Απότομη αλλαγή..SOS!!

tsitsini

Νεοφερμένο μέλος

Η tsitsini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 94 μηνύματα.
Καλημέρα σας γατόφιλοι! Θέλω τη βοήθειά σας. Ο γατούλης μου ο Spike μέχρι χθές ήταν μια χαρούλα από άποψη συμπεριφοράς, ήρεμος σε γενικές γραμμές, που του άρεσε να χουζουρεύει και να κοιμάται. Είχε ηρεμίσει τόσο πολύ που εδώ και 3 μέρες κοιμόταν μαζί μας χωρίς να παίζει με τα σκεπάσματα και να γρατζουνάει πόδια! Χθές το απόγευμα έφυγε ο άντρας μου από το σπίτι και όταν γυρίσαμε μετά από 4 ώρες ψάχναμε τον Spike και διαπιστώσαμε οτι καταλάθος τον είχε κλείσει στην τουαλέτα.. Από εκείνη τη στιγμή ο Spike είναι άλλος γάτος.. Υπερκινητικός, τρέχει πάνω κάτω, δεν κάθεται καν στην αγκαλιά μου παρόλο που μετά το περιστατικό ασχολήθηκα αποκλειστικά μαζί του για να τον ηρεμίσω. Το βράδυ πάλι δεν τον έβαλα στο δωμάτιο και το μαναράκι μου καθόταν εξω από την πόρτα και νιαούριζε συνεχώς πράγμα που έχει να κάνει από την ημέρα που το βρήκαμε.. 3 φορές όμως που τον έβαλα μέσα αυτός άρχιζε να δαγκώνει χέρια και πόδια...
Όλη αυτή η αλλαγή συμπεριφοράς οφείλεται στο ότι είχε κλειστεί στην τουαλέτα μόνος του τόσες ώρες? Τι θα πρέπει να κάνω τώρα εγώ για να τον κάνω να ηρεμίσει και να επανέλθει? Δεν μπορώ να τον βλέπω να τρέχει σαν αφινιασμένο και να νιαουρίζει σαν κάτι να ζητάει και εγώ να μην καταλαβαίνω... :(:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι απλά πανικοβλήθηκε και στο μυαλό του υπάρχει σύγχυση.
Μάλλον είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στη φυσιολογική συμπεριφορά.
Χρειάζεται υπομονή και χάδια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελπίζω να είναι αυτό Βούλα μου.. Σήμερα θα του αφιερώσω όλο τον χρόνο μου για να έρθει στα ίσια του!!! Το τραγικό όμως είναι ότι πρέπει να πάει στον κτηνίατρο σήμερα τον οποίο δεν τον συμπαθεί με τίποτα!!! χιχιχι!!! Άλλο σόκ αυτό!!!

Ελπίζω να είναι αυτό Βούλα μου.. Σήμερα θα του αφιερώσω όλο τον χρόνο μου για να έρθει στα ίσια του!!! Το τραγικό όμως είναι ότι πρέπει να πάει στον κτηνίατρο σήμερα τον οποίο δεν τον συμπαθεί με τίποτα!!! χιχιχι!!! Άλλο σόκ αυτό!!!
Αν μπορείς να μεταθέσεις την επίσκεψη στον κτηνίατρο για να μην το στρεσσάρεις κι άλλο.Κατά τα λοιπά λογικό δεν είναι να έχει φοβηθεί μένοντας τόσες ώρες απομονωμένο?:(

γεια σου τσιτσινακι και μη στενοχωριεσαι!!:D

και γω σχετικα προσφατα απεκτησα γατουλα, στις ασρχες προσπαθουσα να εξηγησω και να ερμηνευσω τα παντα στη συμπεριφορα της, μετα σταματησα γιατι απλα καταλαβα οτι ετσι ειναι οι γατες. !! :rolleyes:

για μενα σιγουρα επαιξε ρολο οτι κλειστηκε για 4 ωρες σε ενα μπανιο, αλλα πιστευω οτι και τωρα να μην του εβγαινε, θα του εβγαινε αλλη στιγμη !! :rolleyes:
θελω να πω οτι τα ζωακια αυτα (απο τη μικρη μου εμπειρια και συμβιωση) ειναι ουσιαστικα αγρια ζωα, και ενα αγριο ζωο οταν το κλεινεις σε ενα διαμερισμα, μπανιο, δωματιο, ΣΥΣΣΩΡΕΥΕΙ ενεργεια, που μετα πρεπει καπως να βγαλει.
κακα τα ψεμματα, η ιδανικη ζωη για μια γατα δεν ειναι να ειναι κλεισμενη ΜΟΝΟ σε ενα διαμερισμα. η ιδανικη ζωη -για μενα παντα-, θα ηταν να μπορουσα να ειχα τη γατουλα μου μεσα οποτε εκεινη θελει, αλλα να μπορει να βγαινει εξω, χωρις να κινδυνευει να φολιαστει ή να χτυπηθει απο αμαξι. !! απο τη στιγμη που τη κραταω μεσα σε ενα διαμερισμα επεμβαινω στη φυση της, που ΚΑΝΟΝΙΚΑ ειναι να ειναι εξω, να ζει με αλλες γατες και να κυνηγαει !!
με ολα αυτα και συγνωμη αν κουρασα, θελω να πω οτι μην προσπαθεις παντα να εξηγησεις μια συμπεριφορα, απλα δεξου την και θα περασει μονη της !! μεινε αδιαφορη, μην αντιδρας, μιλα του γλυκα και καποια στιγμη θα ηρεμησει !! ισως εχει συσσωρευμενη ενεργεια, και σε συνδυασμο με το παραπονο που τον αφησατε κλεισμενο κατα λαθος τα κανει ολα αυτα. θα ηρεμησει !! :D:P

βαλε μας και μια φωτο του μωρου σου !! :kiss:

Συμφωνώ κι εγώ με την roulsydney. Αν μπορείς άλλαξε το ραντεβού στον κτηνίατρο για να μην πιεστεί κι άλλο και του έρθουν όλα μαζεμένα.

Κάτι συμπληρωματικό..Παίξε μαζί του σήμερα όσο περισσότερο μπορείς και μην τον απομονώνεις σε δωμάτια του σπιτιού ως ότου ξεπεράσει το στρες.Συγγνώμη αλλά το να τον αφήσεις χθές βράδυ έξω απο το υπνοδωμάτιο ήταν ένα ακόμη λάθος :(.Τα δαγκώματα στα πόδια τα έκανε γιατί ήθελε να παίξει μετά απο κάποιες ώρες απομόνωσης...

Να σας πω την αλήθεια και εγώ το σκεφτόμουν να αναβάλλω τον κτηνίατρο! Έτσι και αλλιώς για τη μηνιαία αποπαρασιτωστη θα πήγαινα, πιστεύω ότι δεν θα γίνει και κάτι αν δεν πάμε! Λές να το στρέσαρα περισσότερο που δεν το άφησα να μπεί στο δωμάτιο? Μάλλον έχεις δίκιο γιατί και σήμερα το πρωί πριν φύγω για δουλειά ο γατούλης μου με ακολουθούσε όπου και αν πήγαινα..
Ιβάνα, όλο λέω να βάλω φωτό του μικρού, αλλά είμαι λίγο άχρηστη με την τεχνολογία και πρέπει να χώσω τον άντρα μου!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!!

Να σας πω την αλήθεια και εγώ το σκεφτόμουν να αναβάλλω τον κτηνίατρο! Έτσι και αλλιώς για τη μηνιαία αποπαρασιτωστη θα πήγαινα, πιστεύω ότι δεν θα γίνει και κάτι αν δεν πάμε! Λές να το στρέσαρα περισσότερο που δεν το άφησα να μπεί στο δωμάτιο? Μάλλον έχεις δίκιο γιατί και σήμερα το πρωί πριν φύγω για δουλειά ο γατούλης μου με ακολουθούσε όπου και αν πήγαινα..
Ιβάνα, όλο λέω να βάλω φωτό του μικρού, αλλά είμαι λίγο άχρηστη με την τεχνολογία και πρέπει να χώσω τον άντρα μου!!!
Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας!!
Μην αγχώνεσαι πάντως γιατί με την αγάπη που φαίνεται να έχεις στο γατούλι σου γρήγορα θα τον ξανακάνεις να νοιώθει πανευτυχής:up::up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back