ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπέρα σε όλους.Η Μπιάνκα μου είναι 5-6 μηνών κ εδώ κ μερικούς μήνες ανοίγει μικρές πληγές σε διάφορα σημεία του σώματός της.Έχει ανοίξει ήδη μία στο λαιμό της,μία στο πηγουνάκι της κ σήμερα μόλις είδα ότι πάει να ανοίξει στη ράχη της.Τις αντιμετωπίζω με ειδική αλειφή για δερματίτιδες γάτας.Αρχές Ιουνίου θα μπορέσω να την ξαναπάω στον κτηνίατρο να τη δει.Μέχρι τώρα μου είπε ότι είναι μύκητες κ σκέφτομαι να της κάνω την θεραπεία με ένα σιροπάκι,αλλά δεν θέλω να την επιβαρύνω με φάρμακα άδικα!!πώς θα είμαι σίγουρη αν είναι μύκητες ή ό,τι άλλο είναι?Στην αρχή είναι ερεθισμένη η περιοχή κ σταδιακά ανοίγει μία μικρή πληγίτσα η οποία της δημιουργεί φαγούρα όπως είναι λογικό.Τι μου συστήνετε να κάνω?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Δε σου έκανε καλλιέργεια ο γιατρός να δει αν είναι μύκητες? Είναι πάρα πολύ απλό, έχουν έτοιμα υλικά για τους πιο συνηθισμένους μύκητες. Και η θεραπεία δεν είναι τίποτε, τι το καθυστερείτε?
Τι καλλιέργεια?για πες μου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οπότε σου λέει, έχει απ'αυτό, δώστου φάρμακο τάδε. Δεν είναι ακριβό.
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα στο εξηγήσω κάπως απλά να καταλάβεις. Παίρνει 2 τριχούλες από την περιοχή της πληγής και τις βάζει σε ένα πιατάκι από κείνα που έχουν οι μικροβιολόγοι (πετρί) που έχει μέσα έτοιμα όλα τα υλικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν οι τυχόν μύκητες (υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμα). Μετά από κανα-δυό μέρες το κοιτάει και αν έχει σχηματιστεί αποικία (σα μουχλίτσα) τότε έχει μύκητες. Μάλιστα η αποικία παίρνει άλλο χρώμα αναλόγως το μύκητα γιατί υπάρχουν μέσα στο πιατάκι χρωστικές ειδικές για κάθε είδος. Άν γίνει κόκκινο έχει π.χ. microspora canis, αν γίνει πορτοκαλί άλλο είδος κ.λ.π. Μη φανταστείς ότι πιάνει ΟΛΟΥΣ τους δυνατούς μύκητες, αλλά για τους πιο συνηθισμένους δουλεύει μια χαρά.
Οπότε σου λέει, έχει απ'αυτό, δώστου φάρμακο τάδε. Δεν είναι ακριβό.
ok!κατάλαβα!σ'ευχαριστώ πολύ!!μόλις τελειώσω τις εξετάσεις θα την πάω αμέσως!!α!κάτι τελευταίο,την καλλιέργεια υποτίθεται θα έπρεπε να μου την προτείνει από μόνος του ο κτηνίατρος?αυτός με το μάτι μου 'χε πει τι είναι.πως να τον εμπιστευτω...
julia
Διακεκριμένο μέλος

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Επίσης μπορεί να έχει και ψύλλους, αν δεν έχει ψεκαστεί ή μπεί αμπούλα, ή λουράκι.![]()
όταν τη βρήκα τη ψέκασα κ της έχει ρίξει κ ο κτηνίατρος αμπούλα πριν 1μιση μηνα περιπου
julia
Διακεκριμένο μέλος

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
Οκ, δείτε τι θα σας απαντήσουν για τους μύκητες, και μετά βλέπουμε, αν δεν είναι τί άλλο θα μπορούσε να είναι.![]()
που ξέρω.κ η καημενούλα είναι μικρή ακόμα...
julia
Διακεκριμένο μέλος
που ξέρω.κ η καημενούλα είναι μικρή ακόμα...
ΜΙΚΡΗ δεν είναι μια θυληκή γάτα 5-6 μηνών. Καταρχήν μπορεί να έχει σύντομα, τον πρώτο της οίστρο, ή να τον πέρασε ήδη, και να μην τον καταλάβατε κάν.

Μπορεί να ζευγαρώσει και να γεννήσει άνετα...

Εκτός αυτού, καλό θα ήταν να κάνετε την καλλιέργεια, να δείτε ή να αποκλείσετε τους μύκητες και μετά να προχωρήσετε ενδεχόμενα στην αναζήτηση του αιτίου.
Μπορεί να είναι αλλεργία στους ψύλλους, αλλεργία σε κάτι άλλο... κάποιο άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό ή και το πιο απλό, απλά να ζεσταίνεται, και να ξύνεται πολύ, και να ανοίγει τρύπες......

Θέλει όμως ψάξιμο.

ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος
ΜΙΚΡΗ δεν είναι μια θυληκή γάτα 5-6 μηνών. Καταρχήν μπορεί να έχει σύντομα, τον πρώτο της οίστρο, ή να τον πέρασε ήδη, και να μην τον καταλάβατε κάν.
Μπορεί να ζευγαρώσει και να γεννήσει άνετα...
Εκτός αυτού, καλό θα ήταν να κάνετε την καλλιέργεια, να δείτε ή να αποκλείσετε τους μύκητες και μετά να προχωρήσετε ενδεχόμενα στην αναζήτηση του αιτίου.
Μπορεί να είναι αλλεργία στους ψύλλους, αλλεργία σε κάτι άλλο... κάποιο άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό ή και το πιο απλό, απλά να ζεσταίνεται, και να ξύνεται πολύ, και να ανοίγει τρύπες......
Θέλει όμως ψάξιμο.![]()
τον πρώτο οίστρο της τον πέρασε!!αρχές ιουνίου θα την στειρώσω,αλλά πριν θέλω να ψαξω το θέμα με τους μύκητες για να μην ταλαιπωρείται η ψυχή μου.το μικρή αλλιώς το εννούσα.ότι δεν έχει κλείσει ακόμα χρόνο κ έχει προβληματάκια...
Franky
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιωάννα-μπιάνκα
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool