Αλλαγή δοντιών

chloee

Νεοφερμένο μέλος

Η chloee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Σε τι ποιο μήνα αλλάζουν δόντια τα γατάκια; Τους προκαλεί πόνο, πως το αντιμετωπίζουμε; :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν χρειαζεται να κανεις κατι,απο οτι ξερω μεχρι τους 4-5 μηνων τα εχουν αλλαξει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν χρειαζεται να κανεις κατι,απο οτι ξερω μεχρι τους 4-5 μηνων τα εχουν αλλαξει.

Ο Νίτσε είναι πέντε μηνών και χτές που πήγαμε στον γιατρό, μας είπε ότι δεν τα άλλαξε ακόμα.

ε,ενταξει εγω που πηγα ενα γατακι στον κτηνιατρο μου ειπε οτι πρεπει να ειναι 6-7 μηνων γιατι εχει βγαλει τα καινουργια δοντια ,οποτε μπορει να παρει και 1-2 μηνες παραπανω,εξαρταται απο γατα σε γατα ,οπως και στα μωρα αλλωστε;)

Η ψιψι θυμάμαο όταν άλλαζε δόντια δάγκωνε τους πάντες,αλλά γίνετε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

Και τι γίνεται όταν πεφτουν, τα βρίσκεις στο πάτωμα πχ, ή υπάρχει κίνδυνος να τα καταπιούν;

Η δικιά μου μάλλον τα κατάπινε,δεν είχα προσέξει κανένα δόντι στο πάτωμα,αλλά δεν παθαίνουν τίποτα

Σύμφωνα με αυτό, τα "παιδικά" τους δοντάκια είναι 26 και εμφανίζονται σε ηλικία 4-6 εβδομάδων. Τα "ενήλικα" δόντια είναι 30 και η αλλαγή γίνεται από τις 11 ώς τις 30 εβδομάδες ηλικίας. ;)
Όταν άλλαζε η Αρήθα τα δοντάκια της, είχαμε βρει κάνα-δυό, τα υπόλοιπα πρέπει να τα κατάπιε (αυτό γίνεται συνήθως, δεν είναι επικίνδυνο) :)

Έτσι, ν'αρχίσω να ενημερώνομαι για κάποια πράγματα τώρα με το ψιψίνι γιατι αν και είχα πολλές γατούλες ποτέ δεν τις είχα μεσα στο σπίτι οπο΄τε κάποια πράγματα δεν τα έχω αντιμετωπίσει:)!

Το διάστημα που αλλάζουν δόντια θέλουν να δαγκώνουν κάτι μετά μανίας;;; Η δική μου έχει έρωτα με τα κορδόνια, τις κορδέλες κλπ. και τα μασάει σα να ήταν κανονικό φαγητό:confused:

Σε ηλικία 7 μηνών έχουν όλα τα μόνιμα δοντάκια τους:)

Γενικά, όσο είναι μικρά, έχουν μια μανία με το δάγκωμα, είναι μέρος της "εκπαίδευσής" τους για το κυνήγι. Μεγαλώνοντας τους περνάει. Στην Αρήθα (που κι εκείνη δάγκωνε τα πάντα μετά μανίας όταν ήταν μικρή) δεν είδα να υπάρχει καμιά διαφορά σ' αυτό το θέμα κατά την περίοδο που άλλαζε δοντάκια.

Ερώτηση: Τις τελευταίες δυο μέρες η γατούλα μου δεν τρώει όλο της το φαγητό. Εχτές την τάιζα με το χέρι μου και δε μασούσε τις κροκέτες, απλά τις κατάπινε. Έχει να κάνει με την αλλαγή δοντιών; Μήπως πονάει και δε μπορεί να μασήσει τις κροκέτες; Ήταν και λίγο υποτονική, δεν παίξαμε όπως προχθές, π.χ. που έτρεχε σαν τρελή πέρα δώθε και κυνηγούσε τα παιχνίδια της. Ή μήπως έχει βαρεθεί την ξηρά τροφή; Της δίνω λίγο από γιαούρτι και τροφή που έχουμε εμείς (αν υπάρχει κάτι κατάλληλο, φυσικά) για να αλλάζει γεύση - ΑΛΛΑ έχω αρχίσει να ανησυχώ!!! Το έχει αντιμετωπίσει κανείς από εσάς αυτό;:confused:

Ίσως να την πονάει λίγο φυσιολογικό είναι, εμείς της βάζαμε κροκέτες με λίγο νεράκι για να μαλακώνουν, ή δόστεις κονσέρβα προσορινά

Μάλλον θα την ενοχλούν :/: , για προσπάθησε όπως είπε και η Mia_m να βρέξεις τις κροκέτες με λίγο νεράκι:hmm:

O Mαλιος σημερα το πρωι αφησε ενα δοντι στο χερι του αντρα μου:PΟ καημενουλης γιαυτο δαγκωνε και μουρμουριζε τις τελευταιες μερες??Ενω με τη Μαιρη δεν ειδαμε ποτε δοντακι ...

Γεια σας! Μήπως ξέρει να μου πει κάποιος αν η κακοσμία στο στόμα οφείλεται στην αλλαγή δοντιών? Το γατάκι μου είναι 4,5 μηνών και τις τελευταίες 2 βδομάδες έχω παρατηρήσει πως το στόμα του μυρίζει κάπως. Ο γιατρός μου είχε πει πως είναι η ηλικία τώρα που θ'αρχίσει ν'αλλάζει τα δόντια του και για την κακοσμία ίσως να φταίει η τροφή και μου έδωσε κ 1 χαπάκι το οποίο δεν έδωσα στη γάτα μου ακόμα. Τα δόντια της δε φαίνονται να έχουν κάποιο πρόβλημα και δείχνει να είναι καλά στην υγεία της, τρώει,παίζει, όλα οκ. Μπορεί να φταίει κάτι άλλο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vregmeni_gata, η κακοσμία του στόματος όντως οφείλεται πολλές φορές στην αλλαγή των δοντιών της γάτας.
Πέρα απ' αυτό, επειδή το γατάκι είναι μικρό σε ηλικία, λογικά θα αλλάζει τώρα δόντια.
Πολλές φορές ευθύνεται επίσης κι η τροφή.
Σε γατιά μεγάλης ηλικίας μπορεί να υπάρχουν και προβλήματα στα δόντια, όμως, το δικό σου είναι ακόμη πολύ μικρό για να αντιμετωπίζει κάτι τέτοιο.
Οπότε υπομονή και με το καλό να βγουν τα νέα του δόντια! :hehe:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και στα δικα μου παντως,ακριβως σε αυτην την ηλικια μυριζε το στομα τους,και οντως ειναι απο την αλλαγη δοντιων,μην ανησυχεις.:)

Χμμ μάλλον αυτό είναι τότε γιατί ούτε την τροφή της έχω αλλάξει, ούτε αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και αυτό τελευταία το έχει παρουσιάσει.:hmm: Αν συνεχίσει να έχει κακοσμία και μετά που θα αλλάξει δοντάκια, θα δω τι υπάρχει να της δώσω για ν'αντιμετωπιστεί.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back