Ανησυχώ!! Νομίζω ότι η γάτα μου έχει ταχυκαρδία!

Minoulita

Νεοφερμένο μέλος

Η Μίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 26 μηνύματα.
Νομιζω πως το γατακι μου εχει ταχυκαρδια!!!!Εδω και αρκετες μερες γυριζει στο μυαλο μου γιατι ο μικρος κοιμοτανε πανω μου και ενιωθα την καρδια του να χτυπαει αρκετα γρηγορα....κατα τα αλλα μου φαινεται υγιης...Τι να κανω???:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ανησυχω!!!!

Οι γάτες έχουν πιο γρήγορους παλμους απο τους ανθρώπους.:) Αν πάλι δεν μπορεις να ησυχάσεις με τιποτα..και σου φαινεται περίεργο..μπορεις να το πας να το εξετάσει ο κτηνίατρος..είναι πολύ εύκολο..το στηθοσκόπιο θα του βάλει και θα δει τους παλμούς του.Αλλά δεν νομιζω ότι είναι κάτι ανησυχητικό..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξερω πηγαινει γρηγορα η καρδουλα του...μονο οταν γουργουριζει δεν ακουω καταλαβαινω τους χτυπους οταν το χαιδευω...αμα το πιασω απο κατω στη θεση της καρδιας η χτυποι ειναι γρηγοροι,στον κτηνιατρο εδω θεσσαλονικη ειναι λιγο δυσκολο μεχρι τη Δευτερα να παω γιατι εχω μεινει με 30 ε μεχρι την και δεν εχω καρτα αναληψης.Δευτερα θα μου στειλουν οι δικοι μου λεφτα,μηπως ομως μεχρι τοτε συμβει τιποτα κακο φοβαμαι.Αλλα αμα ειναι φυσιολογικο να μην ανησυχω πολυ ε?

Συνεχεια συνεχεια παει γρηγορα η καρδουλα της?Μηπως παιζει καμια φορα και κουραζεται ή την τρομαξε κατι?

Τι να σου πω..σιγουρα ξερω ότι έχουν περισσοτερους παλμους απο εμας.Τόσο εντονα τους νιώθεις;; παλιοτερα ετσι ηταν..ή βλεπεις διαφορά;; Τρωει..πινει νερακι,παει τουαλετα,παιζει;;;

Και τρωει και πινει και τουαλετα παει και παιζει και κοιμαται απο οτι βλεπω απλα λεω μηπως ειναι καμια ταχυκαρδια και στο τελος μου παθει τιποτα...

Παντα ετσι ηταν...

Λετε να ειμαι υπερβολικη?

Το βρηκα στο ιντερνετ -"Οι φυσιολογικοί καρδιακοί παλμοί μιας κατοικίδιας γάτας είναι από 120 ως 220 το λεπτό και εξαρτώνται από το αν βρίσκεται το ζώο σε έξαψη. Για μία γάτα σε ηρεμία, ο φυσιολογικός ρυθμός των παλμών της καρδιάς της θα πρέπει να είναι μεταξύ 150 και 180 χτύπων το λεπτό, διπλάσιος σχεδόν από εκείνον του ανθρώπου (μέσος όρος 80 καρδιακοί παλμοί το λεπτό)."

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Απάντηση: Ανησυχώ!!!!

παιζει ρολο και η ηλικια του γατιου, η φυσικη του κατασταση και το ποσο δραστηριο ειναι. Μετρησε τους παλμους τους οταν κοιμαται να δεις ποσο ειναι (βαλε τα δαχτυλα σου στην εσωτερικη πλευρα του μηρου του γατιου και προσπαθησε να βρεις τον σφυγμο, μετρησε τον για 15 δευτερολεπτα και πολλαπλασιασε τον επι 4). Το πιο πιθανο ειναι οτι το γατακι σου δεν εχει τιποτα :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back