saloniCAT
Εκκολαπτόμενο μέλος
1.Για περίπου 25 μέρες καταργήσαμε λόγω οικονομικής στενότητας της κροκετούλες Hills που έτρωγε η Survi και τις αντικαταστήσαμε με κροκέτες & φακελάκια του εμπορίου. Παρατήρησα ότι η μικρή (σχεδόν 11 μηνών) ήταν μονίμως πεινασμένη κι έγινε τρομερά λαίμαργη! Εδώ και μία βδομάδα της ξαναδίνω Hills κροκέτες (70gr/ημέρα). Εξακολουθεί να ζητάει φαγητό εκτός των ωρών γεύματος, αλλά όχι τόσο συχνά κι από προχθές όταν τη σηκώνω μου φαίνεται και λίγο πιο βαριά...

Ξέχασα, επίσης, να πω ότι όταν τρώει Hills, τρώει και αφήνει και υπόλοιπο στο μπωλάκι της μετά από κάθε γεύμα εκτός από το βραδυνό. Ενώ τα προϊόντα εμπορίου, τα "τσάκιζε" κι ας της έβαζα παραπάνω...

Πιστεύετε ότι είναι θέμα αρεσκείας και γεύσης ή μήπως τελικά οι πολύ φθηνές τροφές δεν έχουν καθόλου θρεπτικά συστατικά και ταΐζουμε τα γατάκια μας χωρίς ουσιαστικά να τα "θρέφουμε";
2. Έβηξε τις προάλλες για κάνα δίλεπτο η μικρή κι επικοινώνησα με το κτηνίατρο. Ήταν μεμονωμένο περιστατικό και μου είπε ότι δε χρειαζόταν να την πάω. Τον ρώτησα αν πρέπει να κάνουμε κάποιες εξετάσεις και μου είπε πως την εξετάζει όποτε την πάω (για εμβόλια, χάπια κλπ), αλλά για κάτι πιο εξειδικευμένο θα με ενημερώσει. Μέχρι στιγμής κάναμε τεστ για "Aids" και λευχαιμία, ενώ όταν πάμε... "βόλτα" στο γιατρό, εκείνος:
- Τη ζυγίζει
- Της βάζει θερμόμετρο
- Την ψιλαφίζει
- Ακούει την καρδούλα της και δεν ξέρω τι άλλο με τα ακουστικά
- Κοιτάει τα ματάκια της
- Την παρατηρεί για λίγη ώρα (πριν αλλά κυρίως μετά τη χορήγηση εμβολίων κλπ)
Είναι αρκετά αυτά; Τι περιλαμβάνει ένα... τσεκ-απ γάτας και κάθε πότε πρέπει να γίνεται;
΄Νομίζω πως οι κτηνίατροι είναι οι καταλληλότεροι να απαντήσουν, αλλά βλέπω ότι πολλά μέλη μεγαλώνουν με επιτυχία 3, 4 και βάλε γατούλες, οπότε η γνώμη τους είναι πολύτιμη.
Ευχαριστώ!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
toufakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

saloniCAT
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είμαι... κοριτσάκιαγαπητε salonicat...

Ξαναείχα γατούλα, αλλά για να είμαι ειλικρινής... ναι, είμαι λίγο υπερβολική κάποιες φορές...μαλλον δεν ειχες ξανα γατουλα. για να καταλαβεις λιγο την υπερβολη σου ειναι σαν να τρεξεις εσυ στο γιατρο αν φτερνιστεις η βηξεις.![]()

Δεν πήγα, όμως, τη Survi στο γιατρό. Απλά έτυχε να πάω εκεί για κροκέτες και με την ευκαιρία τον ρώτησα...

θα καταλαβεις αμεσως οτι η γατουλα σου κατι εχει αν σταματησει να τρωει και αλλαξει βασικα πραγματα στην συμπεριφορα της, οπως να κοιμαται συνεχεια, να μην παιζει,κλπ. μια εξεταση μια φορα το χρονο ειναι αρκετη, αν δεν παρουσιαζει κατι ιδιαιτερο. τωρα για την τροφη, καλο ειναι να ειναι καλη μαρκα.για τις ποσοτητες μην σε πιανει και τρομερο αγχος, την μια μερα μπορει να εχει πιο πολυ ορεξη, την αλλη λιγοτερο. εσυ πινας το ιδιο καθε μερα? ζωντανο ειναι και αυτο.![]()
Όσο για τη τροφή, ναι, δεν τρώει την ίδια ποσότητα κάθε μέρα, αλλά οι παρατηρήσεις μάλλον ταιριάζουν πολύ με αυτό που λέει η πουπουλίνα. Έχω την αίσθηση ότι, όπως λέει, οι τροφές του εμπορίου είναι ψεύτικες! Τώρα που της δίνω πάλι καλής ποιότητας τροφή, είναι διαφορετική. Με την τροφή του σούπερ μάρκετε, το γατί έκανε σαν να λιμοκτονούσε!!!
Και σχετικά με τις εξετάσεις... Αν αυτές πρέπει να γίνονται μία φορά το χρόνο, είμαστε οκ, αρκεί να γίνονται σωστά. Τι πάει να πει, όμως, σωστά;
Τι πρέπει να ελέγχει ο γιατρός;
Melini
Διάσημο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Melini
Διάσημο μέλος
εγω τον εχω παει πολλες φορες στον γιατρο για ψυλλου πηδημα οποτε δεν ειμαι η καταλληλη να σου πω καθε ποτε πρεπει να την πηγαινεις. Check up κανουμε μια φορα το χρονο (εκτος αν προκυψει κατι). Αυτο περιλαμβανει γενικη εξεταση (ακουει καρδια, πνευμονες, βλεπει ματια, αυτια, τριχωμα, ψαχνει για τυχον ογκους, μετραει βαρος και θερμοκρασια σωματος, κτλ), αναλυση κοπρανων, εξεταση των δοντιων και της στοματικης κοιλοτητας γενικοτερα.
Βέβαια η Ηρώ έχει και άλλο λόγο να τον τρέχει στον κτηνίατρο για ψύλλου πήδημα... είναι ωραίο γκομενάκι ο γιατρός...
ασε που αυτά γίνονται στον Καναδά, όπου οι γάτες περνάνε καλύτερα απ'τους ανθρώπους, οπότε, αν έχεις ένα καλό και υπαύθυνο κτηνίατρο, αυτό είναι αρκετό, ίσως και πολύ για τα ελληνικά δεδομένα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ELENIP
Διάσημο μέλος
Λοιπόν, το Air-condition είναι βλαβερό για τα γατιά!?
Επειδή σημερα κανει αρκετή ζέστη, τους το άναψα για ένα τεταρτάκι να δροσίσει ο χωρος και μετα το έκλεισα!Για πείτε...

elvenstar
Επιφανές μέλος

Elenip εγώ πάντα τος βάζω κλιματιστικό ειδικά το καλοκαίρι το περνάμε με κλιματιστικό γιατί έχει πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην πόλη μου. Να φροντίσεις μόνο να υγραίνεται η ατμόσφαιρα (όχι μόνο για τα γατιά αλλά κ για εσάς) κ να μην είναι συνέχεια αναμμένο γιατί λέει δημιουργεί μικρόβια, γι αυτό το τελευταίο δεν είμαι κ πολύ σίγουρη απλά το άκουσα κ σου το λέω
JohnDVM
Διάσημο μέλος
και για αυτο πρεπει να τρωνε μεγαλυτερες ποσοτητες.Οι εξετασεις που πρεπει να γινονται εκτος απο την γενικη κλινικη εξεταση , ζυγισμα και επισκοπηση του ζωου μετα τα 5 χρονια καλο ειναι τουλαχιστον μια φορα το χρονο να γινονται και αιματολογικες -βιοχημικες εξετασεις . Για πιο ειδικες ειναι αναλογα με την κριση του κτηνιατρου και αν δει κατι υποπτο στην κλινικη εξεταση
Ο κλιματος δεν επηρεαζει ιδιατερα τις γατες οπως και εμας και πρεπει να προσεχουμε τα ιδια με εμας , να μην τις χτυπαει κατευθειαν ο αερας , να μην ειναι πολυ ξηρη η ατμοσφαιρα, και να καθαριζονται τακτικα τα φιλτρα για να μην ειναι ο αερας φορτωμενος με μικροβια καιδεν χρεια ζεται να το ρυθμιζουμε στους 10 βαθμους κελσιου

saloniCAT
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όσον αφορά τελικά το οικονομικό που ανέφερε η Melini... έχει νομίζω απόλυτο δίκιο. Προκειμένου να χορτάσει το ψιψί και να πάρει και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά από τροφές του εμπορίου, αυτές μπορεί στην τελική να βγαίνουν και πιο ακριβές.
Για τις εξετάσεις... ευχαριστώ γιατρέ!

Με καλύψατε και απ' όσα είδα γραμμένα μέχρι τώρα, μας καλύπτουν και οι εξετάσεις που κάνει ο γιατρός της Survi.
Τέλος, επειδή είδα να αναφέρετε το θέμα του κλιματισμού, ανέβασα αυτό, επειδή δυστυχώς κάποιοι προκειμένου να βγάλουν λεφτά από συντηρήσεις κλπ τρομοκρατούν τον κόσμο με τις "ασθένειες των κλιματιστικών"
https://www.mypetz.gr/posts/5527535/
aretha
Περιβόητο μέλος
Premium δεν είναι μόνο οι κτηνιατρικές σειρές. Premium γατοτροφές (Hill's, Royal Canin κ.ά.) μπορείς να βρεις και στα πετ σοπ.Παλιά πίστευα πως όλη αυτή η ιστορία με τις τροφές στα κτηνιατρεία ήταν απλά... μούφα, για να πουλάνε προϊόντα που έχουν σε αποκλειστικότητα οι κτηνίατροι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool