Αμφιβολίες

Μάτα1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Μάτα1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γεια σε ολους και καλως σας βρήκα...
Εδω και αρκετο καιρο σκεφτομαι να παρω ενα ζωακι στο σπιτι για παρεα και ενω ειμαι στην κατηγορια των σκυλοφιλων περισσοτερο, αναρωτιεμαι μηπως για ενα διαμερισμα στην πολη ειναι καλυτερη επιλογή η γατούλα.Βεβαια ενω ειχα σκυλια στο παρελθον τα οποια τωρα κανουν τρελη ζωη στο εξοχικο μας, απο γατες δεν εχω καμια εμπειρια.Αληθευει οτι ειναι περισσοτερο ανεξαρτητεσ και μπορουν να ανταπεξελθουν σε μια πιο "μοναχικη" ζωη στο σπιτι?Δηλαδή θα μπορώ να την αφήνω μοναχούλα της οταν θα λείπω στην δουλειά?Επισης κατι αλλα που ηθελα να ρωτησω.Πως αντιδρουν σε αλλαγη περιβαλλοντος?θα ηταν καλυτερο να την αφησω μονη της για μια μερα ή να την παρω μαζι μου στο αλλο σπιτι?
Αυτα προς το παρον!
Η υποψηφια γατο-μαμα σας ευχαριστει πολυ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως ηρθες ματα τι εννοεις με την αλλαγη περιβαλοντος ναι οντως μπορει να μενουν ωρα στο σπιτι μονες τους !!! το ξερω απο πρωτο χερι γιατι η δικη μου μενουν γυρω στισ 8 ωρεσ μονοι τους

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου ladycat!
Επειδη ειμαι μεταξυ δυο σπιτιων και μπορει για μια μερα να βρισκομαι σε αλλο σπιτι μεσα στην πολη ρωταω αν ειναι καλυτερο να την παιρνω μαζι μου για εκεινη την μερα στο αλλο σπιτι ή απλα να την αφηνω μονη της ολοκληρη μερα και να την ξαναβλεπω το επομενο πρωι...Δεν ξερω αν με καταλαβες..

αααα δεν εχουν προβλημα κανε μονο να τισ εχεισ μουσικη η τηλεοραση να εχει να ακουει ομοιλιεσ κ πολλα παιχνιδια να παιζει

Μια χαρα θα τα πας Οι γατουλες εχουν λιγοτερη δουλεια απο τα σκυλακια και ειναι πιο αυτονομες Σιγουρα θα μπορεις να λειπεις με τις οδηγιες της Ladycat

σε ευχαριστω καλη μου γιωτουλα με συγκινει αυτο που λες

Συμφωνώ κι εγω με τις προλαλήσασες. Όντως μια γάτα θέλει πολύ λιγότερη φροντίδα απο ένα σκύλο. Καταρχάς δεν χρειάζεται να τη βγάζεις βόλτα όπως το σκύλο, αλλά αν το θέλεις, μπορείς να την εκπαιδεύσεις ώστε να πηγαίνετε βόλτα πότε πότε. Επίσης, είναι πολύ καθαρές και δεν χρειάζονται μπάνιο τόσο συχνά όσο ο σκύλος, ούτε είναι δύσκολο να μάθουν να κάνουν την ανάγκη τους στην τουαλέτα τους (στις περισσότερες είναι υπόθεση ενός τετάρτου να μάθουν γιατί απο μόνες τους θέλουν να είναι καθαρές). Όσον αφορά τη μοναξιά, ναι τη χειρίζονται πολύ καλύτερα απο το σκύλο (άλλωστε μπορείς να τους αφήσεις αρκετό φαι και ξέρουν πότε να φάνε, όχι όπως τα σκυλιά που τρώνε, τρώνε και όποιον πάρει ο χάρος). Απλά μην το παρακάνεις. Ναι, μπορείς για 1-2 μέρες να την αφήνεις μόνη αλλά αν γίνεται πολύ συχνά θα αρχίσει να νιώθει άσχημα. Ίσως πρέπει να σκεφτεις το ενδεχόμενο μιας δεύτερης γατούλας ώστε να κάνει η μία παρέα στην άλλη.

Ευχαριστω ολες τισ γατομαμαδες για τις συμβουλες τους.Παντως εχω καταληξει οτι αν παρω γατα δεν θελω ρατσα.Προτιμω κεραμιδογατο...α,εχω καταληξει και στο φυλο αφου διαβασα ενα σχετικο αρθρο στο forum...Αρσενικό και ο θεος βοηθος...Ηδη ενας φιλος μου εχει κατι γατακια και ισως παμε να τα δουμε...Πιστευω οτι θα ειναι κεραυνοβολος ερωτας!Θα σας ενημερωνω...

Eύχομαι να γίνεις γατομαμά και συ, σύντομα :D Συμφωνώ κι εγώ με τη Michelle στο να πάρεις 2. Eίναι οτι καλύτερο μπορεις να κάνεις και για το γατάκι και για σένα. Δεν θα έχεις ποτέ άγχος μην αργήσεις και είναι μόνο του. Tα έχω ζήσει και τα λέω. Διακοπές 15μέρες έλειπα (η μαμά μου πήγαινε κάθε 1-2 μέρες) και όλα καλά. Aυτά που λέω περί 2, βέβαια, μην σε εμποδίσουν να πάρεις και το ένα αν δεν γίνεται αλλιώς.
Tο να έρθουν στο σπίτι 2 γατάκια την ίδια περίοδο ή και την ίδια μέρα είναι τέλεια κατάσταση. Mην σου πω οτι δεν θα βλέπεις καν τηλεόραση γιατί θα τα χαζεύεις (δες τον Gandalf με τον Aragorn του φίλου μας του Nightfall. Θα λιώσεις!!!:D :D :D ).
Bέβαια προτρέχω γιατί την απόφαση δεν έχεις πάρει καλά-καλά αλλά λέω να προλάβω. Kι εμείς εδώ όλοι θα σε στηρίζουμε και θα σου λύνουμε ο,τι απορία!:rolleyes: Eπίσης χαίρομαι πολύ που ένας ακόμα «σκυλόφιλος» σκέφτεται και οτι οι γατούλες έχουν ψυχή.:happy: Nα θυμάσαι οτι εμείς οι «γατόφιλοι» αγαπάμε :inlove: :inlove: :inlove: και όλα τα άλλα ζώα! Θα το διαπιστώσεις κι εσύ. Eύχομαι ο,τι καλύτερο και σύντομα «γατομαμά»!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back