Αδέσποτο γατάκι στο σπίτι

ermoukos

Νεοφερμένο μέλος

Η Κατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλημέρα γατόφιλοι!Πριν 5 μέρες υιοθέτησα ένα γατάκι (αρσενικό) το οποίο είχε παγιδευτεί σε ένα υπόγειο γκαράζ για 1βδομάδα και προσπαθούσαμε να το βγάλουμε αφού λείπανε οι ένοικοι κ δεν τους ενδιέφερε κιόλας να βγει!!!!!!!!!!Έπρεπε να τρέχω σε αστυνομίες, φιλοζωικές κλπ για να ξυπνήσουν!!!!!συγχύστηκα!Τέλος πάντων, ο μικρός όταν ήρθε ήταν πολύ τρομαγμένος κ έμεινε μέσα στο δωμάτιό μου μέχρι την Δευτέρα κάτω από το κρεβάτι και ήταν γεμάτος ψύλους και μες στην σκόνη αφού κρυβόταν στις ρόδες των αυτοκινήτων.Πήγαμε στον κτηνίατρο κ κάναμε τα απαραίτητα αλλά θέλω να ρωτήσω:1)Πώς θα φύγει η μαυρίλα από πάνω του? 2)Πρέπει να τρώει μόνο ξηρή τροφή? 3)Συνεχίζει κ κοιμάται κάτω από το κρεβάτι. Υπάρχει περίπτωση να ξανακολλήσει ψύλους? Εννόείται πως καθάρισα αλλά επειδή δεν ξέρω γι'αυτό ρωτάω. 4)Χρειάζεται στείρωση ή επειδή είναι αρσενικό δεν υπάρχει πρόβλημα? 5)Επειδή σε λίγες μέρες θα φύγουμε από το σπίτι μου κ θα μένουμε μόνιμα στην γιαγιά θα υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν ξέρω τπτ!!:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συγχαρητήρια για την επιτυχημένη διάσωση και καλώς τον δέχτηκες τον μικρό! :)
Λοιπόν, ένα-ένα:
1)Πώς θα φύγει η μαυρίλα από πάνω του?
Αν είναι πάρα πολύ βρώμικος, δοκίμασε να τον καθαρίσεις με μωρομάντηλα ή με μια πετσέτα που θα βρέξεις με χλιαρό νερό και θα τη στίψεις καλά. Θ' αρχίσει να πλένεται και μόνος του, οπότε σιγά-σιγά θα καθαρίσει, μην ανησυχείς.
Δεν θα σου συνιστούσα να τον κάνεις μπάνιο, εκτός κι αν έχει λερωθεί και με λάδια αυτοκινήτων, πέρα από τη σκόνη. Αν πάντως θέλεις να δοκιμάσεις, διάβασε το σχετικό άρθρο εδώ.
2)Πρέπει να τρώει μόνο ξηρή τροφή?
Η ξηρή τροφή έχει τα υπέρ της και τα κατά της, όπως και η νωπή. Μάλλον το καλύτερο θα ήταν να μάθει να τρώει και από τα δύο. Αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι να τρώει καλής ποιότητας τροφή (μην ψωνίζεις από το σουπερμάρκετ) και κατάλληλη για τις ανάγκες του (kitten για όσο είναι στην ανάπτυξη, ειδική για στειρωμένα όταν στειρωθεί).

3)Συνεχίζει κ κοιμάται κάτω από το κρεβάτι. Υπάρχει περίπτωση να ξανακολλήσει ψύλους? Εννόείται πως καθάρισα αλλά επειδή δεν ξέρω γι'αυτό ρωτάω.
Του έκανε αποπαρασίτωση ο κτηνίατρος; Αν ναι, τότε έχουν σκοτωθεί και οι ψύλλοι και τα αυγά τους, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Από 'δω και στο εξής θα του κάνεις προληπτική αποπαρασίτωση, περίπου μία φορά το τρίμηνο, είτε με σπρέι είτε με αμπούλα που μπαίνει στο σβέρκο και θα είστε οκ!

4)Χρειάζεται στείρωση ή επειδή είναι αρσενικό δεν υπάρχει πρόβλημα?
Χρειάζεται οπωσδήποτε! Διαφορετικά, θα μαρκάρει στο σπίτι και θα το σκάσει για να ζευγαρώσει, με όλους τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό (πτώση από μπαλκόνι, αυτοκίνητα, τραυματισμός σε γατοκαβγάδες, μετάδοση θανατηφόρων ασθενειών). Ρίξε κι εδώ μια ματιά.

5)Επειδή σε λίγες μέρες θα φύγουμε από το σπίτι μου κ θα μένουμε μόνιμα στην γιαγιά θα υπάρχει πρόβλημα προσαρμογής?
Αφού δεν έχει προλάβει ακόμα να συνηθίσει στο σπίτι που βρίσκεστε τώρα, λογικά όχι. Ίσως μόλις μετακομίσετε να κρυφτεί κάπου για τις πρώτες ώρες, άφησέ τον και θα βγει μόνος του μόλις αισθανθεί ασφαλής.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!Ευτυχώς δεν έχει λάδια μόνο σκόνη. Απλά επειδή του κάναμε κ εμβόλιο κ αποπαρασίτωση μου είπε ο κτηνίτρος να μην τον βρέξω καθόλου. Α! Άλλη ερώτηση! Ο κτηνίατρος του κοίταξε τα αυτιά αλλα δεν του τα καθάρισε κ έχουν κάτι μαύρα. Να τα καθαρίσω εγώ με βαμβάκι κ λάδι? Αν ναι κάθε πότε πρέπει να το κάνω? Επίσης ότι παιχνίδι του έχω πάρει δεν το ακουμπάει παρά μόνο τα καλώδια του η/υ! Έχει κ μια τάση να δαγκώνει τα πάντα το ζουζούνι!

Απλά επειδή του κάναμε κ εμβόλιο κ αποπαρασίτωση μου είπε ο κτηνίτρος να μην τον βρέξω καθόλου.
Το εμβόλιο δεν έχει σημασία, αλλά για την αποπαρασίτωση έχει δίκιο ο κτηνίατρός σου, καλύτερα να μη βραχεί για λίγες μέρες για να μη φύγει το φάρμακο. Άστον να καθαριστεί μόνος του καλύτερα ;)
Α! Άλλη ερώτηση! Ο κτηνίατρος του κοίταξε τα αυτιά αλλα δεν του τα καθάρισε κ έχουν κάτι μαύρα. Να τα καθαρίσω εγώ με βαμβάκι κ λάδι? Αν ναι κάθε πότε πρέπει να το κάνω?
Ναι, μπορείς να τα καθαρίσεις με λαδάκι ή baby oil. Αν αυτά τα μαυράκια είναι απλώς βρωμίτσες, λογικά δεν θα ξαναεμφανιστούν, αφού τώρα πια ζει σε καθαρό περιβάλλον. Αν όμως συνεχίσουν να εμφανίζονται, τότε ίσως έχει κάποιο πρόβλημα (ωτίτιδα ή ψώρα) και θα πρέπει να τον κοιτάξει πιο προσεκτικά ο γιατρός.
Επίσης ότι παιχνίδι του έχω πάρει δεν το ακουμπάει παρά μόνο τα καλώδια του η/υ! Έχει κ μια τάση να δαγκώνει τα πάντα το ζουζούνι!
Για να παίξει με τα παιχνίδια του, πρέπει να παίξεις κι εσύ μαζί του! Κούνησέ τα μπροστά του, πέταξέ τα για να τα πιάσει κ.λπ. Γενικά, οι γάτες παίζουν με ό,τι μοιάζει ζωντανό επειδή τους ξυπνάει τα κυνηγετικά τους ένστικτα.
Για τα καλώδια μια καλή λύση είναι να τα τυλίξεις σε έναν προστατευτικό πλαστικό σωλήνα (βρίσκεις τέτοιους στο ΙΚΕΑ, στο Praktiker κ.λπ.)

καλημερα, χθες πηρα ενα γατακι θυληκο 2μηνων, ζουσε εξω με την μαμα και τα αδερφακια της αλλα η κυρια ποθ τα ειχε τα δινει και ετσι πηρα την μικρη εγω, ειναι πολυ αγριο και δεν με πλησιαζει, νιαουριζει συνεχεια και δεν σταματαει, τι μπορω να κανω?

Καλησπέρα :) Καταρχήν καλό θα είναι το γατάκι να το έχεις περιορισμένο σε ένα δωμάτιο( με την τροφή του,το νεράκι του και την άμμο του) για να ηρεμισει και να αρχίσει να εξοικιώνεται ..Ένα ολόκληρο σπίτι είναι πιο τρομαχτικό για αυτό απο ένα δωμάτιο.Αργότερα,όταν θα έχει ηρεμίσει θα ανοίξεις την πόρτα και θα το αφήσεις ΜΟΝΟ του να εξευρευνήσει και το υπόλοιπο σπίτι.Μην προσπαθήσεις να το πιάσεις με το ζόρι.Είναι πάρα πολύ φυσικό να νιαουρίζει και να μην πλησιάζει γιατί δεν ξέρει ούτε εσένα,ούτε και το καινούργιο του χώρο.Προσπάθησε να μην κάνεις πολύ δυνατούς θορύβους για να μην τρομάζει.Επίσης να προσέξεις πολύ τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες,γιατί απο τον φόβο του μπορει και να την "κάνει"
Εύχομαι τα καλύτερα για σένα και το γατάκι σου.:)

ευχαριστω για τις πληροφοριες,το εχω περιορισμενο, ελπιζω να σταματησει το νιαουρισμα συντομα...

Επίσης καλό θα είναι να του φτιάξεις κάτι σαν φωλίτσα,ζεστή..για να νιώθει ασφάλεια και ότι έχει κάπου να κρυφτει:)

Aκόμα να του βάλεις και παιχνιδάκι να παίζει ωστε να νιώθει άνετα!:)

Επειδή και εγώ τα δύο μου γατάκια απο τον δρόμο τα μάζεψα, στο πρώτο που ήταν 40 ημερών δεν είχαμε πρόβλημα. Με την Λευκή μας που ηταν 3 μηνών όταν την βρήκαμε είχαμε ένα πρόβλημα στην αρχή.Φόβοταν με το παραμικρό. Τώρα λιγότερο........Καλό είναι να κάθεσαι καθιστή στο πάτωμα χωρίς να του δίνεις σημασία και αστο αυτό να σε πλησιάζει σιγά σιγά ,όταν καθόμαστε ορθιοι μπροστά τους μας βλέπουν σαν γίγαντες!

και...Ειρήνη :redface: καλό θα ήταν να ανοίξεις δικό σου θέμα διότι εδώ γράφει για το γατάκι της η Κατερίνα:);)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back