Αδέσποτο με μόλυνση στα μάτια

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

vrmode

Νεοφερμένο μέλος

Ο vrmode αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Μόλις βρήκα γατάκι μικρό με πολύ πύον στα μάτια - έχουν σχεδόν κλείσει. Αύριο το πρωί θα το πάω κτηνίατρο.

Τι μπορώ να κάνω? Να του πλύνω τα μάτια (και το πρόσωπο) π.χ. με χαμομήλι?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το χαμομηλι απαγορευεται γιατι δημιουργει προβληματα.
Μηπως ειναι τσιμλες και οχι πυον?:hmm:
Δοκιμασε να του τα καθαρισεις απαλα με φυσιολογικο ορο και βαμβακι ή γαζα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μηπως ειναι τσιμλες και οχι πυον?:hmm:
Δοκιμασε να του τα καθαρισεις απαλα με φυσιολογικο ορο και βαμβακι ή γαζα.

Ελενη το tobrex δεν κανει για τοσο μικρα?

Μην ανυσηχεις κι εμενα η μικρη σοφία ετσι ηταν αν εχεις ανεση μαζι του κανε αυτο που εκανα κι εγω : ενα γερο μπανιο να φυγουν πυον ψειρουλες κλπκλπ κα μετα αρχισε το στο τομπρεξ αν δεν εχεις φυσιολογικο ορο μεχρι δευτερα. Ο κτηνιατρος το πιθανότερο ειναι να σου πει να το συνεχίσεις και να δωσει και καποια αντιβίωση οπως εκανε και σε μένα. Σε τρεις τεσσερις μερες απο χαλι σκετο εγινε γατακι αλλα με συχνο καθαρισμα με νερακι και τομπρεξακι

Ευχαριστώ παιδιά!
Παρειπτόντως...το Τομπρέξ τι είναι? Είναι και φάρμακο για ανθρώπους?

ειναι κολλυριο για ματακια ανθρωπινα και ζωωδη

Το tobrex δε κάνει γενικότερα!! Καλό είναι να χρησιμοποιείτε μόνο Exocin σύμφωνα με τη γατοκτηνίατρο μας.

Μαρίνα

Μαλλον εχουν διαφορετικη γνωμη οι κτηνιατροι εμενα μου ειπε να μη χρησιμοποιω αλλο απο το τομπρεξ οτε εξοσιν ουτε τομπραντεξ αλλα αμα δεν ξερω τι εχει το τομπρεξ δεν βλαπτει δεν ειναι πολυ δυνατο απλα καθαριζει.. το εφαρμοσα πολλες φορες με καλα αποτελεσματα οποτε συνεχιζω

Πήγαινέ το γρήγορα στον κτηνίατρο γιατί όταν ήμουν μικρή είχα ένα γατάκι που το ένα του μάτι είχε κλείσει εντελώς και είχε κάτι κιτρινοπράσινο μέσα, ήταν πολύ φουσκωμένο, και πέθανε σε 2 μέρες:( .
Όταν το πας πες μας τι είχε.
Περαστικά στο γατάκι:) .

Πάντως κι εμενα σε αναλογες περιπτώσεις, ακόμη και σε πολύ μικρά γατακια tobrex μου σύστηναν. Κι αν θυμαμαι καλα όχι απλά σε κολλύριο, αλλά σε αλοιφούλα.......
Τα καλύτερα στο γατακι. Γρήγορα καλα!!!

Τωρα που ημουν στον κηπο, ειδα οτι εμεις για τα γατακια χρησιμοποιουσαμε surfanicole(καπως ετσι).

To πήγα στον κτηνίατρο - έχει τελικά τη "γρίππη της γάτας", επισήμως "ρινο...." δεν το συγράτησα το όνομα.
Παίρνει τελικά αντιβίωση και Tobrex.
To έχω προς το παρόν στο μπαλκόνι - απομονωμένο από τη δική μου γάτα (και σκύλο) γιατί σύμφωνα με τον κτηνίατρο η ασθένεια είναι μεταδοτική (παρόλο που είναι εμβολιασμένη η γάτα μου???).

Τώρα ψάξιμο για να του βρούμε σπίτι... (αφού θεραπευτεί)

To πήγα στον κτηνίατρο - έχει τελικά τη "γρίππη της γάτας", επισήμως "ρινο...." δεν το συγράτησα το όνομα.
Παίρνει τελικά αντιβίωση και Tobrex.
To έχω προς το παρόν στο μπαλκόνι - απομονωμένο από τη δική μου γάτα (και σκύλο) γιατί σύμφωνα με τον κτηνίατρο η ασθένεια είναι μεταδοτική (παρόλο που είναι εμβολιασμένη η γάτα μου???).

Τώρα ψάξιμο για να του βρούμε σπίτι... (αφού θεραπευτεί)

καλα να γινει γρηγορα ευχομαι....
τι αντιβιωση του δινεις??

Από αντιβίωση παίρνει Vibramycin, o,5 ml 2 φορές τη μερα (το γατί είναι 700 γραμμάρια).

Μου είπε ότι είναι γρίππη της γάτας βαριάς μορφής αλλά θεραπεύεται. Έχετε εμπειρία από αυτή την ασθένεια? Κολλάει και σε εμβολιασμένες γάτες? Πόσο καιρό περίπου παίρνει συνήθως η θεραπεία?

Από αντιβίωση παίρνει Vibramycin, o,5 ml 2 φορές τη μερα (το γατί είναι 700 γραμμάρια).

Μου είπε ότι είναι γρίππη της γάτας βαριάς μορφής αλλά θεραπεύεται. Έχετε εμπειρία από αυτή την ασθένεια? Κολλάει και σε εμβολιασμένες γάτες? Πόσο καιρό περίπου παίρνει συνήθως η θεραπεία?

νομιζω πως συνηθως κολλανε τα μικρα γατακια ειδικα με το που ανοιγουν τα ματια τους και ειναι πολυ επικινδυνο να μεινουν και τυφλα αν δεν γινει θεραπεια...παντως θεραπευεται σχετικα γρηγορα...σε λιγες μερες.
τωρα για τις εμβολιασμενες, δεν ξερω θα σε γελασω.. θα ηθελα να μαθω και εγω...:hmm:

Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί δημιουργεί προβλήματα το χαμομήλι; Μέχρι τώρα έπλενα πάντα τα γατάκια με χαμομήλι, αν χρειαζόταν. Τι κακό μπορεί να προκαλέσει;

Το link που σου εδωσε η Sardela ειναι σωστο. Εχει ρινοτραχεϊτιδα το μικρο. Αυτη την ασθενεια την εχουν σχεδον ολες οι αδεσποτες, πολλές φορές χωρίς να νοσουν. Τα μικρα τους ομως επειδη ειναι πιο ευπαθη πολλες φορες νοσουν. Ειναι μεταδοτικη απο γατα σε γατα και το εμβολιο δεν εμποδιζει τη μετάδοση αλλα προστατευει. Δεν χρειαζεται να ανησυχεις θα συνέλθει συντομα το μικρο με την αντιβιωση.

και εμενα το μωρο γατακι που ειχα βρει ειχε,εργησε βεβαια να του περασει,εκανε 1 μηνα με αντιβιωση!!αλλα καμια απο τις γατες μου,εστω και ανεμβολιαστες δεν κολλησε,τα μικρα κινδυνευουν πιο πολυ που εχουν αδυναμο ανοσοποιητικο,καλο ειναι παντως που τα εχεις ξεχωριστα.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back