RedCat
Διάσημο μέλος
Παρολαυτά είναι μια γιαγια που έχει δυο γατούλες. Η μία από αυτές την οποια ήξερα αλλα είδα σήμερα είναι αγνωριστη. Εχει μείνει πετσί και κόκκαλο και έχει χασει σχεδον ολο της το τρίχωμα. Ειχατε ποτε παρόμοια εμπειρία; Η γατούλα είναι ψιλοαγρια αλλιως θα εκανα προσπαθεια να την πιασω για να την παω στον γιατρό. Πράγμα που μπορεί και να κάνω. Η γιαγια που την φροντίζει μου είπε ότι τρωει με αρκετη ορεξη παρολαυτα αλλα συνεχιζει να χανει βαρος. Το μυαλο μου παει σε δυο σεναρια το ενα ειναι το κακό σεναριου του όγκου καπου στο σωμα της και το άλλο σε υπερθυρεοειδισμό που εδω που τα λεμε μου φαινεται και πιο λογικο σε συνδυασμο με την απωλεια τριχας..εχετε καμμια παρομοια εμπειρία με τετοια συμπτώματα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η απλούστερη εξήγηση είναι τα παράσιτα και για τα δυό. ΄Εχει τύχει γατούλα να τρώει, να τρώει, να μην χορταίνει κυριολεκτικά και να είναι πετσί και κόκκαλο και τελικά ήταν από σκουλήκια...
Αλλά και για το τρίχωμα η απλούστερη εξήγηση, πάλι τα παράσιτα είναι όπως ήταν εξ' άλλου και στα δικά μου αδέσποτα. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν η εφαρμογή μιας αμπούλας. Σε ένα-δυό που η περίπτωσή τους ήταν πιο ζόρικη χρειάστηκε και δεύτερη αμπούλα και αυτό είναι όλο. Φέτος είναι όλα μια χαρά.
Τώρα η απώλεια βάρους μπορεί να είναι όπως είπαμε από σκουλήκια ή από ένα σωρό διαφορετικές ασθένειες που έχουν και αυτό το σύμπτωμα. Η μιά είναι ο υπερθυρεοειδισμός όπως πολύ σωστά ανέφερες, αλλά το ίδιο πράγμα κάνει και ο διαβήτης και αυτό το ξέρω από προσωπική εμπειρία.
Κανονικά η γατούλα πρέπει να πάει στην κτηνίατρο να την δει και να αξιολογήσει την περίπτωσή της και να πάρει την κατάλληλη θεραπεία, αλλά αφού όπως λες είναι ψιλοάγρια, κάνε μια περιγραφή στον δικό σου κτηνίατρο να σου δώσει αποπαρασιτικά και για το τρίχωμα αλλά και για σκουλήκια και ας της τα δώσει η κυρία που την ταίζει.
Αν φταίει κάτι άλλο θα φανεί σύντομα μετά γιατί δεν θα καλυτερεύει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Νομίζω πως υπάρχουν αμπούλες που καλύπτουν και κάποια ενδοπαράσιτα αλλά όχι όλα. Για εσωτερική αποπαρασίτωση το καλύτερο θα ήταν να έπαιρνε είτε χαπάκι, είτε κάποια από τις ειδικές παστούλες.είδες τελικά τα παρασιτα ήταν κατι που δεν σκεφτηκα καθολου. Απ'οτι θυμαμαι υπαρχουν αμπουλες και για τα ενδοπαρασιτα αν δεν κανω λαθος ε;;; οποτε θα ρωτησω και τον κτηνιατρο αυριο ...
RedCat
Διάσημο μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος

Πάντως τώρα που θα ανοίξουν από αύριο τα κτηνιατρεία θα λυθούν όλες οι απορίες και θα πάρει την κατάλληλη αγωγή η γατούλα. Βρήκε σε σένα τον φύλακα άγγελό της.

RedCat
Διάσημο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
RedCat
Διάσημο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η απώλεια τριχώματος είναι λίγο απίθανο να είναι από εσωτερικά παράσιτα, υπάρχουν κάποια εξωτερικά όμως που την προκαλούν. Πάντως το χαπάκι καλό είναι μήπως και δεν παίρνει βάρος από σκουλήκια που έχει στην κοιλίτσα της.Γεια σας! Είμαι καινούργια εδώ και αυτό είναι το δέύτερό μου μήνυμα. Τώρα τελευταία αντιμετωπίζω και εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με ένα γατάκι στο κήπο. Ενώ τρώει τακτικότατα και καλά δεν παίρνει βάρος και παράλληλα τις τελευταίες μέρες έχασε σημεία από το τρίχωμά του. Παρατήρησα ότι είναι το ένα σημείο στην βάση της ουράς και θυμάμαι ότι μου είχε πει ο κτηνίατρος ότι από κει συνήθως κάνουν την εισβολή τους τα παράσιτα. Το ψέκασα με ένα σπρευ που έχω και για τα δικά μου ζωά το οποίο είναι φυτικό. Θα του πάρω και ένα χάπι ντροντάλ μήπως και είναι από σκουλήκια η απώλεια τριχώματος.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μακάρι το σπρέι που του έβαλες και το ντροντάλ να είναι αρκετό και να βελτιωθεί η κατάστασή του. Ωστόσο, αν μετά από λίγες μέρες δεν διαπιστώσεις διαφορά, μάλλον θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με τον κτηνίατρο να σου δώσει μια πιο αποτελεσματική φαρμακευτική αγωγή.
roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool