Απολύμανση δοχείων φαγητού.

zoo

Πολύ δραστήριο μέλος

Η zoo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 42 ετών. Έχει γράψει 1.511 μηνύματα.
Με τι απολυμαίνετε τα δοχεία της τροφής και νερού αν χρειαστεί;
Γιατί η μικρή που φιλοξενώ στο σπίτι, ήπιε νερό από το δοχείο του δικού μου, παρ΄όλο που της έχω βάλει δικό της. :/:
Κι επειδή δεν ξέρω τι μπορεί να έχει σαν αδέσποτη που είναι, θέλω νατο απολυμάνω, αλλά να μην μυρίζει μετά και δεν πίνει ο γάτος μου.
Έχετε καμιά ιδέα περί του θέματος;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νερο με ξυδι.Σκοτωνει τα μικροβια και δεν αφηνει μυρωδιες.Επισης,βολευουν τα κεραμικα και τα μεταλλικα σκευη,γιατι τα πλαστικα κρατουν μικροβια.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστώ. Αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, αλλά δεν ξέρω αν θα έκανε δουλειά.
Τώρα το δοχείο είναι πλαστικό, γιατί είναι αυτό με τη μποτίλια επάνω, που τρέχει λίγο-λίγο, οπότε δεν γίνεται να το αλλάξω.
Πιστεύω να μην νοτίσει από τη μυρωδιά του ξυδιού, μόνο...:/:

Μπα,αν το διαλυσεις σε νερο δε νομιζω.Εγω το κανω στην αμμολεκανη και στα σκευη τους μια στο τοσο και δεν εχουν προβλημα.

και γω το κανω !!!!!εχω ενα μπουκαλι πλαστικο εχω μεσα μισο νερο μισο ξυδι !!και τα κανω με αυτο!!!!δεν μυριζει εγω τα ξεπλενω και με καυτο νερο!:blink::blink:

Ευχαριστώ :)κορίτσια.

εγώ πάντως είμαι του πράσινου σαπουνιού για πολλές χρήσεις... τα μπώλ τα σαπουνίζω με αυτό τακτικότατα και τα ξεβγάζω καλά καλά... (έιναι ίνοξ τα μπωλ) δεν έχω παρατηρήσει να δυσανασχετούν τα γατιά μου (το ξύδι όσο και να το διαλύω τα ενοχλεί...)

μου λέτε πως να καθαρίσω τα άλατα απ'το νερό στο κεραμικό μπωλ νερού??

Τα άλατα φεύγουν με ξίδι, αλλά χρειάζεται να μουλιάσει το σκεύος στο ξίδι για αρκετή ώρα (τον βραστήρα, π.χ., που τον καθαρίζω έτσι, τον αφήνω γεμάτο με ένα μίγμα ξιδιού-νερού όλη τη νύχτα).
Μετά βέβαια θα χρειαστεί να το ξεπλύνεις πολύ-πολύ καλά για να φύγει εντελώς η μυρωδιά, να μην ενοχλεί τα γατάκια.:)

Τα άλατα φεύγουν με ξίδι, αλλά χρειάζεται να μουλιάσει το σκεύος στο ξίδι για αρκετή ώρα (τον βραστήρα, π.χ., που τον καθαρίζω έτσι, τον αφήνω γεμάτο με ένα μίγμα ξιδιού-νερού όλη τη νύχτα).
Μετά βέβαια θα χρειαστεί να το ξεπλύνεις πολύ-πολύ καλά για να φύγει εντελώς η μυρωδιά, να μην ενοχλεί τα γατάκια.:)
ναι...έτσι πλένω κι εγώ το βραστήρα!
Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω:)...και μετά μάλλον θα το ξαναπλύνω πολύ καλά με σαπουνάκι κοινό για να διώξω τη μυρωδιά...

ναι...έτσι πλένω κι εγώ το βραστήρα!
Ευχαριστώ θα το δοκιμάσω:)...και μετά μάλλον θα το ξαναπλύνω πολύ καλά με σαπουνάκι κοινό για να διώξω τη μυρωδιά...
Δεν νομιζω να μενει η μυρωδια στο κεραμικο μπολακι....οι μυρωδιες γενικα ισχυρουν στα ''υλικα'' οταν υπαρχει καταλληλη θερμοκρασια - σημειο βρασμου - ανοιγουν οι ποροι των υλικων..;)

Δεν νομιζω να μενει η μυρωδια στο κεραμικο μπολακι....οι μυρωδιες γενικα ισχυρουν στα ''υλικα'' οταν υπαρχει καταλληλη θερμοκρασια - σημειο βρασμου - ανοιγουν οι ποροι των υλικων..;)
αυτό είναι...έψαχνα μια επιστημονική απάντηση βρε παιδί μου...:cool:

Εγώ τα πλένω με σκέτο καυτό νερό απλά πολύ ώρα..Δεν έχω δει καμιά αντίδραση!!!!:hmm:Αλλά είναι και πλαστικά..:|

αυτό είναι...έψαχνα μια επιστημονική απάντηση βρε παιδί μου...:cool:
Σε καλυψα ε????? :up: παντως με λιγο Palmolive που τα πλενω και καυτο νερακι νομιζω οτι ειναι καλα. Τα πλενω βεβαια μετα απο καθε γευμα, και δεν αφηνω ξεραμενο φαγητο στο πιατο τους.:)

Εγώ τα πλένω με σκέτο καυτό νερό απλά πολύ ώρα..Δεν έχω δει καμιά αντίδραση!!!!:hmm:Αλλά είναι και πλαστικά..:|
Οχι...εμένα κάνει μια γραμμή με άλατα στη στάθμη του νερού...αλλά η Ερυθραία έχει τρομερά άλατα στο νερό...:/:αυτή η γραμμή δεν φεύγει με ένα απλό σαπούνισμα...θα βάλω ξύδι...

Γιουλη απο τη βρυση τους βαζεις νερο;Εγω μονο εμφιαλωμενο,κι εμας εχει πολλα αλατα...

Σκεφτομαι να παρω και γω αυτο το μπωλ που εχει απο πανω μπουκαλα με συνεχης παροχη νερου, αλλα σκεφτομαι οτι το πλαστικο δεν ειναι και το καλυτερο υλικο. Εχω διαβασει οτι μετα απο λιγο καιρο αρχιζει και αλλιωνεται η επιφανεια. Απο την πολυχρησια εννοειται. Και στο σπιτι, σαν οικογενεια, εχουμε καταργησει τα πλαστικα μπουκαλια ψυγειου με γυαλινα.
Μεταλλικα ισως?

Τα μεταλλικα και τα κεραμεικα κανουν την καλυτερη δουλεια νομιζω...Εγω προτιμω τα κεραμεικα γιατι εχουν και καποιο βαρος και δεν τα φερνουν βολτα σε ολο το σπιτι προσπαθωντας να αποτελειωσουν το γευμα τους.
Για την απολυμανση,διαβασα οτι κανει πολυ καλη δουλεια και το αλατονερο,αρκει μετα να πλενεται καλα το σκευος και να στεγνωνει επισης πολυ καλα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back