Απορίες για τη γάτα μου

mariasar

Νεοφερμένο μέλος

Ο mariasar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Γεια σας,
ειμαι καινούρια στο φόρουμ χαίρομαι πολύ που σας βρήκα!

Δεν είχα ποτέ μου γάτα ή οποιοδήποτε ζώο, αλλα πρόσφατα ήρθε στον κήπο μου και εγκαταστάθηκε μια πανέμοσφη γάτα, αρχικα ηταν πολύ άργρια και δεν μπορούσαμε καθόλου να την πλησιασουμε για ενα μεγαλο διάστημα αρχισε να μας πλησιάζει αλλα δεν μας αφηνε να την χαιδεύουμε.
Χθες επιτέλους με αφησε να την χαιδέψω... ξετρελάθηκα, σήμερα και πάλι την χάιδεψα, ήρθε και στην αγκαλιά μου. Είναι υπέροχη.
Νομίζω πως εχω αλλεργία στις γάτες γιατί με πιάνει φαγούρα εκεινη τη στιγμή και μετα βγαζω σπυράκια.
Λέτε να είναι επικίνδυνο που είναι αργια και ελευθερη να την χαιδεύουμε?
Τι μπορω να κανω για να την φροντήσω? Είμαι τελείως άσχετη με τις γάτες.
Όταν την χαιδευα το χέρι μου έγινε μαυρο, μπορώ να την καθαρίσω κάπως?
Τι ράτσα είναι, είναι η γατούλα της παρακάτω φωτογραφίας, δεν είναι γλύκα???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• a.JPG
    a.JPG
    111,3 KB · Εμφανίσεις: 156
  • b.JPG
    b.JPG
    134,7 KB · Εμφανίσεις: 109
καλέ είναι πανέμορφή!! ή είναι αρσενικός? αυτό που περιγράφεις σαν αλλεργία ακούγεται, τώρα για να την καθαρίσεις μόνο με ένα ελαφρά βρεγμένο πανάκι στην αρχή...μην σε παρει και από φόβο. Σίγουρα κάποιος από τους γονείς της μπορει να κρατάει από ράτσα, για την ίδια δεν νομίζω αλλα είναι κουκλί

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Φοβερή φάτσα!!!!!:)
Απο σπίτι πρέπει να είναι......

Θα μπορόυσες με ενα βρεγμένο κουρέλι να την κάνεις λίγο... αλλά περίμενε μέχρι να σε συνηθήσει αρκετά, και να σε εμπιστευτει γιατι μπορει να τρομάξει και να μην ξαναέρθει....

Φυσικά θα μπορούσες να την ταίσεις και να έχοεις πάντα καπου ενα μπολάκι με φρέσκο νεράκι, και να της φτιάξεις ενα σπιτάκι με μια παλιά κουτα......

Θα βρεις πολλές συμβουλές στο site..... :up:

Η συγκεκριμένη γάτα είναι πανέμορφη και μακάρι να συνεχίσει να σε θέλει και να σε αφήσει να την φροντίσεις......μπορει να έχει κάτι απο main koon μέσα της ή Νορβιγικού δάσους γιατί έχει έντονο περιλαίμιο πολύ τριχωτό είναι πανέμορφη πάντως και εσύ πολύ τυχερή που την βρήκες....Τώρα αυτο που σου συνέβει μπορεί να ειναι αλεργία στην γάτα ή σε κάτι άλλο που βρίσκεται τώρα στην γούνα της (γύρη, σκόνη, βρωμιά) τώρα αν ή γάτα καθήσει ήσυχη στην αγκαλιά σου θα μπορούσες να την καθαρίσεις λίγο με υγρά μαντηλάκια ή με ένα βρεγμένο wetex μονο έτσι γιατί για μπάνιο δεν το νομίζω να τα καταφέρεις.....Υπαρχει περιπτωση να την βάλεις μέσα στο σπίτι;

Καλωσήρθες!:)
Πανέμορφη η γατούλα, πραγματικά...:inlove:
Νομίζω πως εχω αλλεργία στις γάτες γιατί με πιάνει φαγούρα εκεινη τη στιγμή και μετα βγαζω σπυράκια.
Για την αλλεργία, δες εδώ. Αν δεν σου κάνει καθόλου συμπτώματα στο αναπνευστικό όμως (φτάρνισμα, "βούλωμα" κ.λπ.) ίσως να μην είσαι αλλεργική στην ίδια τη γάτα, αλλά στη σκόνη και το χώμα που έχει πάνω της.
Για αρχή, μπορείς να της βάζεις μπόλικο καθαρό νερό και μια ξηρή τροφή (κροκέτες) που μπορείς να αγοράσεις είτε από το supermarket, είτε από πετ σοπ (λίγο ακριβότερες, αλλά πολύ καλύτερης ποιότητας).
Μπορείς να της φτιάξεις κι ένα "σπιτάκι" με ένα χαρτόκουτο που θα γυρίσεις στο πλάι. Κόψε μια μικρή τρύπα για να μπορεί να μπαινοβγαίνει και βάλε μέσα παλιές μπλούζες ή πετσέτες για να είναι ζεστά. Καλό θα είναι να μην ακουμπάει κατευθείαν κάτω το χαρτόκουτο, γιατί θα παίρνει κρύο και υγρασία. Μπορείς να το ακουμπήσεις πάνω σε δυό ξύλα, τούβλα ή κάτι παρόμοιο.
Αν θέλεις να κάνεις και κάτι παραπάνω, μπορείς να πάρεις μια αμπούλα για τους ψύλλους (stronghold λέγεται, τη βρίσκεις στα πετ σοπ ή σε κτηνιατρεία) που θα της την βάλεις στο σβέρκο της, παραμερίζοντας λίγο το τρίχωμά της. Αυτό θα την ανακουφίσει σίγουρα πολύ!
Μπορείς να την καθαρίσεις με μωρομάντηλα, αλλά αν συνεχίσει να είναι έξω, μοιραία θα ξαναλερωθεί...

Γεια σας,

Δεν είχα ποτέ μου γάτα ή οποιοδήποτε ζώο, αλλα πρόσφατα ήρθε στον κήπο μου και εγκαταστάθηκε μια πανέμοσφη γάτα, αρχικα ηταν πολύ άργρια και δεν μπορούσαμε καθόλου να την πλησιασουμε για ενα μεγαλο διάστημα αρχισε να μας πλησιάζει αλλα δεν μας αφηνε να την χαιδεύουμε.
Χθες επιτέλους με αφησε να την χαιδέψω... ξετρελάθηκα, σήμερα και πάλι την χάιδεψα, ήρθε και στην αγκαλιά μου. Είναι υπέροχη.
Τι ράτσα είναι, είναι η γατούλα της παρακάτω φωτογραφίας, δεν είναι γλύκα???

Που μένεις???? :hmm::hmm::hmm:

Γιατί κάτι μου θυμίζει .... κάπου την έχω δει αυτην την γάτα....

Είναι πεινασμένη πάντως.... καλό θα ήταν να την τάιζες.... για αρχή :)

Γεια σας,

Τι ράτσα είναι, είναι η γατούλα της παρακάτω φωτογραφίας, δεν είναι γλύκα???[/quote
Καλως την.Καλε ειναι κουκλι το γατι.Ξερουμε το φυλο?

σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες σας!

Με εχει ξετρελάνει σήμερα... μ 'αρεσει να την χαϊδέω και θα καλομάθει.

Απο φαγητά της δίνω οτι φέρνει ο αντρας μου απο την δουλειά του μια και εγω ειμαι χορτοφάγος, αλλα που και που τρώει και χορτόπιτες!

Χθες της εδωσα γάλα, της αρεσε πάρα πολύ.

Απο που καταλαβαίνω το φύλο της? Πάντως νομίζω πως είναι θυληκή.

Είναι αυτή περίοδος που ζευγαρώνουν τα γατιά? γιατι καθε βραδυ ερχεται ενας μεγάλος γάτος και αυτη τρέχει απο πίσω του... Και τώρα τελευταία δεν τρώει καλά και όλο κοιμάται, είναι φυσιολογικό αυτό? μήπως ερωτεύτηκε?:D

Συνημμένα

• c.JPG
    c.JPG
    231,9 KB · Εμφανίσεις: 110
Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Καλό θα ήταν να της πάρεις γατοτροφή σε κροκετούλες διότι τα ζωάκια έχουν ανάγκη από άλλα συστατικά από ό,τι ο άνθρωπος, προκειμένου να είναι γερά και υγιή. Οπότε δεν είναι και πολύ κατάλληλη η τροφή των ανθρώπων. Επίσης αν της έχεις πάντα φαγάκι και νεράκι, δεν θα φύγει από την αυλή σου και θα έχεις την ομορφότερη παρέα.

Καλύτερα να μην της δίνεις γάλα...:/:
Οι περισσότερες γάτες έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και το αγελαδινό γάλα τους προκαλεί διάρροιες.
Για να καταλάβεις το φύλο, σήκωσε την ουρά της και... παρατήρησε!:P Εδώ θα βρεις κατατοπιστικό σχεδιάγραμμα σχετικά.
Το ότι δεν τρώει καλά μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, ένας απ' αυτούς είναι και ο οίστρος (ναι, τώρα είναι εποχή ζευγαρώματος).

Το γάλα ΔΕΝ κανει καλό...
Θα μπορουσες να της παρεις κροκετες απο το super Market, για αρχη, ειναι πιο περιεκτικές και πιο θρεπτικές απο το δικο μας φαγητο.... και να έχεις παντα πρόχειρο μπολικο νεράκι....

Εγω μαλλον για αρσενικο τον βλέπω, και νομιζω οτι δεν τρεχει απο πισω του αλλά τον κυνηγάει να τον ΄διώξει....Ναι είναι αποχή ζευγαρώματος και μάλλον την έχει κάνει απο σπίτι για να βρει "γυναίκες"....

Μπορείς έυκολα να καταλάβεις την διαφορά... εχει "τρυπούλα" ή " μπαλλάκια" ???? υπάρει
εικόνα
https://www.ailouros.gr/%CE%93%CE%AC%CF%84%CE%B1/%CE%93%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1/%CE%91%CF%81%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%AE%CE%98%CE%B7%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C/tabid/84/Default.aspx

Για να καταλάβεις το φύλο, σήκωσε την ουρά της και... παρατήρησε!:P Εδώ θα βρεις κατατοπιστικό σχεδιάγραμμα σχετικά.

Καλά, αυτό το σχεδιάκι του Αίλουρου, με τα σημαιάκια στις ουρές ... δεν έχω λόγια :lol:

Καλά, αυτό το σχεδιάκι του Αίλουρου, με τα σημαιάκια στις ουρές ... δεν έχω λόγια :lol:

ΝΑΙ!!! :lol::lol::lol:

Με πρόλαβε και η Κυρία Αλίκη!!! :up::mad: :lol::lol::lol::lol:

ο γατος του ερχεται το βράδυ

αυτός είναι ο γάτος που ερχεται το βράδυ, είναι πολύ μεγάλος και καθώς ερχεται στον κήπο μου φωνάζει και η δικιά μου ταράζεται και τρέχει προς το μέρος του...:redface:

Συνημμένα

• d.JPG
    d.JPG
    47,1 KB · Εμφανίσεις: 110
αυτός είναι ο γάτος που ερχεται το βράδυ, είναι πολύ μεγάλος και καθώς ερχεται στον κήπο μου φωνάζει και η δικιά μου ταράζεται και τρέχει προς το μέρος του...:redface:

Και τί κάνουν???
Η -ο δικός σου μήπως κυλιέται κάτω και νιαουρίζει ή φουντώνει την ουρά και παει απειλητικά κατα πάνω του???

Θες να μου πεις που μένεις??? :)

Που μένεις???? :hmm::hmm::hmm:

Γιατί κάτι μου θυμίζει .... κάπου την έχω δει αυτην την γάτα....

Είναι πεινασμένη πάντως.... καλό θα ήταν να την τάιζες.... για αρχή :)

μένω στον αγιο δημήτριο

είναι θήλυκιά! όπως το είχα φανταστεί!

Και τί κάνουν???
Η -ο δικός σου μήπως κυλιέται κάτω και νιαουρίζει ή φουντώνει την ουρά και παει απειλητικά κατα πάνω του???

Δεν ξέρω τι κάνουν γιατί είναι βράδυ και δεν μπορώ να δώ... χθες φυγαν απο τον κήπο μου πάντως γιατι προσπαθούσα να πάρω μάτι...:D

είναι θήλυκιά! όπως το είχα φανταστεί!

ΟΚ. Δεν ειναι αυτή που ξέρω....
Τώρα κατα πασα πιθανοτητα, δεν τρωει γιατι ειναι σε οιστρο και σε εποχη ζευγαρώματος.....πιθανοτατα μπαμπας ειναι ο κιτρινος, που την κυνηγάει και βρήκε καταφήγιο στον κήπο σου. :/:

Αν αποφασίσεις να την κρατήσεις, θα πρέπει να ετοιμάζεσαι για γεννητουρια κατα τον Μαιο.... :/::/:

Βέβαια θα μπορούσες να την στειρώσεις, είτε την κρατήσες ειτε οχι....

Για αρχή θα σου πρώτεινα να την ταίζεις καλά, να συνέλθει, να σε συνηθήσει... και στο μεταξύ το σκέφτεσαι τί θα την κάνεις...

Πάντως ειναι μια γλύκα και πολύ πιθανόν να ειναι και ράτσας ή τουλάχιστον ντεμι...!!! :up::up:

Ωράια δηλ έτσι όπως πάει το πράγμα σε λιγο μπορεί να γίνεις και γιαγια :lol::lol:
όλα θα σου έρθουν γρήγορα ελπίζω να πάνε όλα καλά και όπως είπαν και τα κορίτσια πιο πρίν να αποφεύγεις το γάλα γιατί προκαλεί και πολλές διάρροιες...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back