Αδέσποτα και περίθαλψη

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
(Πηρα αφορμη να γραψω τα παρακατω απο μια συζητηση σε αλλη κατηγορια σχετικά με τον καλό κτηνίατρο)

Σχετικα με τους κτηνιατρους και τα αδεσποτα εχω να καταθεσω την εξης εμπειρια: Ο μπαμπας μου ειχε μαζεψει καμποσες αδεσποτες γατες επειδη τις τάιζε γυρω απο το σπιτι του . Μια απο αυτες γεννουσε συνεχως στο μπαλκονι τους και δυστυχως ηταν αγρια και δεν μπορουσε να πιαστει και να στειρωθει. Μια απο τις κορες της που επεζησε τη στειρωσαμε, μετα προεκυψε ομως και δευτερη κορη σταθερη στο σπιτι. Επειδη ρωτησα το γιατρο μας ποσο στοιχιζει η στειρωση και μου ειπε 200 ευρω, απευθηνθηκα σε καποια φιλοζωικη της περιοχης μου και μου εδωσαν 2-3 τηλεφωνα γιατρων που συνεργαζονται. Οι κυριοι αυτοι επεμεναν να ερθουν σπιτι να δουν τις γατες και αν ειναι οντως αδεσποτες (αντε να τις πετυχουν ολες μαζεμενες...). Τελος παντων πηγαμε σε καποιον απο τους κτηνιατρους και στειρωσαμε τη γατουλα με 80 ευρω. Ο γιατρος ειπε οτι καποιοι δημοι εχουν λαβει επιδοτησεις για στειρωσεις και εμβολιασμους αδεσποτων αλλα οι 99,999% των περιπτωσεων ειναι σκυλοι. Τελικα η γατουλες αυτες και οι δυο στειρωμενες εχουν γινει οικοσιτες, και ο μπαμπας μου συνεχιζει να ταϊζει ενα σωρο γατες στην αυλη που γεννουν συνεχεια. Δηλαδη τρεχα γυρευε. Υποψιαζομαι (Ελλαδα ειναι αυτη) και καπου διαβασα (Έψιλον?) οτι αυτες οι επιδοτησεις πανε κυριως σε τσεπες και οχι σε αδεσποτα παντως. Και καλο θα ηταν να ηταν πιο διαφανεις και γνωστοποιημενες οι διαδικασιες περι στειρωσης και περιθαλψης αδεσποτων διοτι υπαρχουν και αλλοι ενδιαφερομενοι εκτος απο τους δημους και καποια σωματεια φιλοζωων.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
(Πηρα αφορμη να γραψω τα παρακατω απο μια συζητηση σε αλλη κατηγορια σχετικά με τον καλό κτηνίατρο)

Ισμήνη, 200Ε???
ΔΕΝ κοστίζει τόσο η στείρωση!
Όταν ακόμα η Νιάρα ήταν αδέσποτη και δεν είχαμε αποφασίσει αν θα την υιοθετήσουμε, είχα σκεφτεί αμέσως τη στείρωση γιατί ζούσε έξω και έχουμε πολλές αδέσποτες γάτες στη γειτονιά. Δεν είχα ιδέα από γάτες και νόμιζα πως ήταν 5-6 μηνών, άρα ΟΚ (είχα μάθει στο Internet την ηλικία στείρωσης κ.λ.π.) Έμαθα και για τα διάφορα προγράμματα και ρώτησα με e-mail στο Δήμο Χαλανδρίου. Ο υπεύθυνος μου απάντησε αμέσως ότι ο δήμος μας δεν παίρνει επιδότηση, αλλά με παρέπεμψε στο Φιλοζωικό Σύλλογο της περιοχής. Η πρόεδρος μου σύστησε γιατρό που θα έκανε δωρεάν την επέμβαση (πληρώνει ο Σύλλογος) και ρώτησε πού μένω για να περάσει η ίδια να δει τη γατούλα.
Πήγα στον εν λόγω γιατρό, μου είπε ότι η τιμή είναι 90Ε, ήταν ψυχρός και γενικώς δεν ήθελε να πολυμιλήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις μου για το γατάκι. Δε μου άρεσε. Ούτε ο χώρος. Δε μου πήγαινε καλά.
Άρχισα να ψάχνω μόνη μου και να κοιτάω κτηνίατρους και χώρους λες και επρόκειτο για το παιδί μου. Ίσως τότε να πρωτοκατάλαβα ότι δε θα άφηνα τη Νιάρα "αδέσποτη"! ;) Και τηλεφώνησα στην πρόεδρο και είπα ότι δε χρειάζομαι επιδότηση, θα αναλάβω εγώ το γατάκι.
Βρήκα τον καλό γιατρό στο Χαλάνδρι, κοντά στο σπίτι μου . Κι αυτός και η νοσοκόμα του πολύ τρυφεροί: εκείνη μάλιστα αγκάλιασε και φίλησε αμέσως τη Νιάρα όταν την πρωτοπήγα να τη δουν, ούτε εγώ δεν την είχα φιλήσει τότε (φοβόμουν η άσχετη μη με κολλήσει τίποτα!:redface:)
Το ιατρείο υπέροχο, ο κ.Κώστας εξειδικευμένος σε όλα (για να μην τρέχω αλλού αν χρειαστεί), απαντούσε σε όλες μου τις ερωτήσεις με υπομονή και η τιμή στείρωσης 70Ε χωρίς επιδοτήσεις από συλλόγους κ.λ.π.
Αυτή είναι η κανονική τιμή, ρώτησα κι αλλού!
Μόνο που η Νιάρα δε χρειάστηκε τότε τη στείρωση, ήταν μόλις 4 μηνών. Είχα βρει όμως το γιατρό μας :up::up:, που τον χρειαστήκαμε πολλές φορές απο τότε, και για τα εμβόλια, και για το χαπάκι για τα σκουλικάκια, και για το απόστημα που είναι το μεγάλο μας ζόρι τώρα. Μέχρι από Περιστέρι έρχονται να τον δουν με τα ζωάκια τους!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι μεγάλη σιγουριά να έχεις εμπιστοσύνη στον κτηνίατρό σου. Να ξέρεις ότι όποια ώρα τον χρειαστείς θα τον βρείς και δεν θα τρέχεις δεξιά και αριστερά να βρείς κάποιον της στιγμής.. (κακιές μνήμες).. Πριν 3 χρόνια κάναμε στείρωση στον Ασπρούλιακα και πληρώσαμε 50Ε, το ίδιο ποσό είχαμε δώσει και για τον Ξανθούλη μετά απο αρκετούς μήνες.. 'Οταν θα πάμε τον Ζιζού (ακόμα αργεί) για στείρωση δεν ξέρω πόσο θα πληρώσουμε παραπάνω. Αύριο θα τον πάμε για πρώτη επίσκεψη οπότε θα σας πώ για το κόστος..
Πάντως ειναι δύσκολο να βρείς κτηνίατρο για να κάνει στείρωση σε αδέσποτα δωρεάν και δεν ξέρω αν όλοι οι δήμοι κάνουν επιδοτήσεις.
Χτές πάντως στο Σύνταγμα το πρωί (κατά τις 8) ήταν ενα βαν του δήμου για τα αδέσποτα.. δεν ξέρω τι ακριβώς κάνανε, πάντως δεν είδα κανένα ζωάκι μέσα στο βαν ή κάπου εκεί γύρω.. Θα μάθω όμως......:hmm:

εμενα 50 ευρπερνει για τους αρσενικους ειναι λεει πιο ευκολη η στειρωσει τους

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:

Σωστά! Ή 50 ή 60 είναι για γάτους.

Εγώ για τον Vector είχα πληρώσει 80. Μικρή διαφορά, εντάξει :)
200 πάντως είναι Ε-ΞΩ-ΦΡΕ-ΝΙ-ΚΗ τιμή!!! :mad: Μακριά! :mad:

Εγώ 60 ευρώ έχω πληρώσει για 4 στειρώσεις θυληκών. Μόνο στην μία περίπτωση νομίζω ότι πλήρωσα παραπάνω γιατί η γάτα είχε πυομήτρα και έμεινε 3-4 μέρες στο ιατρείο.

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
Ναι οντως παιρνουν φθηνοτερα. Την πρωτη γατα (του μπαμπα μου) την πηγαμε στον ακριβο γιατρο για στειρωση και μας ειπε 80 ευρω και του την αφησαμε. Μετα ομως (αφου την ειχε στειρωσει) ζητησε παραπανω χρηματα (δεν θυμαμαι ποσα τοτε) γιατι νομιζε λεει οτι ηταν γατος! (ο μπαμπας μου την ειχε παει και δεν του ειχε πει το φυλλο της).
ΥΣ Η γατα αυτη ειναι τριχρωμη και οσοι εχουν καποια εμπειρια σε γατες ξερουν οτι οι τριχρωμες ειναι παντα θηλυκιες. Δηλαδη εκανε ΜΠΑΜ η γατα!

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Αρχική Δημοσίευση από Ismini:
Πήγα στον εν λόγω γιατρό, μου είπε ότι η τιμή είναι 90Ε, ήταν ψυχρός και γενικώς δεν ήθελε να πολυμιλήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις μου για το γατάκι. Δε μου άρεσε. Ούτε ο χώρος. Δε μου πήγαινε καλά.
quote]
Μηπως λεγεται Λιερος ο γιατρος αυτος? Αυτον μου συστησε κι εμενα η ο "συλλογος φιλοι των ζωων Χαλανδριου". Ειναι ετσι ψυχρος οντως και δειχνει να βαριεται τις πολλες συζητησεις, αλλα τη γατουλα τη στειρωσε μια χαρα και την κρατησε και 3 μερες στο ιατρειο του, μηπως προεκυπτε καποιο προβλημα, πραγμα που δεν εκανε αλλος γιατρος απο αυτους που πηγαινα.

quote]
Μηπως λεγεται Λιερος ο γιατρος αυτος? Αυτον μου συστησε κι εμενα η ο "συλλογος φιλοι των ζωων Χαλανδριου". Ειναι ετσι ψυχρος οντως και δειχνει να βαριεται τις πολλες συζητησεις, αλλα τη γατουλα τη στειρωσε μια χαρα και την κρατησε και 3 μερες στο ιατρειο του, μηπως προεκυπτε καποιο προβλημα, πραγμα που δεν εκανε αλλος γιατρος απο αυτους που πηγαινα.[/quote]

Όχι. Δεν ξέρω αν κάνει να πω όνομα, πάντως το εν λόγω κτηνιατρείο είναι στην Πεντέλης...
Ο δικός μας είναι στην Αγ.Παρασκευής και αν χρειαστεί κρατάει και τη γάτα μερικές μέρες προς 10Ε/ημέρα. Είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένη, τον έχουμε μουρλάνει και στα τηλέφωνα και είναι πάντα γλυκός και υπομονετικός!
Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να είναι καλός στην ουσία της δουλειάς και ένας πιο "ψυχρός" κτηνίατρος, αλλά για μένα μετράει ΚΑΙ η συμπεριφορά! (γι'αυτό δεν πάω πια σε "ανθρωπογιατρούς" :/:)

Και βεβαια μετραει η συμπεριφορα, το ιδιο ισχυει και για τους ανθρωπογιατρους και ολους.:)

Η στείρωση του αρσενικού γάτου είναι πολύ φθηνότερη γιατί πρόκειται για μια απλή τομή στους όρχεις απο τους οποίους αφαιρούν τους αδένες. Σε εμάς κόστισε 40 ευρώ η στείρωση του fluffy.

Σε αντίθεση για την στείρωση της γάτας απαιτείται επέμβαση στη κοιλιά από όπου αφαιρούνται μήτρα ωοθήκες κλπ. 100 ευρώ πληρώσαμε για την γάτα του μπαμπά μου.

Για τα αδέσποτα μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε κάποια πράγματα. Μην περιμένετε βοήθεια από Δήμους, επιδοτήσεις ή απο αλλού. Εμείς ταίζουμε τις γάτες που μαζεύονται κάτω από το σπίτι και φροντίζουμε να έχουμε πάντα νερό στη διάθεσή τους. Δυστυχώς είναι αγριμάκια και δεν μπορώ να τα πιάσω για να τους κάνω εμβόλια ή αποπαρασίτωση.

Αρχική Δημοσίευση από roz:
Η στείρωση του αρσενικού γάτου είναι πολύ φθηνότερη γιατί πρόκειται για μια απλή τομή στους όρχεις απο τους οποίους αφαιρούν τους αδένες. Σε εμάς κόστισε 40 ευρώ η στείρωση του fluffy.

Σε αντίθεση για την στείρωση της γάτας απαιτείται επέμβαση στη κοιλιά από όπου αφαιρούνται μήτρα ωοθήκες κλπ. 100 ευρώ πληρώσαμε για την γάτα του μπαμπά μου.

Για τα αδέσποτα μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε κάποια πράγματα. Μην περιμένετε βοήθεια από Δήμους, επιδοτήσεις ή απο αλλού. Εμείς ταίζουμε τις γάτες που μαζεύονται κάτω από το σπίτι και φροντίζουμε να έχουμε πάντα νερό στη διάθεσή τους. Δυστυχώς είναι αγριμάκια και δεν μπορώ να τα πιάσω για να τους κάνω εμβόλια ή αποπαρασίτωση.

Ναι αλλα ο δημος Χαλανδριου εχει μαζεψει, εμβολιασει και στειρωσει καποια σκυλια. Τωρα τριγυριζουν ελευθερα στο δρομο.
Τις γατες γιατι δεν τις υπολογιζουν?
Στο εξωτερικο, μου ειπε ο κτηνιατρος, υπαρχουν γατοπαγιδες δηλ. μεγαλα κουτια με πορτακι, τα οποια χρησιμοποιουνται για να πιαστουν οι αγριες γατες και να πανε στο γιατρο.
Εδω στην Ελλαδα αγνωστη λεξη το "γατοπαγιδα"....:down:
ΥΣ Γαταρος ο Fluffy!

Στην Ελλάδα άγνωστες λέξεις σχετικά με τα αδέσποτα και με τα ζώα γενικότερα υπάρχουν πολλές. Μην το ψάχνεις γιατί θα πληγωθείς ......

Υ.Γ. Καλός είναι ο χαζοβιόλης μου !

παιδια ας μην πληγωθουμε αλλο φτανει δεν μπορω να κλαιω συνεχεια με ποναει να βλεπω κακια γυρω μου το μονο που με χαροποιησε σημερα ηταν οτι ενας κυριος ηρθε με δακρυα στα ματια κ με ρωταγε αν ειδα την γατα του που την εχασε

Ναι αλλα κι αυτο δεν ειναι και τοσο καλο απο την αλλη... Που την εχασε εννοω....

Θα καλυτερέψουν τα πράγματα, πού θα πάει...
Η εκπαίδευση μετράει πολύ! Θυμάμαι μια παλιά μου συνάδελφο (δασκάλα, συνταξιούχα τώρα) που είχε τρέλα με τα σκυλιά και προσπαθούσε να διδάξει στα παιδάκια να μη φοβούνται τόσο και κυρίως να μη σιχαίνονται τα αδέσποτα, όπως τους είχαν μάθει οι μαμάδες τους...

τελικα ο κυριουλης την βρηκε την γατα του η σκασμενη γαμπριζε παλι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back