Orion1
Νεοφερμένο μέλος
Φίλοι γατογονείς καλησπέρα!
Συμβαίνει το εξής.. Κάθε φορά που γυρνάω στο σπίτι και ξεκλειδώνω την πόρτα για να μπω μέσα, τα 2 μαμούνια γίνονται σφεντόνες και πετάγονται έξω! Και τρέχουν τόσο γρήγορα που δεν μπορώ να τα πιάσω πριν μου φύγουν! Το θέμα είναι ότι η πολυκατοικία δεν έχει ασανσέρ, έχει μόνο σκάλες, και τώρα έχουν μάθει και ανεβαίνουν τις σκάλες στους πάνω ορόφους. Δεν μπορεί να γίνεται κάθε φορά αυτό, να τα κυνηγάω σε όλη την πολυκατοικία! Κι αν εκείνη την ώρα μπαίνει κάποιος απ'την εξώπορτα (είμαι και σε ανώγειο) αυτά μπορεί να βρεθούνε έξω κι άντε βρέσ'τα μετά.
Τι να κάνω;

Δε θέλω και να τα κλείνω στο μπάνιο όταν λείπω γιατί μπορεί να λείψω και για ώρες. Αλλά κι αυτό να κάνω, ο Ωρίωνας έχει μάθει πια το κόλπο και πηδάει στο πόμολο και τις ανοίγει! Είναι και εξυπνοπούλια τα χρυσά μου!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Orion1
Νεοφερμένο μέλος
Άρα μόνο εκεί μπορώ να τα κλείνω.Αλλά και πάλι, αυτό λέω, μπορεί κάποια στιγμή να λείψω για πολλές ώρες. Δεν μπορώ να τα'χω κλεισμένα στο μπάνιο! Εξάλλου δεν είναι δύσκολο στον Ωρίωνα να πηδήξει στο πόμολο και ν'ανοίξει την πόρτα. Το'χει κάνει, άρα μπορεί και να το ξανακάνει.
Επίσης, τις 2 τελευταίες μέρες παρατηρώ περίεργη συμπεριφορά.. από τον Ωρίωνα κυρίως. Έχει αυτό το χαρακτηριστικό "γρυλιστό" νιαουρητό και κοιτάζει συνέχεια έξω από τις μπαλκονόπορτες προσπαθώντας να βγει έξω. Φαίνεται ανήσυχος και χθες το βράδυ δε με άφησαν να κοιμηθώ! Επίσης κυκλοφορεί μια γατούλα στο μπαλκόνι μου την οποία ταΐζω πότε πότε. Λέτε να έχει από τώρα ορμές;!

aretha
Περιβόητο μέλος
Είχαμε αναπτύξει και ειδική τεχνική εισόδου-εξόδου απ'το σπίτι για να μη βγαίνει ο Ηρακλής: ξεκλειδώνεις, ανοίγεις ελάχιστα την πόρτα για να δεις αν είναι από πίσω ο γάτος, βάζεις πρώτα το ένα σου πόδι μέσα -για εμπόδιο- και μετά μπαίνεις κανονικά και κλείνεις αμέσως πίσω σου.
Όταν βρίσκεται κάποιος άλλος στο σπίτι, τα πράγματα είναι απλά: τον εκπαιδεύεις να παίρνει αγκαλιά το γάτο όποτε ακούει κλειδί στην πόρτα.

Θα βρεις τρόπο, δεν είναι ακατόρθωτο, στο λέω εκ πείρας. Σίγουρα πάντως δεν θα σου πρότεινα να τα περιορίζεις για όση ώρα λείπεις, είναι κρίμα...

Από την περιγραφή σου, φαίνεται πως ναι. Ειδικά αφού μυρίζει και τη γατούλα στο μπαλκόνι... Μάλλον έτσι εξηγείται κάπως και η επιθυμία του να βγει από την πόρτα. Πόσων μηνών είναι; Ίσως έφτασε η ώρα να στειρωθεί.Επίσης, τις 2 τελευταίες μέρες παρατηρώ περίεργη συμπεριφορά.. από τον Ωρίωνα κυρίως. Έχει αυτό το χαρακτηριστικό "γρυλιστό" νιαουρητό και κοιτάζει συνέχεια έξω από τις μπαλκονόπορτες προσπαθώντας να βγει έξω. Φαίνεται ανήσυχος και χθες το βράδυ δε με άφησαν να κοιμηθώ! Επίσης κυκλοφορεί μια γατούλα στο μπαλκόνι μου την οποία ταΐζω πότε πότε. Λέτε να έχει από τώρα ορμές;!![]()
Orion1
Νεοφερμένο μέλος

[τώρα προσπαθεί να βρει τρόπο να βγει από την μπαλκονόπορτα και δε σταματάει να νιαουρίζει και να γρυλίζει.. Βλέπει αυτή τη γατούλα στο μπαλκόνι που έρχεται και κάθεται, την οποία διώχνω αλλά ξανάρχεται. Βρε μπας και έχει ορμές από τώρα;..]
elvenstar
Επιφανές μέλος
έτσι όταν θα φτάνεις έξω άπό την πόρτα να ακούνε τον θόρυβο και να εξαφανίζονται. Και κάπου είχα διαβάσει ότι η γάτες μισούν το πιπέρι κ κάποιες άλλες μυρωδιές, ίσως αν έβαζες κάτι τέτοιο μπροστά στην πόρτα να μην πλησίαζανΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Τώρα είδα όλο το ποστ, δυστηχώς αν δεν τα στειρώσεις κάποια στιγμή ή θα σου φύθγουν ή θα αγριέψουν τόσο πολύ που θα φοβηθεις κ θα τα αφήσεις μόνη σου να φύγουντώρα προσπαθεί να βρει τρόπο να βγει από την μπαλκονόπορτα και δε σταματάει να νιαουρίζει και να γρυλίζει.. Βλέπει αυτή τη γατούλα στο μπαλκόνι που έρχεται και κάθεται, την οποία διώχνω αλλά ξανάρχεται. Βρε μπας και έχει ορμές από τώρα;..]
Τώρα είδα όλο το ποστ, δυστυχώς αν δεν τα στειρώσεις κάποια στιγμή ή που θα φύγουν ή που θα αγριέψουν τόσο πολύ που θα φοβηθείς κ θα τα αφήσεις μόνη σου να φύγουν. Ίσως θα έπρεπε να βρεις ένα καλό κτηνίατρο κ να τα πας για στείρωση τώρα που είναι νωρίς, για να ηρεμίσουν και αυτά αλλά και εσύ
ruko
Διάσημο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Σκεψου το ιδιο θα μπορουσε να συμβει και απο μια ανοιχτη μπαλκονοπορτα, να σου πηδηξουν δηλαδη απο το μπαλκονι στο δρομο.
.Τωρα για το θεμα της εξωπορτας δεν μπορω να σκεφτω αλλη λυση απ'αυτη που λεει η Aretha.
Ο δικος μου ο Αρουλης μια φορα(ευτυχως μια) μου πεταχτηκε απο την εξωπορτα και απο τον τριτο τον βρηκα στον πρωτο οροφο.
Η πορτα εισοδου της οικοδομης ειναι παντα κλειστη?
Orion1
Νεοφερμένο μέλος
Αλλά εννοείται πως θα τα στειρώσω, απλά περιμένω γιατί ο κτηνίατρος είπε πως από 6 μηνών μπορούν να στειρωθούν. Αλλά θα τον ρωτήσω μήπως γίνεται λίγο νωρίτερα - τώρα είναι 5 μηνών και κάτι.
Πάντως αυτή η συμβουλή με το πιπέρι μου φαίνεται καλή! Θα τη δοκιμάσω

Ευχαριστώ πολύ!

tzoutzou
Διάσημο μέλος
joy1
Εκκολαπτόμενο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
και φραζουμε την εισοδο με αυτο μαλωνοντας τα ελαφρα "μη εξω" πχ ευκολα συγκρατιεται οταν λες συνεχεια το ιδιο, μετα μολις πεις μη εξω δεν χρειαζεται, εχουν καταλαβειΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sousou+tebelis
Νεοφερμένο μέλος
....ειμαστε στο ισογειο και μας καταλαβαινει απο τον ηχο την εξωπορτας της πολυκατοικιας...επισης οταν εχουμε ανοιχτη την σιτα πηδαει και απο κατω να ορμισει σε καμμια περαστικη γατα γειτονιας με αποτελεσμα να τρεχουμε πανικοβλητοι καθε φορα να την μαζεψουμε....το ωραιο ειναι οτι οι γατες που παει να τσαμπουκαλευτει ειναι δεκαπλασιες της
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool