ruko
Διάσημο μέλος
Τον Φένστερ τον στείρωσα περίπου οχτώ μηνών. Όταν γυρίσαμε απ' τον κτηνίατρο σερνόταν. Κυριολεκτικά. Ήταν σαν να είχε ξεχάσει να χρησιμοποιεί τα πόδια του. Πού και πού κατάφερνε να σταθεί όρθιος, έκανε δυο βήματα και μετά έχανε την ισορροπία του κι έπεφτε. Έκλαιγε, έκανε δυο-τρεις φορές εμετό (είχε όρεξη πάντως) και εμ... κατουρήθηκε και στον ύπνο του.
Μετά κοιμήθηκε 4-5 ώρες και, όταν ξύπνησε ήταν καλύτερα, περπατούσε, αν και κάπως αδύναμα, και μπόρεσε να φάει χωρίς να κάνει εμετό. Την επόμενη μέρα ήταν περδίκι.
Τότε τα απέδωσα αυτά στη νάρκωση, αλλά έχω πια αμφιβολίες.
Ήταν φυσιολογικά όλα αυτά;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ωχ τέτοια να ακούω να ξέρω κι εγώ.Κι αυτά να μου κάνει ο γατουλίνος μου είναι αρκετάγια να τρέχω.......προτιμώ να είμαι σίγουρη ότι είναι στα χερια του γιατρου και όχι στα δικά μου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Όπως και να 'χει, καλύτερα να τον πάρεις σπίτι μετά την εγχείρηση. Θα ηρεμήσει, αν βρίσκεται σε δικό του περιβάλλον.
marigo173
Δραστήριο μέλος
Εσύ ruko τον είχες αφήσει κάποιες ώρες ή τον πήρες αμέσως μετα;
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
Ο γιατρος μου είπε να επινοινωνησω μαζι του αν εβλεπα κατι το ασυνηθιστο εκτος των συμπτωματων που περιεγραψα πιο πανω.Και την επομενη μερα βεβαια,ηταν σαν να μην συμβαινει τιποτα.Αρα ολα καλα.Δεν υπαρχει λογος να ανησυχειτε.Πιο επώδυνη ειναι η στήρωση για τις θηλυκες παρα για τους αρσενικους.
aspasiapef
Διάσημο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος
@marigo: Τον πήρα αμέσως μετά το πέρας της εγχείρησης, αφού είχε ξυπνήσει, δηλαδή περίπου μια ώρα μετά. Μάλιστα ο γιατρός μου είπε ότι είχε επιχειρήσει να το σκάσει,
απορώ πώς, αφού δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει.
ladycat
Διάσημο μέλος
marigo173
Δραστήριο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
καλε δεν του κανει ραμματα ουτε ξκανουν κατι μια χαρα συνεχιζου κανονικα την ημερα τους εγω απο οσο θυμαμαι ολα κινηθηκαν φυσιολογικα
Όχι, τα ράμματα ήταν ένα άσχετο περιστατικό, από μια φορά που χτυπήσαμε το πατουσάκι μας.
Χαίρομαι που ήταν όλα φυσιολογικά. Είχα ακούσει πολλούς από εδώ να μιλάνε για "ζαβλάκωμα", αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς εννοούσαν.
Elunitta
Εκκολαπτόμενο μέλος
για να μείνει σε ξένο περιβάλλον. Το χειρότερο ήταν το κολάρο που του φορέσαμε και το οποίο τον έκανε δυστυχισμένο και του φαινόταν.. Μολίς μπορέσω θα βάλω και φωτογραφία..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
kittycat
Εκκολαπτόμενο μέλος
. Το γλυκό μου από την μαστούρα νόμιζε ότι είχε μπει μέσα. Εντωμεταξύ μου έκανε πάνω από τρεις φορές εμετό, και ανυσήχησα τόσο πολυ που πήρα την κτηνίατρο μου στο κινητό της 11 το βράδυ να την ρωτήσω
! Η γυναίκα μου απάντησε με προθυμία αν και απ'ότι κατάλαβα από την φωνή της κοιμότανε
. Μου είπε ότι είναι από την νάρκωση και να μην ανυσηχώ, είναι φυσιολογικό. Και όπως πράγματι. Μετά έκανε άλλον ένα εμετό και τέλος. Σε μία ώρα ανέβαινε και στο κρεβάτι μου και ήθελε οπωσδήποτε να κάτσει επάνω μου και να κοιμηθεί το γλυκό μου. Ήταν πολύ τρυφερός εκείνη την στιγμή. Περιττό να πω ότι την επόμενη μέρα ξύπνησα και τον είδα να παίζει
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Ο γάτος μετά την ορχεκτομή θα πρέπει να συνέλθει σε λίγες ώρες. Τα συμπτώματα που αναφέρατε δείχνουν παρατεταμένη ανάνηψη και πόνο. Το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει.
Θυμόμουν την παλιότερη συζήτηση που είχε γίνει με αφορμή τη στείρωση μιας θηλυκής γατούλας, γι' αυτό και υπέβαλα το ερώτημα.
isavvas, σε πόσες ώρες περίπου πρέπει να συνέλθει ο γάτος; Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό εξαρτάται από γάτο σε γάτο, αλλά είναι δυνατόν να μας δώσετε ένα πλαίσιο;
Επίσης, γιατί δεν χορηγούνται αναλγητικά μετά τη στείρωση;
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από ruko:isavvas, σε πόσες ώρες περίπου πρέπει να συνέλθει ο γάτος; Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό εξαρτάται από γάτο σε γάτο, αλλά είναι δυνατόν να μας δώσετε ένα πλαίσιο;
Ο χρόνος ανάνηψης εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, π.χ. είδος φαρμάκων, δόσεις φαρμάκων, κατάσταση του ζώου, βαθμός υποθερμίας, κατάσταση ήπατος και νεφρών, κ.λπ.
Η ορχεκτομή γίνεται σε υγιή και νεαρά ζώα, οπότε σε γενικές γραμμές περιμένουμε να ξυπνήσουν μέσα σε 2-3 ώρες. Χοντρικά, αν η επέμβαση γίνει πρωί, το απόγευμα τα ζώα είναι απόλυτα φυσιολογικά.
Αρχική Δημοσίευση από ruko:Επίσης, γιατί δεν χορηγούνται αναλγητικά μετά τη στείρωση;
Ποιος σάς είπε ότι δεν χορηγούνται; Συνήθως, τα αναισθητικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ορχεκτομή του γάτου έχουν και αναλγητική δράση για κάποιες ώρες μετεγχειρητικά, οπότε το ζώο είναι καλυμένο (ο έντονος πόνος είναι τις πρώτες 12-24 ώρες). Αν τα αναισθητικά δεν έχουν αναλγητική δράση θα πρέπει οπωσδήποτε να χορηγηθούν επιπλέον αναλγητικά μετεγχειρητικά.
Ελλίτσα
Νεοφερμένο μέλος

[/FONT]
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool