Ανορεξία, δυσκοιλιότητα, αφυδάτωση

Jo_Nolis

Νεοφερμένο μέλος

Η Jo_Nolis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους!
Ο κολλητός μου έχει μία γάτα 8 μηνών η οποία αρχικά δεν έτρωγε. Θεώρησε πως της τρώει το φαγητό της ο νέος γατούλης που ήρθε στο σπίτι αλλά όταν τον απομόνωσε, κατάλαβε οτι η γατούλα δεν τρώει. Της άλλαξε την τροφή, εκείνη τίποτα. Σε λίγες μέρες αφυδατώθηκε και αδυνάτησε τόσο, που φαίνονται τα κοκκαλάκια της. Του συνέστησα να την πάει στο γιατρό αλλά λόγω έλλειψης χρημάτων δεν την πήγαινε. Τελικά πριν μία εβδομάδα περίπου την πήγε στη φιλοζωική. Της έβαλαν ορό και του είπαν μετά από μία εβδομάδα ότι η γάτα είναι καλά και να πάει να την πάρει - ήταν κάτι ιογενές που πέρασε-. Μόλις την πήγε σπίτι, εκείνη τα ίδια...:(
Χθές την πήγαμε σε μια κλινική όπου της έκαναν αιματολογικές εξετάσεις, ακτινογραφία, της έβαλαν ενδοφλέβιο ορό και σήμερα ενώ μας κάλεσαν να την πάρουμε μας είπαν οτι δεν ξέρουν τι έχει... έχει 24000 λευκά, χαμηλό αιματοκρίτη και το εντεράκι της είναι γεμάτο όμως δεν έχει πυρετό και η μυτούλα της είναι υγρή. Έχει χάσει το κέφι της η καημένη και εγώ είμαι πολύ προβληματισμένη. Μας είπαν θα την κρατήσουν ακόμα μία μέρα για κάποιες επιπλέον εξετάσεις -η καθε μία κοστίζει 40?- και ίσως τότε να βρουν τι έχει. Ο φίλος μου έχει ξεπαραδιαστεί και εγώ ανησυχώ μήπως όλα γίνονται εις μάτειν στο βωμό του χρήματος. Μου φαίνονται πολλά 40? κάθε εξέταση που κάνουν ενώ ΙΣΩΣ και να μη βρουν τι έχει μετά το επόμενο σετ εξετάσεων. Σίγουρα πρωτεύοντα ρόλο έχει η υγεία της μικρής αλλά αν κάποιος δεν έχει 40? για κάθε εξέταση απλά αφήνουμε το ζώο αβοήθητο; Λύση απ' ότι καταλάβατε η φιλοζωική δεν έχει εφόσον δεν βρίσκει τίποτα και θεωρεί πως η μικρή είναι καλά. Τι να κάνουμε;:/:
HTML:
[PHP][/PHP]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το σίγουρο είναι ότι απο το ίντερνετ δεν θα μάθετε τίποτα σίγουρο και πάλι.
Μόνο εικασίες.:/:

Θέλεις τάισμα με το ζόρι καταρχήν ΚΑΛΗ και θρεπτική κονσέρβα. (Hills- a/d, royall - recovery)
Μετά, γιατρός δεν είμαι... αλλά τα πολλά λευκά, μπορεί να είναι και λευχαιμία.
https://www.peteducation.com/article.cfm?c=1+1316&aid=211

Μπορεί να είναι και πολλά άλλα βέβαια. Πρέπει να γίνουν οι εξετάσεις αίματος, αλλιώς δεν υπάρχει λύση. Κάθε ασθένεια θέλει άλλη αντιμετώπιση, και ανάλογα κινδυνεύουν ή όχι, και άλλα ενδεχόμενα ζωάκια στο σπίτι ή στην γειτονία...

Υπάρχουν και άλλες κλινικές και Κτηνιατρεία όπου μπορεί να μήν είναι 40ε η κάθε εξέταση.

Δράστε όμως γρήγορα...Θα έπρεπε απο την πρώτη φορά...:/:
Εύχομαι περαστικά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
Απάντηση: ανορεξία, δυσκοιλιοτητα, αφυδάτωση

και παλι λιγα πληρωσε ο φιλος σου. Το οικονομικο ειναι ενα θεμα, αλλα ο φιλος σου δεν επρεπε να σκεφτει οτι η γατα καποια στιγμη θα αρρωστησει; Δεν εβαλε καποια χρηματα στην ακρη; Επισης το βρισκω πολυ ασχημο να ξερεις οτι δεν τρωει και να περιμενεις να σκελετωθει για να την δει γιατρος. Αν δεν μπορει να της παρεχει ιατρικη περιθαλψη ας την χαρισει.
Τελος παντων, ας μην συνεχισω αλλο το κηρυγμα γιατι η γατα προφανως εχει προβλημα. Το οτι δεν τρωει δεν ειναι καλο. Οι ακτινες εδειξαν οτι το εντερο ειναι γεματο; Μηπως εχει μπλοκαρει το εντερο της και δεν το ειδαν στις ακτινες; Οταν βγαλαμε ακτινες στον δικο μου επειδη δεν ετρωγε και ειχε διαρροια και εμετο, μου ειπε ο κτηνιατρος οτι στις ακτινες συνηθως ψαχνουν να δουν αν το εντερο ειναι στριφογυρισμενο λογω ξενου αντικειμενου. Ο χαμηλος αιματοκριτης μηπως υποδηλωνει εσωτερικη αιμοραγια; Εγω παντως δεν θα την αφηνα ετσι στην τυχη της. Αν πρεπει να κανει επιπλεον εξετασεις ας τις κανει. Στην αναγκη ας δανιστει απο καποιον χρηματα να σωσει την γατουλα. Εγω παντως αν δεν ειχα χρηματα θα δανειζομουν και δεν θα τον αφηνα να φτασει μια ωρα πριν τον θανατο για να γινουν οι απαραιτητες εξετασεις.

Απάντηση: ανορεξία, δυσκοιλιοτητα, αφυδάτωση

Και ο γιατρός της δικής μου γάτας το ίδιο κόστος μου είπε....
Οι αιματολογικές έγιναν, τώρα σειρά έχουν κάποιες ειδικές εξετάσεις για συκώτι, για AIDS, για τοξόπλασμα κα κα
Η κινητοποίηση μας ήταν σχεδόν άμεση. Εφόσον αποκλείσαμε την πιθανότητα κατάθλιψης, να της τρώει το φαγητό ο μικρός κλπ, δεν αργήσαμε να κάνουμε την επίσκεψη στη φιλοζωική, το πολύ να πέρασε 1,5 βδομάδα στο οποίο διάστημα την ταϊζαμε με το ζόρι διαφορετικές τροφές. Εκείνη έγλυφε μόνο του ζουμάκι στην αρχή και μετά ούτε αυτό.
Σίγουρα δεν περιμένω διάγνωση από το internet, γράφω μήπως κάποιος έχει τύχει να περάσει με τη γατούλα του τα ίδια και γνωρίζει πιθανή αιτία ή μήπως ξέρει κάποιος κάποιον γιατρό που να είναι και Άνθρωπος (δεν ζητάω τσάμπα εξετάσεις, ζητώ να μάθω σίγουρα και να επέμβω άμεσα με λογικό κόστος). Αν συζητάμε για 8-10 εξετάσεις, καταλαβαίνει κανείς ότι μιλάμε για μεγάλο κόστος μόνο και μόνο γιατί ΙΣΩΣ να μάθουμε απο τι υποφέρει το ζωντανό.

Εδω υπάρχει μια λίστα με προτεινόμενους.
Δεν γράφετε και περιοχή...
https://www.mypetz.gr/threads/Λίστα-κτηνιάτρων.221742/

Είναι πολλά τα οποία μπορεί να έχει μια γάτα που δεν τρώει...
αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω μπορεί να είναι μόνο μερικά.
Μπορεί επίσης να είναι φρακάρισμα απο τριχόμπαλες = θέλεις ειδική πάστα για να αποβληθεί απο το έντερο.. ή να την κάνει εμετό
μπορεί να είναι έγκυος? και να έχει κάποια επιπλοκή...
Πυομήτρα?
Δηλητηρίαση?

... η λίστα είναι ατελείωτη...:/:

Το αρχείο το έχω κατεβάσει αλλά σ' ευχαριστώ!
Η γάτα είναι οικόσιτη και δε βγαίνει έξω. Ζεί με έναν ακόμη γατούλη και μία σκυλίτσα.
Στην ακτινογραφία δεν φαίνεται κάτι αφύσικο στο εντεράκι της.
Θέλω να πιστεύω πως η γατούλα θα γίνει καλά. Με πονάει που είναι "κρύοι" οι γιατροί και δεν συμμερίζονται τον πόνο και την ανησυχία μας.
Όταν ανέφερα στο αρχικό μήνυμα ότι λόγω έλλειψης χρημάτων δεν την πήγαινε στο γιατρό, για αποφυγή παρεξηγήσεων, εννοώ ότι ο κολλητός είναι άνεργος εδώ και 2 μήνες και δυσκολεύεται πολύ γι' αυτό του πρότεινα τη φιλοζωική. Στο μεσοδιάστημα όμως απέκλυσε το θέμα του να βαρέθηκε την τροφή, να έχει κατάθλιψη κλπ. η γάτα.
Τη γατούλα του τη βρήκε πεταμένη στα σκουπίδια και την έσωσε κυριολεκτικά από του χάρου τα δόντια όταν γυρνόντας ένα βράδυ ακουσε νιαουρίσματα μωρού στα σκουπίδια. Την έσωσε μία φορά και θα το ξανακάνει, έχω ακόμα ελπίδα!
Πιστεύω πως δε χρειάζεται κανείς να είναι πλούσιος για να μπορεί να σώσει ένα ζωντανό, απλά να έχει ψυχή και καρδιά.

Jo_Nolis έχεις νέα για την κατάσταση της γατούλας? Βρήκατε τι έχει?

Όχι, δυστυχώς δεν είχαμε καμία καλυτέρευση. Από την κλινική βγήκε τη Δευτέρα το πουλάκι μου. Πλέον δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της, πέφτει κάτω και έχει τρομερά νεύρα. Μας είπαν να της δίνουμε αντιβίωση (σε μορφή χαπιού) για 10 μέρες και να ξαναπάμε. Φοβάμαι ότι θα σβήσει αυτές τις μέρες που δεν θα μπορώ να βρώ και γιατρό.
Κλάψ και σνίφ. Δώστε μου κουράγιο, μέχρι τη Δευτέρα θα την έχω εγώ στο σπίτι μου λόγω γιορτών. Φοβάμαι όμως μην είναι κάτι κολλητικό και αρρωστήσει και η δικιά μου.... αλλά τη λυπάμαι την καημένη. Ουφ, είμαι να σκάσω.

Δυστυχώς παιδιά... η γατούλα μας άφησε ξημερώματα Μ. Παρασκευής....Εγινε αγγελουδάκι ....
Είμαι απαρηγόρητη!

Λυπάμαι....:cry_x:

Λυπάμαι πολύ. :( Εσείς πάντως προσπαθήσατε να κάνετε το καλύτερο γι' αυτήν...

λυπαμαι για την ασχημη αυτη η καταληξη...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back