είναι η ζωή. Αλλά έτσι απλά, να σκοτώνουν συνέχεια για το τίποτα, είναι τρομερό. Είναι τόσοι αυτοί που έχουν δει το «έργο» αυτής της αγέλης και πιστεύουμε ότι επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει.
Σκέφτομαι τι τράβηξαν οι γατούλες που σκότωσαν και ποια θα είναι τα επόμενα σήμερα το βράδυ, αύριο και κάθε επόμενη νύχτα και τρελαίνομαι.
Έχουμε αναφέρει την κατάσταση και εγώ και αρκετοί ζωόφιλοι που φροντίζουμε αδέσποτες γάτες στο Δήμο, αλλά φυσικά η απάντηση είναι ότι δε γίνεται τίποτα.
Δεν ξέρω αν και τι μπορεί να γίνει και αν πρέπει να γίνει κάτι.
Αλλά είναι πολύ κρίμα να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Αντίο σε όλα εκείνα τα γατουλάκια και σε αυτά που φρόντιζα εγώ η ίδια και σε όλα τα υπόλοιπα, που έπεσαν θύματα τους. Το τελευταίο που μου σκότωσαν και το υπεραγαπούσα ήταν πριν 4 βράδια. Αντίο καλό μου…στον γατοπαράδεισο που θα είσαι, δε θα υπάρχουν άγρια σκυλιά.
Σας κούρασα, αλλά πια δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Είναι πολύ κρίμα….:(:(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγαπητε Pipi

Θα σου προτεινα να μεταφερεις το θεμα στις καταγγελιες και να δωσεις εναν τιτλο πιο ελκυστικο στο να διαβαστει το θεμα.
Αντιμετωπιζω το ιδιο ακριβως προβλημα στην γειτονια μου με μια αγελη πεντε σκυλων που εχουν σαν καθημερινο παιχνιδι τους το ξεσκισμα στην κυριολεξια των γατιων στην ευρυτερη περιοχη της Ανατολικης Θεσσαλονικης.
Πρωτον εχω να σου πω οτι υπευθυνος για την καταστση ειναι ο Δημος Θεσσαλονικης και εκει πρεπει να επικεντρωθει το ενδιαφερον σας για την καταγγελια της ολης καταστασης. Ο νομος τον εχει καταστησει υπευθυνο για την ευζωια των αδεσποτων.!!!!!!!
Οι κινησεις που πρεπει να γινουν ειναι ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στον Δημο και ταυτοχρονα ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΙΤΗΣΗ για απαντηση στο τι σκοπευει το αρμοδιο τμημα να κανει για το σχετικο προβλημα. Ζητας οπωσδηποτε αριθμο πρωτοκολλου και ειναι υποχρεωμενος να σου απαντησει μεσα σε 20 ημερες στο αιτημα σου. Αν δεν απαντησει και το κινησεις δικαστικα σου οφειλει αποζημιωση.
Αν τυχον η απαντηση η γραπτη ειναι οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτε εχω να σου προτεινω να κινηθεις νομικα και στο κομματι αυτο θα εχεις την συμπαρασταση πολλων απο εμας καθως και να κοινοποιησεις την απαντηση του σε εφημεριδες διαδικτυο και οπουδηποτε μπορει να παρει μεγαλη δημοσιοτητα το θεμα.
Ειναι πολυ καθοριστικο το γεγονος αν τα σκυλια ειναι επιθετικα και στους ανθρωπους πραγμα που συμβαινει στην γειτονια μου και ξεκινω να το κυνηγω απο την επομενη εβδομαδα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αγαπητε Pipi

Θα σου προτεινα να μεταφερεις το θεμα στις καταγγελιες και να δωσεις εναν τιτλο πιο ελκυστικο στο να διαβαστει το θεμα.
Αντιμετωπιζω το ιδιο ακριβως προβλημα στην γειτονια μου με μια αγελη πεντε σκυλων που εχουν σαν καθημερινο παιχνιδι τους το ξεσκισμα στην κυριολεξια των γατιων στην ευρυτερη περιοχη της Ανατολικης Θεσσαλονικης.
Πρωτον εχω να σου πω οτι υπευθυνος για την καταστση ειναι ο Δημος Θεσσαλονικης και εκει πρεπει να επικεντρωθει το ενδιαφερον σας για την καταγγελια της ολης καταστασης. Ο νομος τον εχει καταστησει υπευθυνο για την ευζωια των αδεσποτων.!!!!!!!
Οι κινησεις που πρεπει να γινουν ειναι ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ στον Δημο και ταυτοχρονα ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΙΤΗΣΗ για απαντηση στο τι σκοπευει το αρμοδιο τμημα να κανει για το σχετικο προβλημα. Ζητας οπωσδηποτε αριθμο πρωτοκολλου και ειναι υποχρεωμενος να σου απαντησει μεσα σε 20 ημερες στο αιτημα σου. Αν δεν απαντησει και το κινησεις δικαστικα σου οφειλει αποζημιωση.
Αν τυχον η απαντηση η γραπτη ειναι οτι δεν μπορουν να κανουν τιποτε εχω να σου προτεινω να κινηθεις νομικα και στο κομματι αυτο θα εχεις την συμπαρασταση πολλων απο εμας καθως και να κοινοποιησεις την απαντηση του σε εφημεριδες διαδικτυο και οπουδηποτε μπορει να παρει μεγαλη δημοσιοτητα το θεμα.
Ειναι πολυ καθοριστικο το γεγονος αν τα σκυλια ειναι επιθετικα και στους ανθρωπους πραγμα που συμβαινει στην γειτονια μου και ξεκινω να το κυνηγω απο την επομενη εβδομαδα.

Φίλη gelly01

σ' ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες με το θέμα μου και για τις συμβουλές σου που τις βρίσκω ποολυ σωστές.
Θα προσπαθήσω για λίγο ακόμη με τηλεφωνήματα στο Δήμο, κάτι που κάνουν και άλλοι ζωόφιλοι της περιοχής και στη συνέχεια θα κάνω έγγραφη καταγγελία όπως μου είπες.
Στο Δήμο μου είπαν ότι τάχα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί και τα συγκεκριμένα σκυλιά προστατεύονται από το νόμο, μόνο που τους είπα ότι ναι , προστατεύονται αλλά ο νόμος μιλά για ζώα που δεν αποτελούν κίνδυνο για ανθρώπους ή για άλλα ζώα.
Διάβασα και για τη γειτονιά σου, είναι πολύ κρίμα αυτό που συμβαίνει. Εύχομαι να καταφέρουμε να γίνει κάτι γι αυτό το πρόβλημα.
Αν έχεις ελεύθερο χρόνο και αν θέλεις, γράφε εδώ ή σε πμ, τι ενέργειες κάνεις και πώς εξελίσσεται η ιστορία αυτή, έτσι ώστε να κάνω κι εγώ ό,τι μπορώ.
Εύχομαι και πάλι να πάνε όλα καλά και σ' ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σου.

Φίλη gelly01

σ' ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες με το θέμα μου και για τις συμβουλές σου που τις βρίσκω ποολυ σωστές.
Θα προσπαθήσω για λίγο ακόμη με τηλεφωνήματα στο Δήμο, κάτι που κάνουν και άλλοι ζωόφιλοι της περιοχής και στη συνέχεια θα κάνω έγγραφη καταγγελία όπως μου είπες.
Στο Δήμο μου είπαν ότι τάχα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί και τα συγκεκριμένα σκυλιά προστατεύονται από το νόμο, μόνο που τους είπα ότι ναι , προστατεύονται αλλά ο νόμος μιλά για ζώα που δεν αποτελούν κίνδυνο για ανθρώπους ή για άλλα ζώα.
Διάβασα και για τη γειτονιά σου, είναι πολύ κρίμα αυτό που συμβαίνει. Εύχομαι να καταφέρουμε να γίνει κάτι γι αυτό το πρόβλημα.
Αν έχεις ελεύθερο χρόνο και αν θέλεις, γράφε εδώ ή σε πμ, τι ενέργειες κάνεις και πώς εξελίσσεται η ιστορία αυτή, έτσι ώστε να κάνω κι εγώ ό,τι μπορώ.
Εύχομαι και πάλι να πάνε όλα καλά και σ' ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σου.

Καλό κουράγιο στην προσπάθεια σου!

Αγαπητε Pipi
Ο νομος 3170 αν και σε παρα πολλα σημεια του ειναι ελλειπης εχω να σου πω οτι σε καμια περιπτωση δεν αφηνει κενο στις συγκεκριμενες καταστασεις. Καποιοι προσπαθουν να ερμηνευσουν τον νομο οπως τους βολευει ειτε γιατι αυτο σημαινει λιγοτερη δουλεια ειτε γιατι ειναι στην στιγνη ομαδα των σκυλοφιλων και οχι των ζωοφιλων.
Προσωπικα ειμαι αποφασισμενη να βομβαρδιζω απο εδω και εμπρος το site του Δημου με τις φωτογραφιες απο τα κομματιασμενα πτωματα των γατιων καθως και καποια απο αυτα να τα αφησω στην πορτα του αρμοδιου αντιδημαρχου του Δημου Θεσσαλονικης. Ακραιες αντιδρασεις σε ακραια αδιαφορια ομως.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back