Αντίδραση αρσενικού γάτου σε νεογέννητα γατάκια

rene4498

Νεοφερμένο μέλος

Η rene4498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
καλημερα σας.πριν μια εβδομάδα γέννησε η γατούλα μου.δυστυχώς την ώρα που γέννησε δεν ειχε γίνει αντιληπτή απο μένα για να προλάβω να την προστατεύσω. εννοώ οτι μόλις γέννησε της επιτέθηκε ένας γάτος και άρπαξε το ένα γατάκι και το σκότωσε. εκεινη την στιγμη βγήκα έξω και είδα οτι είχε γεννήσει μέσα στο σπιτάκι της, είδα το γάτο που είχε προλάβει και σκότωσε το γατάκι και αμέσως παίρνω τη γατα με τα νεογνά και τα έβαλα σε ασφαλές μέρος. αυτό που ποτέ δεν κατάλαβα είναι η αντίδραση των αρσενικών που καραδωτούν να φονεύσουν τα νεογνά. γιατί γίνεται αυτό?:hmm:κυνηγάνε μόνο τα αρσενικά νεογνά?
τα γατάκια απο την στιγμή που θα γεννηθούν πόσο χρόνο τους παίρνει για να ανοιξουν τα ματάκια τους? ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι είναι απολύτως φυσιολογικό. Στην άγρια φύση έτσι γίνετε. Σκοτώνουν τα μικρά για να ζευγαρώσουν με την μάνα και να κάνουν δικά τους.;)

Καλά έκανες και τα προφύλαξες. Το ίδιο μπορεί να κάνει και μια μάνα, πολύ πιο σπάνια βέβαια, και για άλλο λόγο ... απλά δεν τα θέλει, ή δεν είναι καλή μάνα, δεν κατάλαβε καν ότι γέννησε κλπ κλπ, τα παρατάει και τις περισσότερες φορές έχουν άδοξο τέλος.

Τα μικρά ανοίγουν τα μάτια μετά τις 10-12 μέρες συνήθως. Τάιζε καλά την μάνα, και να τσεκάρεις ότι τρώνε όλα και ότι έχει γάλα.:) Τα διαδικαστικά, τουαλέτα, καθαριότητα κλπ θα τα κάνει η μάνα.

Και ότι αλλο θες ρωτάς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα σας.πριν μια εβδομάδα γέννησε η γατούλα μου.δυστυχώς την ώρα που γέννησε δεν ειχε γίνει αντιληπτή απο μένα για να προλάβω να την προστατεύσω. εννοώ οτι μόλις γέννησε της επιτέθηκε ένας γάτος και άρπαξε το ένα γατάκι και το σκότωσε. εκεινη την στιγμη βγήκα έξω και είδα οτι είχε γεννήσει μέσα στο σπιτάκι της, είδα το γάτο που είχε προλάβει και σκότωσε το γατάκι και αμέσως παίρνω τη γατα με τα νεογνά και τα έβαλα σε ασφαλές μέρος. αυτό που ποτέ δεν κατάλαβα είναι η αντίδραση των αρσενικών που καραδωτούν να φονεύσουν τα νεογνά. γιατί γίνεται αυτό?:hmm:κυνηγάνε μόνο τα αρσενικά νεογνά?
τα γατάκια απο την στιγμή που θα γεννηθούν πόσο χρόνο τους παίρνει για να ανοιξουν τα ματάκια τους? ευχαριστώ.
Χρόνια πολλά.Χριστός ανέστη. Στη βεράντα μου στο κουτάκι του γατούλι μου γέννησε μια αδέσποτη γατούλα τα 5 μικρά της.Ο γατούλης μου "ο τσώκος'' και η γατούλα μου ''η τσίνι'' αντέδρασαν πολύ καλα όταν δεν μπορεί η γατούλα που τη λέω ''μικρούλα'' να φιλάξει τα μωρά της μπαίνει στο κουτί πότε ο τσώκος και πότε το τσίνι και περιποιούνται τα μωρά κανονικά.Ναδεις μπανιάρισμα που τους κάνει το αρσενικό καλύτερα απο την μητέρα τους.Αρα δεν είναι θέμα αρσενικού αλλά χαρακτήρα γάτου.Ο δικός μου είναι φιλικός με τα γατάκια αλλα όχι με τους ξένους ανθρώπους.Τα νεογνά γατάκια ανοίγουν τα ματάκια τους γύρω στις 15 ημέρες και περπατούν μετά απο 15 ημέρες αφού ανοίξουν τα μάτια τους. Να σου ζήσουν και λυπάμαι για το μικρό που έφαγε ο γατούλης σου.

ειναι πραγματι θεμα και χαρακτηρα τελικα:hmm:Εμενα η γιατρος μου ειπε να τα εχω χωρια 2 ολοκληρες εβδομαδες...και με ειδικο χειρισμο να φερω τον αρσενικο σε επαφη...ειναι και πολυ κυριαρχικος...και η θηλυκια μου ήδη πριν καν γεννησει τον διωχνει...:/:

Κι εμένα ο δικός μου που φιλοξενώ ένα μωρό γατάκι αυτή την περίοδο έχει δείξει υπέροχο χαρακτήρα. Για του λόγου το αληθές φωτογραφία στο θέμα του ROY:)

Η αντίδραση κάθε αρσενικού μπορεί να είναι διαφορετική. Όπως και διαφορετική μπορεί να είναι με ενα μωρό απο ένα άλλο.. και αν τύχει να συνυπάρξει με άλλο να είναι πάλι διαφορετική.:)

Εχω 2 γατακια 1 μηνων και 5 ημερων τα εχω στο κηπο και φοβαμαι μηπως τα πνηξουν η' τα χτυπησουν οι γατες και οι γατοι της γειτονειας.Παρελειψα να πω οτι τα γατακια οταν βλεπουν γατα κρυβονται κατω απο το μπαρμπεκιου,παρολα αυτα φοβαμαι μηπως παθουν τιποτα.τι να κανω???

Να τα πάρεις με την μάνα κάπου μέσα? Σε καμία αποθήκη κάτι?...

Τους εχω βαλει μπροστα απο το μπαπμπεκιου μια μεγαλη ταβλα και τους αφησα μια μικρη τρυπουλα για να βγαινουν στο κηπο.Δυστυχως δεν εχω αποθηκη και μεσα στο σπιτι δεν μπορω να τα παρω γιατι εχει αλλεργια ο πατερας μου.Ελπιζω να μην συμβει κατι δυσαρεστο.Να σας ρωτησω κατι (σχετικα με την συμπεριφορα των γατιων????)

Ναι καλέ.:)

Τα γατακια μου νιαουριζουν πολυ και δεν ξερω το λογο.Ανυσηχω......Επισης,μπορειτε να με συμβουλεψετε σχετικα με την διατροφη τους???Απο ποια ηλικια τρωνε ξηρη τροφη???Σε αυτη την ηλικια που βρισκονται τι πρεπει να τρωνε???

Α) Μάνα υπάρχει?
Β) Θηλάζουν αν υπάρχει, αν δεν υπάρχει ψιλοτρώνε μουλιασμένες κροκέτες kitten, και κονσέρβα.

Φωνάζουν λογικά. Φοβούνται, δεν νοιώθουν ασφάλεια, θέλουν την μαμά τους, ή και πεινάνε.
Μια πιο "φωλιά" ίσως να βοηθούσε. Αν είναι ήρεμα, θέλουν επαφή, και αγάπη.

Μανα δεν υπαρχει κοντα τους.Μου τα χαρισαν.:)Δοκιμασα να τους δωσω μουλιασμενη τροφη αλλα δεν την τρωνε.Τρωνε κοσερβα.Το πατε με πολυ ορεξη,τις μπουκιτσες οχι και τοσο πολυ.Τους εδωσα γαλα και γιαουρτι αλλα δεν εφαγαν πολυ απο αυτα.Ποση ποσοτητα πρεπει να τρωνε και ποσες φορες???Εγω τα ταιζω 4 φορες την ημερα.

Γάλα αγελαδινό δεν κάνει, ούτε γιαούρτι μπορεί να κάνουν διάρροια. Κανονικά έπρεπε να μείνουν με την μαμά 2 μήνες... στα έδωσαν πολύ νωρίς.

Δίνε κονσέρβα, και σιγά σιγά μουλιασμένες κροκέτες Kitten σε νερό.. Θα τρώνε όσο θέλουν.
Πώς όμως ξέρεις ότι δεν τους το τρώνε τα άλλα?? Και γιατί δεν τους κάνεις ένα σπιτάκι? Έτσι θα είναι χύμα στον κήπο, με τα άλλα να τα περιτριγυρίζουν?....

Θα τα διώξουν σίγουρα. Και θα μαλώσουν και άγρια να ξέρεις. Δεν μπορείς να φέρεις ξένο γατί σε περιοχή άλλων, χωρίς συνέπειες.

Γιαυτό κι το νιαούρισμα, και το κρύψιμο και όλα...δεν τα βλέπω καλά...:(

Δεν εχω αλλο χωρο να τα βαλω.Εχουν βρει ζεστη κατω απο το μπαρμπεκιου(ειναι πετρινο και εχει μονο 1 ανοιγμα απο μπροστα το οποιο το εχω κλεισει και δεν νομιζω να χωρανε αλλες γατες.).Παντως σημερα το μεσημερι περασε ενας γατος και οταν του αγριεψε το ενα το γατακι εφυγε τρεχοντας:lol:Κατι αλλες γατες που ηρθαν μονο μυρησαν την περιοχη.Ευτηχως!:)Το φαγητο τους τους το βαζω μεσα στην φωλιτσα αλλα απο μονα τους δεν πανε να φανε:(τα βαζω εγω.Ευτηχως για την αναγκη τους πανε μονα τους αλλα δεν ξερουν ακομα να τα σκεπαζουν:)

Αν θές την γνώμη μου
Αφού δεν είχες χώρο τί τα ήθελες? Στο μπαρμεκιού.. δεν είναι λύση.
Τα γατάκια δεν θα μάθουν ποτέ, (έπρεπε να ξέρουν) δεν τα σκεπάζουν, γιατί τρέχουν να ξανακρυφτούν.
Θα μείνουν εκεί μέσα...(ωραία ζωή..) και αργά η γρήγορα, θα πλακωθούν, μόλις μεγαλώσουν και τα δούν ανταγωνιστικά.

Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

Μετά από ποια ηλικία είναι τα γατάκια ασφαλή από το ένστικτο των γάτων να τα πνίγει;

Μετά από ποια ηλικία είναι τα γατάκια ασφαλή από το ένστικτο των γάτων να τα πνίγει; Ισχύει πως οι γάτοι πνίγουν ΚΑΙ τα αγόρια αλλά ΚΑΙ τα κοριτσάκια; Ευχαριστώ!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Μετά από ποια ηλικία είναι τα γατάκια ασφαλή από το ένστικτο των γάτων να τα πνί

Απο το ενα μήνα περίπου.Αλλα δεν πνίγουν όλοι οι γάτοι τα γατακια.Ειχα έναν γάτο που προστάτευε τα γατακια του.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

συμφωνω απο τον ενα μηνα περιπου και μετά. δεν εχει να κανει με το φύλο των μωρών αλλά με το οτι δεν είναι τα δικά τους μωρά- τουλάχιστον αυτό έχω μάθει. δλδ δεν πνιγουν γενικά ο,τι μωρό βρουνε αλλά μονο αυτά που δεν είναι δικά τους, για να ξαναέρθει η γάτα σε οίστρο και να ζευγαρώσουν μαζί της. και μόνο έτσι στέκει δλδ, δεδομένου ότι το ένστικτο όλων των αρσενικών ζώων είναι να μεταβιβάσουν το dna τους στις επόμενες γενιές.

Απάντηση: Μετά από ποια ηλικία είναι τα γατάκια ασφαλή από το ένστικτο των γάτων να τα πνί

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Επίσης όντως ισχύει γιατί έχουμε έναν γατούλη από κάτω, στον κήπο ο οποίος προστατεύει και βρίσκει όσο φαγητό μπορεί σε ένα γατάκι που η μάνα του το παράτησε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back