Αλλεργία στις γάτες

Bhaal

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Bhaal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 123 μηνύματα.
Να πω ότι τα γατάκια δεν τα παίρνουμε δοκιμαστικά, όπως δεν κάνουμε και παιδιά πάνω σ' αυτή τη λογική. Αν υπάρχει πρόβλημα αλλεργίας, καλύτερα να περάσουμε λίγο χρόνο με τη γάτα κάποιου φίλου/φίλης ώστε να είμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Bhaal:
Να πω ότι τα γατάκια δεν τα παίρνουμε δοκιμαστικά, όπως δεν κάνουμε και παιδιά πάνω σ' αυτή τη λογική. Αν υπάρχει πρόβλημα αλλεργίας, καλύτερα να περάσουμε λίγο χρόνο με τη γάτα κάποιου φίλου/φίλης ώστε να είμαστε σίγουροι για το τι ακριβώς συμβαίνει.
μου δινεις τη γάτα σου?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από giannispolo:
μου δινεις τη γάτα σου?
:lol: Δεν μπορώ, αλλά αν ήμασταν φίλοι θα σε είχα κάθε μέρα σπίτι μου, θα έβαζα τον Βαλτάσαρ και τη Μάργκο να κάθονται στους ώμους σου και θα βλέπαμε τι θα πάθαινες...

Σοβαρά, δεν έχεις κανένα φίλο ή φίλη που να έχουν γάτες; Κι αυτό με την αλλεργία, πού το στηρίζεις; Σου έχει συμβεί στο παρελθόν;

έχεις δυο γατούλες? ax τι ωραία, οσο για την αλλεργία ειχα παει κοντα σε γτα και αρχισαν τα συμπτωματα, μουκωμα,μυτη,ματια και τα συναφη, είχα κανει και τεστ αλλεργίασ οταν ειμουν 5 χρονων

Ξαναπλησίασες γάτα πρόσφατα; Έστω και καμιά αδέσποτη; Κάποιες φορές οι αλλεργίες υποχωρούν με το πέρασμα του χρόνου...

ναι το ξέρω, όχι δεν έχω πλησιάσει γατούλα τελευταία.

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Γιάννη όταν πάρεις κάποιο γατάκι καλύτερα να είσαι σίγουρος οτι θα το κρατήσεις μια ζωή. Θα σου άρεσε εσένα εκεί που νόμιζες οτι βρήκες σπίτι ξαφνικά να σε πάνε σε ορφανοτροφείο; Σίγουρα όχι! ;)

Αρχική Δημοσίευση από giannispolo:
ναι το ξέρω, όχι δεν έχω πλησιάσει γατούλα τελευταία.
Τόσες αδέσποτες κυκλοφορούν. Δε σκέφτηκες να χαϊδέψεις καμία, να την ταϊσεις, κάτι, τέλος πάντων;
Μπορείς να κάνεις το εξής: να μπεις σε ένα pet shop που έχει γάτες, δήθεν υποψήφιος αγοραστής, να κάνεις τίποτα ερωτήσεις, να πάρεις τα γατάκια αγκαλιά, κλπ. Την ίδια πρακτική μπορείς να εφαρμόσεις και σε καμιά φιλοζωική οργάνωση, οι οποίοι διαθέτουν γάτες για υιοθεσία. Μπορεί ν' ακούγεται βαρετό (πού να τρέχω τώωωωωωρα...), αλλά είναι σίγουρα ένας τρόπος να δεις τι συμβαίνει με την παλιά σου αλλεργία.

Νομίζω οτι μπορεί να κάνει και ειδικό τέστ αλλά ο τρόπος που προτείνεις σίγουρα είναι ο ευκολότερος :)

Τόσες αδέσποτες κυκλοφορούν. Δε σκέφτηκες να χαϊδέψεις καμία, να την ταϊσεις, κάτι, τέλος πάντων;
Μπορείς να κάνεις το εξής: να μπεις σε ένα pet shop που έχει γάτες, δήθεν υποψήφιος αγοραστής, να κάνεις τίποτα ερωτήσεις, να πάρεις τα γατάκια αγκαλιά, κλπ. Την ίδια πρακτική μπορείς να εφαρμόσεις και σε καμιά φιλοζωική οργάνωση, οι οποίοι διαθέτουν γάτες για υιοθεσία. Μπορεί ν' ακούγεται βαρετό (πού να τρέχω τώωωωωωρα...), αλλά είναι σίγουρα ένας τρόπος να δεις τι συμβαίνει με την παλιά σου αλλεργία.

αυτό θα κάνω, thanx:P

Θέλω να προσθέσω κάτι από την εμπειρία μου στην συμβίωση με γατούλες. Υπάρχει πιθανότητα να έχεις αλλεργία στις γάτες, αλλά η αλλεργία σου αυτή να μην εμφανίζεται αυτόματα... Δηλαδή να μην αρχίζεις να φταιρνίζεσαι την στιγμή που θα πλησιάσεις την γάτα ή να τσούζουν τα μάτια σου μετά από πέντε λεπτά μαζί της.
Τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας μπορεί να ξεκινήσουν και μετά από 4 ή 5 ώρες συνεχούς επαφής με γάτα.
Θα ήταν λοιπόν καλύτερο να βρεις έναν φίλο με γάτα, να πάρεις ένα κουτί γλυκά και να του κάνεις μία αρμένικη βίζιτα!!!! Έτσι για να είσαι σίγουρος:)

Η samantha έχει δίκιο, όντως δεν εμφανίζεται άμεσα η αλλεργία. Κατα βάση πρέπει να αγγίξεις τη γάτα, ή να μείνεις στον ίδιο χώρο μαζί της για κανα 10λεπτο τουλάχιστον πριν διαπιστώσεις ότι υπάρχει αλλεργία. Σε μένα εμφανίζεται μετά από κανα 5λεπτο. Τα συμπτώματα ποικίλουν, και εκτός του ότι διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, μπορεί να διαφέρουν χρόνο με το χρόνο και στον ίδιο άνθρωπο, δηλαδή στην πρώτη φάση να παρουσιάζεται δυσφορία στην αναπνοή, σε δεύτερη φάση (μετά από κανα χρόνο πχ) με εξανθήματα στο δέρμα, στην τρίτη φάση με πρήξιμο στα μάτια κλπ. Επίσης, κάτι από τελείως προσωπική εμπειρία, είναι ότι αλλεργία μπορεί να εμφανίσεις ξαφνικά, από το πουθενά, ενώ είσαι κάτοχος γάτας. Για μένα το αξιοπερίεργο ήτανε ότι ήμουν αλλεργική στις γάτες, αλλά όχι στις δικές μου. Με τις δικές μου, που ζούσαμε χρόνια μαζί, δεν είχα κανένα απολύτως σύμπτωμα. Δε ξέρω αν φταίει το ότι ο οργανισμός μου τις είχε συνηθίσει τόσα χρόνια και παρούσιασε ανοσία στις συγκεκριμένες γάτες, αλλά πραγματικά έχω πρόβλημα γενικά με τις γάτες (πράγμα που ποτέ φυσικά δε με σταματάει από το να σταματάω στο δρόμο να τις παίρνω αγκαλιά, να τις χαϊδεύω κλπ). Αλήθεια όντως θα βγει εμβόλιο για τις αλλεργίες στις γάτες; :confused:

Αυτό που έχω να πω για τις αλλεργίες είναι ότι και εγώ είχα παιδιά πρόβλημα... Αλλά όχι τόσο σοβαρό ... φτέρνισμα, τσούξιμο και πρήξιμο στα μάτια, και πολύ φαγούρα όπου με γρατζουνούσαν έστω και ελαφρά. Ειδικά μία φορά που βρέθηκα σε χώρο με γάτα αγκύρας... τα είδα όλα...
Ενώ πίστευα ότι έχω αλλεργία τώρα με τις δικές μου για να με πιάσει κάτι πρέπει να τις έχω χαϊδέψει και μετά να ξεχαστώ και να τρίψω τα μάτια μου ... (και να το κάνω με λίγο νερό φεύγει)....

vaziliz

Περίεργο πάντως τα συμπτώματα να ήταν πιο έντονα με μακρύτριχη... Τα αλλεργιογόνα στη γάτα βρίσκονται στο σάλιο και στο δέρμα, όχι στο τρίχωμα... :confused:

Πιστεύω ότι η αλλεργία από το γρατσούνισμα της γάτας συμβαίνει σε όλους, και νομίζω ότι έχει να κάνει με τα μικρόβια που μεταφέρουν στα νύχια τους.

Είσαι σίγουρη οτι αυτό θεωρείται αλλεργία; Πχ δεν νομίζω να φταρνίζονται πολλοί και να έχουν τα λοιπά συμπτώματα της αλλεργίας αν τους γρατζουνίσει η γάτα τους (υποθέτοντας οτι δεν είναι γενικώς αλλεργικοί στις γάτες)

Ωχ, δεν εννοούσα το φτάρνισμα και τα σχετικά. Εννούσα την απίστευτη φαγούρα στο σημείο και περιφερειακά του γρατζουνίσματος. Η γρατζουνιά πρήζεται σε κλάσματα δευτερολέπτου, δημιουργεί φαγούρα και τσούξιμο. Αυτό είναι είδος αλλεργικής αντιδρασης. Έτσι έχει πει η κτηνίατρός μας.

Χμμμ δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω... Πάντως εμένα δεν με πιάνει φαγούρα, απλώς πρήζεται. Λες να χω πάθει ανοσία πια? :P

Αρχική Δημοσίευση από samantha:
Θέλω να προσθέσω κάτι από την εμπειρία μου στην συμβίωση με γατούλες. Υπάρχει πιθανότητα να έχεις αλλεργία στις γάτες, αλλά η αλλεργία σου αυτή να μην εμφανίζεται αυτόματα... Δηλαδή να μην αρχίζεις να φταιρνίζεσαι την στιγμή που θα πλησιάσεις την γάτα ή να τσούζουν τα μάτια σου μετά από πέντε λεπτά μαζί της.
Τα ενοχλητικά συμπτώματα της αλλεργίας μπορεί να ξεκινήσουν και μετά από 4 ή 5 ώρες συνεχούς επαφής με γάτα.
Θα ήταν λοιπόν καλύτερο να βρεις έναν φίλο με γάτα, να πάρεις ένα κουτί γλυκά και να του κάνεις μία αρμένικη βίζιτα!!!! Έτσι για να είσαι σίγουρος:)

μμ, καλή ιδέα, αλλά δεν έχω φίλους με γατούλα,:(

Αν μένεις Αθήνα, πήγαινε στα Εξάρχεια, στη Σπ. Τρικούπη, που έχει ένα pet shop κι αυτή την εβδομάδα που έτυχε να περάσω είδα 5-6 πιτσιρίκια Αγκύρας. Οι άνθρωποι μέσα φάνηκαν συμπαθητικοί. Πήγαινε, πιάσε τη κουβεντούλα, και δες τι γίνεται επιτέλους με την αλλεργία του. Ακόμη εδώ είσαι;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back