"Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε..."

Mitko-Didi

Νεοφερμένο μέλος

Ο Dimitris-Dimana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και μας γράφει από Πολύγυρος (Χαλκιδική). Έχει γράψει 57 μηνύματα.
Τελικα χθες πηραμε την μικρουλα μας Pixie στο σπιτι και ειμαστε ενθουσιασμενοι με το ποσο χαδιαρα ειναι.Το μοναδικο προβλημα που αντιμετωπισαμε ειναι οτι σχεδον ολο το βραδυ δεν μας αφησε να κλεισουμε ματι γιατι ηθελε παιχνιδια.Καθε λιγο και λιγακι ηταν απο πανω μας η στη μεση και μας εγλυφε.Δεν ξερουμε αν αυτο εγινε γιατι αλλαξε περιβαλλον και ανθρωπους η αν θα επρεπε να κανουμε κατι.Εγκληματιστηκε αρκετα γρηγορα και ευτυχως δεν ειχαμε καποιο προβλημα με την τουαλετα,γιατι με το που την βαλαμε πηγε κατευθειαν εκει.Για μενα τον Δημητρη ειναι η πρωτη φορα που εχω γατα(η γυναικα μου ειχε στο παρελθον)ειναι κατι πραγματικα υπεροχο:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Να σας ζήσει!!!
Ναι, τα μικρά γατάκια, όπως και τα μικρά παιδιά έχουν πολύ ενέργεια...που φυσικά εαν κοιμούνται όλη μέρα, θα την βγάλουν το βράδυ.;):D

Αυτό λύνεται εύκολα, παίζοντας την την μέρα, και λίγο πρίν την ώρα του ύπνου. Φυσικά και πάλι μπορεί να μην είναι αρκετό, τότε ή κλείνετε την πόρτα του δωματίου, ή αδιαφορείτε αν μπορείτε.:redface:

Και φυσικά οταν παίζετε να μην χρησιμοποιείτε τα χέρια σας αλλά παιχνιδάκια.

ΥΓ.
Επίσης ένα 2ο γατάκι θα λύσει τα περισσότερα τέτοια θεματάκια.!:cool:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καταλαβαινω απολυτα τι εννοεις...γιατι και εμενα η πουπυ...ακριβως τα ιδια μου κανει...ματι δεν με αφηνει να κλεισω...εγω στην αρχη την αφηνω λιγω,και μετα την βγαζω εξω απο το δωματιο..εμενα ομως δεν διαμαρτυρεται,ισως επειδη εχω και αλλο γατι...αν δεν σας αφηνει να κοιμηθητε,μαλλον θα πρεπει να κλεινετε την πορτα...ειναι ομως υπεροχα τα σκασμενα!!!!!!:lol::lol:
Να σας ζησει!!!!!!!:D

και μας ο δικος μας που ειναι μικρουλης και τον πηραμε τωρα μας εχει ταραξει..ολο το βραδυ παιζει με τα ποδια μας..ουτε και το παιχνιδι ολη μερα και πριν τον υπνο κανει τιποτα..αποτε σε αυτη την περιπτωση υπομονη:P

Οι γάτες είναι νυκτόβια ζώα!Θυμάμαι κι εγώ όταν ήταν μικρός ο δικός μου,προσευχόμουν να πέσει για ύπνο!Είναι μια περίοδος πολύ απαιτητική...μπορεί να αποκτήσεις και αρκετούτσικες γρατζουνίτσες,αλλά στο μέλλον θα τα θυμάσαι όλα αυτά με πολύ γέλιο!Προς το παρόν απλά πιες ένα παραπάνω καφέ το πρωί και απόλαυσε τις ατελείωτες στιγμές παιχνιδιού!

Να σου ζήσειιιι!:inlove:

Καλησπέρα. Εχω τον Δουκα στο σπίτι 18 μέρες:). ΕΙμαστε ενθουσιασμενοι κι εγω κιο γιό μους, ειναι ενα υπεροχο γατουλινο περιπου 5 μηνων ,με πολυ καλο χαρακτηρα...αλλα ειναι κιαυτος ξενυχτης
Κατεληξα να κλεινουμε τις πόρτες μας -για να καταφερνει ο μικρος τουλαχιστο να ξυπνα για το σχολειο...Οσο για μενα, αφου κανω την καρδιά μουπετρα που τον ακουω να παραπονιεται εξω απ την πορτα, κοιμαμαι ΛΙΓΕΣ ωρες ...γιατι το ..γκρινιαρακι ξαναρχιζει καθε πρωι στις 6. Ανοιγω την πορτα, τον υποδεχομαι και χουζουρευουμε ως τις 7
Δωστε μας λιγο κουραγιο...οτι θαρθει η ωρα που θα κοιμομαστε ολοι μας, ολη νυχτα ;)

το ίδιο πάθαμε κι εμείς με το νέο μέλος μας...όλη μέρα φρόνημο, και τοβράδυ καλικατζαράκι - που είναι και επίκειρο! - εγώ όλη μέρα όποτε το βλέπω και ηρεμεί, του δείνω παιχνίδια και παίζω μαζί του, ώστε να μην κοιμάται, έτσι το βράδυ κοιμάτε για τα καλά!!! όλη μέρα δεν το αφήνω στην ησιχία του, γιατί το βράδυ προβλέπεται δύσκολο!!!:lol::)

Αν και τολμώ να πω ότι κι ακόμα και τώρα που πλησιάζουμε τα 4 μας χρόνια,ακόμα είναι υπερκινητικός τα βράδια,ναι,θα 'ρθει η ώρα που θα...κοιμάσαι περισσότερες ώρες το βράδυ.Είναι δύσκολα τα πράματα ειδικά αν έχεις πρωινό ωράριο.Αλλά (επειδή καταλαβαίνω ότι είναι αρσενικός ο δικός σας) ειδικά μετά τη στείρωση μειώνεται πολύ η επιθετικότητα που μπορεί να 'χει στα πλαίσια του παιχνιδιού και ηρεμεί σιγά σιγά.Γενικά από την ενηλικίωση (1 έτους) και μετά αρχίζει να σταθεροποιείται το θέμα αυτό.

Πάντως ένα παιχνιδιάρικο γατάκι είναι ένα χαρούμενο και υγιές γατάκι!Το ίδιο ισχύει και όταν μεγαλώσει.Να σας ζήσει και εσάς και καλά παιχνίδια!

Λογικα επειδη η γατουλα αλαξε περιβαλλον και ανθρωπους θα κανει μερικα παραξενα πραγματα....Εγω με το που την εφερα σπιτι και για 3 βδομαδες φοβοτανε και τον παραμικρο ηχο,με δαγκωνε,κρυβοτανε και γενικα μου ειχε βγαλει την πιστη...εγω θα σε συμβουλεβα να μην υπαρχει πολυ θορυβος στο σπιτι,να την πλησιασεις σιγα-σιγα χαιδευοντας την και να τις δινεις λιχουδιες...Οτιδηποτε τρελο και να κανει[η δικια μου ολο κρυβοταν] κανε απλα υπομονη......λοιπον οσο για το βραδυ που κανουν φασαρια τα γατακια σας ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα τον ιουνιο που εγραφα εξετασεις στην 3η γυμνασιου....ο καλυτερος τροπος που πετυχαινει μεχρι σημερα ειναι να παιζεται μαζι της με παιχνιδακια[τωρα που ειναι μικρη θα θελει καμοια ωρα μαλλον] και το βραδυ να αφηνεται κατω παιχνιδακια[καλαμακια του καφε,ποντικακια απο πετ σοπ,σχοινακια,ξυλακι απο μπατονετα οταν μεγαλωσει λιγο και οτι αλλο της αρεσει[οχι βολους θα κανει πολυ θορυβο]...Ετσι θα ασχολητε με αυτα και θα ηρεμησει....εγω εχω αναλαβει το παιχνιδι και ο αδερφος την αμμο[με 1 ωριτσα παιχνιδι ολο το βραδυ κοιματε διπλα μου[βεβαια τωρα ειναι και στειρωμενη]....ελπιζω να βοηθησα.....

Καλησπέρα γατοπαρεα.
Με λένε Μιχάλη και έχω εδώ και 2 μήνες έναν γάτο δεν ξέρω τι ράτσα είναι πάντως είναι το πιό όμορφο γατί στον κόσμο. Ο Φοίβος μου λοιπόν ήταν αδέσποτο. Από καιρό ηθελα μαζί με άλλο μου μισό να βάλουμε στην παρέα μας ένα ζωντανό πλασματακι αλλα πάντα φοβόμουν μήπως δεν μπορέσω να του δώσω οσα χρειαστεί στην ζωή του.
Μια μερα λοιπόν βλέπω στο χαλάκι τις πόρτας μου έναν γατο. Ένα ομορφο τιγράκι που μολις άνοιξα την πορτα μου έκανε νιάου. Τον άρπαξα αμέσως τον πηγα στην κτηνίατρο για όλα τα απαραίτητα και τον έφερα σπίτι. Μου ειπε πως πρέπει να ήταν 4 μηνών. Τώρα είναι 5,5.
Τον έφερα σπιτι και ξεκίνησαν τα μικρό-προβλήματα. Του πηρα σπιτάκι, του πήρα ένα δέντρο, ονυχοδρομιο, βούρτσα, μπολ, κουβερτούλα, παιχνιδάκια και ότι άλλο είναι απαραίτητο.
Ο γλυκος μου μας εχει κάνει τα χερια μέσα στις γρατσουνιές και δεν ξερω πως μπορούμε να του το κόψουμε. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τον περιορίζω το βράδυ σε έναν χώρο του σπιτιου κλίνοντας την πόρτα τις κρεβατοκάμαρας και αφήνοντας του ολο το σπιτι στην διάθεση του και αυτό το κανω γιατι στην αρχη όταν μας εβλεπε να κοιμόμαστε ερχόταν και μας νύχιαζε ισως για να ξυπνήσουμε. Τωρα μόλις μας ακούει τα βράδια ειτε να μιλάμε ειτε να αλλάζουμε πλευρό στο κρεβατι κανει σαν σειρήνα. Πως μπορώ να τον κανω να το σταματήσει; Μας ξυπνάει και το πρωί παντα 7 - 8:30. Φαγητό του εχω στο μπολ το βράδυ για να τρώει.
Φοβάμαι παρα πολύ μην μου φύγει γιαυτο σε λιγες μερες θα τον παω για στείρωση.
ΥΓ συγγνώμη αν ρωταω θεματα που εχετε απαντήσει και παλαιοτερα απλα δεν μπόρεσα να βρω κατι παρόμοιο γιαυτο και σας γράφω. Συγνώμη
https://www.youtube.com/watch?v=OMnp0OzIb8M

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δεν με αφήνει να κοιμηθώ, με δαγκώνει συνέχεια.

Κατ'αρχάς το βίντεο είναι υπέροχο αλλά και η μουσική επένδυση με τον ερωτα αθάνατο όλα τα λεφτά:clapup::clapup:
Τώρα για τα νυχάκια δεν πρέπει να ανησυχείς γιατί το έχουμε όλοι το προβληματάκι αυτό διότι τα γατάκια ,ειδικά μικρότερης ηλικίας, παίζουν χωρίς να ξέρουν τα όριά τους. Αυτό που κάνω εγώ και πολλοί εδώ μέσα είναι να τους τα κόβω όσο πιο τακτικά μπορώ. Στην αρχή ήταν μια πολύ αγχωτική διαδικασία με το φόβο μου μήπως και κόψω το νυχάκι βαθύτερα και το ματώσω αλλά μετά μου έγινε συνήθεια. Βέβαια για τα γατάκια μου δεν είναι και η καλύτερή τους αλλά είμαι τόσο αποφασιστική που σε 5 λεπτά έχω κόψει και των τριών;)
Φαγητό καλά κάνεις που του αφήνεις όλη τη μέρα τώρα που είναι μικράκι αλλά μετά τη στείρωση θα πρέπει να είναι ελεγχόμενο για να μην σου παχύνει, επίσης θα πρέπει τότε να αγοράσεις ειδική τροφή για στειρωμένα γατάκια. Εγώ τους παίρνω τη Royal Canin Young sterilised Male και female αντίστοιχα.
Καλώς ήρθες στη γατοπαρέα μας και θα χαιρόμαστε να μαθαίνουμε νέα σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα :)
Το οτι γρατζουναει το γατακι,δεν το κανει απο κακία ή επιθετικοτητα,απλα παιζει,γιατι ειναι ακομα μικρο.Υπο φυσιολογικες συνθηκες αυτο θα το εκανε με τη μαμα του και τα αδελφακια του.Τωρα εσεις παιζετε αυτο το ρολο.Και ειναι σημαντικο το παιχνιδι στα γατακια,γιατι ετσι μαθαινουν.Οσο μεγαλωνει θα ηρεμει...ολοι τα εχουμε περασει αυτα,πιστεψε με..:)
Για το κλαμα,οταν κλεινετε την πορτα,εφοσον δεν θελετε να ανεβαινει στο κρεβατι,θα πρεπει να επιμεινετε και να μην υποκυπτετε..ειναι δυσκολο,αλλα δεν γινετε αλλιως...ειναι δεδομενο οτι θα το παρει αποφαση καποια στιγμη και θα το σταματησει..λιγη υπομονη θελει.
Για το πρωινο ξυπνημα..ειναι πολυ συνηθες αυτο στους γατους,δεν γνωριζω και πολλους που να μην τους ξυπνανε οι γατες τους..μαλιστα να νιωθεις τυχερος που σε ξυπναει και τοσο αργα..εμενα απο τις 4 συνηθως ειναι στο ποδι..
Για την στειρωση,καλα τα σκεφτεσαι..ομως ειναι ευκολο να φυγει;; εννοω,βγαινει και εκτος σπιτιου; γιατι αν ναι,τοτε ακομα και με την στειρωση δεν εισαι καθολου σιγουρος οτι δεν θα την κανει..οι γατες ειναι εκ φυσεως περιεργες.Οποτε,αν συμβαινει αυτο,καλο θα ηταν να μενει μονο μεσα.
Να τον χαιρεσαι:)

χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χααααα!!!!!:panwkatw::panwkatw::rofl::rofl:
Έχω λιώσει με το βίντεο!....Θα μας στείλετε αδιάβαστους-ες με τα βιντεάκια σας.....
Στο μεταξύ,ο μαλακοπιτουρίσκος σου :redface:,κορδώνεται και καμαρώνει τρομάρα του,σαν να ακούει το άσμα,και σαν να λέει...¨ναι...:hmm:...αυτό το άσμα είναι γραμμένο για μένα!¨:hehe:
Να τον χαίρεσαι!Είναι κούκλος!

επισης δαγκωνει επειδη ειναι μικρακι και αλλαζει δοντια.... δωστου λιγο χρονο και θα ηρεμισει :) Να το χαιρεσαι!!!

Μια χαρά νορμαλ γατί είναι!:D

Απλά, πρέπει να καταλάβετε τί του αρέσει και τί όχι. Πχ, είναι φανερό ότι δεν γουστάρει χάιδεμα στην κοιλιά ή προς τα πλευρά. Φαίνεται, κατεβάζει τα αυτιά, και εκεί που είναι χαλαρός σηκώνει το κεφάλι.... αυτό είναι προειδοποίηση.. αν το συνεχίσεις η επόμενη κίνηση είναι η φάπα.
Γουστάρει τρελά το χάιδεμα στο κεφάλι, ίσως και λαιμό και μάγουλα... όλα θα τα καταλάβεις απο τις αντιδράσεις του. Ότι δεν γουστάρει δεν υπάρχει λόγος να τον πιέσεις ή να τον χαϊδεύεις. ;) Όλες οι γάτες είναι διαφορετικές, άλλες θέλουν κοιλιά άλλες όχι... άλλες κεφάλι άλλες μονο πλάτη. Θα το καταλάβεις εύκολα απλά παρατήρησε αντιδράσεις. Το σήκωμα το κεφαλιού, το άνοιγμα των ματιών ή το να παει να σε μαγκώσει με τα χερια είναι καμπανάκια για οπα... αν συνεχίσεις ή θα σηκωθεί να φύγει επειδή σπάστηκε ή θα στην ανάψει.:whistle:

Για τον ύπνο. Καλό είναι να μην έχει όλη την ώρα φαγητό στο μπολ, και για την μετέπειτα υγεία του.. (θα σου παχύνει) και γιατί δεν θα μάθει ποτέ στο πρόγραμμά ΣΟΥ. Γιατί στο δικό σου πρόγραμμα πρέπει να προσαρμοστεί το γατί, όχι εσύ στο δικό του. Αυτό σημαίνει 2 ή 3 φορές τάισμα την ημέρα. (Δηλ την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα δια 3 ή 2 ανάλογα) και αν δεν την φάει του το παίρνεις γιατί απλά δεν θα πεινάει.
Φυσικά θα πρέπει να επιμένεις, είτε επειδή βαριέται, είτε για να σου αποσπάσει την προσοχή θα γκρινιάζει. Εσύ ακολουθείς το πρόγραμμα φαγητού που θέλεις να τον κάνεις να προσαρμοστεί.

Το βράδυ πρίν πέσετε για ύπνο θα παίξεις μαζί του, φυσικά ΠΟΤΕ με τα χέρια σου... δεν είναι παιχνίδι, γιατί αν τα συνδυάσει με παιχνίδι θα τα δαγκώνει θα τα γρατζουνάει κλπ κλπ. Θα μάθει ότι θα δαγκώνει μόνο τα παιχνίδια του. Έτσι θα τον παίζεις με τα παιχνίδια του, και αν παραφερθεί θα κάνεις δυνατά μη, ή θα τον φυσάς στην μούρη και θα σταματάς. Μπορείς επίσης να του πετάς κάποιο παιχνίδι, και να στο φέρνει, θα το ξαναπετάς και πάλι τα ίδια μέχρι να κουραστεί....
Μετά θα πας για ύπνο. Και αν αρχίσει πάλι το δικό του βιολί απλά τον αγνοείς και με ΤΙΠΟΤΑ δεν σηκώνεσαι, δεν τον ταΐζεις ή ότι άλλο... δεν θα τον ενθαρρύνεις σε αυτήν την συμπεριφορά και δεν θα τον ανταμείψεις είτε με τροφή είτε με σημασία. Μια δυο τρίς... θα προσαρμοστεί.

Απλά θέλει υπομονή και σταθερότητα απο εσένα.
Καλή τύχη και να σου ζήσει το παίδαρος!!!:D

Καλως ηρθατε στην παρεα!!!!!!! Να τον χαιρεσαι!!!!!

Αχ μωρέ με συγκινήσατε όλοι. Σας ευχαριστώ πολύ.
Είναι αλήθεια ότι κατάλαβα πως δεν του αρέσει τοσο πολύ το χάιδεμα στην κοιλίτσα του. Αλλα στο προσωπάκι και στο λαιμό του αρέσει πολύ.

Κάνει επιθέσεις παντού. Χαχα σε ότι βρει. Πάντως από εδώ και πέρα το βραδάκι θα τον αφήνω να φωνάξει λιγο και δεν θα πηγαίνω. Βέβαια τον αφήνω και τα πρωινά και μεσημέρια λιγο μόνο του εχω ΤΕΙ περίπου 5-7 ώρες την ημέρα και δεν νιώθω και τοσο καλα.

Επίσης του αφήνω και ένα φως ανοιχτό για να βλέπει να πηγαίνει στην άμμο του το βράδυ. Εχω πάρει ψαλιδάκι για νυχάκια γάτας και όταν πάω στον γιατρό θα του πω να μου δείξει. Επίσης δεν ήξερα ότι πρεπει να του αλλάξω την διατροφή του μετα την στείρωση.

Τον έχω μόνιμα στο σπιτι γιατι δεν μπορω να τον αφήνω εξω η γειτονιά δεν είναι και τοσο φιλικη εδώ πέρσι έβγαζα ανα 2,3 μερες ζωντανά γατάκια από τους κάδους. Κοιταξτε όταν φεύγω από τον σπιτι τον περιορίζω σε ένα μερος τους σπιτιου όπως και το βραδυ και αυτό για να μην τρεξει προς την εξώπορτα όταν γυρίζω σπιτι και βγει έξω. Δεν ξέρω αν το κανουν και άλλοι αλλα θελω με την στείρωση να τον κανω να ζει πιο άνετα μέσα στο σπίτι. Την μουσικη επένδυση στο βίντεο την έψαχνα καιρό.
Επρεπε να βρω κατι που να περιγράφει τον παίδαρο μου. Σήμερα ανοιξε την πορτα κα ηρθε στο κρεβάτι και τον κατάλαβα το πρωι. Όταν ξύπνησα επειδή έκανε γρρρρ μεσα στο πάπλωμα.

Τον ταιζω κονσέρβες διαφορετικές μην τρώει συνέχεια τα ιδια και ξηρή τροφή. Μήπως πρεπει να του μαγειρεύουμε; Γιατί με τόση κονσέρβα δεν ξέρω αν κάνει καλό.

Και ναι να ένα ακόμα βιντεακι του… χαχα
https://www.youtube.com/watch?v=akzfiCTu7xs

Εχει και λογαριασμό στο facebook για να μιλαει σε γατους φίλους του…. χαχα: Foivos Tolmidis

πωπω....ειναι ενας γλυκας!!!!!!!!!!:clapup::clapup::clapup:..και τι ωραιο σπιτακι που εχουμε...:D
μπορεις να του μαγειρευεις λιγο κοτοπουλακι ή μοσχαρακι,αλλα νεροβραστο βασικα..με ελαχιστο..εως καθολου αλατι..και ισως ελαχιστο λαδακι...μακαρι να το τρωει,γιατι τα δικα μου..οταν τους το φτιαχνω ετσι,δεν το καταδεχονται..το θελουν οπως το τρωω εγω..με μπαχαρικα,κρεμμυδια σκορδα,σαλτσες κλπ..ομως δεν κανει...κοιτα εδω τι απαγορευεται να δινουμε στις γατες..https://www.mypetz.gr/threads/Τι-να-μην-αφήσετε-ποτέ-τη-γάτα-σας-να-φάει.219378/ :)

ΥΓ παρα πολυ καλα κανεις και δεν τον αφηνεις εξω..πιστεψε με..ειναι ολεθριο τις περισσοτερες φορες..

ψάχνω στην αναζήτηση θεματα για μπανιο γατας αλλα δεν βλεπω κατι...Δεν δουλεύει η μηχανή αναζήτησης εδω;

Δες εδώ κι εδώ κι εδώ ;)
κάτι δεν θα κάνεις σωστά μάλλον, κι εγώ το παθαίνω όλη την ώρα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back