Ακαθαρσίες!

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.839 μηνύματα.
Ως νέα "μανούλα" για τον μικρό Σιρχάν, θα ήθελα να ξέρω κάθε πότε και πώς καθαρίζεται η άμμος! Δηλαδή, πετάω μόνο τις ακαθαρσίες ή αλλάζω άμμο στο δοχείο;:|

Είμαι εντελώς αχάρια και θέλω το καλύτερο για τον μικρό:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ως νέα "μανούλα" για τον μικρό Σιρχάν, θα ήθελα να ξέρω κάθε πότε και πώς καθαρίζεται η άμμος! Δηλαδή, πετάω μόνο τις ακαθαρσίες ή αλλάζω άμμο στο δοχείο;:|

Είμαι εντελώς αχάρια και θέλω το καλύτερο για τον μικρό:/:
Η άμμος καθαρίζεται με ειδικό φτυαράκι με τρύπες για να μην πάιρνεις και καθαρή άμμο μαζί με τις ακαθαρσίες.Καλό είναι τα κόπρανα να καθαρίζονται αμέσως,τα ούρα αν δε σου μυρίζουν δεν πειράζει.Γενικά,με ένα γατάκι νομίζω μία φορά τη μέρα είναι αρκετή να καθαρίζεις την άμμο.Τώρα το ποσο συχνά θα πετάς όλη την άμμο και θα βάζεις νέα,εξαρτάται απο την άμμο.Αν είναι κρυσταλλική και γίνονται και τα ούρα μπάλες,μια φορά τη βδομάδα νομιζω αρκεί.Αλλά για τις υπολοιπες,ανάλογα με το ποσο βρώμικη είναι.:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε γίνονται με την κρυσταλλική μπάλες, έτσι λειτουργεί η άμμος τύπου "catsan" ή everclean (αν θυμάμαι έτσι λέγεται).
Η χαλαζιακή ή αλλιώς κρυσταλλική άμμος θεωρείται η άμμος με τα περισσότερα πλεονεκτήματα:
1. Απορροφά ούρα στο εσωτερικό των κόκκων και επίσης αποξηραίνει μέσα σε λίγα λεπτά τα κόπρανα, ακόμη και στην περίπτωση που δεν τα σκεπάει 100% η γάτα.
2. Οι κόκκοι της δεν κολλάνε (όπως συμβαίνει με όλες τις υπόλοιπες άμμους) στα πατουσάκια ή στο τρίχωμα της γάτας, με αποτέλεσμα να μη μεταφέρονται σε όλο το σπίτι.
3. Δεν υπάρχουν οσμές ακόμη και πάνω από την άμμο, διότι δεν υπάρχουν μικρόβια. Το γεγονός ότι όλα απορροφώνται στη στιγμή και δεν υπάρχουν υγρά, αποτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων, ακόμη και μέσα στην αμμολεκάνη. Μειώνεται επομένως στο έπακρο το ενδεχόμενο μετάδοσης μικροβιών στο υπόλοιπο σπίτι, ακόμη και τοξοπλάσματος που φοβούνται μερικοί (ακραίο βέβαια).
4. Ακόμη και να καθαρίσεις τη λεκάνη μία φορά τη μέρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα οσμών και υγιεινής.

Έχω αγοράσει ΟΛΕΣ τις άμμους και πραγματικά έχω να λέω για τη χαλαζιακή. Είναι μακράν η καλύτερη. Και μην κολλήσεις στην τιμή, γιατι μακροπρόθεσμα βγαίνει η πιο οικονομική όλων. Πρέπει να την πετάς ουσιαστικά όταν όλοι οι κόκκοι γίνουν κίτρινοι από άσπροι. Με δύο γάτες, αυτό το κάνω μία φορά το μήνα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back