Ανήσυχη και Επιθετική

Mario90

Νεοφερμένο μέλος

Ο Mario90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Γεια σας!με λενε Μαριο. Η γάτα μου που την εχω εδω και 3 χρονια ξαφνικά προχθές φοβήθηκε τον έντονο θόρυβο του πλυντηριου, θορυβο που παλια δεν φοβοταν. Ετσι προσπαθησε να μου επιτεθει αλλα προλαβα και κλειστηκα στο δωματιο μου για να ηρεμησει. Την επομενη μερα ενω δεν ακουσε κατι ηρθε διπλα μου να τριφτει στα ποδια μου και νιαουριζε. Εμεινα ακινητος και της μιλουσα αλλα συνεχισε πιο εντονο το νιαουρισμα και με εβλεπε επιμονα. Οταν πηγα να κανω ενα βημα παλι φουντωσε ολοκληρη και ξεκινησε τα κχχχ και να μου επιτιθεται. Μολις που προλαβα να κλειστω στο δωματιο παλι. Δεν μπορω να κανω σχεδον καμια κινηση στο σπιτι. Με βλεπει επιμονα και ειναι ανησυχη. Της πηρα και το feliway... γενικα ειναι απελπιστηκη η κατασταση, ειναι λες και κατελαβε το σπιτι. Ρωτησα και τον κτηνιατρο και μου ειπε πως το μονο που μπορω να κανω υπομονη απλα δεν γινεται υπομονη γιατι πρεπει να μετακομισω και θελω να την δωσω για υοθεσια γιατι σε 6 μηνες θα παω σε αλλη χωρα και θα μενω σε εστια. Απο κανενα ομως δεν πηρα βοηθεια. Ρωτησα σε φιλοζωικες και μου ειπαν δυσκολο να την δεχτουνε. Στην προστασια ζωων που ρωτησα παλι μου ειπαν πως θα της κανουν ευθανασια και δεν εχουν χωρο. Ειμαι πολυ πιεσμενος απο αυτη την κατασταση γιατι ειχα καποια προβληματα υγειας και ηθελα να κανω εμετο απο το αγχος μου. Αγγελια και να βαλω οταν ερθει καποιος να την δει δεν θα ερθει κοντα του με φιλικη διαθεση. Γενικα με ξενους επρεπε να τους βλεπει καθε μερα για 5 μερες για να τους μαθει. Δεν θέλω να την αφησω στο δρομο ουτε για ευθανασια. Δεν ξερω τι να κανω αληθεια και δεν εχω βοηθεια απο καποιον. Αν καποιος μπορει και εχει υπομονη να την αναλαβει και ξερει να χειριζεται τετοιες καταστασεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι γονείς σου δεν μπορούν να την φιλοξενήσουν όσο θα λείπεις? Κάποιος φίλος σου, με δικά σου έξοδα? Είμαι κι εγώ σε παρόμοια κατάσταση, αλλά θα ψάξω πρωτίστως σπίτι ώστε να μπορέσω να πάρω μαζί μου τον γάτο, ειδάλλως αν μείνω σε εστία θα τον κρατήσουν οι γονείς μου μέχρι να μετακομίσω σε σπίτι. Επίσης μην κλείνεσαι βρε στο δωμάτιο, δεν είναι πούμα... Αντιλαμβάνεται και τον φόβο σου και την επικείμενη αναστάτωση και τον αποχωρισμό. Όταν θα τρομάζει έτσι θα της μιλάς ήρεμα και θα την αφήνεις να ηρεμεί μόνη της. Δεν την βλέπω σαν επιθετική, αλλά σαν φοβισμένη.

Επίσης μυρίζομαι Ολλανδία ή όχι?:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν μπορει να μεινει στους γονεις μου δυστυχώς. Βρηκα τυχαια ενα γνωστο χθες που ηθελε γατα και του ειπα την κατασταση και θα προσπαθησει μου ειπε να δει αν θα τα πανε καλα μαζι. Δεν μπορουσα να χειριστω την κατασταση αλλο αυτη την περιοδο γιατι ειμαι πολυ πιεσμενος. Στο τελος θα ημουν νοσοκομειο απο το αγχος και την αγωνια

Θα το ξαναπώ, δεν είναι επιθετική γάτα. Για κάποιον λόγο κάτι την έχει φοβίσει. Όπως λες στα τρία χρόνια πρώτη φορά το κάνει. Μην την παρουσιάζεις σαν επιθετική στους άλλους. Μια φορά ο δικός μου ήταν έξω στο μπαλκόνι και άκουσα μπαμ μπουμ, είχε μπερδευτεί με τα κάγκελα, πήγε να γλιστρήσει, δεν ξέρω. Ήρθε μέσα φουντωμένος, άγριος και έκανε σαν να μην με αναγνώριζε. Τρόμαξε τόσο πολύ δηλαδή που δεν μπορούσα να τον ηρεμήσω. Μήπως συνέβη και τίποτε άλλο που να την τρόμαξε? Τα γατιά έχουν διαίσθηση, σε βλέπει που είσαι σε σύγχυση και αντιδρά.

Το καταλαβα οτι ειναι αγχωμενη και ανησυχη απλα δεν μπορουσα να χειριστω την κατασταση. Δεν μπορουσα να την ηρεμησω με τιποτα. Ελπιζω να ηρεμησει τωρα στο αλλο σπιτι που πηγε.

Αααα βρήκε κιόλας σπιτάκι! Ωραία, ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Δοκιμαστικα μου είπε αυτος που την εδωσα... Αν δεν τα καταφερει ουτε μαζι του δεν ξερω τι θα κανω.. Δεν νομιζω να τη δεχτουν σε καποιο καταφυγιο.

καλησπέρα.
καταρχήν, χωρίς να θέλω να φανώ επικριτική, αν κι αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σου, όταν υιοθετούμε-αγοράζουμε-αποκτούμε-όπως θέλεις πες το ζωάκι, έχουμε την αποκλειστική του ευθύνη εμείς κι όχι οι φιλοζωικές. Νέος άνθρωπος είσαι, με μια ματιά στο διαδίκτυο μπορείς να δεις σε τί κατάσταση βρίσκονται οι φιλοζωικές της χώρας τα τελευταία χρόνια, χωρίς καμμία οικονομική βοήθεια από πουθενά και με τα αδέσποτα να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο.

από εκεί και πέρα, μήπως η γάτα σου αντιλαμβάνεται την έντασή σου σχετικά με το άγχος της επικείμενης φυγής σου? την έχεις 3 χρόνια που σημαίνει πως σε ξέρει και την ξέρεις καλά. τα ψυχολογικά μας οι γάτες τα "πιάνουν" στον αέρα, να ξέρεις.
αν της έδινες λίγο χρόνο ηρεμώντας κι εσύ ο ίδιος νομίζω θα πήγαιναν όλα οκ.

υ.γ.ελπίζω να τα πάει καλά στο καινούριο της σπίτι, αν και μου φαίνεται ότι την έδωσες λίγο ...εύκολα.
υ.γ.2. εύχομαι καλή αρχή στη νέα σου ζωή στο εξωτερικό κι όλα να σου πάνε καλά, όπως και να'χει.
υ.γ.3. εντελώς φιλικά και πάλι στο λέω, αν πάρεις άλλο ζωάκι κάποια στιγμή να θυμάσαι πως είναι για όλη του τη ζωή. δεν είναι κακό να πεις "δεν μπορώ να δεσμευτώ για 10-20 χρόνια".

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back