Ανάληψη ευθύνης για απελευθέρωση μινκ

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Μας το εστειλαν αυτο σε ολες τις φιλοζωικές οργανώσεις
Τι να πω αυτες οι απελευθερωσεις ειναι περιεργο πραμα απο τη μια λες α εστω καποια απελευθερωθηκαν απο την αλλη α τα πατανε αυτοκινητα η αλληλοσπαραζονται...ειναι οπως εκεινο με τα πειραματόζωα.. παντως φαινεται να υπαρχει μια ομάδα ανθρωπων που παρακολουθει τις γουνες. Προσωπικα ειμαι υπερ των ειρηνικών λυσεων.

Ανάληψη ευθύνης

από x
Το βράδυ της 14ης Δεκεμβρίου η ομάδα μας εισέβαλε σε εκτροφείο μινκ έξω από τη Σιάτιστα και απελευθερώσαμε περισσότερα από 1000 μινκ.
Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για το θάνατο όσων ζώων χτυπήθηκαν από αυτοκίνητα, πέθαναν από πείνα και δίψα, αλληλοσπαράχθηκαν, για τις ζημιές που αυτά προκάλεσαν και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο τοπικό οικοσύστημα. Πρώτα όμως θα αναλάβει το σινάφι των γουναράδων την ευθύνη για τη γενοκτονία που διαπράττει καθημερινά, για τη φριχτή εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών κάθε χρόνο, για το γδάρσιμο αθώων πλασμάτων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν ντυμένα με μια όμορφη γούνα, για τις άθλιες συνθήκες αιχμαλωσίας τους. Μέχρι τότε, αναλαμβάνουμε μόνο την ευκαιρία και τη χαρά που δώσαμε στα πλάσματα αυτά να ζήσουν ελεύθερα· κάποια για πολύ, κάποια για λίγο.
Στα βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο είναι εμφανέστατη η έλλειψη στοιχειωδών υγειονομικών προτύπων στις εγκαταστάσεις των εκτροφείων. Τα περιττώματα των ζώων δεν έχουν καθαριστεί εδώ και χρόνια. Δεν αναγκάζονται μόνο τα φυλακισμένα ζώα να ζουν σε ένα μόνιμα μολυσμένο περιβάλλον, υπάρχει και ζήτημα δημόσιας υγείας. Καλούμε και προκαλούμε την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να αποδείξουν ότι υπάρχουν και να προβούν στη τήρηση της νομοθεσίας αποδίδοντας τις κατάλληλες κυρώσεις.
Γνωρίζουμε ότι αυτά που συμβαίνουν μέσα στις βιοτεχνίες – κολαστήρια συμβαίνουν νόμιμα. Ή τουλάχιστον θέλουμε να πιστεύουμε πως συμβαίνουν μόνο τα νόμιμα. Καλούμε και προκαλούμε τους «βιοτέχνες» να δημοσιεύσουν στο κοινό τι συμβαίνει νόμιμα στις «βιοτεχνίες» τους. Αφήστε ένα ρεπόρτερ με μια κάμερα να μπει μέσα και να κάνει ένα αντικειμενικό ρεπορτάζ. Δείξτε στον κόσμο πως νόμιμα δολοφονείτε αθώα πλάσματα με πρωκτικό ηλεκτροσόκ. Δείξτε στον κόσμο πως νόμιμα δολοφονείτε αθώα πλάσματα σε θαλάμους αερίων. Μοιραστείτε μαζί μας την αποκλειστικότητα που έχετε στις κραυγές αγωνίας. Κάντε το και εμείς την επομένη θα παραδοθούμε στις αρχές να αναλάβουμε τις ευθύνες μας έναντι του νόμου. Τι έχετε να κρύψετε;
Και για να τελειώνουμε με το παραμύθι της συντήρησης των τοπικών κοινωνιών από το γουνεμπόριο που υποστηρίζουν οι ενασχολούμενοι... Πριν 200 χρόνια τοπικές κοινωνίες και κράτη ολόκληρα στήριζαν την οικονομία τους στην ανθρώπινη δουλεία. Προφανώς είχαν ίδια νοοτροπία με τους «ενασχολούμενους». Ο κόσμος εξελίχθηκε όμως και όσοι δε συμμορφώθηκαν με το καλό, συνετίστηκαν με το ζόρι. Ο κόσμος συνεχίζει να εξελίσσεται και το εμπόριο γούνας γνωρίζει πλέον την παγκόσμια κατακραυγή. Όσοι δε συμμορφωθούν με το καλό, θα συνετιστούν με το ζόρι. Αν θέλετε λεφτά στον τόπο σας ασχοληθείτε με την περιβαλλοντική του ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή το βιός σας στάζει αίμα αθώων ψυχών. Πριν 10 χρόνια κλαιγόσασταν στα μέσα μαζικής εξημέρωσης και λέγατε πως είστε σε ύφεση, πως η γούνα έχει πάρει την κάτω βόλτα, πως θα μεταναστεύσετε και παρόμοιες σαχλαμάρες. Τώρα όμως που γίνατε σφουγγοκωλάριοι των Ρώσων λεφτάδων τα προβλήματα σας λύθηκαν. Ε λοιπόν, τα προβλήματα σας μόλις άρχισαν. Αναθεωρείστε τις επιλογές σας γιατί από εδώ και πέρα θα μας βρίσκετε μπροστά σας. Όταν 10.000.000 παιδιά πεθαίνουν από την πείνα κάθε χρόνο το niche marketing της γούνας δε χωράει στη λογική μας.
Με αιτία τα παραπάνω και αφορμή την απελευθέρωση στην οποία προβήκαμε καλούμε άπαντες στη συνίδρυση μια πανελλαδικής ομοσπονδίας για την ολική κατάργηση των επιχειρήσεων γούνας στη χώρα μας. Συμβάλετε σε αυτό τον αγώνα με όποιο τρόπο μπορείτε. Δημιουργείστε πυρήνες στην περιοχή σας ή δράστε μόνοι σας. Λειτουργείστε νόμιμα ή παράνομα. Διαδηλώστε ειρηνικά, γράψτε συνθήματα, καταστρέψτε γούνες, σπάστε βιτρίνες καταστημάτων, μπείτε σε εκτροφεία και απελευθερώστε ζώα. Η μόνη προϋπόθεση που θέτουμε είναι η αρχή της μη βίας σε βάρος ανθρώπων και ζώων.

ΥΓ1: Προς κάθε ενδιαφερόμενο για την περίφημη επιδότηση της ΕΕ για τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και για κάθε ενασχολούμενο με τον κλάδο: Φροντίστε να βρείτε μια καλή ασφαλιστική για να καλύψετε το εγχείρημα σας. Και μη λυπηθείτε τα ασφάλιστρα, θα σας χρειαστούν.
ΥΓ2: Προς κ. Μπουζάλη, κ. Παπαδόπουλο και λοιπούς βουλευτές Καστοριάς και Κοζάνης, καθώς και φορείς των Yπουργείων Ανάπτυξης και Εξωτερικών: To ενδιαφέρον σας για την ανάπτυξη της γούνας μας βρίσκει εξ ολοκλήρου αντίθετους. Ευελπιστούμε πως δε θα ξανακούσουμε από τα στόματα σας τη λέξη «γούνα» μέσα στη Βουλή και πως δε θα σας ξαναδούμε σε εκδήλωση των γουναράδων, θα απογοητευτούμε ιδιαίτερα.

Καλή χρονιά με άδεια κλουβιά

Corvus revengis

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=970149

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καπου εκει εξω απο την Σιατιστα εχουν κανει μια μοναδα ...ειναι το χωριο μου εκει και πραγματικα εχω προβληματιστει πολυ, να τα ελευθερωσεις και μετα? οπως σωστα ειπες Γιασμον θα βρουν θανατο αλλιως...
υπαρχει κατι αλλο που μπορουμε να κανουμε? δεν μπορω να βρω κατι...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν βρίσκω να δώ φώτο.. αν είναι σαν τα λεγόμενα τσιντσιλά.. (δεν είναι τα κουνάβια, ούτε οι αλεπούδες, είναι μικρά σαν γάτες με σώμα πιο ποντικέ.. και τεράστια φουντωτή Θεική ουρά...) έχουμε και εμείς εδώ ελεύθερα και άγρια τα βλέπω να περνάνε ξυστά απο το αμάξι, πατημένα, ή ακούω να έχουν ριμάξει τα κοτέτσια.

Η ιστορία λέει ότι και εδώ τα έκαναν γούνες... ή τα είχαν σε εκτροφεία και παρήγαγαν πρώτη ύλη για γούνες. Τώρα μάλλον αυτά, είναι απόγονοι.

Αυτα ειναι Τζουλια.... και εχουν διαφορα χρωματα
mink_mustela_vison_imagelarge.jpg

Α ωραία... θαυμάσια!!!! :( Είχα βρεί ένα φρέσκο χτυπημένο λίγο μόνο στο κεφάλι και είχα την ευκαιρία να το μελετήσω λίγο... σαν ζωντανό... ήταν τέλειο, αφού κάθησα και το χάιδευα...!!!
Το έβαλα στην άκρη, είχε έναν γκρεμό και έπεσε στην θάλασσα.

Όταν περνάνε ξυστά απο το αμάξι και βράδυ κιόλας.. δεν προλαβαίνεις να τα δείς καλά.

Αυτό είναι το Αμερικάνικο μινκ Ελένη νομίζω, τα δικά μας είναι διαφορετικά. Σε μέγεθος μεγάλης γάτας, πιο σκούρο καφέ με μαύρο... γυαλιστερά σαν μετάξι, και πιο φουντωτή ουρά. Θα ψάξω να βρώ φώτο.

Κάπως έτσι αλλά σε μέγεθος αρσενικής γάτας.

Συνημμένα

• Links.jpg
    Links.jpg
    32,2 KB · Εμφανίσεις: 389
Αυτα που δειχνετε στις φωτο δεν ειναι οι βυντρες? Ειχα την εντυπωση οτι τα μινκ ειναι λευκα-ασημενια.:hmm:

Οι βύδρες είναι έτσι.. μόνο που δεν έχουν τόσο φουντωτή ουρά, ζούν στο νερό, λίμνες συνήθως και έχουν πόδια σαν τον κάστορα- παπια.!:) Άσε ντοκτορά έχω κανει με το ΣΚΑΙ και τα national geographic! Την λένε και ενυδρίδα, είναι απο τα αγαπημένα μου ζωάκια και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γυρνάνε ανάσκελα παίρνουν στα χέρια μια πέτρα, και σπάνε κοχύλια ή όστρακα που έχουν βάλει πάνω στην κοιλιά τους, όλα αυτά κολυμπώντας ανάσκελα στο νερό!!!

ΚΑΡΑoff topic!!! sorry τελος.

Συνημμένα

• vydra_ricni.jpg
    vydra_ricni.jpg
    58,2 KB · Εμφανίσεις: 1.198
Μπορουμε να κανουμε και κατι αλλο , να λεμε σε ολους οσους φορανε γουνα τι σημαινει ακριβως αυτο και εξισου σε ολους ( αλλα ολους γυρω μας) τι σημαιενι η γουνα.

Στο εξωτερικο ενας ειρηνικος τροπος διαδήλωσης ειναι ενα πανω που λεει αυτο ειναι ενα ζωο δολογονημενο κι ενας εθελοντης που το κραταει κα περπαταει διπλασε αυτον που φοραει γουνα. εμενα αυτα μου φαινονται καυτεροι τροποι αρκει να γινονται απο πολλους κι αρκει να ερχεστε πολλοι στις διαδηλωσεις κατα της γουνας 28 νοεμβρη καθε χρονο. Εξισου μη ξεχνατε τα παιδια μιλειστε τους για το πως γινεται η γουνα για να μην αγορασουνε ποτε. Για μενα η εκπαιδευση ειναι το καλυτερο οπλο αρκει να τη κανουμε

Οι βύδρες είναι έτσι.. μόνο που δεν έχουν τόσο φουντωτή ουρά, ζούν στο νερό, λίμνες συνήθως και έχουν πόδια σαν τον κάστορα- παπια.!:) Άσε ντοκτορά έχω κανει με το ΣΚΑΙ και τα national geographic! Την λένε και ενυδρίδα, είναι απο τα αγαπημένα μου ζωάκια και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γυρνάνε ανάσκελα παίρνουν στα χέρια μια πέτρα, και σπάνε κοχύλια ή όστρακα που έχουν βάλει πάνω στην κοιλιά τους, όλα αυτά κολυμπώντας ανάσκελα στο νερό!!!

ΚΑΡΑoff topic!!! sorry τελος.

:up::up::up: Ευγε Julia ! Κινητη εγκυκλοπαιδια εισαι παιδι μου!;)

Παντος πιστευω ο καλυτερος τροπος για να κλεισουν αυτα τα εκτροφεια ειναι η ευαισθητοποιηση της κοινης γνωμης στο θεμα της γουνας.
Οταν παψουν να τους αποφερουν κερδη τα εκτροφεια, θα τα κλεισουν απο μονοι τους. :hmm:

:up::up::up: Ευγε Julia ! Κινητη εγκυκλοπαιδια εισαι παιδι μου!;)

Ζωική εγκυκλοπαίδεια ναι,.....:redface: ΔΕΝ προλαβαίνω για τα άλλα...:rolleyes::rolleyes::lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back