Απορία - Σκεπάζουν το φαγητό τους

ΜΑΤΟΥΛΑ

Πολύ δραστήριο μέλος

Η ΜΑΤΟΥΛΑ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 1.241 μηνύματα.
Καλησπερα σ ολους !!!
Εχω μια απορια ... Οι γατουλες μου και κυριως η Μαιρουλα οταν τελειωσουν το φαγητο τους σκεπαζουν το πιατο τους δηλ. νομιζουν οτι το σκεπαζουν , με τα χερακια τους . ξερω οτι τα σκυλακια το κανουν αυτο για να κρυψουν το φαι τους και να το ξαναβρουν αργοτερα .
Συμβαινει το ιδιο και με τις γατες ??? Ομως αυτες δεν εχουν τιποτα μεσα στο πιατο τους για να το κρυψουν ...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Απορια

το κανει και ο δικος μου συνεχεια. Το κανουν για να σκεπασουν το φαγητο τους και να κρυψουν τις οσμες. Εχει πολλη πλακα να τα βλεπεις με τις ωρες να προσπαθουν να το σκεπασουν!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Απορια

Kαι εμένα το κάνουν :)

Καλησπερα !!!
Το θεμα ειναι οτι το κανουν αφου τελειωσουν το φαι τους , δεν εχει τιποτα στο πιατο πια ... Ειναι πολυ αστειες !!!

σου λεει μην μυρισουν που ηταν το φαγητο μου! Το κανουν και μενα αν και οχι παντα, η Καραμελα μια φορα οποτε περνουσε απο το μπολακι σκαλιζε τα πλακακια γυρω του, μπορει να το εκανε και 15 φορες μεσα στη μερα!

Εμένα η Αζβόρ το κάνει ενώ έχει ακόμα φαϊ το πιάτο της!!
Αυτό πώς το εξηγείτε?:P

Καλησπερα σ ολους !!!
Εχω μια απορια ... Οι γατουλες μου και κυριως η Μαιρουλα οταν τελειωσουν το φαγητο τους σκεπαζουν το πιατο τους δηλ. νομιζουν οτι το σκεπαζουν , με τα χερακια τους . ξερω οτι τα σκυλακια το κανουν αυτο για να κρυψουν το φαι τους και να το ξαναβρουν αργοτερα .
Συμβαινει το ιδιο και με τις γατες ??? Ομως αυτες δεν εχουν τιποτα μεσα στο πιατο τους για να το κρυψουν ...
τι ενοεισ σκεπαζουν το πιατο??????αν βλεπεις πωσ το 'σκεπαζουν' οπωσ κανουν στην αμμο σιμαινει πωσ καθαριζουν τον χορο τουσ

Σε μας η Μυρτούλα το κάνει πολύ συχνά, ο Άρης πιο σπάνια.;)
Συνήθως έχουν μείνει λίγες κροκετούλες στο πιατάκι τους.;);)
Είχα την εντύπωση ότι το κάνουν για να κρύψουν το λίγο φαγητό που έμεινε, για να μην τους το φάει κάποιος άλλος.:whistle::P
Πάντως έχει πολύ πλάκα, όταν προσπαθούν να σκάψουν το πλακάκι!:P:P

σου ειπα και πριν :δεν προσπαθουν να σκαψουν αλλα καθαριζουν την περιοχη τους οπως κανουν και με την αμμο τους.........

σου ειπα και πριν :δεν προσπαθουν να σκαψουν αλλα καθαριζουν την περιοχη τους οπως κανουν και με την αμμο τους.........
με πολλη σιγουρια το λες..πως εισαι τοσο σιγουρη?

με πολλη σιγουρια το λες..πως εισαι τοσο σιγουρη?

Είχα κι εγώ την ίδια ακριβώς απορία.. :worry:

τι ενοεισ σκεπαζουν το πιατο??????αν βλεπεις πωσ το 'σκεπαζουν' οπωσ κανουν στην αμμο σιμαινει πωσ καθαριζουν τον χορο τουσ
Καλησπερα !!!
Ετσι ακριβως κανουν , οπως με την αμμο .
κατα βαθος πιστευω οτι το κανουν και για καθαριοτητα και για να
σκεπασουν το υπολοιπο φαγητο τους ...
Ευχαριστω Πολυ για την πληροφορια .

ναι γιατι μου το ειπε ο κτηνιατρος της γιατι το ειχα ρωτησει και εγω..............

οταν λετε σκεπαζουν, τι ακριβως εννοειτε? ο δικος μου αυτο που κανει, ειναι να βαζει το ποδι στις κροκετες κ τις πεταει εξω απτο μπωλακι, με αποτελεσμα κροκετες στο πατωμα, κ μεσα στο μπωλ του νερου που ειναι παραδιπλα.. μια ομορφια..:( λεμε το ιδιο?

οταν λετε σκεπαζουν, τι ακριβως εννοειτε? ο δικος μου αυτο που κανει, ειναι να βαζει το ποδι στις κροκετες κ τις πεταει εξω απτο μπωλακι, με αποτελεσμα κροκετες στο πατωμα, κ μεσα στο μπωλ του νερου που ειναι παραδιπλα.. μια ομορφια..:( λεμε το ιδιο?

δεν ξερω ανν οι αλλες λενε το ιδιο..μαλλον οχι...αλλα αυτο που περιγραφεις...το κανει και ο μπουκακος μου...:D

θελουν να το σκεπασουν ή μηπως απλα δν τους αρεσει κ τοσο αυτο που τρωνε?

εγω παλι λεω..οτιν ειναι ενστικτωδες κινηση....ισως τα παρα ψυριζουμε μερικες φορες..

Κι η Μπιζου το κανει,μαλιστα σηκωνεται στα δυο ποδια,κι αρχιζει να ξυνει και τον τοιχο,λες και θελει να ξεκολλησει τον σοβα και να σκεπασει το πιατακι της!:confused:

θελουν να το σκεπασουν ή μηπως απλα δν τους αρεσει κ τοσο αυτο που τρωνε?
Καλησπερα !!!
Πιστευω οτι προσπαθει να κανει αυτο που κανουν και τα δικα μας γατουλια αλλα ειναι λιγο αγαρμπος .
Εμενα οι δικες μου και κυριως η μικρη , που εχει ζησει πιο πολυ στον δρομο , το κανουν αφου φανε .
Το κανουν ... αφου φανε την κονσερβα ή τσιμπισουν απο την ξηρα τροφη που υπαρχει μονιμα , η μικρη δε το κανει και οταν
περναει απο διπλα απο την ξηρα τροφη .

Και εμενα το κανει...!!Οταν βεβαια δεν θελει να φαει αλλο...
Μαλιστα κανει οπως και σε σενα Νονικα, προσπαθει να σκεπασει το πιατο με το τοιχο και με τα πλακακια μετα...
Επισης μια φορα ειχα γυρισει σπιτι και βρηκα ολο το πιατο του φαγητου του κατω απο την κουρελου που ηταν κοντα,
Καθως και ενα μεγαλο ποντικι-παιχνιδι που ειχε αλλα ποτε δεν το επαιζει το βαζει μεσα στο μπολ για να κρυψει το φαγητο!!Τι να πεις...
Συμφωνα με το δικο μου κτηνιατρο, ειναι μια κινηση που δειχνει οτι θελει να κρυψει το φαγητο του για να το φαει αργοτερα, χωρις να του το παρει καποιος και συνηθως παρατηρειται σε γατια που ειχαν αδερφακια με αποτελεσμα να εχουν την ταση να κρυβουν το φαι τους για να μην τους το φανε.
Παρολα αυτα οπως παρατηρησε και η Εβελυν πιστευω πως την σιγουρη απαντηση την γνωριζουν μονο τα γατονια μας!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back