Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν κατάλαβα τις διαθέσεις του γιατί πήδηξε χωρίς να βγάλει ήχο, οπότε υπέθεσα πως ήθελε να παίξει, αλλά και παλι τραβήχτηκα. Όταν δεν με έπιασε γρύλισε και τινάχτηκε θυμωμένα
Φτηνά την γλίτωσα... 
Η τρομάρα ακόμα να μου φύγει...Τα σκυλιά τα λατρεύω... Πραγματικά ίσως τα αγαπάω περισσότερο από ολα τα ζώα (αν και αγαπάω όλα τα ζώα έχω περισσότερη αδυναμία σε σκύλους, γάτες, άλογα), δεν τα φοβάμαι ούτε κατά διάνοια και από μικρή πάω κατά πάνω τους με θάρρος (εννοείται για χάδια
)Έχουν πηδήξει πάνω μου τεράστιοι Μολοσσοί (για παιχνίδι) και εγώ χαιρόμουν, ενώ ο τότε φίλος μου μπήκε και κλειδώθηκε στο αμάξι

(εννοείται έχουμε χωρίσει
)Ποτέ δεν υπολόγιζα την διάθεση των σκύλων απέναντι μου, γιατί θεωρούσα δεδομένο πως ήταν άκρως φιλική, όπως και η δική μου

Μάλιστα συνήθως οι σκύλοι κάνουν σαν τρελλοί όταν τους πλησιάζω...
Ενώ με τις άγνωστες γάτες οι σχέσεις μου εξαρτώνται από το κατά πόσο "φιλάνθρωπες" είναι γενικώς.
Μετά το σημερινό δεν νομίζω να γίνω επιφυλακτική απέναντι στους σκύλους, όμως έχω προβληματιστεί... Μήπως η μυρωδιά του Μέλα πάνω μου προκάλεσε την επίθεση? Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε αυτό σημαίνει πως η σχέση μου με τους σκύλους θα αλλάξει? Όντως οι ιδιοκτήτες γατων είναι αντιπαθείς στους σκύλους? Ή απλά έπεσα για κακή μου τύχη (και για πρώτη φορά στη ζωή μου) σε ψυχοπαθές, ή απλά επιθετικό σκυλί? Θα συνεχίσει να μου συμβαίνει αυτό?
Σας παρακαλώ, όσοι έχετε γάτες, πείτε μου αν σας ορμάνε τα σκυλιά, να κάνουμε μια μίνι έρευνα...
Βοήθεια, παθαίνω κρίση ταυτότητας...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Desdemona
Διάσημο μέλος
Μην ανησυχείς, το σκυλί μπορεί να ήθελε να παίξει και να τρόμαξε από το δικό σου φόβο. Νομίζω ότι τα μεγαλόσωμα σκυλιά περισσότερο μας φοβίζουν λόγω όγκου, συνήθως είναι πολύ φιλικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Orangelo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ξέρω...μυρίζουν τις γάτες;

Αν είναι έτσι,σημαίνει ότι όπου πάω και περνάω από σκυλί δίπλα,είμαι καταδικασμένη
αν και μια φορά,βγαίνοντάς από μια πολυκατοικία ήταν ένας κούταβος ρότβαιλερ μπροστά και το έπιασα,το χάιδεψα κανονικά.Χωρίς να γίνει κάτι,δηλαδή.Ίσως να φταίει και κάτι άλλο,εκτός από τις γάτες; Ίσως παίζει ρόλο αν το σκυλί σε πάει ή όχι;

maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν ηθελα να δω την συνεχεια. Ναι, αυτό συμβαινει.απο κει και περα μαλλον εξαρταται απ το χαρακτηρα του καθε σκυλου. (ο οποιος διαμορφωνεται απο το εκαστοτε "αφεντικο")Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν νομίζω μωρέ... Εκτός κι αν πέσεις σε σκύλο που έχει ιδιαίτερο "κόλλημα" με τις γάτες και τρελαίνεται με το που τις μυρίζει.Όντως οι ιδιοκτήτες γατων είναι αντιπαθείς στους σκύλους?
Εμένα πάντως μόνο μια φορά στη ζωή μου μου έχει επιτεθεί σκυλί και αυτό ήταν πολύ πριν αποκτήσω γάτα (ήταν ένα από αυτά τα μικρά ασχημομούρικα με τον προγναθισμό, δεν ξέρω πώς λέγονται, που μου είχε αρπάξει το πόδι ενώ έκανα ποδήλατο).
Όταν βλέπω σκυλάκι φιλικό, είτε αδέσποτο είτε με ιδιοκτήτη, πάντα το χαϊδεύω και ποτέ δεν είχα πρόβλημα επειδή μυρίζω "γατίλα".
Άρα μάλλον έπεσες στην περίπτωση πιστεύω...
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
αν έπαιζα δηλαδή με κάποιο σκυλί φίλου η γάτα μου με μύριζε με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά δεν με αντιμετώπιζε ούτε εχθρικά ούτε με φόβο
αντιθέτως μου συναίβει όταν δεν είχα γάτα και πρέπει να είχε σχέση με το ότι ήμουν σε εκείνες τις δύσκολες μέρες του μήνα

με τον ίδιο τρόπο την οσμή αντιλαμβάνονται το άγχος, τον εκνεβρισμό ή το φόβο σου και αυτό είναι κάτι που μπορεί να τα κάνει επιθετικά
άποψη μου είναι ότι κάτι τέτοιο έγινε ή το σκυλί ήταν προβληματικό ή εκνευρισμένο ακόμα από κάτι άλλο πχ. το αφεντικό του (ή να το είχε μαλώσει ή το αφεντικό απλά να ήταν στρεσαρισμένο για κάποιο λόγο) και σε είδε ως απειλή

σε γενικές γραμμές πάντως όταν είστε αδιάθετες καλό είναι να μένετε μακριά από ζώα και έντομα όπως μέλισσες, σκύλους, άλογα κτλ. ότι μπορεί δηλαδή να σας βλάψει όσο γλυκούλι και να είναι
μαγισσα
Διάσημο μέλος

konstans
Περιβόητο μέλος
Άβυσσος η ψυχή των ζώων.............

Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μάλλον το σκυλί έχει κάποιο θέμα, μπορεί να φταίει και που πέρασα και από κοντά του, ίσως με είδε σαν απειλή γιατί καταπάτησα τον προσωπικό του χώρο, ή απλά να μην του έκατσε καλά η φάτσα μου...

Πάντως η $%^% γρια πρέπει να το φιμώσει το γαϊδούρι της, αφού το'χει κάνει όπως το'χει κάνει, μην αρπάξει κανα παιδί...
Νιώθω τύψεις που δεν της είπα τίποτα, όμως από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ και απομακρύνθηκε πολύ γρήγορα...
prince
Διάσημο μέλος
Πχ ο πιτ μας (πιτ μπουλ) εχει απεχθια στα προβατα και στα μηχανάκια. Δεν ξέρω πως τα εχει συνδιασει αυτα τα δυο αλλα ειναι ικανος να κοψει την αλυσίδα και να ορμήσει. Σε ανθρωπο ορμάει μόνο αν αυτός βγαίνει απο το κτήριό μας και ειδικά αν εχει πράγματα πάνω του οπότε και τον δαγκώνει μαλακά για να τον ακινητοποιήσει (που πας εσύ με τα πράγματα ένα πράγμα....)
Μου ρίχνει ομως κάθε μέρα γενναιόδωρο μύρισμα (κάτι ο πρινς και η ρέινα σπιτι, κάτι ο κάρλος και ο κάρλα εδώ)
Πάντως τέτοιου είδιους σκυλιά έξω στο δρόμο έπρεπε να έχουν φίμωτρο. Τυχερή ήσουν που το μαζέψανε πριν σε πιάσει. μάλλον του φόραγε πνίχτη στο λαιμό αλλιώς δεν νομίζω ότι ενα τραβηγμα ήταν αρκετό για να το σταματήσει.
drusilia
Διάσημο μέλος
Ποτέ δεν με έχει ούτε καν κοιτάξει στραβά σκυλί, παρόλο που ασχολούμαι συνέχεια με γάτες...
Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
Φέτος το καλοκαίρι δύο άγνωστες λυκοσκυλίνες με το μωρό της μάλιστα η μία, όταν πήγαμε στο χωράφι μας, πετάχτηκαν από το διπλανό χωράφι για να μας γαυγίσουν, τις γλυκομιλήσαμε και το τί γλυψιές μας έκαναν, τί ουρές, τί κάτω από τα πόδια μου να περνάνε, μόνο βόλτα δεν με πήγαν. Και βέβαια, η μυρωδιά της Μπασσέτ μας έχει ποτίσει![]()

Θα συμφωνήσω με την prince, μάλλον έκανες κάποια κίνηση που το συγκεκριμένο σκυλί θεώρησε επιθετική. Και φυσικά είναι θέμα εκπαίδευσης, όπως είπε η Ελένη.
Πάντως, δε νομίζω πως η γατίλα ή όποια άλλη μυρωδιά αρκεί από μόνη της για να επιτεθεί ένα σκυλί. Κάτι άλλο συνέβη στην περίπτωσή σου.
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος

Είναι σαν ένστικτο, όταν βλέπω ζώο πλημμυρίζω στοργή και το προσεγγίζω με αυτό το συναίσθημα, ακόμα και αν δεν αλληλεπιδρούμε με κάποιον τρόπο. Ακόμα και τα άλογα, εκεί που εκπαιδεύομαι στην Θεραπευτική Ιππασία, με γλείψανε όλα όσα πλησίασα από την πρώτη στιγμή

Και ξέρω και από παιχνίδι. Πρίν από χρόνια μια τεράστια λυκοσκυλίτσα χύμηξε πάνω μου και μου άρπαξε το χέρι αλλά έπαιζε, το κατάλαβα, δεν τραβήχτηκα και δεν έπαθα τίποτα. Τα αφεντικά της και ο φίλος μου έχασαν 10 χρόνια από τη ζωή τους και εγώ έπαιζα, χάϊδευα και χαιρόμουνα αμέριμνη με το ένα χέρι τη σκυλίτσα, γιατί το άλλο το κράταγε σφιχτά στο στόμα της κανα τέταρτο

Για αυτό προβληματίστηκα με τη συμπεριφορά του ροτβάϊλερ.
Μάλλον το σκυλί είχε προβλήματα συμπεριφοράς, μπορεί να μην ήταν και στειρωμένο και του την είχε δώσει γενικά. Ή κανείς δεν του έμαθε πώς να συναναστρέφεται (άγνωστους) ανθρώπους. Και εγώ αν αφήσω το Μέλα και τη Ρεγγίνα να κάνουν του κεφαλιού τους η μεν Ρεγγίνα θα σκαρφαλώνει τους ανθρώπους σαν να είναι δέντρα και ο δε Μέλας θα δαγκώνει με το που τον αγγίζει άνθρωπος για να παίξει. Θα είναι επιθετικά ζώα???
Αλλά αυτό το σκυλί όχι μόνο δεν ήξερε να φέρεται, αλλά ήταν και πραγματικά επιθετικό, για αυτό αναρωτήθηκα αν έφταιγε η μυρωδιά του Μέλα.
Αλλά και εγώ είχα παλιότερα γάτες και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με σκύλους, ίσα ίσα...
Οπότε μάλλον το σκυλί έχει απωθημένα γενικά και δεν είναι κοινωνικοποιημένο σωστά, ή κάτι τον ερέθισε πάνω μου, ή και τα δύο. Καταληγώ στο συμπέρασαμα πως ενοχλήθηκε/αμύνθηκε στο ότι κατευθυνόμουν γρήγορα προς το μέρος του χωρίς φόβο (εγώ απλά στο δρόμο μου πήγαινα), θεώρησε πως θα του έκανα επίθεση και όταν πέρασα από δίπλα του μου χύμηξε...
CrazyTourists
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νομίζω ότι απλώς έτυχε...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool