Απορίες για στείρωση αρσενικών.

• Thread starter Thread starter ruko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

ruko

Διάσημο μέλος

Η ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.516 μηνύματα.
Εδώ πέρα σκαλίζω παλιές ιστορίες, αλλά αφορμή μου έδωσε ένα σχόλιο της ladycat στο "Γατήσιος κουμπαράς", όπου ανέφερε ότι τα αρσενικά δεν υποφέρουν πολύ μετά τη στείρωση.

Τον Φένστερ τον στείρωσα περίπου οχτώ μηνών. Όταν γυρίσαμε απ' τον κτηνίατρο σερνόταν. Κυριολεκτικά. Ήταν σαν να είχε ξεχάσει να χρησιμοποιεί τα πόδια του. Πού και πού κατάφερνε να σταθεί όρθιος, έκανε δυο βήματα και μετά έχανε την ισορροπία του κι έπεφτε. Έκλαιγε, έκανε δυο-τρεις φορές εμετό (είχε όρεξη πάντως) και εμ... κατουρήθηκε και στον ύπνο του.:redface:

Μετά κοιμήθηκε 4-5 ώρες και, όταν ξύπνησε ήταν καλύτερα, περπατούσε, αν και κάπως αδύναμα, και μπόρεσε να φάει χωρίς να κάνει εμετό. Την επόμενη μέρα ήταν περδίκι.

Τότε τα απέδωσα αυτά στη νάρκωση, αλλά έχω πια αμφιβολίες.
Ήταν φυσιολογικά όλα αυτά;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:/: :/: Ωχ τέτοια να ακούω να ξέρω κι εγώ.Κι αυτά να μου κάνει ο γατουλίνος μου είναι αρκετάγια να τρέχω.......προτιμώ να είμαι σίγουρη ότι είναι στα χερια του γιατρου και όχι στα δικά μου.:( :( :( :(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ήθελα να σε ανησυχήσω. Μπορεί να έπεσα εγώ στην περίπτωση, περίμενε να δούμε τι θα πουν και οι άλλοι.

Όπως και να 'χει, καλύτερα να τον πάρεις σπίτι μετά την εγχείρηση. Θα ηρεμήσει, αν βρίσκεται σε δικό του περιβάλλον.

Μάλλον σαν παρενέργειες της νάρκωσης ακούγονται αυτά που περιγράφεις ruko και οι θηλυκές κάπως έτσι αντιδρούν. Εκεί που έχω καταλήξει είναι ότι επειδή κανένας μας δεν αντέχει και πολύ να βλέπει τα γατουλίνια να υποφέρουν και σίγουρα δεν τους κάνει καλό να νιώθουν και το δικό μας το στρες, είναι καλύτερα να αφήνει κανείς το γάτο ή την γατούλα του όσες περισσότερες ώρες γίνεται μετά την επέμβαση στο κτηνιατρείο. Έτσι και οι πιο άσχημες παρενέργειες θα περάσουν και θα έρθει το ζώο σε καλή κατάσταση σπίτι και θα μείνει και σε έναν περιορισμένο σχετικά χώρο όπου δεν θα κινδυνεύσουν τις πρώτες ώρες τα ράμματα από μετακινήσεις, πηδήματα κτλ Για τα θηλυκά κάποιοι κτηνίατροι προτείνουν να τα παίρνεις το επόμενο πρωί και προσωπικά δεν το βρίσκω καθόλου κακή ιδέα.
Εσύ ruko τον είχες αφήσει κάποιες ώρες ή τον πήρες αμέσως μετα;

Αυτα τα συμπτώματα ειναι φυσιολογικα,απ'ο,τι μου εχει πει ο δικος μου γιατρος.Τα ποδια τα σερνει απο τη ναρκωση,και την μερα που καναμε την επεμβαση εμεινε νυστικος με νερο μονο,αν θυμάμαι καλά,για να μην κανει εμετο.Δεν αντεχει στο πολυ φως για εκεινη την ημέρα και θελει ζεστη.Όσο για τα ουρα,του εφυγαν μια φορα εκεινη την ημερα.
Ο γιατρος μου είπε να επινοινωνησω μαζι του αν εβλεπα κατι το ασυνηθιστο εκτος των συμπτωματων που περιεγραψα πιο πανω.Και την επομενη μερα βεβαια,ηταν σαν να μην συμβαινει τιποτα.Αρα ολα καλα.Δεν υπαρχει λογος να ανησυχειτε.Πιο επώδυνη ειναι η στήρωση για τις θηλυκες παρα για τους αρσενικους.

Εγώ τον πήγα το πρωί στον γιατρό και το απόγευμα πήγα και τον πήρα. Φαινόταν καλά, αλλά λίγο ζαλισμένος και παραπονιάρης. Νιαούριζε συνέχεια πράγμα που δεν κάνει ποτέ. Επειδή τον πήγα κατευθείαν σε μια κοπέλα που τον ήθελε, δεν ήμουν κοντά το βράδυ για να δω αντιδράσεις. Εκείνη μου είπε ότι δεν τους άφησε να κοιμηθούν από την γκρίνια και να πάω να τον πάρω. Το πιθανότερο είναι η γκρίνια να ήταν από την αλλαγή περιβάλλοντος. Όταν τον πήρα πίσω ήταν μια χαρά, έτρωγε κανονικά και πήγαινε κανονικά τουαλέτα. Το μόνο περίεργο ήταν τα ξυρισμένα του οπίσθια που ήταν ένα άκρως αστείο θέαμα!!!:lol:

Σας ευχαριστώ, κάπως ηρέμησα τώρα. Η αλήθεια είναι ότι είχε παρόμοια συμπτώματα και μια φορά που τον πήγα για κάτι ράμματα, αλλά σε μικρότερο βαθμό, καθώς δεν του είχε χορηγηθεί τόσο πολλή αναισθησία.

@marigo: Τον πήρα αμέσως μετά το πέρας της εγχείρησης, αφού είχε ξυπνήσει, δηλαδή περίπου μια ώρα μετά. Μάλιστα ο γιατρός μου είπε ότι είχε επιχειρήσει να το σκάσει,:blink: απορώ πώς, αφού δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει.:hmm:

καλε δεν του κανει ραμματα ουτε ξκανουν κατι μια χαρα συνεχιζου κανονικα την ημερα τους εγω απο οσο θυμαμαι ολα κινηθηκαν φυσιολογικα

Ε, εντάξει μην ανησυχείς καθόλου από την αναισθησία ήταν. Εγώ την δική μου την πήρα 6 ώρες μετά και πάλι σε μαύρο χάλι ήταν (αλλά λογικά οι θηλυκές χρειάζονται περισσότερο αναισθητικό). Την άλλη γατούλα που στείρωσα πρόσφατα και την πήρα την επόμενη μέρα το μεσημέρι (επειδή δεν ήθελα φρεσκοεγχειρισμένο ζώο να καβγαδίζει με τη Λουκρητία) ήταν περδίκι! Λες και δεν της είχαν κάνει επέμβαση.

καλε δεν του κανει ραμματα ουτε ξκανουν κατι μια χαρα συνεχιζου κανονικα την ημερα τους εγω απο οσο θυμαμαι ολα κινηθηκαν φυσιολογικα

Όχι, τα ράμματα ήταν ένα άσχετο περιστατικό, από μια φορά που χτυπήσαμε το πατουσάκι μας.:happy:
Χαίρομαι που ήταν όλα φυσιολογικά. Είχα ακούσει πολλούς από εδώ να μιλάνε για "ζαβλάκωμα", αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς εννοούσαν.

Εγώ πολύ πρόσφατα (την περασμένη Παρασκευή) πήγα για στείρωση τον Μολυβίξ. Τον κράτησε ο γιατρός 2 ώρες για να συνέλθει και μετά τον πήρα στο σπίτι. Σερνότανε και έπεφτε όπου έβρισκε και επεδίωκε να κρυφτεί.Όλα ήταν αποτελέσματα της νάρκωσης και υποχωρούσαν σιγά σιγά. Δεν έφαγε ούτε ήπιε τίποτα και έκανε και εμετό. Προφανώς σε όλα τα γατάκια πάνω κάτω το ίδιο συμβαίνει. Εγώ πάντως δεν θα ήθελα να τον αφήσω στο γιατρό. Φαινόταν αρκετά στεναχωρημένος ο γατούλης:( για να μείνει σε ξένο περιβάλλον. Το χειρότερο ήταν το κολάρο που του φορέσαμε και το οποίο τον έκανε δυστυχισμένο και του φαινόταν.. Μολίς μπορέσω θα βάλω και φωτογραφία..

Ο γάτος μετά την ορχεκτομή θα πρέπει να συνέλθει σε λίγες ώρες. Τα συμπτώματα που αναφέρατε δείχνουν παρατεταμένη ανάνηψη και πόνο. Το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει.

Εγώ όταν έκανα στείρωση στον Νόμπου τον πήρα 30 λεπτά μετά την στείρωση σπίτι και η κτηνίατρος με συμβούλεψε τι πρέπει να κάνω, και τι θα αντιμετωπίσω. Μου είπε να του βάλω την άμμο του πολύ κοντά του γιατί οι γάτες, μου είπε, τα κρατάνε τα ούρα τους. Του είχα βάλει την άμμο δίπλα του σχεδόν από τον γατοφόρο που τον είχα μαζί με μία κουβερτούλα. Όταν βγήκε ζαλισμένος από μέσα, τρεκλίζοντας στην ουσία, πάει βάζει το κεφαλάκι του μέσα στην άμμο την μυρίζει και... αρχίζει και κατουράει στο χαλί:/: . Το γλυκό μου από την μαστούρα νόμιζε ότι είχε μπει μέσα. Εντωμεταξύ μου έκανε πάνω από τρεις φορές εμετό, και ανυσήχησα τόσο πολυ που πήρα την κτηνίατρο μου στο κινητό της 11 το βράδυ να την ρωτήσω:P ! Η γυναίκα μου απάντησε με προθυμία αν και απ'ότι κατάλαβα από την φωνή της κοιμότανε:/: . Μου είπε ότι είναι από την νάρκωση και να μην ανυσηχώ, είναι φυσιολογικό. Και όπως πράγματι. Μετά έκανε άλλον ένα εμετό και τέλος. Σε μία ώρα ανέβαινε και στο κρεβάτι μου και ήθελε οπωσδήποτε να κάτσει επάνω μου και να κοιμηθεί το γλυκό μου. Ήταν πολύ τρυφερός εκείνη την στιγμή. Περιττό να πω ότι την επόμενη μέρα ξύπνησα και τον είδα να παίζει:P !

Ο γάτος μετά την ορχεκτομή θα πρέπει να συνέλθει σε λίγες ώρες. Τα συμπτώματα που αναφέρατε δείχνουν παρατεταμένη ανάνηψη και πόνο. Το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει.

Θυμόμουν την παλιότερη συζήτηση που είχε γίνει με αφορμή τη στείρωση μιας θηλυκής γατούλας, γι' αυτό και υπέβαλα το ερώτημα.

isavvas, σε πόσες ώρες περίπου πρέπει να συνέλθει ο γάτος; Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό εξαρτάται από γάτο σε γάτο, αλλά είναι δυνατόν να μας δώσετε ένα πλαίσιο;
Επίσης, γιατί δεν χορηγούνται αναλγητικά μετά τη στείρωση;

Αρχική Δημοσίευση από ruko:
isavvas, σε πόσες ώρες περίπου πρέπει να συνέλθει ο γάτος; Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό εξαρτάται από γάτο σε γάτο, αλλά είναι δυνατόν να μας δώσετε ένα πλαίσιο;

Ο χρόνος ανάνηψης εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, π.χ. είδος φαρμάκων, δόσεις φαρμάκων, κατάσταση του ζώου, βαθμός υποθερμίας, κατάσταση ήπατος και νεφρών, κ.λπ.

Η ορχεκτομή γίνεται σε υγιή και νεαρά ζώα, οπότε σε γενικές γραμμές περιμένουμε να ξυπνήσουν μέσα σε 2-3 ώρες. Χοντρικά, αν η επέμβαση γίνει πρωί, το απόγευμα τα ζώα είναι απόλυτα φυσιολογικά.

Αρχική Δημοσίευση από ruko:
Επίσης, γιατί δεν χορηγούνται αναλγητικά μετά τη στείρωση;

Ποιος σάς είπε ότι δεν χορηγούνται; Συνήθως, τα αναισθητικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ορχεκτομή του γάτου έχουν και αναλγητική δράση για κάποιες ώρες μετεγχειρητικά, οπότε το ζώο είναι καλυμένο (ο έντονος πόνος είναι τις πρώτες 12-24 ώρες). Αν τα αναισθητικά δεν έχουν αναλγητική δράση θα πρέπει οπωσδήποτε να χορηγηθούν επιπλέον αναλγητικά μετεγχειρητικά.

[FONT=&quot]Καλησπέρα! Τα συμπτώματα που περιγράφεις ήταν 100% από την αναισθησία. Συνηθώς ναρκώνουν τα ζωάκια με ένα φάρμακο στο οποίο δεν δίνουν αντόδοτο και γι' αυτό ξυπνάνε έτσι. (ενώ στους ανθρώπους δίνουν αντίδοτο οπότε ξυπνάνε κανονικά) Παρόλο που το αποτέλεσμα είναι λίγο τρομαχτικό, δεν υπάρχει λόγος να ανυσηχείς, ισα ισα που είναι καλύτερα για το γατι επειδι μειώνεται και η αίσθηση του πόνου έτσι. Το μόνο "πρόβλημα" είναι ότι έχει και μειωμενη όσφρηση εκεινη την ώρα και γι΄αυτο είναι αποπροσανατολισμένο. Εκανες την καλυτερη επιλογή για την υγεία του γατούλη σου!:)
[/FONT]

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back