Απρόσμενη επιθετικότητα μετά από συγκατοίκηση

• Thread starter Thread starter kongo
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

kongo

Νεοφερμένο μέλος

Ο kongo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Εδώ και 4 μήνες, εκτός από το γάτο μου (στειρωμένος αρσενικός), ταΐζω μια γατούλα που κάθεται στον κήπο μου. Ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε δεύτερο γατί μου, απλά εκτός των τοίχων του σπιτιού. Αφού της έβαλα το φάρμακο για τους ψύλλους (και με σχετική άγνοια για τις υπόλοιπες επικίνδυνες αρρώστιες), την άφησα να μπαίνει στο σπίτι για παρέα στο γάτο μου. Σχεδόν κάθε μέρα έπαιζαν για ένα τέταρτο μαζί και μετά την έβγαζα. Τα δύο γατιά τα πήγαιναν τέλεια. Ο γάτος μου, έτσι και αλλιώς, είναι πάρα πολύ πράος και δεν υπήρξε καμία στιγμή του 1,5 χρόνου ζωής του επιθετικός (ο γιατρός-Αίλουρος έχει να μιλάει για το πιο ήσυχο γατί που περιποιήθηκε). Η μικρή αναζητεί συνεχώς χάδια-παρέα και από ανθρώπους και από γατιά.

Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι η έξω γατούλα είναι έγκυος, έτσι αποφάσισα να την πάω στο γιατρό και να την κρατήσω μέσα για το υπόλοιπο της κύησης της στο σπίτι, ώστε να γεννήσει τα μικρά της με ασφάλεια και να έχω τη σπάνια χαρά μιας γέννας. Γυρίζοντας από το γιατρό και βγάζοντας την από το καλαθάκι, εκείνη ήταν ήρεμη αλλά ο γάτος μου αφού την μύρισε και πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα αμηχανίας, έγινε επιθετικός. Έκανε συνεχώς χχχχου (στη ζωή του πρέπει να έχει κάνει μόνο 3 ξανά) και έκανε το γνωστό γουργουρητό θυμού και επιθετικότητας που πρώτη φορά άκουγα. Η άλλη γατούλα δεν αντέδρασε καθόλου στις απειλητικές προθέσεις. Αναγκάστηκα να τον κλείσω σε άλλο δωμάτιο. Έπειτα από μια ώρα τα πνεύματα δεν ηρέμησαν και συνέβησαν πάλι τα ίδια. Η ουρά του δεν είχε φουντώσει, σημάδι ότι δεν ήταν φοβισμένος. Αναγκάστηκα να βγάλω τη γατούλα έξω και να προσπαθήσω αργότερα. Αυτά συνέβησαν σήμερα.

Παρακαλώ όλους τους γατόφιλους που έχουν παραπάνω από ένα γατί και συμβιώνουν στον ίδιο χώρο. Πως γίνεται να συνηθίσουν το ένα το άλλο; Πως να αντιδράσω; Γίνεται να πειστεί ο γάτος για την αναγκαία ολιγόμηνη διαμονή της μικρής;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιθανόν ο γατούλης σου να αντιλαμβάνεται πως η γάτα είναι έγκυος και γι' αυτό να αντιδρά διαφορετικά, δεν ξέρω.
Αλλά νομίζω πως το πιο βασικό είναι πως ξαφνικά η γατούλα εισχώρησε στο βασίλειό του! Διότι άλλο είναι να παίζουν κάθε τόσο από λίγο κι άλλο να μπει στην "περιοχή του"!
Εγώ όταν πήρα τον δεύτερο γατούλη μου για μια βδομάδα είχαμε αυτά τα κχχχ και τους τσακωμούς, πρώτα από μέρους του νέου γατούλη κι έπειτα από τη μικρή μου. Βοηθά να τα απομονώνεις κάποιες ώρες τη μέρα έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να μην είναι μονίμως τσιτωμένα. Έπειτα πρέπει να του δείξεις πως δεν άλλαξε κάτι, πως τον αγαπάς όπως πριν και ίσως χρειαστεί να του δίνεις περισσότερη σημασία.
Ελπίζω όλα να πάνε καλά! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σιγουρα παιζει ρολο οτι η γατα ειναι εγκυος ισως αλλζουνε μυρωδια στην εγκυμοσυνη λογω ορμονων..λεω.δεν ξερω..παντως καλο θα ταν να ρωταγες την γνωμη του ξτηνιατρου αν μπορεις να την φερεις να γεννησει μεσα κ για το αν θα ναι επιθετικος ο γατος σ απεναντι στα μικρα..γιατι στειωμενος μεν την "περιοχη του"που λεει κ η φωτεινη θα την διεκδικησει δε..επισης για τους κινδυνους μεταδιδομενων ασθενειων απο την γατα στον γατο σου..(γιατι στα μικρα δεν μεταδιδεται απο την μαμα απ οσο ξεω)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back